Batık

Batık

Son dakika batık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan batık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını batık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Batık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan batık gelişmeleri de dahil olmak üzere 761 batık haberi bulunmuştur. Tüm batık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turgut Altınok: Emekliye 5 bin lira vereceğiz
Turgut Altınok: Emekliye 5 bin lira vereceğiz Turgut Altınok, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Altınok, "Emekliye destek olacağız. Emekliye bin lira yerine 5 bin lira vereceğiz.
29.03.2024 Gündem
Cengiz Topel Yıldırım: ABB iştirakleri borca batmış durumda
Cengiz Topel Yıldırım: ABB iştirakleri borca batmış durumda İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın moderatörlüğünü yaptığı Gece Görüşü programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Yıldırım, "ANFA'nın 2019'da borcu 208 milyon lira, 2023 yılında aynı şirketin borcu 1 milyar 581 milyon 405 lira. Bu ABB'nin internet sitesinde yazıyor. ABB'nin yaklaşık 15 tane şirketi var. ABB 1 milyar 125 milyon lira borçla aldığı şirketlerde 8 milyar 62 milyon lira borcu var. Sayıştay denetçileri bu şirketlin borca batık ve iflasta olduğunu yazıyor" dedi.
26.03.2024 Gündem
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları 7'nci gününde 572 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. DHA'nın, çalışmaların 3'üncü gününde, gemi enkazında sonar cihazıyla tespit edildiğini duyurduğu ve olaydan 128 saat sonra çıkarılan cenazenin yağcı Hüseyin Tutuk'a (40) ait olduğu belirlendi. Aramalar bugün de Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılacak. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalar bittiğinde, geminin eski ve maliyeti yüksek olduğu için battığı yerde kalacağını söyledi.
21.02.2024 Gündem
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 6 gündür denizden, havadan ve karadan sürerken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcı, 51 metre derinliğindeki batık gemiye TCG AKIN’dan dalış yapıyor. Dalış sporunda 42 metrenin üstünde dalışlar zorunlu olmadığı sürece tehlikeli ve yasakken, özel eğitimli 19 dalgıç, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Her dalgıç, 'dekompresyon' yani ‘vurgun’a yakalanma riskine karşı günde sadece 1 dalış yapıyor. Her dalgıç yanında 'badi' olarak tabir edilen 1 dalgıçla birlikte 2 kişi halinde dalış yaparken, olası bir riske karşı 2 dalgıç da onlarla birlikte dalış gerçekleştiriyor. 2 dalgıç batığa girerken, diğer 2 dalgıç da içeri giren ekibin güvenliğini sağlıyor. Kayıp 6 mürettebatından aşçı Zeynep Kılınç'ın (33), 3'üncü günde kaptan köşkünde cansız bedeninin bulunmasının ardından 6'ncı gün olan bugün de 1 mürettebatın cenazesine ulaşıldı.
20.02.2024 Gündem
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi! Balık çeşidi azaldı
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi! Balık çeşidi azaldı Marmara Denizi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ndeki tezgahlarda balık çeşidi azalırken, fiyatlar ise arttı.
16.02.2024 Ekonomi
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edilen batık geminin, 'Batuhan A' olduğunun kesinleştiğini, sabah saatlerinden itibaren batığa dalış faaliyeti gerçekleştirileceğini açıkladı.
16.02.2024 Gündem
Tırnak Batması Nasıl Geçer? Tırnak Batması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Tırnak Batması Nasıl Geçer? Tırnak Batması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Tırnak batması, tırnak kenar ya da köşesinin yumuşak ete batması ile oluşan bir sorundur. En çok baş parmakta görülür ve kızarıklık, şişme ya da ağrı gibi şikayetlere neden olur.
17.01.2024 Sağlık
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Malezya’ya direkt uçuşlar başlıyor
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Malezya’ya direkt uçuşlar başlıyor ‘Şehrin havalimanı’ İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Kuala Lumpur merkezli yeni hattı ile küresel ağını genişletmeye devam ediyor. Malezyalı havayolu şirketi Batik Air’in gerçekleştireceği Kuala Lumpur merkezli seferler, hem İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı hem de Batik Air’in bugüne kadarki en uzun menzilli uçuş rotası olacak.
