Askeri Yardım

Askeri Yardım

Son dakika askeri yardım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri yardım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri yardım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Yardım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri yardım gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.366 askeri yardım haberi bulunmuştur. Tüm askeri yardım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ukrayna ordusu, Avdiivka’dan çekildi
Ukrayna ordusu, Avdiivka’dan çekildi Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Donetsk bölgesindeki Avdiivka kentinden birlikleri çekme kararı aldıklarını duyurdu.
17.02.2024 Dünya
ABD’den Ukrayna’ya 250 milyon dolarlık askeri yardım
ABD’den Ukrayna’ya 250 milyon dolarlık askeri yardım ABD Ukrayna’ya hava savunma, topçu ve hafif silah mühimmatı ile tanksavar silahları içeren 250 milyon dolarlık askeri yardım paketini onayladı.
28.12.2023 Dünya
Gazze'den son dakika haberleri! Lübnan sınırında tansiyon yükseldi, İsrail ordu sözcüsünün sözleri şok etti...
Gazze'den son dakika haberleri! Lübnan sınırında tansiyon yükseldi, İsrail ordu sözcüsünün sözleri şok etti... İsrail Gazze'deki sivillere bomba yağdırmaya devam ederken bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) ve Wall Street Journal'dan (WSJ) gündeme adeta bomba gibi düşen iki haber geldi. NYT İsrail'in ABD'den talebini yazdı, WSJ ABD'nin İsrail planını deşifre etti. Hamas ise İsrailli esir bir kadının ilk görüntülerini yayınladı. İsrail ordu sözcüsünün röportajdaki sözleri ise şok etkisi yarattı. İsrail hükümetinden yapılan açıklamaya göre Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.
17.10.2023 Dünya
Türk düşmanı Senatör Menendez'in skandal listesinde yok yok!
Türk düşmanı Senatör Menendez'in skandal listesinde yok yok! Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkan New Jersey Senatörü ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez ile ilgili rüşvet skandalı ortaya çıktı. Eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlananınca istifa eden Menendez'in skandal listesinde ise yok yok.
24.09.2023 Dünya
'Karton uçak' savaşta ilk kez kullanıldı! Radardan kaçabiliyor, fiyatı uygun, kurulumu basit...
'Karton uçak' savaşta ilk kez kullanıldı! Radardan kaçabiliyor, fiyatı uygun, kurulumu basit... Ukrayna Güvenlik Servisi Rusya'nın Kursk havaalanına düzenlenen saldırıda 'karton drone'ların kullanıldığını duyurdu. Söz konusu saldırıda 5 Rus savaş uçağının vurulduğu öğrenilirken, analistler 'karton uçak' adı verilen droneların Ukrayna için uygun maliyetli bir seçenek olduğunu belirtiyor.
30.08.2023 Dünya
ABD’den Ukrayna’ya 200 milyon dolarlık ek askeri yardım
ABD’den Ukrayna’ya 200 milyon dolarlık ek askeri yardım ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin Ukrayna’ya 200 milyon dolarlık ek askeri yardımda bulunacağını açıkladı.
14.08.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kazandı BBC'den çarpıcı analiz geldi: Dünya liderleri birbiriyle yarıştı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kazandı BBC'den çarpıcı analiz geldi: Dünya liderleri birbiriyle yarıştı! Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turunu kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya basınının bir numaralı gündemi olmaya devam ederken İngiliz BBC'den çarpıcı bir analiz geldi.
29.05.2023 Dünya
Stoltenberg: Finlandiya yarın NATO’ya katılacak
Stoltenberg: Finlandiya yarın NATO’ya katılacak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Finlandiya 31'inci üye olarak yarın NATO'ya katılacak" dedi. Finlandiya Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkenin 4 Nisan’da NATO’ya resmen üye olacağı duyuruldu.
3.04.2023 Dünya
Türkiye'nin kararını böyle duyurdular: Erdoğan verdiği sözü tuttu
Türkiye'nin kararını böyle duyurdular: Erdoğan verdiği sözü tuttu Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi bugün Finlandiya ve İsveç'in en çok konuşulan konularından biri oldu. Finlandiya basını sancılı sürecin ülkeleri için 'bir ders' olduğunu belirtirken, İsveç basını önlerinde hala net bir tarih olmadığını belirterek "İsveç hala bekliyor ve kapıyı çalıyor." ifadesini kullandı.
