Antik Kent

Antik Kent

Son dakika antik kent haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan antik kent ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını antik kent haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Antik Kent

haberleri sayfasında son dakika yaşanan antik kent gelişmeleri de dahil olmak üzere 400 antik kent haberi bulunmuştur. Tüm antik kent haberleri aşağıda listelenmiştir.
Efes’in 5 katı büyüklüğünde Adana’daki Anavarza Antik Kenti keşfedilmeyi bekliyor
Efes’in 5 katı büyüklüğünde Adana’daki Anavarza Antik Kenti keşfedilmeyi bekliyor Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan ve 'Yenilmez şehir' olarak bilinen Anavarza Antik Kenti, Adana gezi rotasında mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan antik kentin giriş kapısı, kalesi, tiyatrosu, ve surları turistlerin ilgi odağında.
27.03.2024 Adana
Adana'da Büyük İskender'in sırları aralanıyor! Magarsus antik kenti, tarihe ışık tutuyor
Adana'da Büyük İskender'in sırları aralanıyor! Magarsus antik kenti, tarihe ışık tutuyor Adana'nın Karataş ilçesinde yapılan arkeolojik çalışmalarla ortaya çıkarılan Magarsus Antik Kenti, kazıların tamamlanmasının ardından tarihe ışık tutacak.
20.03.2024 Adana
2400 yılık antik kentte salgın araştırılacak!
2400 yılık antik kentte salgın araştırılacak! Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyündeki 2 bin 400 yıllık Alexandria Troas Antik Kenti'nde salgın yaşanıp yaşanmadığı, kazı çalışmalarının devam ettiği forum alanı içerisinde çıkacak iskeletlerin antropologlar tarafından incelenmesi sonrası ortaya çıkacak.
14.10.2023 Yaşam
Bakan Ersoy 'UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20'inci varlığımızı da kaydettirdik' diyerek duyurdu! Gordion Antik Kenti listede...
Bakan Ersoy 'UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20'inci varlığımızı da kaydettirdik' diyerek duyurdu! Gordion Antik Kenti listede... Ankara'nın Polatlı ilçesindeki en önemli tarihi bölge Gordion Antik Kenti, UNESCO tarafından 'Dünya Mirası' ilan edildi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ""Bir müjdemiz var! UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20'inci varlığımızı da kaydettirdik. Ankara'mızın eşsiz kültür varlıklarından biri olan Gordion Antik Kenti 'Dünya Mirası' oldu." dedi.
18.09.2023 Gündem
Anavarza Antik Kenti'nde hazine bulundu! Ağzı deri ile kapalı küp heyecan yarattı...
Anavarza Antik Kenti'nde hazine bulundu! Ağzı deri ile kapalı küp heyecan yarattı... Antik kentte bulunan gizemli küp Adana'da heyecan yarattı. Kozan ilçesinde bulunan 7 bin 500 yıllık geçmişe sahip Anavarza Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmasında içinde sikke, altın ve ziynet eşyalarının yer aldığı küp bulundu. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.
16.09.2023 Yaşam
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Phaselis Antik Kenti’nde geçtiğimiz haziran ayında başlatılan ve 4 bölgede devam eden kazı ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi.
11.09.2023 Gündem
Turizm hareketliliği yeniden başladı, rezervasyonlar arttı
Turizm hareketliliği yeniden başladı, rezervasyonlar arttı Dünya'nın ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinin başında gelen Muğla'nın Marmaris ilçesinde genel seçim sürecinde yavaşlayan rezervasyonlar, Haziran ayı itibari ile tekrar yükselişe geçti.
10.06.2023 Ekonomi
Dünyanın en gizemli şehri Machu Picchu! Sırrı halen çözülemedi: İşte antik kent hakkında 10 ilginç bilgi
Dünyanın en gizemli şehri Machu Picchu! Sırrı halen çözülemedi: İşte antik kent hakkında 10 ilginç bilgi Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük keşifleri arasında gösterilen antik şehir Machu Picchu. And Dağları’nın Peru’da kalan kısmı, 15. yüzyıldan kalma büyüleyici bir kültür mirasına ev sahipliği yapıyor. Geçmişin en görkemli ve sıra dışı yapılarından biri olan Machu Picchu antik şehri yüzlerce yıldır Peru’daki “Kutsal Vadi” üzerinde zamana ve zorlu doğa koşullarına meydan okuyor. Modern dönemin en büyük arkeolojik keşiflerinden biri olarak kabul edilen antik şehrin sakladığı bazı sırlar bugün dahi açığa çıkarılamıyor. İşte Machu Picchu hakkında muhtemelen daha önce duymadığınız 10 ilginç bilgi.
20.05.2023 Dünya
Anavarza Kalesi nerede? Anavarza efsanesi (Anavarza Kalesi hikayesi) nedir, Anavarza Kalesini kim yaptı, ne amaçla yapmıştır?
