Muharrem Ayı

Muharrem Ayı

Son dakika muharrem ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan muharrem ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını muharrem ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Muharrem Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan muharrem ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 359 muharrem ayı haberi bulunmuştur. Tüm muharrem ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Özhaseki depremzedeleri ziyaret etti! 'Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor'
Bakan Özhaseki depremzedeleri ziyaret etti! 'Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu yaraları sarmaya devam ediyor. Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Kuyulu Mahallesi'nde yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy evlerini yerinde inceleyen Bakan Özhaseki, konutların 8-9 şiddetindeki depreme dayanıklı inşa edildiğini söyledi.
30.07.2023 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 'Muharrem ayı' mesajı
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 'Muharrem ayı' mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Muharrem ayı' mesajında, "Bize düşen Kerbela hadisesinden ders ve ibret almak; birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi tahrip etmeye niyetlenip heveslenen karanlık odaklara geri adım atmadan direnmektir" dedi.
29.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik'te Cemevi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik'te Cemevi'ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem ayının 10. gününde Pendik'te bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'nde, Alevi Dedeleri iftarda buluştu.
28.07.2023 Gündem
Bahçeli: Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır
Bahçeli: Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hicri 61 yılı 10 Muharrem’de yaşanan Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır" dedi. Bahçeli, "Kerbela’dan çıkarılacak doğru mesajlar bir daha benzeri dramların yaşanmasını kuşkusuz engelleyecek, batıl ve hain planları da bozacaktır" ifadelerini kullandı.
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muharrem ayı paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muharrem ayı paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin ve İslam aleminin aşure gününü tebrik ederek, muharrem ayının tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini diledi.
28.07.2023 Gündem
Aşure en az kaç kişiye dağıtılır? Aşure'nin içinde en az kaç çeşit malzeme olmalı? Aşure'nin bilinmeyen 3 özelliği
Aşure en az kaç kişiye dağıtılır? Aşure'nin içinde en az kaç çeşit malzeme olmalı? Aşure'nin bilinmeyen 3 özelliği Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılbaşının ilk ayı Muharrem ayı içerisinde kutlana Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'a denk geliyor. Nuh Tufanı ile başladığı bilinen bu özel günde aşure yapacaklar için bilinmeyenleri araştırdık. Aşure malzemelerini hazırlayan ve heyecanla bu günü bekleyenler için birçok soruya cevap aradık. Peki aşure en az kaç kişiye dağıtılır?
27.07.2023 Gündem
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var?
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var? Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı içerisinde kutlanan Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'da kutlanacak. Nuh Peygamber'in ilk olarak yaptığı aşure bereketin de sembolüdür. Peki Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü ile ilgili Kuran'da ayet var mı?
27.07.2023 Gündem
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu?
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu? Aşure günü ne zaman, ayın kaçında başlıyor ve bitiyor? Aşure günü tarihi, 2023 Muharrem ayının başlamasıyla sorgulanıyor. Her yıl Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü tarih az bir süre kaldı. Bolluk ve bereketin simgesi aşureler için hazırlıklar başladı. Peki, Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2023? Aşure günü oruç tutulur mu, aşure günü 2023 hangi gün, ayın kaçında?
26.07.2023 Gündem
Muharrem orucu sahur vakitleri 2023 | Muharrem orucu sahur saatleri ne, Hicri Yılbaşı orucu ne zaman bitiyor?
Muharrem orucu sahur vakitleri 2023 | Muharrem orucu sahur saatleri ne, Hicri Yılbaşı orucu ne zaman bitiyor? Muharrem ayı 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü idrak edilecek. İslam inancına göre, Hazreti Adem'den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı muharrem ayının onuncu günü olan "Aşure Günü" idrak edilecek. Peki, Muharrem orucu sahur saatleri ne, Hicri Yılbaşı orucu ne zaman bitiyor? İşte Muharrem orucu sahur vakitleri 2023…
19.07.2023 Gündem
HİCRİ YILBAŞI MESAJLARI 2023 RESİMLİ MUHARREM AYI SÖZLERİ! Resimli, ayetli, dualı, hadisli, farklı Muharrem ayı mesajları ve Hicri Yılbaşı sözleri 2023
HİCRİ YILBAŞI MESAJLARI 2023 RESİMLİ MUHARREM AYI SÖZLERİ! Resimli, ayetli, dualı, hadisli, farklı Muharrem ayı mesajları ve Hicri Yılbaşı sözleri 2023 Muharem ayı mesajları 2023, Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının bugün başlamasıyla sorgulanıyor. Muharrem ayının gelmesini anlamlı, dualı, hadisli ve farklı kutlamak isteyenler sosyal medya hesapları için Muharrem ayı mesajları ve sözleri için araştırmalara başladı. Resimli, ayetli, dualı, hadisli, farklı Muharrem ayı sözleri ve Hicri Yılbaşı mesajları 2023 vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde ilgi görüyor. Biz de günün anlam ve önemine istinaden Muharrem ayı mesajları 2023 ve Resimli Hicri Yılbaşı sözleri derledik.
