Bakliyat

Bakliyat

Son dakika bakliyat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakliyat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakliyat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakliyat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakliyat gelişmeleri de dahil olmak üzere 527 bakliyat haberi bulunmuştur. Tüm bakliyat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Birkaç tane dolaba atın, sonuca inanamayacaksınız! Sebze, meyve, tahıl, bakliyat aylar böceklenmiyor
Birkaç tane dolaba atın, sonuca inanamayacaksınız! Sebze, meyve, tahıl, bakliyat aylar böceklenmiyor Havaların ısınmasıyla birlikte evlerde bulunan gıdaları bozulmadan saklamak da zorlaşıyor. Kış aylarına nazaran daha zor olan bu saklama işlemide sebze, meyve tahıl ürünleri de risk altında kalıyor.
19.04.2024 Yaşam
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Bizim Market ürünlerinde fırsat dolu kampanyalar: 16-31 Ocak 2024 Bizim Market aktüel katalog yayınlandı!
Bizim Market ürünlerinde fırsat dolu kampanyalar: 16-31 Ocak 2024 Bizim Market aktüel katalog yayınlandı! Bizim Market 16-31 Ocak aktüel katalog 2024 yayınlandı. Fırsatlarla dolu katalogda tahıl ve bakliyat ürünlerinde kampanyalar müşterilerin hizmetine sunuldu. Ocak ayının ikinci yarısında geçerli olacak fiyatlarla avantajlar raflarda yerini almış durumda. İşte, Ocak 2024 Bizim Toptan Market aktüel ürünler kataloğu ve indirimleri...
24.01.2024 Ekonomi
Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günlük yaşamı sekteye uğratacak en önemli rahatsızlıklar içerisinde kabızlık gelir. Özellikle pek çok kişinin yaşamış olduğu önemli sağlık sorunları içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Tabii aynı zamanda bu sorunu atlatmak için farklı çözüm yöntemleri bulunuyor.
3.01.2024 Sağlık
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Asgari ücrete gelmeden gıda fiyatlarına zam geldi! Yumurta, bakliyat, kaşar, et...
Asgari ücrete gelmeden gıda fiyatlarına zam geldi! Yumurta, bakliyat, kaşar, et... Maaşlara henüz zam yapılmadan marketler zamları şimdiden raflardaki ürünlere yansıtmaya başladı. Tereyağından kaşar peynirine, yumurtadan ayrana kadar birçok ürünün fiyatı 2 gün önce değiştirildi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu "Yumurtadan ete, bakliyata, kırtasiye ürünlerine kadar yağmur gibi zamlar gelmeye başladı" dedi. Türkiye'de çalışanlar maaşlarına yapılacak zammı merakla beklerken marketler zamlar açıklanmadan fiyatları artırmaya başladı. Ticaret Bakanlığı ekipleri de gelen şikayetleri değerlendirerek marketlerde denetimlere başladı.
21.12.2023 Ekonomi
Nohut Kaç Kalori? Nohut Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Nohut Kaç Kalori? Nohut Besin Değerleri Ve Kalorisi... Nohut salatalarda ve yemeklerde tüketilen besinlerden biridir. Bakliyatlar arasında en sık tüketilen yiyecek olarak da bilinir. Yüksek besin değerine sahip olan bu ürün potasyum ve kalsiyum açısından da zengindir. 100 gr nohut içerisinde 364 kalori bulunmaktadır. Yapılma şekli ve kullanılan malzemelere göre kalori oranı da farklılık göstermektedir. Fosfor kaynağı olarak bilinen nohut ülkemizde yemeklerde de sıkça kullanılmaktadır. Kemik gelişiminde etkili olan nohut aynı zamanda lif ve C vitamini içermektedir. Bu sayede vücudun bağışıklık sistemi de direnç kazanmaktadır.
19.12.2023 Sağlık
Tarım Katalog yeni ürünleri yayınladı! Tarım Kredi yüzde 50 indirimli ürünler belli oldu! 16-19 Ekim Tarım Kooperatif indirimli ürünler hangileri?
Tarım Katalog yeni ürünleri yayınladı! Tarım Kredi yüzde 50 indirimli ürünler belli oldu! 16-19 Ekim Tarım Kooperatif indirimli ürünler hangileri? Tarım Kredi indirimli ürünler güncellendi. 16 Ekim'den itibaren yüzde 50 indirim uygulanacak ürünler güncel Tarım Kredi katalogunda yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla zincir marketler ardı ardında açıklamalar yaptı. Ucuz alışveriş yapmak isteyenlerin sevinçle karşıladığı bu haberle Tarım Kredi ayçiçek yağı, bebek bezi, bakliyat gibi ürünlerde yüzde 50 oranında fiyatlar düştü. Vatandaşlar, "Tarım Kredi indirimli ürünler hangileri?" "Tarım Kooperatif yüzde 5 indirimli ürünler belli oldu mu? sorularına yanıt aramaya başladı. Biz de marketin 16 Ekim'den itibaren indirim yapacağı ürünleri araştırdık.
