Ayçiçeği

Ayçiçeği

Son dakika ayçiçeği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayçiçeği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayçiçeği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayçiçeği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayçiçeği gelişmeleri de dahil olmak üzere 562 ayçiçeği haberi bulunmuştur. Tüm ayçiçeği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı Trakya tarlalarında üretilen yerli ve milli 20 ton hibrit ayçiceği tohumu, Tekirdağ'dan Rusya'ya ihraç edilmek üzere TIR'larla yola çıkarıldı.
28.03.2024 Ekonomi
Topraktan temizlenmeyen malç naylonu tarımı tehdit ediyor
Topraktan temizlenmeyen malç naylonu tarımı tehdit ediyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, toprağa sıfır serilen malç naylonunun bazı çiftçiler tarafından toprakta bırakıldığını belirterek, “Bu şekilde sürülen tarlalarda bu naylonlar toprağa karışıyor uzun yıllar yok olmuyor” dedi.
6.03.2024 Adana
Mazot gübre desteği sorgulama 2024! Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek 2024, hesaplara yattı mı, mazot gübre desteği ne kadar olacak?
Mazot gübre desteği sorgulama 2024! Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek 2024, hesaplara yattı mı, mazot gübre desteği ne kadar olacak? Şubat 2024 Mazot ve gübre desteği ödemelerinin yatıp yatmadığına dair detayları sorgulanmaya başlandı. Çiftçilere ödenen destekler arasında yer alan mazot ve gübre ödemeleri takvimi destekten yararlanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, mazot ve gübre desteği yattı mı, E devlet mazot gübre desteği sorgulama nasıl yapılır? İşte Ziraat Bankası mazot gübre desteği Şubat 2024…
8.02.2024 Ekonomi
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
26.01.2024 Ekonomi
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
25.01.2024 Ekonomi
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi...
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi... Fosfor, vücutta normal işleyişin devam etmesi için gerekli olan mineraller arasındadır. Kas gelişimi, doku gelişimi, kemik gelişimi ve doku gelişimi için fosfor önemlidir.
25.01.2024 Sağlık
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi...
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi... Sağlıklı beslenme ve diyet söz konusu olduğunda önemli olan beslenme listesinde bulunan yağın türüdür. Yeni yapılan araştırmalar az yağlı diyetler yerine sağlıklı yağlardan zengin beslenme listelerinin uygulanmasını tavsiye etmektedir.
3.01.2024 Sağlık
Nakdi destek kararı! Ödeme miktarı değişti, paralar banka hesaplarına yatırılacak
Nakdi destek kararı! Ödeme miktarı değişti, paralar banka hesaplarına yatırılacak Binlerce kişi bekliyordu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çiftçilere yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf için dekar başına 149 TL mazot ve gübre desteği ödenecek.
26.11.2023 Ekonomi
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi?
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi? Fiyatların yükselmesiyle zeytinyağı sahtecilik çoğaldı. Fırsatçılar zeytinyağı olarak farklı yağlardan oluşan karışımları satıyor.Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Gerçek zeytinyağının kokusu, tadı, lezzeti önemli.Zeytin kokusu veya içildiği zaman boğazı yakan bir raiyalı tadın gelmesi beklenir; bazen sahteciler de bu yolu kullanabiliyorlar. Yani zeytinin kokusu, tadı, rengi kimyasal olarak taklit edilebilir." diye konuştu. Sırma, "Dolayısıyla markasını bilmediğimiz denetlenmeyen bir yerden almak risklidir. O nedenle pazardan almak güvenilir bir yol değil." dedi.
21.11.2023 Gündem
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi Tekstil, kozmetik, ilaç, inşaat ve otomotiv sektörü gibi birçok alanda kullanılacak olan ve Türkiye’nin ilk tescilli endüstriyel kenevir tohumu ‘Narlı’nın hasadı Amasya’da yapıldı. 
18.11.2023 Ekonomi
Tarım Kredi indirim ne zaman? Tarım Kooperatif ne zaman indirime girecek, Tarım Kredi Kooperatifi yağ indirimi var mı?
