Askeri Birlik

Askeri Birlik

Son dakika ASKERİ BİRLİK haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ASKERİ BİRLİK ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ASKERİ BİRLİK haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Birlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri birlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.326 askeri birlik haberi bulunmuştur. Tüm askeri birlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Güler'den flaş BM Barış Gücü açıklaması: Tek taraflı tutumu kabul edilemez
Bakan Güler'den flaş BM Barış Gücü açıklaması: Tek taraflı tutumu kabul edilemez Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Ada’daki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü, her iki tarafa da eşit yaklaşarak anlaşmazlıklara çözüm bulmak maksadıyla kurulmuş olmasına rağmen, öyle çalışmamaktadır. Tarafgir Birleşmiş Milletler, 2012 yılında Kıbrıslı Rumların ara bölgede üniversite kampüsü kurmalarına ve 2020 yılında yine ara bölgede açık hava sineması inşasına sessiz kalırken; bugün aynı Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün, Pile köyünde yaşayan yurttaşlarımız için insani ihtiyaçlarla yapımına başlanan yol inşasına yönelik engelleme girişimi ve tek taraflı tutumu asla kabul edilemez. Temennimiz; Barış Gücü’nün Ada'da bulunma misyonuna uygun hareket etmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarına saygı göstermesidir” dedi.
22.08.2023 Gündem
Kazada ölen Buğra astsubay toprağa verildi
Kazada ölen Buğra astsubay toprağa verildi Manisa'da otomobiliyle traktöre çarptıktan sonra tedaviye alındığı hastanede dün hayatını kaybeden Hava Kuvvetleri personeli Astsubay Buğra Kök (25), Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde aynı kazada yaşamını yitiren annesi Hatice Kök'ün (53) mezarının yanında toprağa verildi.
19.11.2022 Gündem
Belarus savaşa katıldı mı, Belarus AB üyesi mi? Belarus ordusu (askeri gücü)!
Belarus savaşa katıldı mı, Belarus AB üyesi mi? Belarus ordusu (askeri gücü)! Kırım Köprüsü ve Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yapılan saldırılar, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi tırmandırdı. Peki, Belarus savaşa katıldı mı, Belarus AB üyesi mi? Belarus ordusu, askeri gücü…
10.10.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ve ABD'ye gereken cevabı verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ve ABD'ye gereken cevabı verdik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in özel davetiyle Şanhay İşbirliği Teşkilatı 22. Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan zirvede Rusya, Çin, Hindistan, Azerbaycan, Hindistan, Özbekistan devlet başkanlarıyla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin ardından ABD'ye gitti. Erdoğan, Özbekistan ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin Şanhay İşbirliği Örgütü’ne üyeliği hakkındaki soruya Erdoğan 'Tabii, hedef o' cevabını verdi. Sosyal Konut Projesi'yle ilgili de seçim sonrasını işaret eden Erdoğan; 'Allah nasip ederse seçimden sonra yeni bir etabı inşallah başlatacağız' dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde söylediği sözler hakkında Erdoğan, 'Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz' ifadelerini kullandı.
17.09.2022 Siyaset
Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait askeri birliği yok etti
Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait askeri birliği yok etti Azerbaycan ordusu tarafından yok edilen Ermenistan ordusuna ait askeri birlik binasını terk eden askerlerin görüntüsü yayınlandı.
15.09.2022 Dünya
Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait askeri birliği yok etti
Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait askeri birliği yok etti Azerbaycan ordusu tarafından yok edilen Ermenistan ordusuna ait askeri birlik binasını terk eden askerlerin görüntüsü yayınlandı.
15.09.2022 Dünya
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
'Uluslararası Anadolu Ankası-2022 Tatbikatı' başarıyla tamamlandı
'Uluslararası Anadolu Ankası-2022 Tatbikatı' başarıyla tamamlandı Milli Savunma Bakanlığı, 'Uluslararası Anadolu Ankası-2022 Tatbikatı'nın dost ve müttefik ülkelerin askeri birliklerinin katılımıyla başarıyla tamamlandığını duyurdu.
27.05.2022 Gündem
Rusya NATO’ya resti çekti! Savaş çıkaracak hamle
Rusya NATO’ya resti çekti! Savaş çıkaracak hamle NATO, İsveç ve Finlandiya’yı üyeliğe kabul etmeye hazırlanırken, Rusya da buna karşılık, oluşacak yeni sınır bölgesinde 12 askeri üs kuracağını duyurdu.
