Bal Kabağı

Bal Kabağı

Son dakika bal kabağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bal kabağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bal kabağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bal Kabağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bal kabağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 87 bal kabağı haberi bulunmuştur. Tüm bal kabağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rüyada Balkabağı Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Balkabağı Tatlısı Yemek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Balkabağı Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Balkabağı Tatlısı Yemek Nasıl Yorumlanır? Mevki ve makam sahibi olmak üzere rüyada balkabağı tatlısı görmek yorumlanır. Aynı zamanda mal sahibi olacağına ve bu konuda istediği noktaya geleceği yönünde delalet eder. Arzu ettiği evi alacağına ve ailesiyle rahat bir yaşam sürdüreceği üzerine delalet eder.
8.01.2024 Eğitim
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Gaz sancısının geçmesi için papatya ya da nane çayı tüketebilirsiniz. Lifli gıdaların tüketiminden uzak durarak ve gaz yapmayan besinleri tüketerek uzun vadede gaz sancısına da engel olmak mümkündür. 
2.01.2024 Sağlık
1 milyon üyeye 1,2 milyar TL fayda
1 milyon üyeye 1,2 milyar TL fayda Alışveriş platformu Hepsiburada’nın sadakat programı Hepsiburada Premium, 1 milyon üyeye ulaştı. Programa dahil olan kullanıcılar bu sürede toplam 1,2 milyar TL fayda elde etti.
4.05.2023 Ekonomi
Şirketlerin deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor
Şirketlerin deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor 6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmaları devam ediyor.
17.03.2023 Ekonomi
Kolesterol, kanser ve diyabete şifa! Ölçüyü kaçırırsanız bağırsak için büyük tehlike
Kolesterol, kanser ve diyabete şifa! Ölçüyü kaçırırsanız bağırsak için büyük tehlike Antioksidan bakımından çok zengin, diyabet riskini azaltıyor. Antikanser özellikleri bulunuyor, kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor. Uykuyu iyileştiriyor, parazitlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Mesane sağlığı için de çok yararlı olan besinin, görmezden gelinen çok önemli bir tehlikesi bulunuyor. Bağırsaklara verdiği bu zararı ise kimse bilmiyor...
28.01.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Hızla kalorileri yakıyor, sağlıklı kilo verdiriyor! Yüzde 30 artırıyor...
Hızla kalorileri yakıyor, sağlıklı kilo verdiriyor! Yüzde 30 artırıyor... Kış aylarında üşümenin kilo vermeyi hızlandırdığını belirten Diyetisyen Serenay Bender, “Kilo vermek için kış aylarının seçilmesinin nedenleri arasında ilk olarak soğuk havanın kalorilerin daha hızlı yakılmasını sağlaması yer alıyor. Kış aylarındaki meyve ve sebze liflerinin çok olması da kilo vermeyi kolaylaştırıyor” dedi. İşte o besinler...
24.11.2022 Sağlık
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler! Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
1.11.2022 Sağlık
İftar ve sahurda bu besinlere dikkat! Şişkinlik varsa ve mide ağrısı çekiyorsanız…
İftar ve sahurda bu besinlere dikkat! Şişkinlik varsa ve mide ağrısı çekiyorsanız… Ramazan ayı ile birlikte, oruç tutanlarda ani yeme değişikliği pek çok soruna neden olabiliyor. Başta hazımsızlık, şişkinlik, sindirim, mide ağrısı ve mide bağırsak sorunları oruç ile beraber arttı. Ancak uzun süren açlık günlerinde birkaç önemli değişiklik yaparak sorunlardan kurtulabilirsiniz. Diyetisyen Tuğçe Gençel ramazan ayında beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri anlattı ve şişkinlik, kabızlık ve mide sorunları yaşayanlara önerilerde bulundu.
3.04.2022 Ramazan
Testosteronu ve libidoyu yükseltiyor, kolesterolü dengede tutuyor! İyi gelmediği hastalık yok, tam bir protein deposu...