15.10.2023 Ekonomi
'Sürdürülebilir gıda için sofralarda bakliyata daha fazla yer verilmeli'
'Sürdürülebilir gıda için sofralarda bakliyata daha fazla yer verilmeli' Bakliyat ürünlerinin gıda sektörünün geleceğine yön vereceğinin altını çizen Duru Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği tehlikesi göz önünde bulundurulduğunda, bakliyatın sürdürülebilir gıda sistemleri açısından önemi çok büyüktür. Bu konudaki farkındalığın artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
26.09.2023 Sağlık
Polonya Bayrağı Anlamı Nedir? Polonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Polonya Bayrağı Anlamı Nedir? Polonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Polonya, Orta Doğu'da bulunan bir ülkedir. Polonya'nın bayrağı iki yatay şerit halinde üstte beyaz, altta kırmızı renkten oluşur. 
14.09.2023 Eğitim
Bizim Toptan 6’ncı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı
Bizim Toptan 6’ncı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı Bizim Toptan, 6’ncı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. ‘Bağımsız Güvence Beyanı’ ile yayımladığı Sürdürülebilirlik Raporu’nda, yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi, sürdürülebilir tarım, sorumlu tedarik zinciri ve fırsat eşitliğiyle ilgili çalışmalar paylaşıldı. Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, “Attığımız tüm adımlarda paydaşlarımız için uzun vadeli ve sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz. Tüm faaliyetlerimizde çevre ve iş etiği sorumluluklarını en üst seviyede uygulamaya devam edeceğiz” dedi.
22.08.2023 Ekonomi
Kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığını önler: İşte sofralarımızın vazgeçilmezi 'Kara Şimşek'in faydaları
Kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığını önler: İşte sofralarımızın vazgeçilmezi 'Kara Şimşek'in faydaları Türk mutfağı bin bir çeşit yemekleriyle dünyanın en lezzetli ve çeşitli mutfaklarından biri olarak bilinir. Sebze, et, bakliyat her çeşit yemeğe eşlik eder. Bu bakliyatlar arasında biri var ki kolestrolü üşürüp damar tıkanıklığını önlüyor yumurtadan daha fazla protein içeriyor. İşte her derde deva o yiyecek...
6.08.2023 Sağlık
Her derde deva: Şifa kaynağı aşurenin hiç bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı!
Her derde deva: Şifa kaynağı aşurenin hiç bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı! Muharrem ayının gelmesiyle birlikte aşureler de kaselerdeki yerini aldı. İçerisinde birçok bakliyat ve kuruyemişi barındıran bu lezzetli tarifin faydaları da saymakla bitmiyor. Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan aşurenin hiç bilinmeyen yararları ortaya çıktı...
3.08.2023 Sağlık
MasterChef'te son takım oyunu! Şefler kararsız kaldı: 'Hiç olmayan şeyler oluyor'
MasterChef'te son takım oyunu! Şefler kararsız kaldı: 'Hiç olmayan şeyler oluyor' Masterchef'te yarışmacılar haftanın son takım oyununda mücadele etti. Bakliyat ve yeşillik ile düello yarışına çıktılar. Şeflerin iki tabak üzerinde kararsız kalması dikkatleri çekerken, 1-1 devam eden takım oyunu mücadelesinde haftanın kazananı belli oldu. Peki, 20 Temmuz MasterChef All Star'da dokunulmazlığı hangi takım kazandı, kim eleme adayı oldu? İşte detaylar...
21.07.2023 Televizyon
Bakanlık harekete geçti! Ürün etiketine dikkat, ayrı reyonda satılmalı
Bakanlık harekete geçti! Ürün etiketine dikkat, ayrı reyonda satılmalı Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda kaybı ve israfın önlenmesi için gıda etiketlerini mercek altına alıyor. “Son Tüketim Tarihi (STT)” ve “Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT)” kavramlarının ve farklarının tüketici tarafından doğru bilinmesi gerektiğine dikkat çekilerek, TETT’si geçmiş gıdaların, ayrı reyonlarda satışa sunulması, ambalajlarda yönlendirici sembollerle, “görünüşü, kokusu ve tadı bozulmamış ise TETT geçmiş olsa bile bu gıdayı tüketebilirsiniz” ifadelerinin kullanılabileceği belirtildi.
