Elazığ Depremi

Elazığ Depremi

Son dakika Elazığ depremi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Elazığ depremi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Elazığ depremi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elazığ Depremi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elazığ depremi gelişmeleri de dahil olmak üzere 244 elazığ depremi haberi bulunmuştur. Tüm elazığ depremi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doğu Anadolu fayında hangi iller var? Doğu Anadolu Fayı en son ne zaman kırıldı, enerjisini boşaltı mı, Doğu Anadolu fayı nereden geçiyor?
Doğu Anadolu fayında hangi iller var? Doğu Anadolu Fayı en son ne zaman kırıldı, enerjisini boşaltı mı, Doğu Anadolu fayı nereden geçiyor? Kahramanmaraş depremlerinin 1. yıldönümünde Adıyaman'da "Depreme Dirençli Kentler Sempozyumu"nda konuşan İTÜ Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekerek “Doğu Anadolu Fayı muhakkak zamanı geldiğinde depremi üretir. Bu bölge de sürekli olarak 7 ve 7nin üzerinde depremlerle tahrip olmuştur.” İfadelerini kullandı. Peki, Doğu Anadolu fayında hangi iller var? Doğu Anadolu Fayı en son ne zaman kırıldı, enerjisini boşaltı mı, Doğu Anadolu fayı nereden geçiyor?
6.02.2024 Gündem
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? Deprem uzmanı Türkiye için ne dedi? Yoshinori Moriwaki’nin İstanbul depremi yorumu
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? Deprem uzmanı Türkiye için ne dedi? Yoshinori Moriwaki’nin İstanbul depremi yorumu Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye'de depreme yönelik açıklama yaptı. Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya doğru harekete geçtiğini belirten Moriwaki, Bingöl, Bitlis, Muş ve Van tarafında bir deprem beklenebileceğini söyledi. Peki, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir, Türkiye için ne dedi?
30.11.2023 Gündem
Naci Görür'den İstanbul için deprem uyarısı: Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak
Naci Görür'den İstanbul için deprem uyarısı: Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak Bursa, Gemlik Belediyesi’nin Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’nda konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
11.07.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: 1 milyon 270 bin konut ürettik
Bakan Özhaseki: 1 milyon 270 bin konut ürettik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından TOKİ eliyle yapılan konutlar ile ilgili bir video yayınladı. Bakan Özhaseki paylaşımında, “Güçlü şehirler ve güvenli yarınlar için ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşımız kalmasın, dedik. Vatandaşlarımızın düşük peşinat ve uzun vadeyle ev sahibi olabilmeleri için TOKİ Başkanlığımız eliyle, 1 milyon 270 bin konut, 37 bin 760 sosyal donatı ürettik. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalara kavuşturduk.” dedi.
4.07.2023 Gündem
Elazığ depreminde 7 kişinin öldüğü apartmanın davasında proje sahibine iyi hal indirimi ve tahliye
Elazığ depreminde 7 kişinin öldüğü apartmanın davasında proje sahibine iyi hal indirimi ve tahliye Elazığ’da 3 yıl önce meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan 7 kişinin yaşamını yitirdiği Ayken Apartmanı’nın betonarme projesini yapan Yavuz Cihangiroğlu’nun, yargılandığı davada iyi hal indirimiyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıp adli kontrolle tahliye edilmesi kararına aileler, avukatları aracıyla istinaf mahkemesine itirazda bulundu.
3.03.2023 Yaşam
Diyarbakır'da kolonsuz inşa edilen bina depremde hasar almadı! Yaşını duyan hayret ediyor
Diyarbakır'da kolonsuz inşa edilen bina depremde hasar almadı! Yaşını duyan hayret ediyor Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde giriş katı hariç kolonu olmayan ve yaşanan depremde herhangi bir hasar görmeyen 4 katlı yapı görenleri hayrete düşürüyor. Binanın yaşı ise duyanları şoke ediyor.