Anavarza Kalesi nerede? Anavarza efsanesi (Anavarza Kalesi hikayesi) nedir, Anavarza Kalesini kim yaptı, ne amaçla yapmıştır? Şahmaran dizisi konusu ve oyunların performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Dizide yılan kalesi olarak geçen Anavarza Kalesi hakkında yapılan aramalar ise arttı. İzleyiciler “Anavarza Kalesi nerede? Anavarza efsanesi (Anavarza Kalesi hikayesi) nedir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Anavarza Kalesi hakkındaki detaylar ile Anavarza Kalesini kim yaptı, ne amaçla yapmıştır? Sorularının yanıtı…
21.01.2023 Gündem
Bathonea Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor
Bathonea Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor İstanbul’un eski çağ tarihine katkı sağlamak amacıyla 2009 yılında başlayan Bathonea Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor.
12.12.2022 Gündem
Antik kentte kazdıkları çukurun içinde yakalandılar
Antik kentte kazdıkları çukurun içinde yakalandılar Aydın’ın Kuyucak ilçesinde tarihi eser kaçakçıları antik kentte kazdıkları çukurun içinde suçüstü yakalandı.
21.11.2022 Gündem
Bitlis'te gün yüzüne çıkan tarihi köprülerin restorasyonuna başlandı
Bitlis'te gün yüzüne çıkan tarihi köprülerin restorasyonuna başlandı Bitlis'te, geçen yıl eylül ayında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Dere Üstü Islah Projesi' çalışmalarında gün yüzüne çıkan, çeşitli dönemlere ait 8 tarihi köprünün restorasyonuna başlandı. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, "Bu derenin üzerinde günümüzde 10 tane köprü mevcuttur. Evliya Çelebi'nin belirttiğine göre, 17'nci yüzyılda bu köprülerin sayısı 28, 19'uncu yüzyılda ise 24 olarak geçiyor. Şu ana kadar 8 köprü gün yüzüne çıkarıldı" dedi.
22.07.2022 Yaşam
Antik kentte kral mezarını dinamitle havaya uçuracaklardı
Antik kentte kral mezarını dinamitle havaya uçuracaklardı Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan Anavarza Antik Kentinde "Kral mezarı" olarak bilinen ve üzerindeki süslemeler ve ölüm sonrası sahneler ile eşsiz bir değere sahip olan tarihi yapıyı dinamitle havaya uçurmak için kaya yüzeyinde 9 adet dinamik çukuru açan defineciler son anda fark edilmeleriyle amaçlarına ulaşamadılar.
16.06.2022 Yaşam
YÖK Başkanı Özvar ve rektörler, Aizanoi Antik Kent'i ziyaret etti!
YÖK Başkanı Özvar ve rektörler, Aizanoi Antik Kent'i ziyaret etti! Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin (KSBÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen 'ADIM Üniversiteleri Toplantısı' çerçevesinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve farklı üniversitelerin rektörleri, Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kent'i ziyaret etti.
9.06.2022 Gündem
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman…
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman… Güneşin doğuş ve batışının en iyi izlendiği Nemrut Dağı,Cendere Köprüsü, Arsameia, Karakuş Tepe,Perre Antik kenti ve Kahta Kalesi, bulgurun aşka geldiği çiğ köftesi ve tavuklu pilavı, yöresel kahvaltısı, sıra geceleri ile kültür, tarih ve gastronomi kenti Adıyaman… Kent, geçen hafta Nemrut Gastronomi Festivalikapsamında yerli ve yabancı çok sayıda kişiyi ağırladı. 9 il için Kapadokya örnek alınarak yeni oluşturulan Mezopotamya turunun ilk ayağını oluşturan tanıtım atağı ile kente 5 milyon turistin çekilmesi hedefleniyor. Oteller dolu kent ise bu durumdan mutlu ve umutlu...
28.05.2022 Gündem
Tarihi yeniden yazdıracak keşif! Tam 2 bin 100 yıllık...
Tarihi yeniden yazdıracak keşif! Tam 2 bin 100 yıllık... Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Fatih Onur başkanlığındaki ekip, Likya-Karya sınır bölgesinin tarihini yeniden yazdıracak 2 bin 100 yıllık yazıt buldu. Prof. Dr. Onur, "Bu yazıt o bölgedeki tarihi bilgilerimizi değiştirecek, bütün Likya ve Karya ilişkisini yeniden gözden geçirmemizi gerektirecek" dedi.
30.04.2022 Gündem
Roma İmparatoru 1'inci Anastasios, Dara antik kenti için Suriye'den taş ustası getirtmiş
Roma İmparatoru 1'inci Anastasios, Dara antik kenti için Suriye'den taş ustası getirtmiş Mardin’de kazı çalışmalarının devam ettiği Dara’da elde edilen yeni bulgular, Roma İmparatoru 1'inci Anastasios'un antik kente itina gösterdiği ve inşaat yapımında çalıştırılmak üzere ciddi paralar ödeyerek Suriye'den özel taş ustaları getirttiği ortaya çıktı. Kazı Başkanı Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Metin, "Ulaştığımız verilerden, imparatorun Dara'nın kuruluşunda hiçbir masraftan kaçınmadığını, özel olarak Suriye’den taş ustası getirttiğini anlıyoruz" dedi.
