Aşure Günü

Aşure Günü

Son dakika aşure günü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşure günü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşure günü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşure Günü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşure günü gelişmeleri de dahil olmak üzere 261 aşure günü haberi bulunmuştur. Tüm aşure günü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aşure Günü 2024 yılında ne zaman? Aşure Günü hangi ayda?
Aşure Günü 2024 yılında ne zaman? Aşure Günü hangi ayda? Aşure Günü bilindiği gibi Muharrem Ayı'nın 10'uncu gününde kutlanıyor. Birçok olayın yaşandığı Aşure Günü'nde İslam aleminde oruç da tutuluyor. Peki aşure günü ne zaman? 2024 aşure günü hangi ayda?
25.04.2024 Gündem
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri?
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri? 2024 Ramazan bitiyor. 9 Nisan arefe günüyle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurluyoruz. Müslümanlar arefe gününde neler yapılması gerektiği konusunda internette araştırmalarına devam ediyor. Bugün yani 9 Nisan Salı günü arefe günü olarak idrak ediliyor. Arefe gününde Hızır Aleyhisselam'ın duası da dillerden düşmüyor. Arefe günü okunacak dua ve zikirler arasında Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah ile başlayan dua en çok okunanlar arasında yer alıyor. İşte Hızır'ın arefe günü duası...
9.04.2024 Gündem
Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip kandiline kaç gün kaldı, 2024 Regaip Kandili hangi gün?
Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip kandiline kaç gün kaldı, 2024 Regaip Kandili hangi gün? Regaip Kandili'nin ne zaman olduğuna yönelik araştırmalar arttı. Kur'an'da saygı gösterilmesi gereken ve hadislerde oruç tutulması tavsiye edilen, Recep ayı içerisinde bulunan Regaip kandilinde Hz. Muhammed'in ana rahmine düştüğü bilinir. Peki, Regaip kandili ne zaman 2024? Regaip kandili için hangi gün oruç tutulur 2024, Regaip kandili orucu kaç gün tutulur 2024?
10.01.2024 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 'Muharrem ayı' mesajı
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 'Muharrem ayı' mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Muharrem ayı' mesajında, "Bize düşen Kerbela hadisesinden ders ve ibret almak; birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi tahrip etmeye niyetlenip heveslenen karanlık odaklara geri adım atmadan direnmektir" dedi.
29.07.2023 Gündem
Aşure Günü ne zaman bitiyor? 2023 Aşure Günü'nde aşure dağıtımı ne kadar sürecek?
Aşure Günü ne zaman bitiyor? 2023 Aşure Günü'nde aşure dağıtımı ne kadar sürecek? Aşure günü ne zaman bitiyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. 28 Temmuz 2023 günü başlayan Aşure Günü sürüyor. Paylaşmanın, bereketin, birlikteliğin simgesi olarak kabul edilen Aşure günü, vatandaşların heyecanıyla birlikte devam ediyor. Peki Aşure gününde aşure dağıtımı ne kadar sürecek?
28.07.2023 Gündem
Aşure günü gül suyuna 7 Fatiha okumak > Aşure günü gül suyuna okunacak dua hangisi? Gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti nedir?
Aşure günü gül suyuna 7 Fatiha okumak > Aşure günü gül suyuna okunacak dua hangisi? Gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti nedir? Aşure günü gül suyuna okunacak dua merak ediliyor. Aşure Günü gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti 2023 sorgulanırken, Aşure günü gül suyuna ne okunur? Sorusuna da yanıt aranıyor. Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü bugün idrak ediliyor.  Aşure günü çeşitli ibadetler yapılıyor. Peki, Aşure günü 7 kere okunacak dua hangisi? Aşure günü gül suyuna okunan dua ve 7 Fatiha…
28.07.2023 Gündem
Bahçeli: Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır
Bahçeli: Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hicri 61 yılı 10 Muharrem’de yaşanan Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır" dedi. Bahçeli, "Kerbela’dan çıkarılacak doğru mesajlar bir daha benzeri dramların yaşanmasını kuşkusuz engelleyecek, batıl ve hain planları da bozacaktır" ifadelerini kullandı.
