Gazete Vatan Logo

Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendiler ne demek?

Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, kızını liseye ve üniversiteye gönderen ailelere 'Bir adamın kızını götürüp liseye, üniversiteye vermesi ne demek? Zerre kadar haysiyeti, şerefi olan adam kızını üniversiteye verebilir mi?' ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendi nedir, ne demek, Aczmendiler kimlerdir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendiler ne demek?

Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendi Tarikatı Lideri Müslüm Gündüz merak konusu oldu. Peki, Aczmendi nedir, ne demek, Aczmendiler kimlerdir?

Aczmendi lideri Müslüm Gündüz kimdir?

Elazığ Akşam Sanat Okulu mezunu olan Müslüm Gündüz tarikatın temellerini 1985 yılında Elazığ'da atmıştır. 

1990'lı yıllarda Aczmendi tarikatı kamuoyunda sivri fikirleri ve liderleri tarafından yapılan açıklamalarla gündemi yoğun bir şekilde meşgul etmişti. Liderleri, televizyon kanalları ve gazetelerde açıklamalarda bulunmuş, hatta cami çıkışlarında tef çalarak protesto eylemleri düzenlemişlerdir.

Müslüm Gündüz nereli, kaç yaşında?

Elazığ'ın Ağcakale köyünde 1941 yılında doğan Müslüm Gündüz, Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

12 Haziran 1996 tarihinde HBB televizyonunda yaptığı konuşma oldu. Bu konuşmasında, laik

Müslüm Gündüz, Türkiye aleyhinde haksız yargılandığına dair Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde açtığı davayı kazanmıştır. Mahkeme, Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin askeri üyeleri bulunmasının başvurunun haklı olduğunu kabul etmiştir. Ayrıca, daha önce ifade özgürlüğü ihlali ile açtığı davayı da kazanmıştır.

Haberin Devamı

1990'lı yıllarda Türkiye'de radikal İslamcılıkla tanınan bir isim olan Müslüm Gündüz, Aczmendiler adlı grupla dikkat çekti.

12 Haziran 1996'da, Müslüm Gündüz, HBB televizyonunda programın “Kemalizm bir dindir. Allah'ı Mustafa Kemal, peygamberi İsmet İnönü'dür. Demokrasi dinsizliktir. Laiklik de öyledir. Geleceğiz, Türkiye'yi alacağız. Hiç merak etmeyin." İfadelerini kullanmıştı.

Aczmendiler kimlerdir?

Aczmendi, Elazığ Akşam Sanat Okulu mezunu Müslüm Gündüz'ün liderliğini yaptığı ve kendine özgü giyim tarzı olan,1985 yılında temelleri atılmış Elazığ menşeili Risale-i Nur hareketine bağlı tarikat.