19.07.2023 Gündem
(Hicri yılbaşı duası 2023) Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur, Hicri Yılbaşı duası ne zaman okunur, ? Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası…
(Hicri yılbaşı duası 2023) Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur, Hicri Yılbaşı duası ne zaman okunur, ? Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası… 2023 Hicri Yılbaşı duası, Muharrem ayının gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Muharrem ayının ilk gecesi okunacak dua Türkçe, Arapça okunuşlarıyla sorgulanıyor. Kurban Bayramı'nın ardından gelen Hicri yılbaşı bugün idrak edilmeye başlandı. Bu günde yapılacak ibadetler, okunacak dualar ise merak ediliyor. Peki, Hicri yılbaşı duası ne zaman okunur, Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur? İşte Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası…
19.07.2023 Gündem
Aşure Kaç Kalori? Aşure Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Aşure Kaç Kalori? Aşure Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hem farklı kutlama günlerinde hem de Muharrem ayı ile mevsimsel olarak aşure yapılıp dağıtılan lezzetli tatlı çeşitleri içerisinde yer alır. İçerisinde birçok farklı meyvenin katılması ile birlikte hazırlanmış bir yiyecek türüdür. Kuruyemişler, meyveler, tahıllar ve değişik yiyeceklerin karışımı üzerinden hazırlanan bu lezzetli tatlı türü, aynı zamanda belirli bir kalori üzerinden öne çıkar. Bu bağlamda 100 gram aşure 344,3 kaloriye bedeldir. Yüksek bir kaloriye sahip olduğu için tüketimin noktasına dikkat edilmesi gerekir.
22.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'dan ilan etti: 2023 yılında seçimi kazanmakta kararlıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'dan ilan etti: 2023 yılında seçimi kazanmakta kararlıyız Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "2023 yılında seçimi kazanmakta kararlıyız" dedi.
2.09.2022 Siyaset
Aşure Günü ne zaman bitiyor? Aşure ne zamana kadar yapılır? Muharrem ayı ne zaman bitecek?
Aşure Günü ne zaman bitiyor? Aşure ne zamana kadar yapılır? Muharrem ayı ne zaman bitecek? Müslümanlar tarafından Hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayı idrak ediliyor. Muharrem ayının bitiş tarihi ve bu aya özel yapılan Aşure Günü’nün hangi tarihler arasında yapılacağı merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Aşure Günü ne zaman bitiyor? Aşure ne zamana kadar yapılır? Aşure hangi günler arasında yapılır? Aşure kaç gün yapılır? Muharrem ayı ne zaman bitiyor? İşte Muharrem ayı ve Aşure Günü ile ilgili merak edilenler…
17.08.2022 Gündem
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak Alevi vatandaşların talepleriyle ilgili hükümet hareket geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği cemevi ziyaretinin ardından gündeme gelen yeni düzenlemeler ve atılacak somut adımları Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında aktardı.
17.08.2022 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kerbela, adaletsizliğe karşı onurlu bir mücadelenin adıdır”
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kerbela, adaletsizliğe karşı onurlu bir mücadelenin adıdır” Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Kerbela, adaletsizliğe karşı onurlu bir mücadelenin adıdır” dedi.
8.08.2022 Siyaset
Aşure günü ile ilgili hadisler! Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır?
Aşure günü ile ilgili hadisler! Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır? Peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı Muharrem ayının 10. Günü Aşure Günü olarak kabul ediliyor. Pek çok evde de bereket, paylaşma birlik ve beraberliğin simgesi aşure yapılarak dağıtılıyor. Hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk gelen aşure gününün fazileti, hükmü, hadislerin olup olmadığı ve nasıl ortaya çıktığı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır? Aşure gününün fazileti nedir? İşte aşure günü ile ilgili hadisler…
8.08.2022 Dini Bilgiler
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Muharrem ayı ve Kerbela mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Muharrem ayı ve Kerbela mesajı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Muharrem ayı, Aşure Günü ve Kerbela ile ilgili mesajında, "Cenab-ı Hak, Muharrem ayını fitne ve tefrikanın, karmaşa ve kavgaların son bulmasına, barış ve kardeşliğin güçlenmesine vesile eylesin" dedi.
