Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

Son dakika Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa insan hakları mahkemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.246 avrupa insan hakları mahkemesi haberi bulunmuştur. Tüm avrupa insan hakları mahkemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
AYM Başkanı Özkaya: Yargı organları arasında iyi bir iletişime ihtiyaç var
AYM Başkanı Özkaya: Yargı organları arasında iyi bir iletişime ihtiyaç var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Yüce Divan Salonu'nda 62'nci kuruluş yıl dönümü törenine katıldı. AYM Başkanı Kadir Özkaya, yargı organları arasında iyi bir iletişime ihtiyaç olduğunu vurguladı.
25.04.2024 Gündem
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı, bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaların reddedildiğini bildirdi.
24.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
20.01.2024 Gündem
AİHM: Litvanya, CIA’nin 11 Eylül şüphelisine işkence yapmasına izin verdi
AİHM: Litvanya, CIA’nin 11 Eylül şüphelisine işkence yapmasına izin verdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), dün yaptığı açıklamada CIA’nin Litvanya’da 11 Eylül şüphelisine gizli bir sorgulama merkezinde ‘insanlık dışı muamele’ gösterdiğini belirtti. AİHM, Litvanya’nın da buna izin vererek Avrupa insan hakları yasalarını ihlal ettiğine karar verdi.
17.01.2024 Dünya
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Silahlı tehdit terör örgütü PKK varlığını devam ettirdiği sürece oradaki faaliyetlerimiz devam edecek. Örgüt mensupları, hedef alınırken çok titiz ve meşakkatli bir süreçten geçiriliyor. Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu örgüt mensubu değil diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu” dedi.
21.12.2023 Gündem
Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendiler ne demek?
Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendiler ne demek? Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, kızını liseye ve üniversiteye gönderen ailelere 'Bir adamın kızını götürüp liseye, üniversiteye vermesi ne demek? Zerre kadar haysiyeti, şerefi olan adam kızını üniversiteye verebilir mi?' ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendi nedir, ne demek, Aczmendiler kimlerdir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
9.11.2023 Gündem
20 bin zabıt katibi alınacak! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Birkaç gün içerisinde açıklama yapılacak
20 bin zabıt katibi alınacak! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Birkaç gün içerisinde açıklama yapılacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 20 bin zabıt katip alımıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
28.09.2023 Gündem
MHP'li Yönter'den CNN TÜRK'te önemli açıklamalar: Askere düşmanlık düşmana askerlik
MHP'li Yönter'den CNN TÜRK'te önemli açıklamalar: Askere düşmanlık düşmana askerlik MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, katıldığı CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
14.09.2023 Gündem
Baykar İHA'larıyla ilgili iddialara sert tepki: Verdikleri bütün rakamlar yanlış
Baykar İHA'larıyla ilgili iddialara sert tepki: Verdikleri bütün rakamlar yanlış AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, orman yangınlarında kullanılan İHA'lara dikkat çekerek, muhalefetten gelen açıklamalara tepki gösterdi. Çelik, "Burada kullanılan diğer İHA/SİHA’lara ses çıkarılamazken BAYKAR’ın İHA’larına bir kara propagandanın yürütüldüğünü gördük. Verdikleri bütün rakamlar yanlış." ifadelerini kullandı.
10.08.2023 Gündem
Çelik: Müttefiklerimizi PKK’ya zemin sağlayan bataklık ortamını kurutmaya davet ediyoruz
Çelik: Müttefiklerimizi PKK’ya zemin sağlayan bataklık ortamını kurutmaya davet ediyoruz AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, PKK iltisaklı kişilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde terör propagandası girişimine ilişkin, "Teröre hoşgörü gösterilmesinin vahim bir neticesidir. Avrupalı müttefiklerimizi, PKK’ya zemin sağlayan bataklık ortamını kurutmaya davet ediyoruz" dedi.
4.08.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan AİHM'deki terör propagandasına tepki
Bakan Tunç'tan AİHM'deki terör propagandasına tepki Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fransa Strazburg'ta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) PKK propagandası yapılmasına tepki göstererek, "Avrupa Birliği başta olmak üzere Uluslararası kuruluşların terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın propagandasına izin verilmesi hukuksuzluktur" dedi.
3.08.2023 Gündem
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası AB’nin vize muafiyeti için istediği 72 kriterden 66’sını tamamlayan Türkiye geri kalan 6 kriterin tamamlanması için düğmeye basıyor. En kritik başlıklardan olan ‘terörle mücadele’ konusunda taviz verilmeden ifade özgürlüğü esnetilecek.
22.07.2023 Gündem
Bahçeli'den 'İç savaş' söylemlerine sert tepki: Kefenlerini alıp gelsinler!
Bahçeli'den 'İç savaş' söylemlerine sert tepki: Kefenlerini alıp gelsinler! “14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” temalı açık hava toplantısında Burdur Halkına seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli; "Bir terörist alçakça ve cüretkar şekilde milletimizi tehdit ederek, '14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu kazanamazsa iç savaş çıkar' diyebilmiştir. Eğer böyle bir niyet ve planları varsa, tavsiyem yanlarına kefenlerini ya da sarı torbalarını da alıp gelmeleridir” dedi.
