657 Sayılı Kanun

657 Sayılı Kanun

Son dakika 657 sayılı kanun haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 657 sayılı kanun ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 657 sayılı kanun haber sayfamızda bulabilirsiniz.

657 Sayılı Kanun

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 657 sayılı kanun gelişmeleri de dahil olmak üzere 661 657 sayılı kanun haberi bulunmuştur. Tüm 657 sayılı kanun haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlıkta kritik görüşme! Çalışanları yakından ilgilendiriyor
Bakanlıkta kritik görüşme! Çalışanları yakından ilgilendiriyor Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüştü. Görüşmede, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi, 4C’den 4B’ye geçen personeller ve kamu görevlilerinin diğer talepleri istişare edildi.
6.04.2023 Ekonomi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 25 ilde en az lise mezunu personel alacak! İşte başvuru şartları!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 25 ilde en az lise mezunu personel alacak! İşte başvuru şartları! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 25 ilde personel alımı yapılacak! Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre, en az lise mezunu işaret dili tercümanı alınacak. Başvurular 13 Ekim’de başlıyor. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşaret dili tercümanı alımı ilanı ve başvuru şartları!
22.09.2022 Personel Alımı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) personel alacak! İşte başvuru şartları!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) personel alacak! İşte başvuru şartları! Yüksek Seçim Kurulu (YSK) duyurdu! Merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alınacak. Başvurular 6 Ekim’de sona erecek. Peki, YSK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? YSK personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
21.09.2022 Personel Alımı
YSK personel alımı ilanı yayımlandı! Pek çok ilde en az lise mezunu zabıt katibi alımı yapılacak! Başvuru şartları belli oldu!
YSK personel alımı ilanı yayımlandı! Pek çok ilde en az lise mezunu zabıt katibi alımı yapılacak! Başvuru şartları belli oldu! Yüksek Seçim Kurulu (YSK) duyurdu! Pek çok ilde personel alımı yapılacak! Adaylarda KPSS’den en az 70 puan alma şartı aranıyor! İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, YSK zabıt katibi alacak. Peki, YSK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Yüksek Seçim Kurulu (YSK) personel alımı şartları ne? İşte zabıt katibi alımı detayları…
25.08.2022 Personel Alımı
Bursa Büyükşehir Belediyesi en az lise mezunu itfaiye eri alacak! İşte başvuru şartları!
Bursa Büyükşehir Belediyesi en az lise mezunu itfaiye eri alacak! İşte başvuru şartları! Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı duyurdu! KPSS’den en az 60 puanla lise ve önlisans mezunu itfaiye eri alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurular, 19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacak. Peki, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Bursa Büyükşehir Belediyesi personel alımı şartları!
10.08.2022 Personel Alımı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi en az ortaöğretim mezunu personel alacak! İşte 4/B sözleşmeli personel alımı şartları!
Sağlık Bilimleri Üniversitesi en az ortaöğretim mezunu personel alacak! İşte 4/B sözleşmeli personel alımı şartları! Sağlık Bilimleri Üniversitesi duyurdu! En az ortaöğretim mezunu 4/B sözleşmeli personel alımı yapılacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, Üniversiteye, temizlik personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, büro personeli ve mühendis alınacak. Peki, Sağlık Bilimleri Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte sözleşmeli personel alımı şartları!
2.08.2022 Personel Alımı
Akdeniz Üniversitesi 183 personel alacak! İşte başvuru şartları!
Akdeniz Üniversitesi 183 personel alacak! İşte başvuru şartları! Akdeniz Üniversitesi duyurdu! 183 sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, Akdeniz Üniversitesi’ne hemşire, eczacı, fizyoterapist, sağlık personeli, sağlık teknikeri, büro personeli, destek personeli ve tekniker pozisyonlarında çok sayıda alım yapılacak. Peki, Akdeniz Üniversitesi hastanesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Akdeniz Üniversitesi personel alımı şartları!
1.08.2022 Personel Alımı
Eşi emekli olan memur aile yardımı ödeneği alabilir mi? Aile yardımı hangi hallerde kesilir?
Eşi emekli olan memur aile yardımı ödeneği alabilir mi? Aile yardımı hangi hallerde kesilir? Devlet memurlarına her ay aylıklarıyla ödenen aile yardımı ödeneği ile ilgili bilgiler sık sık merak ediliyor. Çoğu kişinin araştırdığı konularından biri de eşi emekli olan memurun aile yardımı ödeneği alıp alamayacağı hususudur. Peki, Eşi emekli olan memur aile yardımı ödeneği alabilir mi? Aile yardımı hangi hallerde kesilir? Aile yardımı ödeneği ne kadar? Aile yardımı ödeneği kimlere verilir? İşte detaylar…
26.07.2022 Memur
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne 4/B sözleşmeli personel alınacak!