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muharrem ayı paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muharrem ayı paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin ve İslam aleminin aşure gününü tebrik ederek, muharrem ayının tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini diledi.
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma çığır açacak, 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma çığır açacak, 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 16'ncısı düzenlenen IDEF'23 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 21 yılda dünyada belki de hiçbir ülkenin karşılaşmadığı engellerle karşılaştık. Gizli açık ambargolara maruz bırakıldık. Haksız ve hukuksuz kısıtlamaların muhatabı olduk. Çifte standardın, adaletsizliğin ahde vefasızlığın daniskasını yaşadık ama bunlar karşısında yılmadık, pes etmedik, yolumuzdan asla dönmedik. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorunda olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık Her zaman şu inançla olduk. Korkaklar, zafer anıtı dikemez"
28.07.2023 Gündem
Emine Erdoğan'dan 'Aşure Günü' paylaşımı
Emine Erdoğan'dan 'Aşure Günü' paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından Aşure Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Emine Erdoğan, "Aşure aşının şifası, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin. Hz. Hüseyin’i ve tüm Kerbelâ şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.
28.07.2023 Gündem
Aşure niyeti nasıl getirilir, aşure yaparken nasıl niyet edilir? Aşure yapılırken okunacak dualar nelerdir, aşure pişirirken hangi dua okunur? Aşure niyeti…
Aşure niyeti nasıl getirilir, aşure yaparken nasıl niyet edilir? Aşure yapılırken okunacak dualar nelerdir, aşure pişirirken hangi dua okunur? Aşure niyeti… Aşure günü geldi çattı. Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü ile birlikte vatandaşlar aşure yapmadan önce aşure niyeti için araştırmalarını hızlandırdı. Bolluk ve bereketin simgesi aşureler evlerde tütmeye başladı. Peki, Aşure niyeti nasıl getirilir, aşure yaparken nasıl niyet edilir? Aşure yapılırken hangi dua okunur? İşte aşure yapılırken okunacak dualar…
28.07.2023 Gündem
AŞURE GÜNÜ ve CUMA MESAJLARI 28 Temmuz 2023 🕌🌙 En güzel Cuma mesajları > Anlamlı, ayetli, en yeni, hayırlı, farklı, Aşure günü Cuma mesajları ile aşure günü ve cuma sözleri
AŞURE GÜNÜ ve CUMA MESAJLARI 28 Temmuz 2023 🕌🌙 En güzel Cuma mesajları > Anlamlı, ayetli, en yeni, hayırlı, farklı, Aşure günü Cuma mesajları ile aşure günü ve cuma sözleri Cuma mesajları bu haftada da müminler tarafından araştırılıyor. Muharrem ayının 10. günü idrak edilen Aşure Günü'nün Cuma gününe gelmesi vatandaşların aşure günü ve cuma mesajları aramalarını arttırdı. Peygamberimiz güneşin doğduğu en hayırlı gün olarak ifade ettiği Cuma günü gelirken, bu mübarek günün aşure gününe denk gelmesi vatandaşları heyecanlandırdı. Whatsapp, Instagram, Facebook, Twitter üzerinden paylaşmak için anlamlı, ayetli, farklı, en yeni resimli cuma mesajları araştırmaları hızlanırken resimli aşure günü mesajları ve Cuma sözleri aramaları da arttı. Biz de annenize, babanıza, arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza göndermek için hadisli, dualı ve ayetli cuma mesajları ile aşure günü mesajlarını birlikte derledik. İşte En güzel Cuma mesajları 28 Temmuz 2023 ile Resimli aşure günü ve cuma mesajları…
28.07.2023 Gündem
Aşureyi yaptınız sıra duasında! Tenceredeki aşureye hangi dualar üflenir?
