Aşure

Aşure

Son dakika aşure haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşure ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşure haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşure

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşure gelişmeleri de dahil olmak üzere 430 aşure haberi bulunmuştur. Tüm aşure haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri?
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri? 2024 Ramazan bitiyor. 9 Nisan arefe günüyle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurluyoruz. Müslümanlar arefe gününde neler yapılması gerektiği konusunda internette araştırmalarına devam ediyor. Bugün yani 9 Nisan Salı günü arefe günü olarak idrak ediliyor. Arefe gününde Hızır Aleyhisselam'ın duası da dillerden düşmüyor. Arefe günü okunacak dua ve zikirler arasında Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah ile başlayan dua en çok okunanlar arasında yer alıyor. İşte Hızır'ın arefe günü duası...
9.04.2024 Gündem
Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip kandiline kaç gün kaldı, 2024 Regaip Kandili hangi gün?
Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip kandiline kaç gün kaldı, 2024 Regaip Kandili hangi gün? Regaip Kandili'nin ne zaman olduğuna yönelik araştırmalar arttı. Kur'an'da saygı gösterilmesi gereken ve hadislerde oruç tutulması tavsiye edilen, Recep ayı içerisinde bulunan Regaip kandilinde Hz. Muhammed'in ana rahmine düştüğü bilinir. Peki, Regaip kandili ne zaman 2024? Regaip kandili için hangi gün oruç tutulur 2024, Regaip kandili orucu kaç gün tutulur 2024?
10.01.2024 Gündem
Göktaş'ı bakan olarak ilk defa karşısında görünce gözyaşlarına hakim olamadı
Göktaş'ı bakan olarak ilk defa karşısında görünce gözyaşlarına hakim olamadı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakan olduktan sonra ilk defa gittiği köyünde vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılandı. Göktaş’ı dedesinin amcaoğlu bakan olarak ilk defa karşısında görünce gözyaşlarına hakim olamadı.
6.08.2023 Gündem
Her derde deva: Şifa kaynağı aşurenin hiç bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı!
Her derde deva: Şifa kaynağı aşurenin hiç bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı! Muharrem ayının gelmesiyle birlikte aşureler de kaselerdeki yerini aldı. İçerisinde birçok bakliyat ve kuruyemişi barındıran bu lezzetli tarifin faydaları da saymakla bitmiyor. Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan aşurenin hiç bilinmeyen yararları ortaya çıktı...
3.08.2023 Sağlık
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 'Muharrem ayı' mesajı
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 'Muharrem ayı' mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Muharrem ayı' mesajında, "Bize düşen Kerbela hadisesinden ders ve ibret almak; birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi tahrip etmeye niyetlenip heveslenen karanlık odaklara geri adım atmadan direnmektir" dedi.
29.07.2023 Gündem
Aşure Günü ne zaman bitiyor? 2023 Aşure Günü'nde aşure dağıtımı ne kadar sürecek?
Aşure Günü ne zaman bitiyor? 2023 Aşure Günü'nde aşure dağıtımı ne kadar sürecek? Aşure günü ne zaman bitiyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. 28 Temmuz 2023 günü başlayan Aşure Günü sürüyor. Paylaşmanın, bereketin, birlikteliğin simgesi olarak kabul edilen Aşure günü, vatandaşların heyecanıyla birlikte devam ediyor. Peki Aşure gününde aşure dağıtımı ne kadar sürecek?
28.07.2023 Gündem
Aşure günü gül suyuna 7 Fatiha okumak > Aşure günü gül suyuna okunacak dua hangisi? Gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti nedir?
Aşure günü gül suyuna 7 Fatiha okumak > Aşure günü gül suyuna okunacak dua hangisi? Gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti nedir? Aşure günü gül suyuna okunacak dua merak ediliyor. Aşure Günü gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti 2023 sorgulanırken, Aşure günü gül suyuna ne okunur? Sorusuna da yanıt aranıyor. Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü bugün idrak ediliyor.  Aşure günü çeşitli ibadetler yapılıyor. Peki, Aşure günü 7 kere okunacak dua hangisi? Aşure günü gül suyuna okunan dua ve 7 Fatiha…
28.07.2023 Gündem
Bahçeli: Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır
Bahçeli: Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hicri 61 yılı 10 Muharrem’de yaşanan Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır" dedi. Bahçeli, "Kerbela’dan çıkarılacak doğru mesajlar bir daha benzeri dramların yaşanmasını kuşkusuz engelleyecek, batıl ve hain planları da bozacaktır" ifadelerini kullandı.
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muharrem ayı paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muharrem ayı paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin ve İslam aleminin aşure gününü tebrik ederek, muharrem ayının tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini diledi.