18.02.2023 Gündem
Naci Görür'den flaş deprem uyarısı: İlk kez söylüyorum bunu bütün Türkiye duysun
Naci Görür'den flaş deprem uyarısı: İlk kez söylüyorum bunu bütün Türkiye duysun Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "İlk kez söylüyorum, bunu bütün Türkiye duysun" diyerek deprem gerçeği ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür, son 100 yılın en büyük depremini değerlendirerek İstanbul için de uyarılar yaptı.
10.02.2023 Gündem
Görür'den korkutan deprem uyarısı!
Görür'den korkutan deprem uyarısı! BİLİM Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bunu ilk kez söylüyorum bunu bütün Türkiye duysun, Türkiye'de en fazla deprem üreten iki fay var. Biri Kuzey Anadolu fayı, diğeri Doğu Anadolu fayı. Her iki fay enerjisinin büyük bir kısmını boşalttı. Bu demektir ki önümüzdeki birkaç yüz sene içerisinde Türkiye'de çok büyük bir deprem olmayacak, en azından bu iki fay kuşağı boyunca. Ancak bizim yine de endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında" dedi. Beklenen İstanbul depremi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Görür, "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum. Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul'da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor." dedi.
9.02.2023 Gündem
İkinci depremde tamamen çökmüştü! Gerçeği AFAD görevlileri fark etti
İkinci depremde tamamen çökmüştü! Gerçeği AFAD görevlileri fark etti Malatya’da yıkılan binaların altında kalanları kurtarmak için çalışmalar aralıksız sürerken depremzedeler -6 derecede enkazların önlerinde yakınlarından umutlu bir haber bekliyor. Bu noktalardan biri ‘Hayat Sitesi’nin enkazı. Alt kattaki dükkânı genişletmek için binanın kolonlarının kesildiği iddia edildi.
8.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Şükrü Ersoy 'enkazda yakınlarım var' diyerek açıkladı: Keşke haksız olsaydım
Prof. Dr. Şükrü Ersoy 'enkazda yakınlarım var' diyerek açıkladı: Keşke haksız olsaydım Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde hissedildi. Peki deprem diğer fayları da tetikler mi? Konuyla ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk’te anlattı.
7.02.2023 Gündem
Deprem sonrası uzmanlar açıkladı: Beklenen noktadan yıkıldık
Deprem sonrası uzmanlar açıkladı: Beklenen noktadan yıkıldık Doğu Anadolu Fayı’nda yıllardır büyük deprem beklendiğinin altını çizen uzmanlar, önlem alınmamasına isyan etti. 9 ay önce Kahramanmaraş’ı depremin adresi olarak gösteren Prof. Dr. Görür, “Bu depremin gelmekte olduğunu söyleye söyleye dilimizde tüy bitti” dedi. Uzmanlar, geçen cumartesi Düziçi’nde meydana gelen 4.6’lık depremin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilişkisi bulunmadığını vurguladı, son depremlerin Marmara faylarını tetiklemesinin söz konusu olmadığını söyledi.
7.02.2023 Gündem
Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’
Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’ Uzmanlar 10 ili yerle bir eden depremlerin ivmesinin, yerçekimi ivmesinin 2 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Bu yıkıcı etkinin ‘anormal büyük’ olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Pazarcık’ta böyle bir deprem 1500’de oldu. O zaman ‘kozmik afet’ denmişti. Bu depremler de tam anlamıyla öyle. 500 yıldır stres biriken fay parçaları kırıldı” yorumunu yaptı.
7.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür'ün sözleri gündem oldu! Aylar önce böyle uyarmıştı
Prof. Dr. Naci Görür'ün sözleri gündem oldu! Aylar önce böyle uyarmıştı Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 11 Nisan 2022'de Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından, "Doğu Anadolu Fayı üzerinde Erkenek, Çelikhan, Kahramanmaraş Türkoğlu yörelerinde bundan sonraki depremlerin oralarda olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulunmuştu.
