Arap Birliği

Arap Birliği

Son dakika arap birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arap birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arap birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arap Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arap birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.610 arap birliği haberi bulunmuştur. Tüm arap birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantımız kapsamında akdedilen anlaşmalar, ki 13 anlaşma ve ortak bildiri, iş birliğimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kardeşim Tebbun'la imzaladığımız ortak bildiriyle konseyimizin adını, “stratejik” tanımlamasını eklemek suretiyle “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak yeniden belirledik." dedi.
22.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Berlusconi geride silinmez izler bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Berlusconi geride silinmez izler bıraktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da hayatını kaybeden eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi için İtalyan gazetesinde bir yazı kaleme aldı. Erdoğan, Berlusconi'nin nevi şahsına münhasır bir siyasetçi olduğunu belirterek, "İtalya siyasetini uzun yıllar domine eden Berlusconi'nin geride silinmez izler bıraktığına inanıyorum" dedi.
17.06.2023 Gündem
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu? El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri CIA tarafından Kabil'de düzenlenen operasyonla öldürüldü. ABD Başkanı Joe Biden beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok" dedi. Peki, Eymen El Zevahiri kimdir? El Kaide lideri Eymen Zevahiri nasıl öldü, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
2.08.2022 Dünya
Rusya tahııl krizindeki sorumluluğunu önce itiraf etti sonra reddetti!
Rusya tahııl krizindeki sorumluluğunu önce itiraf etti sonra reddetti! Tahıl koridoru anlaşmasından hemen sonra Ukrayna’nın Odessa şehrini vuran Rusya’dan üst üste çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Afrika ziyaretinde yaptığı açıklamalarla şaşkınlık yaratırken yeni bir döneme başladıklarını açıkladı ve bu dönemi tanımlayan sözler kullandı…
25.07.2022 Dünya
Filistin'den 'sessiz ibadet' onayına çok sert tepki
Filistin'den 'sessiz ibadet' onayına çok sert tepki Filistin, İsrail mahkemesinin, Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerine onay vermesini kınadı.
6.10.2021 Dünya
Kays Said kimdir? Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said kaç yaşında, neden Tunus’ta darbe girişiminde bulundu?
Kays Said kimdir? Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said kaç yaşında, neden Tunus’ta darbe girişiminde bulundu? Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve meclisin yetkilerini 30 gün boyunca dondurduğunu açıkladı. Said, "Eline silah almayı veya kurşun atmayı düşünen herkesi, silahlı kuvvetlerin buna ateşle karşılık vereceğini söyleyerek uyarmak istiyorum" diye konuşurken, Meclis'te en büyük parti konumunda bulunan İslamcı Nahda Hareketi bu kararı "darbe" olarak nitelendirdi ve tepki gösterdi. Söz konusu darbe girişiminden sonra Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said hakkında yapılan araştırmalar arttı.
26.07.2021 Gündem
İtalya'da toplanan bakanlardan Suriyelilere ev sahipliği yapan ülkelere mesaj
İtalya'da toplanan bakanlardan Suriyelilere ev sahipliği yapan ülkelere mesaj İtalya'nın başkenti Roma'da bir araya gelen bakanlar, Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğü ile Birleşmiş Milletler (BM) yardımlarının ulaştırılmasının öneminin altını çizerek, Suriyelilerin evlerine gönüllü ve güvenli dönüşü sağlanana kadar ev sahibi ülkelere destek olunması konusunda anlaştı.
28.06.2021 Dünya
AK Parti'den flaş İsrail açıklaması!
AK Parti'den flaş İsrail açıklaması! AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Mahir Ünal, "En son saldırıda 13 çocuk hayatını kaybetti, toplam 43 sivil hayatını kaybetti. İsrail kadınları, çocukları, gazetecileri öldürüyor ve tüm bunlar dünyanın gözleri önünde oluyor. Bir fanatik Yahudi bir Filistinliyi ezdi ve İsrail polisi tarafından korundu. Bunlar canlı yayında yaşandı. BM'nin onlarca bu konuda kararı var. Peki ne oluyor da İsrail'e dönük hiçbir ülkeden ses çıkmıyor. Kaldı ki Kudüs sadece Müslümanların değil Hristiyanların da sorunu. Kudüs, 3 ilahi din için de çok büyük bir anlam ifade ediyor. İsrail'i korumak olan bir anlayışla karşı karşıyayız. " dedi.
12.05.2021 Siyaset
Sudan İsrail'i Kudüs'teki ihlalleri durdurmaya çağırdı
Sudan İsrail'i Kudüs'teki ihlalleri durdurmaya çağırdı Sudan hükümeti, İsrail'den, Arap ve İslam kimliği ile Kudüs şehrinin yasal statüsünü değiştirmeye yönelik tüm uygulamalarını durdurmasını istedi.
9.05.2021 Dünya
Arap Birliği "Filistinlilere saldırılar" nedeniyle olağanüstü toplanıyor
Arap Birliği "Filistinlilere saldırılar" nedeniyle olağanüstü toplanıyor Arap Birliği, Filistin'in talebiyle pazartesi olağanüstü toplanarak İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarını görüşecek.
8.05.2021 Dünya
Türkiye, Rusya ve Katar anlaştı! Flaş Suriye kararı...