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma çığır açacak, 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma çığır açacak, 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 16'ncısı düzenlenen IDEF'23 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 21 yılda dünyada belki de hiçbir ülkenin karşılaşmadığı engellerle karşılaştık. Gizli açık ambargolara maruz bırakıldık. Haksız ve hukuksuz kısıtlamaların muhatabı olduk. Çifte standardın, adaletsizliğin ahde vefasızlığın daniskasını yaşadık ama bunlar karşısında yılmadık, pes etmedik, yolumuzdan asla dönmedik. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorunda olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık Her zaman şu inançla olduk. Korkaklar, zafer anıtı dikemez"
28.07.2023 Gündem
Emine Erdoğan'dan 'Aşure Günü' paylaşımı
Emine Erdoğan'dan 'Aşure Günü' paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından Aşure Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Emine Erdoğan, "Aşure aşının şifası, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin. Hz. Hüseyin’i ve tüm Kerbelâ şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.
28.07.2023 Gündem
Kavurucu sıcaklarla ilgili yeni açıklama: Bunlar daha iyi günlerimiz
Kavurucu sıcaklarla ilgili yeni açıklama: Bunlar daha iyi günlerimiz Kavurucu sıcaklarla ilgili son dakika uyarısı! Sıcak hava dalgalarının tıpkı sel ve taşkın gibi doğal afet olarak değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin acil çağrı yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, “Bunlar daha oldukça iyi günlerimiz” diyerek sıcakların ulaşacağı dereceyi ve büyük artışın nedenlerini tek tek anlattı.
28.07.2023 Yaşam
Aşure niyeti nasıl getirilir, aşure yaparken nasıl niyet edilir? Aşure yapılırken okunacak dualar nelerdir, aşure pişirirken hangi dua okunur? Aşure niyeti…
Aşure niyeti nasıl getirilir, aşure yaparken nasıl niyet edilir? Aşure yapılırken okunacak dualar nelerdir, aşure pişirirken hangi dua okunur? Aşure niyeti… Aşure günü geldi çattı. Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü ile birlikte vatandaşlar aşure yapmadan önce aşure niyeti için araştırmalarını hızlandırdı. Bolluk ve bereketin simgesi aşureler evlerde tütmeye başladı. Peki, Aşure niyeti nasıl getirilir, aşure yaparken nasıl niyet edilir? Aşure yapılırken hangi dua okunur? İşte aşure yapılırken okunacak dualar…
28.07.2023 Gündem
AŞURE GÜNÜ ve CUMA MESAJLARI 28 Temmuz 2023 🕌🌙 En güzel Cuma mesajları > Anlamlı, ayetli, en yeni, hayırlı, farklı, Aşure günü Cuma mesajları ile aşure günü ve cuma sözleri
AŞURE GÜNÜ ve CUMA MESAJLARI 28 Temmuz 2023 🕌🌙 En güzel Cuma mesajları > Anlamlı, ayetli, en yeni, hayırlı, farklı, Aşure günü Cuma mesajları ile aşure günü ve cuma sözleri Cuma mesajları bu haftada da müminler tarafından araştırılıyor. Muharrem ayının 10. günü idrak edilen Aşure Günü'nün Cuma gününe gelmesi vatandaşların aşure günü ve cuma mesajları aramalarını arttırdı. Peygamberimiz güneşin doğduğu en hayırlı gün olarak ifade ettiği Cuma günü gelirken, bu mübarek günün aşure gününe denk gelmesi vatandaşları heyecanlandırdı. Whatsapp, Instagram, Facebook, Twitter üzerinden paylaşmak için anlamlı, ayetli, farklı, en yeni resimli cuma mesajları araştırmaları hızlanırken resimli aşure günü mesajları ve Cuma sözleri aramaları da arttı. Biz de annenize, babanıza, arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza göndermek için hadisli, dualı ve ayetli cuma mesajları ile aşure günü mesajlarını birlikte derledik. İşte En güzel Cuma mesajları 28 Temmuz 2023 ile Resimli aşure günü ve cuma mesajları…
28.07.2023 Gündem
28 Temmuz Cuma mesajları 2023! Aşure gününe özel Cuma mesajları, sözleri
28 Temmuz Cuma mesajları 2023! Aşure gününe özel Cuma mesajları, sözleri 28 Temmuz 2023 Cuma mesajları merakla araştırılıyor. Cuma namazına gidecek milyonlarca vatandaş, bu önemli gününün bereketi ve feyzinden sevdiklerinin de faydalanması adına Cuma mesajları atmaya devam ediyor. Biz de en güzel, aşure gününe özel Cuma mesajlarını araştırdık.
27.07.2023 Gündem
A101 27 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı! Ayçiçek yağı fiyatı dibi gördü, aşurelikler sudan ucuz!
A101 27 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı! Ayçiçek yağı fiyatı dibi gördü, aşurelikler sudan ucuz! A101 27 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı. A101 ayçiçek yağı fiyatı düştükçe düştü. Ucuz alışveriş yapmak isteyenlerin merakla beklediği katalog hizmete sunuldu. 2023 aşure gününe özel bir kampanya da yer aldı. Fırsat ürünlerin yer aldığı birbirinden farklı ürünlerde fiyatlar indirime girdi. Akıllı LED tv, tekerlekli moped, karyola seti ürünlerinde indirimli fiyatlar görüldü. İşte 27 Temmuz A101 aktüel katalog 2023...