21.05.2022 Dünya
Finlandiya ve İsveç'in hamlesinden sonra Rusya'dan NATO'ya misilleme geldi! Savunma Bakanı Sergei Şoygu dünyaya duyurdu...
Finlandiya ve İsveç'in hamlesinden sonra Rusya'dan NATO'ya misilleme geldi! Savunma Bakanı Sergei Şoygu dünyaya duyurdu... İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma kararı Rusya'yı çıldırttı. Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu Luhansk bölgesinde tam kontrol sağlanmasının yakın olduğunu ve Mariupol'deki Azovstal çelik fabrikasından bin 908 Ukrayna askerinin teslim olduğunu duyurdu. NATO'nun genişleme hamlesine cevap vereceklerini belirten Bakan Şoygu, Rusya'da yeni askeri üsler kurulacağını açıkladı.
20.05.2022 Dünya
Ukrayna'daki gelişmeler Putin'i çıldırttı! Rus ordusunda derin çatlak...
Ukrayna'daki gelişmeler Putin'i çıldırttı! Rus ordusunda derin çatlak... Rus ordusunun Ukrayna'da başarısızlığı ve verieln kayıplar Putin'i çıldırttı. İngiltere Silahlı Kuvvetleri Bakanı James Heappey, Rus ordusunda büyük anlaşmazlıklar olduğuna dikkat çekerek Moskova'nın en üst düzey komutanlarından biri olan General Roman Gavrilov'un tutuklandığını duyurdu.
18.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında flaş gelişme! Tümgeneral Viktor Gulevich'in istifası orduyu sarstı...
Rusya-Ukrayna savaşında flaş gelişme! Tümgeneral Viktor Gulevich'in istifası orduyu sarstı... Rus ordusu Ukrayna topraklarından ilerlerken cephe hattının iki tarafından da flaş son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya’nın bu savaştaki tek ve en büyük destekçisi Belarus ise bir istifa haberiyle çalkalanıyor.
7.03.2022 Dünya
300 Rus öncü kuvveti Kiev’e sızdı!
300 Rus öncü kuvveti Kiev’e sızdı! Rusya'nın Ukrayna işgalinin ikinci gününde 300 kadar Rus öncü kuvveti, Ukrayna üniforması giyerek başkent Kiev’e girdi. Ukrayna ordusu da başkenti korumak için şehre girerken sokak aralarında çatışmalar yaşanıyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı ülke genelinde 1000’den fazla Rus askerinin öldürüldüğünü öne sürdü.
26.02.2022 Dünya
Rus askerlerin fotoğrafları ortaya çıktı! Ukrayna ele geçirdi
Rus askerlerin fotoğrafları ortaya çıktı! Ukrayna ele geçirdi Rusya’nın Ukrayna saldırılarına direnen Ukrayna ordusu, yakalanan 2 Rus askerinin fotoğraflarını ve bilgilerini yayınladı.
24.02.2022 Dünya
Tüberküloz hasta sayısı ve görülme sıklığı yarı yarıya  azaldı
Tüberküloz hasta sayısı ve görülme sıklığı yarı yarıya azaldı Sağlık Bakanlığınca yürütülen Ulusal Tüberküloz Kontrol Programı sayesinde, toplam hasta sayısı ve hastalığın görülme hızında 2005'e kıyasla yüzde 56,5 azalma kaydedildi.
7.11.2021 Sağlık
Askeri birlikler milli teknolojilerle korunuyor
Askeri birlikler milli teknolojilerle korunuyor Askeri birliklerin çevre güvenliği, Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen milli teknolojilerin kullanıldığı Entegre Ağ Destekli Güvenlik Sistemi ile sağlanıyor.
16.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar'dan Rum yönetiminin skandal kararına tepki
Bakan Akar'dan Rum yönetiminin skandal kararına tepki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir’de 'Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Akar, Rum kesiminin Atatürk kitabıyla ilgili verdiği skandal talimata tepki gösterdi. Akar, "Çarpık ve düşmanca zihniyetin bir örneği. Şiddetle reddediyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.