9.07.2023 Ekonomi
Tavuk pirzola ve kanat fiyatları üçe katlandı! Fiyatları yüzde 40 düşürecek formül açıklandı
Tavuk pirzola ve kanat fiyatları üçe katlandı! Fiyatları yüzde 40 düşürecek formül açıklandı Yazın gelmesi ile özellikle mangalcılar, Kurban Bayramı’na rağmen marketler ürün bırakmadı. Hafta sonları öğlen saatlerine kadar raflarda, tavuk pirzola ve kanat ürünleri tükenmiş oluyor. Bu ilgi fiyatlara da yansıdı. Fahiş artış sonrası uyarıda bulunan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, fiyatları düşürmek için yapılması gerekenleri bir bir anlattı.
7.07.2023 Gündem
İndirim dalgası başladı! Art arda açıkladılar
İndirim dalgası başladı! Art arda açıkladılar Tarım Kredi Marketleri vatandaşın ucuz gıdaya erişimi için Ramazan ayında geçerli olmak üzere 900 üründe fiyatları sabitledi. Vatandaş Tarım Kredi'ye akın etti. Kampanya, yerel ve zincir marketlere de yayılıyor
26.03.2023 Ekonomi
TMO: Depremden etkilenen illerde ÇKS kota sınırı kaldırıldı
TMO: Depremden etkilenen illerde ÇKS kota sınırı kaldırıldı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), depremden etkilenen illerde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kota sınırının kaldırıldığını duyurdu.
15.02.2023 Gündem
Markette fiyatlara dikkat: 100 liradan 130 liraya çıktı
Markette fiyatlara dikkat: 100 liradan 130 liraya çıktı Market fiyatlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Ocak ayında başlayan fiyat sabitleme kampanyası çok sayıda markete ve sektöre yayılmıştı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu bazı marketlerin fiyat artışı yapmaya devam ettiklerini söylüyor. Peki fiyat artışı durumunda tüketici ne yapmalı, işte detaylar...
4.02.2023 Ekonomi
ABD ve Türkiye’den DEAŞ bağlantılı 5 kişi ve 2 şirkete yaptırım
ABD ve Türkiye’den DEAŞ bağlantılı 5 kişi ve 2 şirkete yaptırım ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), Türkiye ile eş zamanlı olarak terör örgütü DEAŞ bağlantılı 5 kişi ve 2 şirkete yaptırım uygulandığını ve söz konusu kişilerin ve şirketlerin mal varlıklarının dondurulduğunu açıkladı.
5.01.2023 Gündem
Merkez Bankası TL ve faiz açıklaması!
Merkez Bankası TL ve faiz açıklaması! Merkez Bankası toplantı özetinde parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçların kararlılıkla kullanılmaya devam edileceği ve fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araç setinin liralaşma hedefleriyle uyumlu hale getirileceği kaydedildi.
29.12.2022 Ekonomi
Hububat ihracatı 11 ayda 3.2 milyar dolara yükseldi
Hububat ihracatı 11 ayda 3.2 milyar dolara yükseldi  Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, ''Birlik olarak 11 aylık ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artışla 3,2 milyar dolar olarak gerçekleşti'' dedi.
8.12.2022 Ekonomi
Hububat ihracatında yüzde 28’lik artış
Hububat ihracatında yüzde 28’lik artış  Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, “Sektör olarak bu yıl ilk 8 ayda Türkiye genelinde yüzde 30,3’lük bir artış ile ihracatımızı 7,2 milyar dolara ulaştırdık. GAİB Hububat Birliği olarak ihracatımızı ilk 8 ayda yüzde 28’lik artışla 2,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Üyelerimizin özverili çalışmalarıyla hedeflerimizi gerçekleştirmeye el birliğiyle devam ediyoruz” dedi.
19.09.2022 Ekonomi
Borsa Kralı lakaplı Nasrullah Ayan kimdir? Nasrullah Ayan canlı yayında kalp krizi geçirdi!
Borsa Kralı lakaplı Nasrullah Ayan kimdir? Nasrullah Ayan canlı yayında kalp krizi geçirdi! Borsa Kralı lakabıyla tanınan Nasrullah Ayan, konuk olarak katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında kalp krizi geçirdi. Yayın sırasında aniden fenalaşan Ayan, “Ben biraz rahatsızım. Devam edemeyeceğim” diyerek ayrıldı. Nasrullah Ayan’ın sağlık durumu merak ediliyor. Peki, Borsa Kralı lakaplı Nasrullah Ayan kimdir? Nasrullah Ayan’ın sağlık durumu ne? Nasrullah Ayan’ın hastalığı ne? İşte detaylar…
31.08.2022 Gündem
Devlet desteği ile fabrika kurdu! Yılda 500 ton üretim yapıyor
Devlet desteği ile fabrika kurdu! Yılda 500 ton üretim yapıyor Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı 1 milyon 239 bin lira kırsal kalkınma desteği hibesi ile Muş’ta bakliyat tesisi kuran girişimci Asım Şancı, yılda 500 ton bulgur üretimi yaparak ekonomiye katkı sağlıyor.
23.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bakliyat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakliyat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.