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne 4/B sözleşmeli personel alınacak! Sözleşmeli personel alınacak. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi duyurdu. Yayınlanan ilana göre, Üniversite birimlerinde istihdam edilmek üzere KPSS(B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle büro personeli, destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, mühendis, tekniker ve teknisyen alacak. Peki, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTU) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
17.07.2022 Personel Alımı
Paralar kesintisiz hesaplara yatırılacak! Zamlı olarak devlet memurlarına ödenecek
Paralar kesintisiz hesaplara yatırılacak! Zamlı olarak devlet memurlarına ödenecek Milyonlarca kamu çalışanı maaş zamlarını bekliyordu. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurlar için 41,68 zam kesinleşti. Zam ile birlikte maaş dışındaki bazı ödemelerde de artış olacak. Kamu çalışaları zammın netlik kazanmasının ardından, 'aile ve çocuk yardımı ne kadar olacak?' sorusuna yanıt aryor. Memurlara yapılacak yardım miktarı da belli oldu. Aile ve çocuk yardımları hiçbir kesinti yapılmadan çalışanların hesaplarına yatırılacak.
6.07.2022 Memur
İdari izin nedir, Kurban Bayramı idari izni kimleri kapsıyor, özel sektörü kapsar mı? Özel sektör idari izinde maaş kesintisi olur mu?
İdari izin nedir, Kurban Bayramı idari izni kimleri kapsıyor, özel sektörü kapsar mı? Özel sektör idari izinde maaş kesintisi olur mu? Kurban Bayramı hazırlıkları devam ederken, idari izin konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ardından gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı ardından yaptığı Kurban Bayramı tatil süresi açıklamasın ardından "İdari izin özel sektörü kapsıyor mu, Kurban Bayramı idari izin kimleri kapsıyor? idari izin nedir?" sorularına yanıt aramaya başladı.
28.06.2022 Çalışma Hayatı
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş gelişme! Ücretler artıyor, yüz binlerce kamu çalışanı alacak
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş gelişme! Ücretler artıyor, yüz binlerce kamu çalışanı alacak Kamuda çalışan yüz binlerce kişi doğrudan ilgilendiriyor. Ücret artışı yapılacak. Fazla mesai ücretleri yeniden belirlenecek. Kim ne kadar fazla çalışma ücreti alacak? Tek tek açıklandı.Öğrenci yurtlarında çalışanlardan Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına, Kandilli Rasathanesi çalışanlarından Yükseköğretim kurumlarında çalışanlara kadar pek çok kşiyi ilgilendiriyor. İşte ödeme miktarı ile ilgili detaylar...
23.06.2022 Memur
Sözleşmeli personel ile ilgili emsal karar!
Sözleşmeli personel ile ilgili emsal karar! Sözleşmeli personele ödül verilemesi ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Türk-Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 122.maddesine göre ödül alması gereken sözleşmeli personele ödül verilmedi. İlgili kişi açtığı davada haklı bulundu. Sözleşmeli personele ödül verilmemesinin hukuka aykırı olduğuna karar verildi.
22.06.2022 Çalışan Hakları
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 4/B sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 4/B sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi duyurdu! Üniversite birimlerine 49 sözleşmeli personel alınacak. Yayınlanan ilana göre, büro personeli, destek personeli (temizlik), destek personeli (şoför), koruma ve güvenlik görevlisi, sağlık teknikeri, tekniker ve teknisyen alınacak. Peki, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi personel alımı başvuru şartları!
22.06.2022 Personel Alımı
Memurlara kötü haber! Bunu yapan yanar, meslekten atılma nedeni...
Memurlara kötü haber! Bunu yapan yanar, meslekten atılma nedeni... Milyonlarca memuru çok yakından ilgilendiren karar. Bunu yapan tüm çalışanlar memuriyetten atılır. Danıştay kararı var. Memurlar köşe yazarlığı yaparak fikirlerini köşelerinde ifade ediyorlar. Bu şekilde köşe yazarlığı yapanlardan bazıları, yazılarından dolayı disiplin cezası alabiliyor. Ancak özellikle kritik bir detay daha bulunuyor ve çalışanların çok dikkat etmesi gerekiyor. Eğer memur bunu yaparsa direk işten çıkarılıyor. Danıştay tarafından verilen bir karar memurlara kötü haber oldu.