13.05.2023 Gündem
Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Demirtaş' vaadi: Mahkeme kararı olmadan kimse serbest kalamaz
Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Demirtaş' vaadi: Mahkeme kararı olmadan kimse serbest kalamaz CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, 'Selahattin Demirtaş'a özgürlük vaadiniz yargı bağımsızlığıyla çelişmiyor mu?' sorusuna yanıt verdi.
11.05.2023 Gündem
Bakan Soylu: “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı”
Bakan Soylu: “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa’da sivil toplum kuruluşları yetkilileriyle birlikte toplantıya katıldı. Bakan Soylu, “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı” şeklinde konuştu.
1.05.2023 Gündem
Evli kadınların bekarlık soyadı için dava açmalarına gerek kalmayacak: 9 ay sonra başlıyor
Evli kadınların bekarlık soyadı için dava açmalarına gerek kalmayacak: 9 ay sonra başlıyor Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı ile Türk Medeni Kanunu'nun 187'inci Maddesi'ndeki 'Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir' hükmü, eşitliğe aykırı bulunarak iptal edildi. 9 ay sonra yürürlüğe girecek bu karar ile kadınların evlendikten sonra yalnızca bekarlık soyadlarını kullanabilmeleri için dava açmalarına gerek kalmayacak.
28.04.2023 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan  AİHM'e depremzedeler için mektup
Adalet Bakanlığı'ndan AİHM'e depremzedeler için mektup Adalet Bakanlığı, AİHM'e mektup göndererek, depremden etkilenen kişilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptıkları/yapacakları başvurularda herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Mahkeme'nin süreleri askıya alması çağrısında bulundu.
16.02.2023 Gündem
OHAL Komisyonu görevini tamamladı
OHAL Komisyonu görevini tamamladı Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, çalışmalarını tamamladı. Komisyona 127 bin 292 başvuru yapıldı. 109 bin 332'si reddedildi, 17 bin 960'ı kabul edildi.
12.01.2023 Gündem
Jorge Jesus'un hem Brezilya hem de Portekiz yolunu kapattı
Jorge Jesus'un hem Brezilya hem de Portekiz yolunu kapattı Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik, son günlerde Jorge Jesus iddiaları hakkında 'Hocamızın Mayıs ayına kadar sözleşmesi var' ifadelerini kullandı.
18.12.2022 Fenerbahçe
Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması: Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı
Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması: Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize konusuyla ilgili olarak, "Vize konusu gerçekten bir sorun, vize hepimizin bir sorunu. Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı, gerekli uyarılar yapıldı. ABD dahil bazı ülkeler hızlandırmaya başladı" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Kıbrıs ve Yunanistan konusunda ABD'ye tepki göstererek, "ABD’nin terazisi bozuldu. Biz ABD’ye gereken uyarıları yaptık" dedi.
8.11.2022 Siyaset
Yüzlerce sporcuyu ilgilendiren gelişme! Dikkat çeken fesih yasağı detayı
Yüzlerce sporcuyu ilgilendiren gelişme! Dikkat çeken fesih yasağı detayı Yüzlerce sporcuyu ilgilendiren son dakika gelişmesi. Resmi Gazete’de yayımlandı, uyarılar art arda geldi. Hukukçu Ahmet Yavaş, “Profesyonel sporculara da İş kanunu hükümlerine dayanılarak fesih yasağı getirilecekse bu sefer bu karar işçi niteliğinde yargılanmak isteyen yüzlerce sporcu için emsal oluşturacak” uyarısında bulundu.
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek, Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Arkanızda kim var, ona bakmayın. Yanı başınızda kim var, komşu ve karşınıza almaya çalıştığınız kim var; ona bakın. İş birliği istiyorsanız hazırız; ama Türkiye'yi karşılarına almak ne demek bunu da iyi biliyorlardır" dedi.
2.11.2022 Siyaset
Zühtü Arslan: Anayasa Mahkemesi, temel hak ve özgürlükleri koruyor
Zühtü Arslan: Anayasa Mahkemesi, temel hak ve özgürlükleri koruyor Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesi, anayasanın üstünlüğü ilkesini hayata geçiren, varlık nedeni olan temel hak ve özgürlükleri koruyan bir mahkeme olarak yoluna devam etmektedir” dedi.
31.10.2022 Gündem
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek Cemevlerinin elektrik ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesini de içeren torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
24.10.2022 Gündem
Fakıbaba'nın istifa kararıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama
Fakıbaba'nın istifa kararıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CNN TÜRK’te Dicle Canova’nın sorularını yanıtladı. AK Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden istifası ile ilgili olarak Ünal, "Şu anda konu henüz sıcak olduğu için sosyal medyanın bu açıklamanın gerçekliği ile ilgili teyit henüz söz konusu değil. Ne partiye ne Meclis'e bununla ilgili yazılı belge ulaşmadığı için bunun üzerinden bir tweet üzerinden siyasi mülahazalarda bulunmayı doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.
20.10.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa insan hakları mahkemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.