Tarım Kredi indirim ne zaman? Tarım Kooperatif ne zaman indirime girecek, Tarım Kredi Kooperatifi yağ indirimi var mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zincir marketlere yaptığı indirim çağrısının ardından Tarım Kredi Kooperatif Marketler, gıdadan temizlik malzemelerine kadar çok sayıda üründe yüzde 50'ye varan indirimler yapacak.  İndirimli ürünleri satın almak isteyen vatandaşlar “Tarım Kredi indirim ne zaman? Tarım Kooperatif ne zaman indirime girer, Tarım Kredi Kooperatifi yağ indirimi var mı?” sorularına yanıt aranmaya başladı.
12.10.2023 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Tarlayı kuraklık vurdu
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Tarlayı kuraklık vurdu Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Ayçiçeği üretim merkezi Trakya’da kuraklık çiftçiyi vurdu. Borun eksik olduğu topraklar 1 kilo ayçiçeği veremeyecek durumda. Bazı tarlalara biçerdöver bile giremeyecek. Tarlasını erken eken geçen yıla yakın ürün bekliyor. Ancak ‘kuraklığa dayanıklı’ diye pazarlanan 145 kodlu tohum eken çiftçinin tarlasında 1 kilo bile ayçiçeği yok. Peki bu durum ayçiçeği yağı fiyatlarını etkiler mi? İşte detaylar
28.08.2023 Ekonomi
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek”
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek” Türkiye tarihinin en kurak dönemini yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporu da bu gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye'nin büyük bölümü şiddetli kuraklık riskiyle karşı karşıya. Haritaya göre temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta ise son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Çözüm olarak kuraklık, aşırı yağış yönetimi ve iklim değişikliği politikalarının birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Altuğ, önümüzdeki yıllarda kuraklığın daha maliyetli bir doğal afet haline geleceğine, dünyanın kuraklığa bağlı bir de gıda kriziyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. Türkiye’nin olası kuraklık tehditine karşı yeterli bilince olup olmamasına yönelik sorulan soruya ise “Bu konuda maalesef karamsarım.” Diyerek üzücü tablonun altınız çizdi.
19.08.2023 Gündem
Ayçiçeğinde üretim düştü! Tehlike kapıda
Ayçiçeğinde üretim düştü! Tehlike kapıda Tekirdağ'da kuraklık edeniyle verim düşüklüğü yaşanan ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Bölgede çok ciddi bir kuraklık var. Çok büyük bir üretim düşmesi var. Muhakkak surette bu bölgedeki çiftçilerimize kuraklık yardımının yapılması lazım" dedi.
13.08.2023 Ekonomi
Yağ üreticilerinden dikkat çeken açıklama: Yağ fiyatları aslında pahalı değil
Yağ üreticilerinden dikkat çeken açıklama: Yağ fiyatları aslında pahalı değil Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, “Yağ fiyatları piyasada çok konuşulmakta ama aslında pahalı değil." dedi.
1.08.2023 Ekonomi
Yerli ve milli ayçiçeği tohumundan bu yıl ilk mahsul alınacak: Böylesi görülmedi, rekor kıracak
Yerli ve milli ayçiçeği tohumundan bu yıl ilk mahsul alınacak: Böylesi görülmedi, rekor kıracak Tekirdağ’da, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Tohumcular Derneği (TRAKTOD) ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu bu yıl ilk mahsulünü verecek.
13.07.2023 Ekonomi
Çekirdek Kaç Kalori? Çekirdek Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çekirdek Kaç Kalori? Çekirdek Besin Değerleri Ve Kalorisi... Çekirdek sağlıklı yağlar, faydalı bitki bileşikleri ve diyabet dahil olmak üzere yaygın sağlık sorunları riskini azaltmada rol oynayan çeşitli vitamin ve mineralleri içeren sağlıklı atıştırmalıklardır.