1.05.2022 Memur
Memur ve çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yıllık izin ile ilgili flaş detay! Ve değişiyor
Memur ve çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yıllık izin ile ilgili flaş detay! Ve değişiyor Yıllık izin ile ilgili memur ve çalışanları ilgilendiren flaş açıklama geldi. Memur ve sözleşmeli personel arasındaki statü farlarıyla ilgili önemli detaylar. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın 9'uncu maddesinde; “217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 2'nci maddesinde belirtilen kurumlarda geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir.Sözleşme döneminde kullanılmayan izinler, sözleşmenin devamı halinde müteakip sözleşme döneminde kullanılabilir. Cari sözleşme dönemi ile bir önceki sözleşme dönemi hariç, önceki sözleşme dönemlerine ait kullanılamayan izin hakları düşer.” hükmüne yer verilmiştir. 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname 217 sayılı KHK’yi yürürlükten kaldırmış olsa da 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 30. maddesinde mevzuatta yapılan atıflar bakımından 217 sayılı KHK’nin 2. maddesinin uygulanmasına devam olunacağı hükme bağlanmıştır. Sonuç olarak memurların askerlik hizmetleri yıllık izin hesabında dikkate alınabilirken sözleşmeli personelin askerlik hizmet süresi yıllık izin hesabında dikkate alınmamaktadır. İmzalanan 6. Dönem toplu sözleşme metninde 2022 yılında sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirleneceği belirtilmiştir. Buna göre, toplu sözleşme metninde, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacağı ifade edilmiştir. İşte memur ve sözleşmeli personel arasındaki statü farkına ilişkin tüm detaylar...
27.03.2022 Çalışan Hakları
Memurları ilgilendiriyor! Flaş detay, geriye dönük ödeme yapılıyor, 3 ay...
Memurları ilgilendiriyor! Flaş detay, geriye dönük ödeme yapılıyor, 3 ay... Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan milyonlarca kişi alıyor. Ödeme miktarları tek tek açıklandı. Kat sayı artışı nedeniyle ödeme miktarı da yükseldi. Geriye dönük olarak alınabiliyor. 3 ayı kapsıyor. Birçok kamu görevlisi net bilgiye sahip değil. Aile yardımı tutarları değişti. Engelli çocuk için farklı, askerdeki çocuk için farklı ödeme yapılıyor. Memurlara eş yardımı olarak 535,16 TL ödeniyor. Çocuklar için yapılan aile yardımında ise ödeme miktarı yaşa göre değişiyor. 0-6 yaş grubu için 117,72 TL ödeniyor. İşte memurların aile yardımı ödemeleri ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
27.02.2022 Memur
Emeklilikte ödenen tazminat ikinci defa ödenebilir mi?
Emeklilikte ödenen tazminat ikinci defa ödenebilir mi? Belediye çalışanlarını ilgilendiriyor! Belediyede çalışıp emekli olan ve daha sonra açıktan atama yoluyla yeniden çalışan personelin emeklilik tazminatı alıp almayacağı merak ediliyor. Peki, Emeklilikte ödenen tazminat ikinci defa ödenebilir mi? İşte detaylar...
20.02.2022 Emekli
Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı!
Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı! Öğretmenlik Meslek Kanunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? Sözleşmeli öğretmenlik kalktı mı? Öğretmenlik Meslek Kanunu tam metni!
14.02.2022 Memur
Emekli aylığı ile ilgili flaş 1261 gün detayı! Maaşlar yükseliyor, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı...
Emekli aylığı ile ilgili flaş 1261 gün detayı! Maaşlar yükseliyor, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Yüksek emekli maaşı almak isteyenler dikkat! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını kapsıyor. 1261 gün detayı ile emekli aylıklarını yükseltmek mümkün.. Çalışan milyonlarca vatandaş ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Emeklilik hesabı yapılırken ne kadar maaş alınacağı da araştırılıyor. Eğer farklı kurumlarda çalışmanız var ise ve maaşınız yüksek olsun istiyorsanız, son bin 261 güne dikkat edin. İşte emekli olmayı düşünenleri yakından ilgilendiren kritik maaş detayı...
10.02.2022 Emekli
Belediye başkanlarının yeni maaşları ne kadar oldu? İşte 2022 yılında ödenecek maaşlar...