31.03.2023 Dünya
ABD, Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı gönderecek
ABD, Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı gönderecek ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı göndereceğini duyurarak, “Bu, Rusya için bir saldırı tehdidi değil. Rus birlikleri Rusya'ya ait oldukları yere dönerse, bu savaş bugün bitecek. Rusya'ya yönelik herhangi bir saldırı tehdidimiz yok. Hepimizin istediği bu savaşın bitmesi” dedi.
25.01.2023 Dünya
ABD’den Ukrayna’ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardım
ABD’den Ukrayna’ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardım ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’ya içerisinde Patriot hava savunma sistemlerinin dahil olduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardım yapılacağı duyuruldu.
21.12.2022 Dünya
ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık askeri yardım
ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık askeri yardım ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya kendi savunmasını güçlendirmesi için 400 milyon dolarlık askeri yardım yapılacağı belirtildi.
23.11.2022 Dünya
Biden’ın Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde öfkelendiği iddia edildi
Biden’ın Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde öfkelendiği iddia edildi ABD Başkanı Joe Biden'ın geçtiğimiz haziran ayında telefonda Ukrayna'ya sağlanan finansman ve askeri yardımları görüştüğü sırada Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’ye öfkelendiği iddia edildi.
31.10.2022 Dünya
ABD’den Ukrayna’ya 625 milyon dolarlık ek askeri yardım
ABD’den Ukrayna’ya 625 milyon dolarlık ek askeri yardım ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD’nin Ukrayna’ya 625 milyon dolarlık ek askeri yardım yapacağını bildirdi. Son yardım paketi ile ABD’nin Ukrayna'ya yönelik askeri yardımları 17,5 milyar doları aşmış oldu.
4.10.2022 Dünya
Ukrayna’ya 26 ülkeden 1,55 milyar dolarlık askeri yardım sözü
Ukrayna’ya 26 ülkeden 1,55 milyar dolarlık askeri yardım sözü Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta Danimarka, İngiltere ve Ukrayna'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenen bağış konferansında 26 ülkeden Ukrayna'ya 1,55 milyar dolarlık askeri yardım sözü verildi.
11.08.2022 Dünya
ABD’den Ukrayna’ya 550 milyon dolarlık ek askeri yardım
ABD’den Ukrayna’ya 550 milyon dolarlık ek askeri yardım  ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya 550 milyon dolarlık ek askeri yardım yapılacağını açıkladı. ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardım miktarının ise 8.7 milyar dolara ulaştığı ifade edildi.
1.08.2022 Dünya
ABD Başkanı Biden'dan Ukrayna'ya dev destek! İmzayı attı
ABD Başkanı Biden'dan Ukrayna'ya dev destek! İmzayı attı ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya Rus saldırılarına karşılık vermesi için gereken askeri teçhizatın sağlanmasını kolaylaştırmayı hedefleyen 2022 Ukrayna Demokrasi Savunması Ödünç Verme ve Kiralama Yasası’nı imzaladı.
9.05.2022 Dünya
Ukrayna’ya topyekûn yığınak! ABD'den dev yardım paketi, İngiltere'den 8 bin asker, Polonya'dan 200 tank...
Ukrayna’ya topyekûn yığınak! ABD'den dev yardım paketi, İngiltere'den 8 bin asker, Polonya'dan 200 tank... Ukrayna ile Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, Batı’nın askeri yardımları artık ağır silahları da kapsayacak şekilde hızla artıyor. ABD, Kongre’den 20 milyarı askeri olmak üzere 33 milyar dolarlık bütçe istedi. Ukrayna’nın Donbas bölgesine Rus hava saldırılarına karşı ilk kez S-300 savunma sistemi yerleştirildi.
30.04.2022 Dünya
Estonya, Polonya, Letonya ve Litvanya liderlerinden Kiev ziyareti
Estonya, Polonya, Letonya ve Litvanya liderlerinden Kiev ziyareti Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits, Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda ile birlikte Kiev'e gittiklerini duyurdu.