6.07.2023 Sağlık
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Yüzde 50 arttı
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Yüzde 50 arttı Çukurova’nın bereketli topraklarında yağışlarla birlikte sarı gelinliğini giyen binlerce dönümden oluşan ayçiçeği tarlaları, görsel şölen oluşturdu. Çiftçiler, devletin sulama projesi ve son yağışlarla mahsullerini suyla buluşturmasıyla ayçiçeğinin boy verdiği tarlalarda bu sene yüzde 50'ye yakın rekolte artışı beklediklerini kaydetti.
31.05.2023 Ekonomi
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar...
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar... Erkeklerde cinsel gücü ve isteği artıran yiyecekler; bezelye, maydanoz, kekik, nane, fesleğen, tarçın, roka, Antep fıstığı, şalgam, yumurta, zencefil, kuşkonmaz, kereviz, enginar, ayçiçeği, hindi gibi yiyeceklerdir. İşte, erkeklerde cinsel gücü isteği arttıran yiyecekler hakkında ayrıntıları derledik.
16.05.2023 Sağlık
Yabancı iş insanlarına ayçiçek yağı üzerinden tuzak! Akılalmaz dolandırıcılığın detayları ortaya çıktı
Yabancı iş insanlarına ayçiçek yağı üzerinden tuzak! Akılalmaz dolandırıcılığın detayları ortaya çıktı Adana'da hayali ayçiçeği yağı satışı yaparak Fransız ve Arap iş adamlarını 150 milyon lira dolandırdığı öne sürülen çeteyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Çete liderinin iş adamlarını kandırmak için bir fabrika açtığı, oğlunun ise sosyal medya üzerinden fabrikadan görüntüler paylaşarak 200 liralık yağı 100 liraya sattıkları yönünde ilan verdiği öğrenildi.
3.05.2023 Yaşam
Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde dev indirim! Ramazan ayı boyunca sürecek
Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde dev indirim! Ramazan ayı boyunca sürecek Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde ramazan ayı boyunca temel gıda ve temizlik ürünlerinde fiyatlar sabitlendi. Düzenlenecek kampanyayla marketlerde satışı devam eden pirinç, nohut, fasulye, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, zeytin, çay, şeker, Et ve Süt Kurumuna ait et gibi temel gıda ürünleri ile deterjan, sabun çeşitleri, peçete, kağıt havlu gibi temizlik ürünlerini içeren yaklaşık 900 ürün çeşidinde ramazan ayı boyunca fiyat artırımı yapılmayacak.
24.03.2023 Ekonomi
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 2022 yılındaki bitkisel üretim miktarının 128,6 milyon tona ulaştığını ve böylece Cumhuriyet tarihinin üretim rekorunun kırıldığını duyurdu.
8.03.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci: 1273 sözleşmeli personel alacağız
Bakan Kirişci: 1273 sözleşmeli personel alacağız Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Medya Kuruluşlarının Ankara Temsilcileri ile Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, "Sayın Cumhurbaşkanımız da uygun bulursa genç çiftçilerimize yönelik Uzman Eller Projesi ile verdiğimiz hibe desteğimizi 100 bin TL’den 250 bin TL’ye çıkaracağız. DSİ bünyesinde görevlendirilmek üzere çeşitli branşlarda 1273 sözleşmeli personel alacağız." dedi.
9.01.2023 Ekonomi
Mazot Gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Gübre mazot desteği ne kadar?
Mazot Gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Gübre mazot desteği ne kadar? Pamuk ve ayçiçek çiftçisine müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çiftçilkere verilecek mazot ve gübre destekleme tutarlarını belli oldu. Peki, Mazot Gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Gübre mazot desteği ne kadar? İşte detaylar…
4.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, bu ülkenin geleceğine ışık tutamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, bu ülkenin geleceğine ışık tutamaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. "Türkiye'nin kendi ekonomi programına kafa yormak yerine ithal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, bu ülkenin geleceğine ışık tutamaz." diyen Erdoğan, "6'lı masa denilen paravan yapı emellerine ulaşamaz. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımıza ulaşmamız ve davamıza kazandırmamız önem arz ediyor." dedi.
3.12.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Ayçiçeği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayçiçeği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.