1.02.2022 Kültür Sanat
Kazılarda bulundu! 1500 yıl öncesine ait, 3 kadının müzik eşliğinde dans ettiği...
Kazılarda bulundu! 1500 yıl öncesine ait, 3 kadının müzik eşliğinde dans ettiği... Kahramanmaraş'taki Germanicia Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, 1500 yıl öncesine ait 3 kadının müzik eşliğinde dans ettiği bir açık hava şölenini anlatan 50 metrekarelik mozaik bulundu. Kazı başkanlığını da yapan Kahramanmaraş Müze Müdürü Safinaz Acıpayam, muhteşem bir mozaik bulduklarını belirterek "Mozaiğin, muhtemelen av öncesi bir açık hava ziyafet şöleni olduğunu düşünüyoruz" dedi.
31.01.2022 Kültür Sanat
Muğla Yatağan'da müthiş keşif!  2 bin 200 yıllık 'hazine' bulundu...
Muğla Yatağan'da müthiş keşif!  2 bin 200 yıllık 'hazine' bulundu... Muğla'nın Yatağan ilçesinde yürütülen kazılarda 2 bin 200 yıllık olduğu tahmin edilen, mermer bloklara işlenmiş 61 mitolojik mask bulundu. Heyecan yaratan keşif hakkında konuşan Prof. Dr. Bilal Söğüt, bulunanların Türkiye için büyük bir şans olduğu görüşünde.
20.01.2022 Gündem
Pakdemirli: Efes Antik Kenti'ne 2022 bitmeden teknelerle ulaşımda gayretimiz olacak
Pakdemirli: Efes Antik Kenti'ne 2022 bitmeden teknelerle ulaşımda gayretimiz olacak İzmir'deki Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak 'Antik Kent Kanal Projesi' alanında inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2022 yılı bitmeden Efes Antik Kenti'ne teknelerin ulaşımı konusunda gayretimiz olacak" dedi.
23.12.2021 Gündem
Antik kentteki kazıda, Roma askerlerinin kullandığı demir maske bulundu
Antik kentteki kazıda, Roma askerlerinin kullandığı demir maske bulundu Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki  Hadrianaupolis antik kentinde sürdürülen çalışmalarda Roma askerine ait 1800 yıllık demir maske bulundu. 
23.11.2021 Kültür Sanat
Yerli Marilyn Monroe! Yaptıklarıyla şaşırtıyor
Yerli Marilyn Monroe! Yaptıklarıyla şaşırtıyor Mardin'de yaşayan, Amerikalı aktris ve fotomodel Marilyn Monroe’ya benzerliğiyle ünlenen Melek Karahan (46), kazancının yüzde 90’ını sokak hayvanları için harcadığını söyledi. Mardin’de kedi sığınmaevi açan Karahan, “Kendimi sokak hayvanlarına adadım. Kendi imkanlarımla bakıyorum. Kazancımın yüzde 90’ını onlara harcıyorum, bu canlara sahip çıkmak mutlu ediyor” dedi.
17.10.2021 Yaşam
Satala'da Urartu savaşçısının bronz kemeri bulundu
Satala'da Urartu savaşçısının bronz kemeri bulundu Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bulunan, Roma’nın 15'inci Lejyonu'nun 600 yıl hüküm sürdüğü Satala Antik Kenti'ndeki kazılarda; Urartu döneminden kalma, üzerinde baş tanrı Haldi ile bitki ve hayvan sembollerinin yer aldığı savaşçılara ait bronz kemer ile galeri, seramik parça ve taş figürlere ulaşıldı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Şahin Yıldırım, "Satala Antik Kenti günümüzden 5 bin yıl öncesine kadar uzanan geçmişe sahip” dedi.
14.10.2021 Kültür Sanat
Marmaris'te MÖ. 6 yüzyıla dayanan tarih gün yüzüne çıkıyor
Marmaris'te MÖ. 6 yüzyıla dayanan tarih gün yüzüne çıkıyor Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Karia uygarlığının başkenti olarak bilinen M.Ö. 6'ncı yüzyıla dayanan Amos Antik şehrin gün yüzüne çıkarılması için sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarında tanrıça Athena'ya adanmış kutsal alanın ortaya çıkarılmaya çalışıldığı belirtildi. Proje Danışmanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Gürbüzer, "Bu sene bu noktadaki çalışmalarımız kesin olarak milattan önce 6'ncı yüzyıla kadar giden bir tarih, yani kısacası 2 bin 600 yıllık geçmişi olan kentin izlerini bize sunuyor" dedi.
22.09.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Antik Kent ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki antik kent haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.