Testosteronu ve libidoyu yükseltiyor, kolesterolü dengede tutuyor! İyi gelmediği hastalık yok, tam bir protein deposu... Libidoyu yükseltiyor, prostatı koruyor, uykuyu düzenliyor, stresi azaltıyor, kalbi koruyor, saç dökülmesini engelliyor. Vitamin, mineral, antioksidan, protein, lif ne ararsanız bu besinde var. Tokoferoller, fitoöstrojenler, omega-3 yağ asitleri bakımından çok zengin, mide, akciğer ve kolon kanserleri dahil olmak üzere birçok kanser türlerine karşı koruma sağlıyor. Bağışıklık sistemini geliştirerek hastalıklarla mücadele ediyor, günlük potasyum ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyor. Sperm sayısı ve kalitesini yükseltiyor, testosteronu yükseltiyor. Çinko açısından oldukça zengin, kolesterolü dengede tutmaya yardımcı oluyor.
5.03.2022 Sağlık
Kaplumbağa ne yer, ne ile beslenir? Kaplumbağalar en çok neyi sever?
Kaplumbağa ne yer, ne ile beslenir? Kaplumbağalar en çok neyi sever? Kedi, köpek ve kuşun yanı sıra son dönemlerde evde en sık beslenen evcil hayvanlar arasında kaplumbağalar da sıkça besleniyor. Kaplumbağalar hem etçil hem de otçul beslenen hayvan türleridir. Fakat yemek boruları küçük olduğu için yiyecekleri küçük parçalar halinde kaplumbağalara vermek gerekir. Bu sayede yemekleri daha kolay yiyebilir ve sindirebilirler.
17.11.2021 Gündem
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık
Hamilelikte bulantı, gaz ve kabızlık için en etkili 5 çözüm!
Hamilelikte bulantı, gaz ve kabızlık için en etkili 5 çözüm! Genellikle anne adaylarında ikinci trimesterden itibaren yaygın olarak görülen mide sorunları hamilelik için hayli zorlu bir süreç olarak tanımlanır. Bu sorunların en önemli nedeni hormon seviyelerindeki değişiklik. Hormon seviyeleri bağırsak hareketlerini yavaşlatmanın ötesinde sindirimi etkileyebilir ve gaz birikmesine neden olabilir. Rahminizi ve içindeki bebeği beslediği için “gebelik hormonu” olarak da adlandırılan progesteron hamilelikte şikayetlerin sıklıkla görülmesine neden oluyor. Peki, Hamilelikte kabızlık için ne yapmalı? Hamilelikte mide bulantısı ve gaz problemine ne iyi gelir? Hamilelikte yanması ve kabızlık nasıl geçer? Beslenme Danışmanı Dyt. Ceren Çetin Asdemir, sindirim sistemi problemi yaşayan hamileler için en etkili 5 çözüm yolunu anlattı.
8.04.2021 Sağlık
Yeni kabus: 'Hemoroidal hastalık'
Yeni kabus: 'Hemoroidal hastalık' Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
5.01.2021 Sağlık
Bu besinlerle bağışıklığı güçlendirmek mümkün
Bu besinlerle bağışıklığı güçlendirmek mümkün Diyetisyen Eda Ünal kış aylarında ve korona virüs döneminde hastalıklara karşı hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğini anlatarak, 'Altın Süt' tarifi verdi.
4.01.2021 Sağlık
Bu besinlerle bağışıklığı güçlendirmek mümkün
Bu besinlerle bağışıklığı güçlendirmek mümkün Diyetisyen Eda Ünal kış aylarında ve korona virüs döneminde hastalıklara karşı hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğini anlatarak, 'Altın Süt' tarifi verdi.
4.01.2021 Sağlık
Mevsim geçişinde hangi gıdaları tüketmeli
Mevsim geçişinde hangi gıdaları tüketmeli Diyetisyen Reyhan Özbey, pandemi etkisi altındaki mevsim geçiş sürecinde bağışıklığın güçlenmesi için hangi gıdaların tüketilmesi gerektiğine dair tavsiyeler verdi.