6.02.2023 Gündem
Türkiye deprem haritası 2022! AFAD MTA Sorgulama Ekranı ile Türkiye Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası
Türkiye deprem haritası 2022! AFAD MTA Sorgulama Ekranı ile Türkiye Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, vatandaşın, AFAD'ın yayımladığı 'Türkiye Deprem Tehlike Haritasını inceleyerek, bölgelerindeki deprem zemin büyütme değerlerini görebileceklerini belirtip, verilere göre binalarını inceletmelerini tavsiye etti. Kutoğlu, "Bu haritada deprem zemin büyütme değeri 0.5g'nin üzerindeyse sarsıntı, binalarda hasar vermeye başlıyor. Kendi seçtiğiniz bölge 0.5g'nin üzerindeyse binanızın depreme ne kadar dayanıklı olduğunu inceletmenizde fayda var" dedi. Söz konusu açıklamaların ve deprem tatbikatının bugün yapılacak olması AFAD MTA fay hattı sorgulama ekranının araştırılmasına neden oldu.
12.11.2022 Gündem
Afet kriminal inceleme birimi İnterpol’e parmak ısırttı
Afet kriminal inceleme birimi İnterpol’e parmak ısırttı İnterpol Fransa’daki merkezi Lyon’da 31’inci Afet Mağdurlarını Kimliklendirme Konferansı düzenledi. Konferansa Türkiye’den ABD’ye, İtalya’dan Brezilya’ya Almanya’dan Avustralya’ya kadar 59 üye ülkenin kolluk birimi temsilcileri katıldı. Konferansta Türkiye’deki Afet Kriminal İnceleme faaliyetlerini inceleyen bir çok ülkenin temsilcisi şaşkındı. Henüz üç yıllık mazisi olan Türk AKİ’sinin Bilim ve teknolojiyi etkin kullanması yerli araç, gereç ve bilişim sistemleri kullanılarak verimli ve etkili çalışmalar sergilemesi büyük övgü topladı.
23.06.2022 Gündem
Deprem sonrası 'tsunami' uyarısı! ‘Zaman daralıyor’ deyip riskli illeri tek tek açıkladı
Deprem sonrası 'tsunami' uyarısı! ‘Zaman daralıyor’ deyip riskli illeri tek tek açıkladı Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için zaman daraldı, riskli bölgeler tek tek açıklandı. Korkutan deprem sonrası bu bölgelerin tehlike altında olduğu ortaya çıktı. Tsunami uyarısı geldi, yüzde 62 deyip deprem olasılığını duyurdu. İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, güneydeki Helen ve Kıbrıs fayına dikkati çekerek, "Helen ve Kıbrıs yayını bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, İzmir'den İskenderun'a kadar ki kıyı şeridi tsunami tehlikesi altında" dedi. Prof. Dr. Naci Görür de İstanbul için zamanın daraldığını ifade etti.
27.04.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için süre daralıyor! Deprem Eskişehir, İzmir, Ankara dahil onlarca ili vuracak...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için süre daralıyor! Deprem Eskişehir, İzmir, Ankara dahil onlarca ili vuracak... Deprem ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Büyük Marmara depremi ile ilgili korkutan uyarı! Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de neredeyse bütün kentlerde küçük ya da nispeten büyük depremler meydana geliyor. Son olarak Karadeniz’de yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremin, İstanbul’dan da hissedilmesi endişeleri artırdı. Bu deprem ‘İstanbul depremi ne zaman olacak?’ sorusunu yeniden akıllara getirdi. Marmara’da meydana gelecek büyük bir deprem İstanbul gibi bir metropolü derinden etkileyeceği gibi, çevredeki birçok ilde de yıkıcı etki yaratacak. 1999’da meydana gelen depremin ardından başlayan kentsel dönüşüm sürecine rağmen, İstanbul’da eski ve depremde yıkım tehlikesi taşıyan birçok yapıda ise hala oturum devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada İstanbul için sürenin daraldığının altını çizerek, "İstanbul 7'nin üzerinde bir deprem ile sınanacak." ifadelerini kullandı. Peki İstanbul depremi en çok hangi ilçeleri etkileyecek? İstanbul'da depreme dayanıklı ilçeler hangileri? Tek tek açıklandı. İşte İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamaları ve ilçelere göre depremin yıkıcı etkileri...