Belediye başkanlarının yeni maaşları ne kadar oldu? İşte 2022 yılında ödenecek maaşlar... Yeni yılla birlikte belediye başkanlarının maaşları merak ediliyor. Belediyenin nüfusuna, büyükşehir olup olmamasına göre maaşlar da farklılaşıyor. Maaş hesaplarının nasıl yapıldığı ve hangi unsurların etkili olduğu da merak konusu. Belediye başkanları da memurlar gibi mi ücret alıyor, maaşlar nasıl belirleniyor? Emekli maaşları çalıştıkları sürece kesiliyor mu, birden fazla görevden aynı anda maaş alabilirler mi? Nüfus rakamlarının maaşa etkisi var mıdır? İşte 2022 yılında ocak ayı sonrasında belediye başkanlarına ödenecek maaşlar...
31.01.2022 Ekonomi
SGK harekete geçti ve MEB'e ceza kesti! Karar Danıştay'dan döndü..
SGK harekete geçti ve MEB'e ceza kesti! Karar Danıştay'dan döndü.. Milyonlarca öğretmeni ilgilendiren son dakika kararı! Sözleşmeliyken kadroya alınmışlardı, düzenleme sonrası değişti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) harekete geçti, MEB'e idari para cezası uyguladı. Danıştay 10. Dairesi, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi sırasında işten çıkış bildirgelerinin internet ortamı üzerinden süresinde gönderilmemesi nedeniyle 57.476 TL idari para cezası verilmesine ilişkin işlemin iptal edilmesi ile ilgili kararını açıkladı.
28.01.2022 Gündem
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ...
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ... Tek sefere mahsus 4.473,62 TL olarak ödeniyor. Müracaat etmeyen alamıyor. Başvuru için süre sınırı var. Memur ve işçi için farklı ödeme miktarı söz konusu. Memurlar için 4.473,62 TL ödeme yapılıyor. SGK'lı olanlar için bu tutar 2022'de 1.250 TL olarak belirlendi. Emekliler için ise durum biraz farklı. Ödeme 5434 sayılı Kanun’un ek 4’üncü maddesi gereğince emeklinin bir aylık maaşı kadar yapılıyor. Bu tutar her emekli için farklı bir rakama tekabül ediyor. Ölüm ve cenaze yardımı alabilmek için ölen kişi adına 360 günlük sigorta primi (Bağkur, SSK) yaptırılması yeterli. Ölümün gerçekleştiği tarihte kişinin sigortalı olası gerekmiyor. Bu ödemede 5 yıllık zamanaşımı bulunuyor. Ödenek 1 Ocak itibarıyla 1.250 lira olarak uygulanıyor. Aynı şekilde memurlar için de 1.250 liralık cenaze ödeneği uygulanıyor. Memurlar için ayrıca en az (son açıklanan maaş katsayısına göre) 4.473,62 liralık ölüm yardımı veriliyor.
16.01.2022 Çalışan Hakları
En az lise mezunu 100 sözleşmeli personel alınacak! İşte Kütahya Dumlupınar Üniversitesi personel alımı başvuru şartları!
En az lise mezunu 100 sözleşmeli personel alınacak! İşte Kütahya Dumlupınar Üniversitesi personel alımı başvuru şartları! Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın KPSS (B) grubu puan sıralamasına göre 100 sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, üniversite birimlerinde istihdam edilmek üzere, koruma ve güvenlik gürevlisi, şoför, temizlik görevlisi, aşçı ve bakım destek görevlisi alınacak. Başvurular 26 Ocak’ta sona erecek. Peki, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kütahya Dumlupınar Üniversitesi personel alım şartları!
13.01.2022 Personel Alımı
1.100  TL ek ödeme! Milyonlarca emekli her ay alacak, ocaktan itibaren...
1.100 TL ek ödeme! Milyonlarca emekli her ay alacak, ocaktan itibaren... Milyonlarca emekliye müjde! 1.100 TL ek ödeme alacaklar. Her ay hesaplara yatırılacak ek ödeme maaş tutarına göre belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2021 dönemi ile yıllık enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon aralıkta yüzde 13,58 artarken yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Açıklanan enflasyon rakamı ile birlikte memur emeklilerinin yeni yıl zamları da belli oldu. Emekliler, kamu görevlilerine verilen yüzde 2.5’lik ek zamdan da yararlanacak. Buna göre, memur emeklileri, 2022 yılının ocak ayında maaşlarını yüzde 30.95 zamlı alacak. Zamla birlikte her ay alınan ek ödeme tutarı da yükselecek.
6.01.2022 Memur

Benzer Haber Etiketleri

657 Sayılı Kanun ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 657 sayılı kanun haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.