8.08.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Kimse bizi bölemedi ve bölemeyecek
TBMM Başkanı Şentop: Kimse bizi bölemedi ve bölemeyecek TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Tekrar sizlerin nezdinde ülkemizdeki bütün Alevi-Bektaşi derneklerimizin, cem evlerimizin mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye düşmanları bilsinler ki bu ülke insanı sağ duyuludur. Sağcı-solcu, Alevi-Sünni, Türk-Kürt, laik-Müslüman, en son FETÖ'cüleri gördük, kimse bizi bölemedi ve bölemeyecek Allah’ın izniyle. Bu ülke büyük bir ülkedir; mezhep savaşı, iç savaş gibi söylemler bizim gibi engin hoşgörüye sahip büyük bir ülke için söz konusu değildir. Daha önce yaşanan oyunların planlayıcılarına karşı her daim teyakkuzdayız" dedi.
7.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cemevlerine yapılan saldırıların peşlerini bırakmayacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cemevlerine yapılan saldırıların peşlerini bırakmayacağız  Muharrem Ayı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından Yas-ı Matem oruç programı düzenlendi. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okay "Cemevlerimize yapılan saldırıların hesabını birlik, beraberlik ruhuyla sonuna kadar soruyoruz. Olayın failleri hukuk önünde cezasını almadan, arkalarındaki örgütler ortaya çıkmadan bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu. 
7.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemevini ziyaret edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemevini ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Ankara'da cemevi ziyareti gerçekleştirecek. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar hiçbir cemevini ziyaret etmedi. Biz bunu her şeyden bağımız olarak yepyeni bir sayfa olarak olumlu görüyoruz." dedi.
7.08.2022 Siyaset
2022 Aşure Günü ne zaman? Muharrem Ayı ne zaman başladı? Muharrem ayında neler yapılır?
2022 Aşure Günü ne zaman? Muharrem Ayı ne zaman başladı? Muharrem ayında neler yapılır? İslam inancına göre, Muharrem ayı pek çok önemli olayın yaşandığı önemli aylardandır. Muharrem ayının 10. Günü Aşure Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl Muharrem ayı 30 Temmuz’da başladı. İbadelerini yerine getirmek isteyen milyonlarca kişi bu ay içinde yapılacak ibadetleri araştırıyor. Peki, 2022 Aşure Günü ne zaman? Muharrem Ayı ne zaman başladı? Muharrem ayında neler yapılır? Muharrem ayı ibadetleri neler? İşte Muharrem Ayı ve Aşure Günü hakkında bilmeniz gerekenler…
7.08.2022 Gündem
Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırı! Vali Yerlikaya: Cezasız kalmayacak
Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırı! Vali Yerlikaya: Cezasız kalmayacak Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde saldırıya uğradı. Sarıtaş'ı ziyaret eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Selami Sarıtaş Dede'ye yapılan çirkin saldırıyı lanetliyorum. Muharrem Ayı'nda birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize kastedenler hukuk önünde asla cezasız kalmayacak" ifadelerini kullandı. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan ise, "Biz bunun arkasında bir oyun, provokasyon olduğunu düşünüyoruz" dedi. Polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
6.08.2022 Gündem
Cuma hutbesinde 'muharrem ayı' ve 'Kerbela' mesajı
Cuma hutbesinde 'muharrem ayı' ve 'Kerbela' mesajı  Diyanet İşleri Başkanlığı'nca camilerde okunması için gönderilen cuma hutbesinde, "Kerbela'dan çıkaracağımız ilk ders; fitneye, fesada ve tefrikaya karşı vahdete sarılmak, kardeşliğimize kastedenlere fırsat vermemektir" denildi.
5.08.2022 Gündem
5 Ağustos Cuma Hutbesi! Bugünkü Cuma hutbesi konusu ne? Kerbela olayı nedir?
5 Ağustos Cuma Hutbesi! Bugünkü Cuma hutbesi konusu ne? Kerbela olayı nedir? Diyanet İşleri Bakanlığı cuma hutbesini yayınladı. Bu haftaki Cuma hutbesinin konusu da belli oldu. Milyonlarca müslüman Cuma gününü idrak ederken Cuma hutbesini de araştırıyor. Peki, Bugünkü Cuma hutbesi konusu ne? Kerbela olayı nedir? İşte 5 Ağustos Cuma Hutbesi…
5.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Muharrem Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki muharrem ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.