3.11.2020 Sağlık
Mevsim geçişinde bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin
Mevsim geçişinde bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin Pandemi etkisi altındaki mevsim geçiş sürecinde bağışıklığın güçlenmesi için gıdalarla alınacak önlemlerin olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, önemli bilgiler paylaştı.
28.10.2020 Sağlık
Hem grip hem de Covid-19’dan koruyan besinler
Hem grip hem de Covid-19’dan koruyan besinler Hem corona salgını hem de grip salgının birleşerek sağlığımızı tehdit etmesinden endişe edilen bu günlerde vücut direncimizi güçlendirmenin, iki virüsten de korunmada büyük rolünün olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Simay Duvan, güçlü bir bağışıklık sistemi için beslenme önerilerinde bulundu.
22.10.2020 Sağlık
Akciğer sağlığı için 'balık tüketin' önerisi
Akciğer sağlığı için 'balık tüketin' önerisi Corona virüs salgınına karşı akciğerleri korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, sıvı ve gıda tüketimine yönelik tavsiyelerde bulundu. Uzmanlar özellikle, haftada iki kez balık ve sık sık kefir tüketilmesini önerdi.
28.04.2020 Sağlık
Güçlü bağışıklık için haftada 2 kez balık tüketin
Güçlü bağışıklık için haftada 2 kez balık tüketin Corona virüs tehdidine karşı akciğerleri korumak ve bağışıklık sisteminin güçlendirmek gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, sıvı ve gıda tüketimine yönelik tavsiyelerde bulundu. Uzmanlar özellikle, haftada iki kez balık ve sık sık kefir tüketilmesini öneriyor.
28.04.2020 Sağlık
Bal kabağı çorbası nasıl yapılır? Kabızlık için birebir bal kabağı çorbası tarifi ve yapılışı
Bal kabağı çorbası nasıl yapılır? Kabızlık için birebir bal kabağı çorbası tarifi ve yapılışı Çorba, büyüme ve gelişme çağındaki çocukların beslenmesinde de son derece önemlidir. Beslenme uzmanları da çocuk beslenmesinde bebeklik döneminden büyüme çağına kadar çorba çeşitlerini mutlaka önermektedir. Özellikle bal kabağı çocuklar için önemli besin ve vitaminleri içeren sebzelerden biri. Her yaş grubunun tüketebileceği bal kabağı hem doyurucu hem de vitaminler açısından zengin bir seçenek. Ayrıca sindirimi düzenler ve kabızlığa da iyi gelir. Peki, Bal kabağı çorbası nasıl yapılır? İşte bal kabağı çorbası tarifi ve yapılışı…
17.04.2020 Gündem
Eyüpsultan Belediyesi’nden Sosyal Medyada diyetisyen desteği
Eyüpsultan Belediyesi’nden Sosyal Medyada diyetisyen desteği Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı önlemler alan, temizlik, eğitim, sağlık, sosyal ve teknik alanlarda hizmetlerini arttıran Eyüpsultan Belediyesi, sosyal medyada diyetisyenle canlı yayınlara başladı.
26.03.2020 Sağlık
Bağışıklık sistemi için uzmanlardan 'altın tavsiyeler'
Bağışıklık sistemi için uzmanlardan 'altın tavsiyeler' Uzmanlar, dünyada yeni tip koronavirüs tehlikesinin günden güne arttığına dikkati çekerken, hastalık için korunma önlemlerine özen gösterilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesinin önemini vurguluyorlar.
15.03.2020 Sağlık
Jumbo muhabbet kuşu özellikleri - Konuşur mu? Cinsiyeti nasıl anlaşılır?
Jumbo muhabbet kuşu özellikleri - Konuşur mu? Cinsiyeti nasıl anlaşılır? Jumbo muhabbet kuşu, Türkiye’de en fazla beslenen kuş türleri arasında yer almaktadır. Boyutları oldukça küçük ve tüyleri de rengarenk olan bu kuşlar yurtdışında “Show Kuşu” olarak tanınmaktadır. Bu kuş türü neşeli tavırları ile ilgi odağı olmakta, tek ya da çift halinde rahatlıkla beslenebilmektedir.
16.02.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Bal Kabağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bal kabağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.