Araf

Araf

Son dakika ARAF haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ARAF ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ARAF haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araf gelişmeleri de dahil olmak üzere 158 araf haberi bulunmuştur. Tüm araf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Güzel Ahlak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Güzel Ahlak İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Güzel Ahlak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Güzel Ahlak İle İlgili Hadisi Şerifleri... Güzel ahlaklı olmak en önemli meziyetlerin başında gelmektedir. İslam dininde ise güzel ahlakla ilgili pek çok hadis söylenmiştir. Peygamberimizin güzel ahlakla ilgili söylediği her hadis Müslümanlar için önemli bir yol gösterici olmuştur. 
6.02.2024 Dini Bilgiler
Perşembe günü zikirleri ve duaları! Perşembe günü hangi zikir çekilmeli? Perşembe günü okunacak zikir ve dualar
Perşembe günü zikirleri ve duaları! Perşembe günü hangi zikir çekilmeli? Perşembe günü okunacak zikir ve dualar Perşembe günü çekilecek zikirleri ile okunacak dualar için sorgulamalar başladı. İslam dininde Perşembe gecesi ve Cuma günü önemlidir. Perşembe günü dua edip, zikir çekmek isteyen vatandaşlar hangi duaların okunması gerektiğini sorguluyor. Peki, Perşembe günü hangi zikir çekilmeli? Perşembe günü okunacak zikir ve dualar neler? Perşembe günü zikirleri ve anlamları…
7.12.2023 Gündem
Bezm-i Elest nedir? Kâlû belâ (Elest Bezmi) ne anlama geliyor? Kuran'da hangi surede geçiyor?
Bezm-i Elest nedir? Kâlû belâ (Elest Bezmi) ne anlama geliyor? Kuran'da hangi surede geçiyor? Bezm-i Elest ya da diğer adıyla Kâlû belâ kavramı Farsça'da "Sohbet meclisi" anlamına gelmektedir. Allah'ın "Ben sizin rabbiniz değil miyim?" buyurduğu ve kulların "Evet" cevabını verdiği meclistir bezm-i elest. Allah ile insanlar arasında bir çeşit ahid'dir. İnsanları nefislerine şahit tuttuğu yerdir. Peki bezm-i elest Kuran'da hangi surede geçer?
7.05.2023 Gündem
Araf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Araf Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Araf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Araf Suresi okumanın yararları ve faziletleri Araf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. 163-170. âyetlerin Medine döneminde indiğini söyleyen âlimler de vardır. 206 âyettir. Sûre, adını 46. ve 48. âyetlerde geçen“el-A’râf ” kelimesinden almıştır. “el-A’râf ”, yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Sûrede temel konu olarak, ilâhî vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir. Peki, Araf Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Araf suresi neye iyi gelir? Araf süresi ne anlamı var? İşte Araf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri…
4.05.2023 Sureler
Cin Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Cin Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Cin Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Cin Suresi okumanın yararları ve faziletleri Cin Suresi iniş sırasına göre 40. sırada yer alan bir suredir. Cin Suresi Araf suresinden sonra, Yasin suresinden de önce Mekke'de indirilmiştir.
3.05.2023 Sureler
7.4 ayeti nedir, ne anlama geliyor? Kuran'da 7. sure 4. ayet ne diyor?
7.4 ayeti nedir, ne anlama geliyor? Kuran'da 7. sure 4. ayet ne diyor? Türkiye'nin güneydoğusunda gerçekleşen 7.4'lük deprem tüm ülkeyi yasa boğdu. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin merkez üssü olduğu deprem 10 ili etkiledi. Vatandaşların "7.4 deprem nerede oldu" sorgusu da başladı. Öte yandan Kuran-ı Kerim'de 7. sure 4. ayet de merak konusu oldu. Peki 7.4 ayeti nedir?
20.02.2023 Gündem
Fiili livata ne demek? TCK’ya göre fiili livata suçu nedir?
Fiili livata ne demek? TCK’ya göre fiili livata suçu nedir? Müge Anlı ile Tatlı Sert programında işlenen yaşlı kadınlara attığı cinsel içerikli mesajlarla Türkiye’nin gündemine oturan Sinan Sardoğan tutuklandı. 2018'de 'fiili livata' suretiyle 12 yaşındaki A.A'ya tecavüz eden Sinan Sardoğan cezaevine gönderildi. Müge Anlı canlı yayında Sinan Sardoğan'ın tecavüz ettiği çocuğun erkek olduğu bilgisini paylaştı. Peki, fiili livata nedir, ne anlama geliyor?