9.09.2021 Gündem
MSB duyurdu! Terör örgütü PKK’ya ağır darbe
MSB duyurdu! Terör örgütü PKK’ya ağır darbe Milli Savunma Bakanlığı, bir ayda yurt içi ve sınır ötesinde 22 operasyon düzenlendiğini, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 18 bin 455, bu yılın başından itibaren de bin 865 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
5.09.2021 Gündem
Türk Hava Yolları'nın kozmik yolcuları! Türkiye Afgan devlet adamlarını Taliban’dan kurtardı
Türk Hava Yolları'nın kozmik yolcuları! Türkiye Afgan devlet adamlarını Taliban’dan kurtardı Türkiye'den Afganistan'da nefes kesen operasyon. Kabil Havalimanı’nda Taliban’dan kaçmak için insanların tekerleklerine tırmandığı Amerikan uçağının yanındaki pistte heyecanlı bir bekleyiş vardı. Bu pistteki TK707 sefer sayılı THY uçağının içinde Türklerin yanı sıra Afganistan’ın Dışişleri Bakanı, Milli İstihbarat Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bakanlar ve milletvekillerinin de bulunduğu ‘kozmik’ yolcular nefeslerini tutmuş Türkiye’ye gelmeyi bekliyorlardı. Taliban’ın hedefindeki bu Afgan yetkililerin film gibi hikâyesine Hürriyet ulaştı.
19.08.2021 Dünya
Askeri Ceza Kanunu teklifi Meclis'ten geçti
Askeri Ceza Kanunu teklifi Meclis'ten geçti Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
24.06.2021 Gündem
Askeri Ceza Kanunu teklifi, komisyonda kabul edildi
Askeri Ceza Kanunu teklifi, komisyonda kabul edildi AK Parti'nin hazırladığı askeri yargı kanununda değişiklik öngören teklif Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenlemede, askeri suçların soruşturması ve kovuşturmasında uygulanacak istisnai hükümler ile merciler yeniden düzenleniyor.
2.06.2021 Gündem
AK Parti'den 20 maddelik yeni yasa teklifi! Meclis'e sunuldu
AK Parti'den 20 maddelik yeni yasa teklifi! Meclis'e sunuldu AK Parti, askeri suçları düzenleyen 20 maddelik yasa teklifini Meclis’e sundu. Teklif ile askeri suçlara ilişkin davalara bakacak mahkemeler yeniden belirleniyor. Askeri suçların soruşturması ve kovuşturmasında uygulanacak istisnai hükümler ile soruşturma ve kovuşturma mercileri yeniden düzenleniyor. Asker kişilerin, suçüstü olması halinde, görevli herkes tarafından geçici olarak yakalanabilecek.
26.05.2021 Gündem
Askeri birlik dönüşü facia! 3 kişi öldü
Askeri birlik dönüşü facia! 3 kişi öldü Samsun'da sulama kanalına devrilen ve yaklaşık 50 metre sürüklenen hafif ticari araçta bulunan aynı aileden 3 kişi öldü. Ailenin Samsun'da çocuklarını askeri birliğe teslim ettikten sonra memleketleri Tokat'a dönmek için yola çıktıkları öğrenildi.
30.01.2021 Yaşam
Bakan Akar'dan ABD'ye S-400 ve F-35 mesajı!
Bakan Akar'dan ABD'ye S-400 ve F-35 mesajı! Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, "Bilinen bazı sorunların Türk-Amerikan ilişkilerine gölge düşürdüğü de aşikardır. S-400 tedariki büyük bir sorun teşkil etmiştir. Bu konuda niyetimizin yalnızca 83 milyon Türk vatandaşına ve ülkemize, hava ve füze savunması sağlamak olduğunu belirtmek istiyorum. Bu safhaya uzun, açık ve şeffaf bir tedarik sürecinden sonra geldik. Başka ne yapmamız beklenmiştir? Ek olarak, F-35 teknolojisinin güvenliği Amerika Birleşik Devletleri için olduğu kadar Türkiye için de kesinlikle önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı
23.11.2020 Gündem
Geleceğe nefes ol kampanyası ücretli mi? Geleceğe nefes başvurusu nasıl yapılır?
Geleceğe nefes ol kampanyası ücretli mi? Geleceğe nefes başvurusu nasıl yapılır? Türkiye, Geleceğe Nefes Projesi ile Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım'da yeni bir rekora hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen sene startını verdiği fidan dikim etkinliğinde Batıkent Çakırlar mevkiine dikilen 150 bin fidanın yüzde 90’ı tutarken, bu sene yine tüm illerde eş zamanlı başlatılacak etkinliğin hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Geleceğe nefes ol kampanyası ücretli mi? Geleceğe nefes başvurusu nasıl yapılır?
9.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Birlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri birlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.