Türkiye, Rusya ve Katar anlaştı! Flaş Suriye kararı... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doha'da Türkiye-Rusya-Katar Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılıyor. Çavuşoğlu, "Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmaya, sivilleri korumaya ve terör örgütleriyle savaşmaya devam edecek." dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, "Rusya, Türkiye ve Katar, Suriye'de ayrılıkçılık girişimlerine karşı mücadele etme konusunda anlaştı" ifadelerini kullandı.
11.03.2021 Dünya
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamalarında "Birtakım devletlerin Türkiye ile bilek güreşi yapmak için Yunanistan'ı yanına almasını, kalıcı bir ittifak zannetmesinler. Yarın onlar gider, Yunanistan yine Türkiye ile baş başa kalır bu bölgede." ifadelerini kullandı.
9.03.2021 Siyaset
Türkiye'nin hamlesi sonrası Atina diken üstünde
Türkiye'nin hamlesi sonrası Atina diken üstünde Mısır hükümetinin hidrokarbon arama faaliyetlerinde Türkiye’nin kıta sahanlığı sınırlarını kabul etmesi ve boru hattı projesi güzergâhından Rum kesimini çıkarma önerisi, Atina’yı çok rahatsız etti. Yunan Dışişleri Bakanı, Mısır’a gidecek.
6.03.2021 Gündem
Arap Birliği'nden son dakika Libya açıklaması
Arap Birliği'nden son dakika Libya açıklaması Arap Birliği, Cezayir, Umman ve Yemen, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı ve üyeleri ile Başbakanın seçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.
6.02.2021 Dünya
Filistin'den Arap ülkelerine çağrı! 'Reddedin'
Filistin'den Arap ülkelerine çağrı! 'Reddedin' Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Arap ülkelerini, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yapılan normalleşme anlaşmasını reddetmeye çağırdı.
9.09.2020 Dünya
Filistin: BAE'nin İsrail ile anlaşması Filistin davasına ihanettir
Filistin: BAE'nin İsrail ile anlaşması Filistin davasına ihanettir Filistin Yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail anlaşmasını, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına ihanet olarak değerlendirerek, tepki gösterdi.
13.08.2020 Gündem
Libya İçişleri Bakanı Başağa: Mısır Meclisinin kararı savaş  ilanıdır
Libya İçişleri Bakanı Başağa: Mısır Meclisinin kararı savaş ilanıdır Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Mısır Meclisinin Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye "Libya’ya müdahale" yetkisi vermesini "savaş ilanı" olarak nitelendirdi.
21.07.2020 Dünya
Ömer Çelik'ten: En büyük düşmanımız rehavettir
Ömer Çelik'ten: En büyük düşmanımız rehavettir AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, ''En büyük düşmanımız rehavettir. Normalleşmenin daha da devam etmesi için maske mesafe temizlik üçgenine ne kadar dikkat ederse elimiz o kadar güçlü olur. Bir takım rakamların artışı üzüntü verici bir durumdur.'' dedi. Çelik ayrıca, "(Sultanahmet Camisi'ni müze yapalım) gibi bir yaklaşım, şimdiye kadar gördüğümüz en İslamofobik yaklaşımdır." ifadelerini kullandı.
15.06.2020 Siyaset
Lübnan'da Türkiye'ye hakaret eden Ermeni asıllı sunucu hakkında suç  duyurusu
Lübnan'da Türkiye'ye hakaret eden Ermeni asıllı sunucu hakkında suç duyurusu Lübnan'da canlı yayın sırasında Türkiye aleyhinde hakaret içerikli ifadeler kullanan Ermeni asıllı sunucu Neshan Der Haroutian hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
11.06.2020 Dünya
Yemen Sağlık Bakanı: "30 milyon Yemenli salgın hastalıklara yakalanma  tehlikesiyle karşı karşıya"
Yemen Sağlık Bakanı: "30 milyon Yemenli salgın hastalıklara yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya" Yemen Sağlık Bakanı Nasır Baum, 30 milyon Yemenlinin başta yeni tip corona virüs (Kovid-19) olmak üzere 6 salgın hastalığa yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.
11.06.2020 Corona Virüsü
Arap Birliği: İsrail'in girişimi savaş suçudur
Arap Birliği: İsrail'in girişimi savaş suçudur Arap Birliği, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria topraklarını ilhak etme planıyla yapmaya çalıştığının "savaş suçu" olduğunu belirtti.
30.04.2020 Dünya
92 yaşında ölen Hüsnü Mübarek kimdir, devlet başkanlığı ve istifa süreci? Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek neden öldü?
92 yaşında ölen Hüsnü Mübarek kimdir, devlet başkanlığı ve istifa süreci? Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek neden öldü? Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek 91 yaşında hayatını kaybetti. Hüsnü Mübarek 1981-2011 arasında Mısır Cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştı. 91 yaşındaki Mübarek, 2011'de patlak veren ve Arap Baharı olarak anılan gösteriler sonucu görevini 10 Şubat 2011 tarihinde yetkilerini yardımcısı olan Ömer Süleyman'a devretmişti. Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek kimdir, neden öldü?
25.02.2020 Gündem
Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek hayatını kaybetti
Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek hayatını kaybetti Mısır basını eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in 92 yaşında öldüğünü duyurdu.
25.02.2020 Dünya
CHP anketinde flaş Davutoğlu ve Babacan detayı!
CHP anketinde flaş Davutoğlu ve Babacan detayı! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına sunulan son kamuoyu araştırmasında, dikkat çeken tespit ve değerlendirmeler yer aldı. Kamuoyu araştırmasında Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu detayı dikkat çekti.
6.02.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Arap Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arap birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.