9.01.2023 Gündem
Hz. Musa kimdir? Hz. Musa'nın mucizeleri ve hayatı
Hz. Musa kimdir? Hz. Musa'nın mucizeleri ve hayatı Hz. Musa, Yakup peygamberin neslinden gelmiş bir peygamberdir. Hz. Musa'ya Allah (CC) ile konuştuğu için 'Kelimullah' lakabı uygun görülmüştür. Peki, Hz. Musa kimdir? Hz. Musa’nın kabri nerede? Musa Peygamberin mucizeleri nelerdir? İşte Hz. Musa'nın mucizeleri ve hayatı…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Cehennemin Kur'an'da Geçen İsimleri Nelerdir? Cehennem Kur'an'da Nasıl Anlatılır?
Cehennemin Kur'an'da Geçen İsimleri Nelerdir? Cehennem Kur'an'da Nasıl Anlatılır? Her Müslümanın mutlaka bilmesi gereken bazı kurallar bulunmaktadır. İslam'ın ve imanın şartları bunların başında gelmektedir. Bununla beraber cehennem isimleri de her Müslümanın bilmesi gereken konulardan birisidir. Cehennem ayetlerde müşriklerin ve münafıkların ölüm sonrasında gidecekleri yer olarak tanımlanmaktadır. Bununla beraber cehennemin isimleri de belirlenmiş olup Müslümanlar tarafından bilinmesi gerekir.
23.08.2022 Dini Bilgiler
Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın topluma kazandırılmasının ilk adım atıldı
Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın topluma kazandırılmasının ilk adım atıldı Fatih Belediyesi’nin Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın tarihi ve kültürel değerini ortaya çıkartmak için düzenlediği ‘İstanbul Kara Surları Topkapı Kaleiçi Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Mimar Batu Kepekçioğlu ve ekibi İETT otobüslerinin kaldırılmasıyla meydana etkinlik alanı inşa edilmesini planlandıkları projeyle birinci oldu.125 bin liralık ödülün de sahibi olan ekip, çay bahçesi, seyir terası gibi yerlerin de bulunduğu projeyle doğa ile tarihin iç içe olmasını ve meydanın halkın kullanabileceği bir hale getirilmesini amaçladı.
25.06.2022 Kültür Sanat
Araf süresi 10. ayet ve Sad suresi 54. ayet Arapça yazılışı ve Türkçe okunuşu! Araf süresi 10. ayet ve Sad süresi 54. ayet ne için okunur, kaçıncı cüzde, anlamı?
Araf süresi 10. ayet ve Sad suresi 54. ayet Arapça yazılışı ve Türkçe okunuşu! Araf süresi 10. ayet ve Sad süresi 54. ayet ne için okunur, kaçıncı cüzde, anlamı? Araf suresi 10. ayet ve Sad suresi 54. ayet Arapça yazılışı, okunuşu, anlamı ve fazileti için yapılan aramalar arttı. Araf Suresinin 10. Ayeti ve Sad Suresi 54. Ayeti Ramazan ayının son cuma günü okunacak dualar arasında yer alır ve bereket duası olarak adlandırılır. Ramazanın ayının son cuması idrak edilirken, cüzdan duası ile ilgili olan Araf süresi 10. ayet ve Sad suresi 54. Ayet araştırmaları yoğunlaştı.
29.04.2022 Gündem
Ramazanın son cuması cüzdan duası! Ramazan ayının son cuma günü okunacak bereket duası nedir? Ramazanın son cuması cüzdan duası!
Ramazanın son cuması cüzdan duası! Ramazan ayının son cuma günü okunacak bereket duası nedir? Ramazanın son cuması cüzdan duası! Ramazanın ayının son cuma gününde okunacak dua için araştırmalar hızlandı. On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif cumartesi günü açılacak son iftarla sona erecek. Ramazan Bayramı gelmeden son Cuma ise bugün idrak ediliyor. Ramazan ayının son cuması sala ile ezan arasında yapılması belirtilen Ramazan ayının son cuma gününde okunacak dua merak ediliyor. Peki, Ramazan ayının son cuma gününde hangi dua okunur, ramazanın son cuması yazılan bereket duası nedir? İşte Ramazan son cuma günün okunacak cüzdan duası…
29.04.2022 Dini Bilgiler
Miftah'ul Cennet duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Miftah'ul Cennet duası okumanın yararları ve faziletleri
Miftah'ul Cennet duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Miftah'ul Cennet duası okumanın yararları ve faziletleri Kuranı Kerimi baştan sonra bitiren insanlar Türkçe mealini de okuduktan sonra Kuran'da yer alan dualardan haberdar olur. Miftah'ul Cennet Duası da en güçlü ve en büyük dilek duası olarak bilinir. Sayısız hayra vesile olduğu söylenen bu duayı Hz. Muhammet de okumuştur. 