14.04.2022 Gündem
Malatya depremi sonrası son dakika açıklaması! Deprem uzmanı 'tehlike var' dedi ve duyurdu
Malatya depremi sonrası son dakika açıklaması! Deprem uzmanı 'tehlike var' dedi ve duyurdu Malatya depremi sonrası son dakika açıklaması geldi. Deprem uzmanı duyurdu. Malatya'nın Pütürge ilçesinde 17:02'de meydana gelen 5.2'lik deprem tedirginlik yarattı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz katıldığı canlı yayında depremle ilgili açıklamalarda bulundu. 'Artçı deprem olur mu' sorusunu yanıtlandıran Tüysüz, Doğu Anadolu fay hattına ilişkin tehlikeyi açıklarken deprem bölgesindeki vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
9.04.2022 Gündem
Son dakika... Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!
Son dakika... Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Malatya’nın Pütürge ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.72 kilometre derinliğinde olan deprem, Pütürge’nin yanı sıra çevre ilçelerle kent merkezinde de hissedildi. Malatya Valisi Aydın Baruş, deprem sonrası yaptığı ilk açıklamada olumsuz bir durum olmadığı kaydetti. Depremin ardından 3.7 ve 4.1 şiddetinde iki sarsıntı daha meydana geldi. Öte yandan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen bir görüntü ise depremin şiddetini gözler önüne serdi. Görüntülerde depremden sonra dağlarda toz bulutunun kalktığı görüldü.
9.04.2022 Gündem
Bakan Soylu Adana’da güvenlik toplantısına katıldı
Bakan Soylu Adana’da güvenlik toplantısına katıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir dizi ziyaret için geldiği Adana’da güvenlik toplantısına katıldı.
3.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama: Hiçbir izahı olamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama: Hiçbir izahı olamaz Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da ‘Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi’nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan afetlerin siyasete alet edilmesine sert tepki göstererek, "Bu meseleler günlük siyasetin tartışmalarına malzeme edilemeyecek kadar önemlidir. Milletin ciğerini yakan bir musibetten siyasi rant devşirmeye çalışmanın hiçbir izahı olamaz" ifadelerini kullandı.
24.08.2021 Gündem
Bozkurt Kaymakamı değişti mi? Okan Yenidünya kimdir, kaç yaşında?
Bozkurt Kaymakamı değişti mi? Okan Yenidünya kimdir, kaç yaşında? Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi kaymakamı Yenidünya ile Giresun'un Dereli ilçesi kaymakamı Atıcı yer değiştirildi. Daha önceden sel tecrübesi olan Atıcı, ilçenin yeniden ayağa kaldırılma sürecinde görev üstlenecek. Peki, Okan Yenidünya kimdir?
17.08.2021 Gündem
Nakdi destek ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu
Nakdi destek ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2018 yılının başından bugüne kadar meydana gelen doğal afetlerden etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı hesaplarına 130.4 milyon TL tutarında nakdi destek verildiğini bildirdi.
28.07.2021 Ekonomi
Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: İstanbul’da 300 bin konut…
Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: İstanbul’da 300 bin konut… Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da 5,9 milyon bağımsız bölüm olduğunu belirterek, "Bunun 1,5 milyonu da riskli gözüküyor. Bunların 300 bini de acil öncelikli konutlar. 300 bin konutun dönüştürülmesi lazım." dedi.
2.03.2021 Gündem
Emeklilik sisteminde önemli gelişme! Yüzde 30...
Emeklilik sisteminde önemli gelişme! Yüzde 30... Bireysel Emeklilik Sistemine vatandaşların ilgisi arttı. BES fonları büyüdü. Pandeminin etkisiyle BES'ten çıkışlar azaldı. 2021’de ekonomik program içinde BES’e ayrı bir yer ayrıldı. Yeni yılda 18 yaş altının BES’e girmesi, dövizli BES uygulaması için düzenlemeler gündemde olacak.
4.01.2021 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Elazığ Depremi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elazığ depremi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.