Aşureyi yaptınız sıra duasında! Tenceredeki aşureye hangi dualar üflenir? Aşure Günü için geri sayım başladı. Muharrem ayının 10. günü olan Aşure günü İslam inancında önemli bir gündür. Hz. Muhammed'in torunu Hüseyin'in Yezid'in ordusu tarafından öldürüldüğü gündür. Bu münasebetle 2023 Aşure gününde aşureler yapılır, komşulara dağıtılır. Ancak aşure gününün duası da vardır. Tencerelerede 41 çeşit malzemeyle yapılan aşurelere dualar okunur. Bu dualara Gülbank denir. Peki tenceredeki aşureye hangi dualar okunur?
27.07.2023 Gündem
Aşure en az kaç kişiye dağıtılır? Aşure'nin içinde en az kaç çeşit malzeme olmalı? Aşure'nin bilinmeyen 3 özelliği
Aşure en az kaç kişiye dağıtılır? Aşure'nin içinde en az kaç çeşit malzeme olmalı? Aşure'nin bilinmeyen 3 özelliği Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılbaşının ilk ayı Muharrem ayı içerisinde kutlana Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'a denk geliyor. Nuh Tufanı ile başladığı bilinen bu özel günde aşure yapacaklar için bilinmeyenleri araştırdık. Aşure malzemelerini hazırlayan ve heyecanla bu günü bekleyenler için birçok soruya cevap aradık. Peki aşure en az kaç kişiye dağıtılır?
27.07.2023 Gündem
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var?
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var? Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı içerisinde kutlanan Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'da kutlanacak. Nuh Peygamber'in ilk olarak yaptığı aşure bereketin de sembolüdür. Peki Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü ile ilgili Kuran'da ayet var mı?
27.07.2023 Gündem
Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi?
Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi? Kıyamet aşure günü cumaya denk gelirse kopacak ile ilgili aramalar aşure günün gelmesiyle yeniden gündeme geldi. Aşure Günü'nün Cuma gününe gelmesiyle kıyametin kopacağı iddiaları vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı ve “Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi?” sorularına yanıt aranıyor.
27.07.2023 Gündem
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu?
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu? Aşure günü ne zaman, ayın kaçında başlıyor ve bitiyor? Aşure günü tarihi, 2023 Muharrem ayının başlamasıyla sorgulanıyor. Her yıl Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü tarih az bir süre kaldı. Bolluk ve bereketin simgesi aşureler için hazırlıklar başladı. Peki, Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2023? Aşure günü oruç tutulur mu, aşure günü 2023 hangi gün, ayın kaçında?
26.07.2023 Gündem
BİM 21 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı! Aşure Günü'nde tüm malzemelerin fiyatları düştü!
BİM 21 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı! Aşure Günü'nde tüm malzemelerin fiyatları düştü! BİM aktüel 21 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı. Aşure Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte zincir markette tüm ürünler de indirim yapıldı. Ucuz alışveriş yapmak isteyenlerin merakla beklediği katalogda birbirinden farklı pek çok üründe fiyatlar düştü. Fındık içi, dut kurusu, hazır aşure, çiğ badem gibi aşurelik fiyatları indi. Öte yandan katlanabilir bisiklet, teknolojik ürünler ve mutfak malzemelerinde fırsat ürünler yer aldı. İşte 21 Temmuz BİM aktüel katalog 2023...
20.07.2023 Ekonomi
Muharrem orucu sahur vakitleri 2023 | Muharrem orucu sahur saatleri ne, Hicri Yılbaşı orucu ne zaman bitiyor?
Muharrem orucu sahur vakitleri 2023 | Muharrem orucu sahur saatleri ne, Hicri Yılbaşı orucu ne zaman bitiyor? Muharrem ayı 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü idrak edilecek. İslam inancına göre, Hazreti Adem'den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı muharrem ayının onuncu günü olan "Aşure Günü" idrak edilecek. Peki, Muharrem orucu sahur saatleri ne, Hicri Yılbaşı orucu ne zaman bitiyor? İşte Muharrem orucu sahur vakitleri 2023…