27.07.2023 Ekonomi
Aşureyi yaptınız sıra duasında! Tenceredeki aşureye hangi dualar üflenir?
Aşureyi yaptınız sıra duasında! Tenceredeki aşureye hangi dualar üflenir? Aşure Günü için geri sayım başladı. Muharrem ayının 10. günü olan Aşure günü İslam inancında önemli bir gündür. Hz. Muhammed'in torunu Hüseyin'in Yezid'in ordusu tarafından öldürüldüğü gündür. Bu münasebetle 2023 Aşure gününde aşureler yapılır, komşulara dağıtılır. Ancak aşure gününün duası da vardır. Tencerelerede 41 çeşit malzemeyle yapılan aşurelere dualar okunur. Bu dualara Gülbank denir. Peki tenceredeki aşureye hangi dualar okunur?
27.07.2023 Gündem
Aşure en az kaç kişiye dağıtılır? Aşure'nin içinde en az kaç çeşit malzeme olmalı? Aşure'nin bilinmeyen 3 özelliği
Aşure en az kaç kişiye dağıtılır? Aşure'nin içinde en az kaç çeşit malzeme olmalı? Aşure'nin bilinmeyen 3 özelliği Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılbaşının ilk ayı Muharrem ayı içerisinde kutlana Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'a denk geliyor. Nuh Tufanı ile başladığı bilinen bu özel günde aşure yapacaklar için bilinmeyenleri araştırdık. Aşure malzemelerini hazırlayan ve heyecanla bu günü bekleyenler için birçok soruya cevap aradık. Peki aşure en az kaç kişiye dağıtılır?
27.07.2023 Gündem
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var?
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var? Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı içerisinde kutlanan Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'da kutlanacak. Nuh Peygamber'in ilk olarak yaptığı aşure bereketin de sembolüdür. Peki Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü ile ilgili Kuran'da ayet var mı?
27.07.2023 Gündem
Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi?
Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi? Kıyamet aşure günü cumaya denk gelirse kopacak ile ilgili aramalar aşure günün gelmesiyle yeniden gündeme geldi. Aşure Günü'nün Cuma gününe gelmesiyle kıyametin kopacağı iddiaları vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı ve “Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi?” sorularına yanıt aranıyor.
27.07.2023 Gündem
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu?
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu? Aşure günü ne zaman, ayın kaçında başlıyor ve bitiyor? Aşure günü tarihi, 2023 Muharrem ayının başlamasıyla sorgulanıyor. Her yıl Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü tarih az bir süre kaldı. Bolluk ve bereketin simgesi aşureler için hazırlıklar başladı. Peki, Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2023? Aşure günü oruç tutulur mu, aşure günü 2023 hangi gün, ayın kaçında?
26.07.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Son duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıkarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Gerçek bir doktor olmak için YSK’ye giren Ayşe Özkiraz’ın aldığı puan ortaya çıktı
25.07.2023 Gündem
BİM 21 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı! Aşure Günü'nde tüm malzemelerin fiyatları düştü!
BİM 21 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı! Aşure Günü'nde tüm malzemelerin fiyatları düştü! BİM aktüel 21 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı. Aşure Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte zincir markette tüm ürünler de indirim yapıldı. Ucuz alışveriş yapmak isteyenlerin merakla beklediği katalogda birbirinden farklı pek çok üründe fiyatlar düştü. Fındık içi, dut kurusu, hazır aşure, çiğ badem gibi aşurelik fiyatları indi. Öte yandan katlanabilir bisiklet, teknolojik ürünler ve mutfak malzemelerinde fırsat ürünler yer aldı. İşte 21 Temmuz BİM aktüel katalog 2023...
20.07.2023 Ekonomi
Muharrem orucu sahur vakitleri 2023 | Muharrem orucu sahur saatleri ne, Hicri Yılbaşı orucu ne zaman bitiyor?
Muharrem orucu sahur vakitleri 2023 | Muharrem orucu sahur saatleri ne, Hicri Yılbaşı orucu ne zaman bitiyor? Muharrem ayı 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü idrak edilecek. İslam inancına göre, Hazreti Adem'den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı muharrem ayının onuncu günü olan "Aşure Günü" idrak edilecek. Peki, Muharrem orucu sahur saatleri ne, Hicri Yılbaşı orucu ne zaman bitiyor? İşte Muharrem orucu sahur vakitleri 2023…
19.07.2023 Gündem
(Hicri yılbaşı duası 2023) Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur, Hicri Yılbaşı duası ne zaman okunur, ? Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası…
(Hicri yılbaşı duası 2023) Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur, Hicri Yılbaşı duası ne zaman okunur, ? Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası… 2023 Hicri Yılbaşı duası, Muharrem ayının gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Muharrem ayının ilk gecesi okunacak dua Türkçe, Arapça okunuşlarıyla sorgulanıyor. Kurban Bayramı'nın ardından gelen Hicri yılbaşı bugün idrak edilmeye başlandı. Bu günde yapılacak ibadetler, okunacak dualar ise merak ediliyor. Peki, Hicri yılbaşı duası ne zaman okunur, Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur? İşte Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası…
19.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aşure ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşure haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.