13.04.2022 Dini Bilgiler
Berat Kandili mesajları! 2022 dualı, resimli, kısa yazılı ayetli Berat Kandili sözleri ve Berat Kandili ile ilgili hadisler!
Berat Kandili mesajları! 2022 dualı, resimli, kısa yazılı ayetli Berat Kandili sözleri ve Berat Kandili ile ilgili hadisler! Berat Kandili mesajları araştırması başladı. Berat Kandili Müslümanların mübarek kabul ettikleri günlerden biri olacak tüm İslam alemi tarafından idrak ediliyor. Sevdiklerinize, eşinize dostunuza, akrabalarınıza Berat Kandili mesajları göndermek isteyenler için dualı, resimli, kısa yazılı ayetli Berat Kandili mesajları ve sözleri derledi.
17.03.2022 Dini Bilgiler
Nükleer silahı olan ülkeler listesi! Rusya’da kaç nükleer silah var? Rusya nükleer silahlarını kullanır mı?
Nükleer silahı olan ülkeler listesi! Rusya’da kaç nükleer silah var? Rusya nükleer silahlarını kullanır mı? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslenerek Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından başkent Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyuluyor. Türkiye’de diplomatik görüşmelerinin devam ettiklerini belirten Ukrayna’nın Ankara Büyükeçisi Vasyl Bodnar da yaptığı açıklamada, bölge tarihinde görülen bu olayın ilk defa nükleer silaha sahip bir devletin başka bir egemen devlete açık saldırısı olduğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından Nükleer gücü olan ülkeler merak ediliyor. Peki, Rusya’da kaç nükleer silah var? Rusya nükleer silahlarını kullanır mı? İşte Nükleer silahı olan ülkeler listesi!
24.02.2022 Dünya
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyada korkulan oldu. Ukrayna'da savaş başladı. Kentler havadan ve karadan vuruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus güçleri doğuda Donbas, kuzeyde Belarus ve güneyde Kırım'dan Ukrayna'ya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Kiev yakınlarındaki havaalanı ve Çernobil'in Rus güçlerince ele geçirildi. Putin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Parçası olduğumuz küresel ekonomik sisteme zarar vermeyeceğiz" mesajı verdi. İngiltere Başbakanı Johnson Rusya'yı İngiltere finansal sisteminin dışında bırakacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD lideri Biden da Rusya'ya küresel ekonomik darbe vuracaklarını açıklayarak, çok ağır yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
Hakan Ural neden yok, Neler Oluyor Hayatta programından ayrıldı mı? Hakan Ural’ın hastalığı ne, sosyal medyadan açıkladı!
Hakan Ural neden yok, Neler Oluyor Hayatta programından ayrıldı mı? Hakan Ural’ın hastalığı ne, sosyal medyadan açıkladı! Hakan Ural neden yok, programdan ayrıldı mı? Kanal D'de hafta içi her gün yayınlanan Neler Oluyor Hayatta programında yorumcu olarak yer alan Hakan Ural’ı göremeyenler nedenini sorgulamaya başladı. Hakan Ural neden yok, sorusuna yanıt arayanlara cevap Hakan Ural’dan geldi. Peki, Hakan Ural hasta mı? Hakan Ural neden yok, Neler Oluyor Hayatta programından ayrıldı mı?
3.11.2021 Gündem
Robotik cerrahi mide çekme ameliyatı yapılan en küçük hasta oldu
Robotik cerrahi mide çekme ameliyatı yapılan en küçük hasta oldu Yemek borusu doğuştan kapalı olan Araf Sağlam (1), Ege Üniversitesi Hastanesi’nde robotik cerrahi yöntemiyle mide çekme ameliyatı yapılması sonucu sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Dökümcü, "Robotik mide çekme ameliyatı günümüze dek sadece erişkinlerde yemek borusu kanserleri için sınırlı merkezde uygulanmıştır. Hastamızın 1 yaşında ve özofagus atrezisi tanısı olması nedenleriyle dünyada bu ameliyat uygulanmış ilk ve en küçük hastadır" dedi.