13.04.2022 Dünya
11 bin km uzaktan Ukrayna'ya ktirik yardım! Uçağın ineceği yer gizli tutuluyor...
11 bin km uzaktan Ukrayna'ya ktirik yardım! Uçağın ineceği yer gizli tutuluyor... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 44. gün yaşanıyor. Rus ordusunun saldırıya hazırlandığı Donbas'ta yaşayan bir Ukraynalı, "Bu cehennemden kaçmak istiyorum" diyor. Ukrayna'nın 'İkinci Dünya Savaşı'nı hatırlatacak' dediği muharebenin kaderini, Batılı ülkelerin göndereceği silahlar çizecek. Kamikaze droneların cephedeki gidişatı kısa sürede değiştirmesi bekleniyor. Avustralya ise, değeri 37 milyon doları bulan zırhlı araçları Ukrayna'ya sevk etmeye başladı. Araçları taşıyan uçağın hangi Avrupa ülkesine ineceği ise açıklanmadı.
8.04.2022 Dünya
NATO'dan yeni açıklama! Hava ve deniz kuvvetleri ile...
NATO'dan yeni açıklama! Hava ve deniz kuvvetleri ile... NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Ukrayna'nın deniz ve hava kuvvetlerini destekleyerek caydırıcılık sağlıyoruz" dedi.
7.04.2022 Dünya
Dünyanın en güçlü ülkeleri belli oldu!  Avrupa diken üstünde, yeni savaş sesleri geliyor! Sevkiyat başladı!  İşte ülkelerin uçak, asker, tank, nükleer başlık sayıları...
Dünyanın en güçlü ülkeleri belli oldu!  Avrupa diken üstünde, yeni savaş sesleri geliyor! Sevkiyat başladı!  İşte ülkelerin uçak, asker, tank, nükleer başlık sayıları...   Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde bir ay geride bırakılırken, iki taraf arasındaki korkunç savaş en kanlı şekilde devam ediyor. Batı, Moskova yönetimine ağır yaptırımlarla cevap verse de NATO’dan herhangi bir askeri müdahale olmayacağı duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından Çekya ise Ukrayna’ya ordu envanterinde bulunan ve kullanılmayan çok sayıda T-72 tipi tank ile BVP-1 tipi zırhlı araçlar gönderme kararı aldığını açıkladı. Ülke ayrıca, yaklaşık 5,5 milyon euroluk ek askeri yardım göndereceğini duyurdu. ABD'lilerin de ülkede kamikaze dronelar için eğitim verdikleri ortaya çıktı. Dünya diken üstünde bölgeden gelen son dakika gelişmelerini takip ederken, art arda gelen bu hamleler sonrası Rusya, Ukrayna ve Çekya’nın envanterinde bulunan ağır silah sayıları merak konusu oldu.
7.04.2022 Dünya
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı'
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı ve Dünya Azerbaycanlıları Koordinasyon Şurası Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, 'Öncesi ve Sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' adlı makale kaleme aldı. Attar, "Ermenistan ve hamilerinin yaklaşık 200 yıl boyunca Türklere karşı giriştikleri acımasız siyaset ve neticesinde Azerbaycan'da '31 Mart Azerbaycanlıların Soykırımı Günü' ilan edilmesine neden olan bu kara günün kökenleri 19. yüzyıla kadar uzanır. 31 Mart 1918 yılında Ermeniler başta Bakü olmak üzere Şamahı, Guba, Kürdemir, Salyan ve Lenkeran şehirlerinde büyük soykırımlar yapmıştır. Sadece bir gün içerisinde Bakü'de 12 bin Türk öldürülmüştür. Bazı dış kaynaklara göre bu sayı 25 bin civarındadır. 31 Mart 1918’i doğuran olaylar için ise biraz daha öncesine bakmak gerekir"
1.04.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Çinli Sözcü: ABD, Ukrayna’ya askeri yardım göndererek barış getiremez
Çinli Sözcü: ABD, Ukrayna’ya askeri yardım göndererek barış getiremez Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in telefon görüşmesi öncesi yaptığı açıklamasında, “ABD askeri, Ukrayna’ya yardım göndererek barış getiremez” dedi.
18.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Yardım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri yardım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.