13.12.2023 Ekonomi
Türkiye'de yeterince bilinmiyor! Uzman isim uyardı: Ayaktaki sorunlar ciddi hastalıkların habercisi olabilir
Türkiye'de yeterince bilinmiyor! Uzman isim uyardı: Ayaktaki sorunlar ciddi hastalıkların habercisi olabilir Tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir uyarısı geldi. Ayakta görülen yapısal veya deri rahatsızlıklarının genel sağlığı doğrudan etkilediğini belirten Podolog Neslihan Nazlı, “Ayak sorunları, yaşam kalitesini etkileyebilir ve daha köklü sağlık sorunlarına yol açabilir. Örneğin tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir” uyarısında bulundu.
23.10.2023 Sağlık
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı, Kapadokya olacak. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 5 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile başlayacak.
2.08.2023 Kültür Sanat
Kabak Lifi Nasıl Kullanılır? Kabak Lifi Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kabak Lifi Nasıl Kullanılır? Kabak Lifi Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kabak lifi, peeling yapmak ve cildinizi temizlemek için sıkça kullanılan çok popüler bir malzemedir. Bazı insanlar ise, süngerimsi ve sert yapısı nedeni ile “tamamen doğal” liflerin kurutulmuş mercandan ya da deniz süngerinden yapıldığı düşünür. Ama doğal bir kabak lifi, aslında salatalık ailesinde bulunan bir kabaktan elde edilir.
11.07.2023 Sağlık
Denizaltı bulundu mu? Kayıp Titanik denizaltı bulundu mu, şu an nerede? Kaybolan denizaltıda kimler var?
Denizaltı bulundu mu? Kayıp Titanik denizaltı bulundu mu, şu an nerede? Kaybolan denizaltıda kimler var? Batık gemi Titanik'in enkazını gezmek isteyen turistleri taşıyan bir deniz aracının Atlas Okyanusu'nda kayboldu. Dünya basınında geniş yankı uyandıran haber sonrası vatandaşlar Titanik bulundu mu, kayıp denizaltı bulundu mu? Kaybolan denizaltıda kimler var?
21.06.2023 Dünya
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama: 8500 yıllık tarih müze bekliyor
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama: 8500 yıllık tarih müze bekliyor Marmaray projesi sırasında keşfedilen ve dünyanın en büyük antik gemi koleksiyonu olarak kabul edilen Yenikapı batıklarının konservasyon sürecinde arkeolojik duraklama yaşanıyor. Yenikapı Batıkları Kazısı ve Konservasyon Projesi'nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Ufuk Kocabaş, “Bir müze veya çok iyi bir depo kurulmadığı için yeni batıklara geçemiyoruz. Bu anlamda iş akışımızda bir kırılma var. Eserlerin korunabilmesi adına müzenin muhakkak kurulması gerekiyor” açıklamasında bulundu.
18.06.2023 Gündem
Güney Çin Denizi'nde 2 antik gemi enkazı keşfedildi
Güney Çin Denizi'nde 2 antik gemi enkazı keşfedildi Güney Çin Denizi’nin kuzeybatısında keşfedilen iki ticari gemi batığında 100 bin parçadan oluşan porselenler ve işlenmiş kütükler bulundu. Çinli yetkililer, yeni keşfin İpek Yolu'nun deniz bölümü hakkında önemli ipuçları sağlayacağını belirtiyor.
29.05.2023 Dünya
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada bankalar hakkında beyan edilen, belge ve bilgiye dayanmayan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada bankalar hakkında beyan edilen, belge ve bilgiye dayanmayan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
24.05.2023 Ekonomi
Yargıtay’dan emsal borç kararı! Mirasçıları ilgilendiren gelişme
Yargıtay’dan emsal borç kararı! Mirasçıları ilgilendiren gelişme Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, mirası borca batık olanları ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, "Borç miktarına göre mirasçılara ödenen sigorta bedeli pek mühim bir miktar olmadığından mirasın hükmen reddine karar verilmelidir" dedi.
7.05.2023 Gündem
Kredi çetesi! 500 milyonluk VIP vurgun
Kredi çetesi! 500 milyonluk VIP vurgun Zimmetine para geçirince işten atılan bankacı Raşit K., kurduğu çeteyle işsizleri VIP minibüslerle Ankara’ya götürdü, 5 yıldızlı otellerde konaklatıp lüks mekânlarda ağırladı. Fason şirketlerde yüksek ücretle ‘işe almış’ gibi yaptı. Bu kişiler adına kredi çekerek 500 milyon liralık vurguna imza attı.
17.04.2023 Yaşam
Konkordato talep edenlere Yargıtay'dan kötü haber!