16.07.2021 Sağlık
Krzysztof Kieslowski'nin 80. doğum günü! Krzysztof Kieslowski kimdir? Krzysztof Kieslowski hayatı!
Krzysztof Kieslowski'nin 80. doğum günü! Krzysztof Kieslowski kimdir? Krzysztof Kieslowski hayatı! Google Krzysztof Kieslowski'yi doğum gününde unutmadı. Ünlü yönetmen Krzysztof Kieslowski için Doodle hazırlayan Google, sabah saatlerinden itibaren arama motorunun ana sayfasında yer aldı. Doodle tasarımını gören pek çok kişi de Krzysztof Kieslowski kimdir? sorusunu araştırıyor. Peki, Krzysztof Kieslowski kimdir? Yönetmen Krzysztof Kieslowski hayatı, film ve belgeselleri
27.06.2021 Gündem
Testi pozitif çıkan baba-oğul otobüsten indirilip karantinaya alındı
Testi pozitif çıkan baba-oğul otobüsten indirilip karantinaya alındı Ankara'da koronavirüs test sonucunu beklemeden otobüs yolculuğuna çıkan baba ve oğlu, sonuçları pozitif çıkınca filyasyon ekibi tarafından Aksaray'da otobüsten indirilip karantinaya alındı.
24.03.2021 Gündem
Sinema salonları açıldı mı? Ağustos vizyon takviminde 10 yerli, 29 yabancı film! (Sinema vizyon filmleri)
Sinema salonları açıldı mı? Ağustos vizyon takviminde 10 yerli, 29 yabancı film! (Sinema vizyon filmleri) Sinema salonları açıldı mı, sorusuna cevap aranıyor. Corona virüsü salgını kapsamında sinemalar geçici süreliğine kapatılmıştı. Normalleşme adımlarının atılmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sinemaların yeniden açılacağı tarih açıklanmıştı. Açıklanma tarihi belirlenmesine rağmen, sinema salonlarının büyük çoğunluğu kapalı kalmaya devam etti. Cinemaximum Sinemaları ve Beyoğlu Sineması ise seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.
7.08.2020 Gündem
Sinemalar ‘mesafeli’ açılıyor
Sinemalar ‘mesafeli’ açılıyor Corona virüs pandemisi nedeniyle marttan beri kapalı olan sinema salonlarına 1 Temmuz itibarıyla açılma izni verilmiş ancak sinemaların sadece çok azı açılmıştı. Bugün itibarıyla Cinemaximum Sinemaları ve Beyoğlu Sineması seyirciyle buluşuyor.
7.08.2020 Gündem
'Nuh Tepesi' ikinci kez vizyonda
'Nuh Tepesi' ikinci kez vizyonda Türkiye'de açık olan sinema salonlarında bu hafta daha önce izleyici ile buluşmuş 3 yerli film vizyona girecek.
16.07.2020 Televizyon
Berrak Öztekin: Bizden önce corona virüs korkuttu
Berrak Öztekin: Bizden önce corona virüs korkuttu Corona virüs salgını önlemleri alınmadan iki gün önce gösterime giren ve 12 bin kişi tarafından izlendikten sonra vizyondan çekilen 'Araf 4: Meryem' filminin başrol oyuncusu Berrak Öztekin önceki gün Etiler’deydi.
2.05.2020 Magazin
Kuran'da çekirge ayeti A'râf'ta ne yazıyor? Çekirge istilası kıyamet alametleri arasında mı?
Kuran'da çekirge ayeti A'râf'ta ne yazıyor? Çekirge istilası kıyamet alametleri arasında mı? Türkiye’ye çekirge istilası geliyor iddiası bugün sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntüler vatandaşların panik olmasına neden olunca, arama motorlarında çekirge ile ilgili sorularda da artış oldu. Çekirge istilasının nereden geldiği araştırılırken, Kuran’da geçen Araf’ta çekirge istilasına yönelik ifadelerin yer alması, kıyamet alametlerinin yeniden tartışılmasını beraberinde getirdi. Çekirge istilası kıyamet alametleri arasında mı?
12.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Araf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.