19.07.2023 Gündem
25 Ocak kandil mi 2023? Regaip Kandili ne zaman, ayın kaçında, hangi gün, bugün kandil mi? Diyanet 2023 kandil günleri!
25 Ocak kandil mi 2023? Regaip Kandili ne zaman, ayın kaçında, hangi gün, bugün kandil mi? Diyanet 2023 kandil günleri! Bugün kandil mi, 25 Ocak ne kandili, Regaip Kandili ne zaman? Bugün kandil olup olmadığı merak ediliyor. Üç ayların ilki Recep ayı başladı. Üç ayların başlamasıyla kandiller ile Kadir Gecesi sorgulaması başladı. İşte Diyanet 2023 üç aylar takvimine göre Regaip Kandili tarihi ile 25 Ocak kandil mi sorusunun yanıtı…
25.01.2023 Gündem
İstanbul'un Kurtuluşu resmi tatil mi, 6 Ekim 2022 İstanbul'un Kurtuluşu okullar tatil mi? İstanbul’da okullar var mı?
İstanbul'un Kurtuluşu resmi tatil mi, 6 Ekim 2022 İstanbul'un Kurtuluşu okullar tatil mi? İstanbul’da okullar var mı? 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu resmi tatil mi, İstanbul'un Kurtuluşu okullar tatil mi? İstanbul’un kurtuluşu kapsamında resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. 6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi ve 4 yıl 10 ay ve 23 gün süren işgal sonlandı. Peki, İstanbul'un Kurtuluşu resmi tatil mi, İstanbul’da okullar var mı?
6.10.2022 Gündem
Dini günler takvimi 2023 ve Ramazan başlangıcı! Oruç ne zaman başlıyor, Ramazan orucu hangi ayda?
Dini günler takvimi 2023 ve Ramazan başlangıcı! Oruç ne zaman başlıyor, Ramazan orucu hangi ayda? Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor. 2022 yılının bitmesin 2 ay kala, 2023 yılının dini günler takvimi ve ramazan ayının başlangıcı merak ediliyor. Regaip Kandili ile karşılanan üç aylar, 11 ayın sultanı ramazan ile uğurlanacak. Peki, 2023 oruç ne zaman başlıyor, Ramazan orucu hangi ayda? İşte 2023 Ramazan başlangıcı ve dini günler takvimi…
4.10.2022 Gündem
Aşure Günü ne zaman bitiyor? Aşure ne zamana kadar yapılır? Muharrem ayı ne zaman bitecek?
Aşure Günü ne zaman bitiyor? Aşure ne zamana kadar yapılır? Muharrem ayı ne zaman bitecek? Müslümanlar tarafından Hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayı idrak ediliyor. Muharrem ayının bitiş tarihi ve bu aya özel yapılan Aşure Günü’nün hangi tarihler arasında yapılacağı merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Aşure Günü ne zaman bitiyor? Aşure ne zamana kadar yapılır? Aşure hangi günler arasında yapılır? Aşure kaç gün yapılır? Muharrem ayı ne zaman bitiyor? İşte Muharrem ayı ve Aşure Günü ile ilgili merak edilenler…
17.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşure günü mesajı: İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşure günü mesajı: İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan aşure günü nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan yaptığı paylaşımda "Şehadetinin seneidevriyesinde şehitlerin efendisi, Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin Efendimizi ve Kerbela şehitlerini rahmetle yâd ediyorum" ifadelerini kullandı.
8.08.2022 Siyaset
Aşure günü ile ilgili hadisler! Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır?
Aşure günü ile ilgili hadisler! Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır? Peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı Muharrem ayının 10. Günü Aşure Günü olarak kabul ediliyor. Pek çok evde de bereket, paylaşma birlik ve beraberliğin simgesi aşure yapılarak dağıtılıyor. Hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk gelen aşure gününün fazileti, hükmü, hadislerin olup olmadığı ve nasıl ortaya çıktığı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır? Aşure gününün fazileti nedir? İşte aşure günü ile ilgili hadisler…
8.08.2022 Dini Bilgiler

Benzer Haber Etiketleri

Aşure Günü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşure günü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.