Konkordato talep edenlere Yargıtay'dan kötü haber! Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, konkordato talep edenleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Covid-19 pandemisinin sebep olduğu olumsuz etki, konkordatonun tasdiki için bir neden olarak kabul edilemez" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Tunç Çağı batığında 3 bin 600 yıllık kurşun ağırlıklar bulundu
Tunç Çağı batığında 3 bin 600 yıllık kurşun ağırlıklar bulundu Kazı başkanlığını Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sualtı Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz'in yaptığı Tunç Çağı batığı çalışmalarında, Akdeniz'de su altında en eski kurşun ağırlıklar bulundu. Biri 22 gram diğeri ise 44 gram olan kurşun ağırlıkların 3 bin 600 yıllık old Ramazanuğu belirtildi.
27.11.2022 Yaşam
1999 yılında Marmara Denizi'nde batan “Semele” isimli gemi 23 yıldır çıkartılmayı bekliyor
1999 yılında Marmara Denizi'nde batan “Semele” isimli gemi 23 yıldır çıkartılmayı bekliyor 1999 yılında Belize bayraklı “Semele” isimli kuru yük gemisi ile Bulgar bayraklı “Shipka” isimli kuru yük gemisi, Ahırkapı Feneri açıklarında çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile Semele isimli gemi, içinde bulunan 6 bin 535 metrik ton çubuk-kangal demir yükü ve orta boy tanker büyüklüğündeki yakıt ile birlikte battı. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, 23 yıldır batık halde bulunan geminin Düzce depremindeki sarsıntıda ekosisteme zararlı maddeler salarak Marmara Denizi için risk taşıdığını ve batık gemi içinde tanker büyüklüğünde yakıt olduğunu söyledi.
26.11.2022 Haber
1999 yılında batan Semele gemisi Marmara için büyük tehdit! 'Risk teşkil ediyor'
1999 yılında batan Semele gemisi Marmara için büyük tehdit! 'Risk teşkil ediyor' 1999 yılında Belize bayraklı “Semele” isimli kuru yük gemisi ile Bulgar bayraklı “Shipka” isimli kuru yük gemisi, Ahırkapı Feneri açıklarında çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile Semele isimli gemi, içinde bulunan 6 bin 535 metrik ton çubuk-kangal demir yükü ve orta boy tanker büyüklüğündeki yakıt ile birlikte battı. 23 yıldır batık halde bulunan geminin, Düzce depremindeki sarsıntıda ekosisteme zararlı maddeler saldığı ve Marmara Denizi’deki canlılar için büyük risk taşıdığı ortaya çıktı. Batık geminin içinde tanker büyüklüğünde yakıt olduğu da belirtildi.
26.11.2022 Yaşam
Kutnu kumaş nedir? Gaziantep Kutnu kumaşının özelliği nedir?
Kutnu kumaş nedir? Gaziantep Kutnu kumaşının özelliği nedir? Türkiye’de yalnızca Gaziantep’te dokunan dokuma türü olan Kutnu kumaşı saray kumaşı olarak da biliniyor. Gaziantep’in coğrafi işaretli yöresel kumaşı olan Kutnu kumaşının özelliği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Kutnu kumaş nedir? Gaziantep Kutnu kumaşının özelliği nedir? Kutnu kumaş Gaziantep’e özgü mü? Kutnu kumaşı nerelerde kullanılır? İşte detaylar…
6.11.2022 Yaşam
İçişleri Bakanlığından Yunanistan’ın göçmen iddialarına sert tepki
İçişleri Bakanlığından Yunanistan’ın göçmen iddialarına sert tepki İçişleri Bakanlığı, “Yunan hükümeti kendisine cinayeti yakıştırdığı gibi yalanı ve iftirayı da yakıştırmaktan imtina etmemiştir. 2020 yılından bu yana 46 bin 840’ı Ege Denizinde, 14 bin 897’si Yunanistan kara sınırında olmak üzere toplam 61 bin 737 göçmen geri itmeye maruz kalmıştır. Yunanistan’ı, ölümlerle sonuçlanan göç politikasından vazgeçmeye davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.
17.10.2022 Gündem
Zeynep Bastık yeni bir aşka yelken açtı!
Zeynep Bastık yeni bir aşka yelken açtı! Geçtiğimiz sene temmuz ayında menajeri Tolga Akış ile evlenip iki ay önce de tek celsede boşanan şarkıcı Zeynep Bastık, yeni bir aşka yelken açtı. Ünlü şarkıcı gönlünü yurt dışında fotoğrafçılık yapan Seren Dal'a kaptırdı. İlişkileri sosyal medya hesaplarından yayınladıkları fotoğrafla ortaya çıkan çift, bir aylık ilişkilerini gözlerden uzak yaşamayı tercih ediyor.
4.10.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Batık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki batık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.