Gazete Vatan Logo

Paralar kesintisiz hesaplara yatırılacak! Zamlı olarak devlet memurlarına ödenecek

Milyonlarca kamu çalışanı maaş zamlarını bekliyordu. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurlar için 41,68 zam kesinleşti. Zam ile birlikte maaş dışındaki bazı ödemelerde de artış olacak. Kamu çalışaları zammın netlik kazanmasının ardından, 'aile ve çocuk yardımı ne kadar olacak?' sorusuna yanıt aryor. Memurlara yapılacak yardım miktarı da belli oldu. Aile ve çocuk yardımları hiçbir kesinti yapılmadan çalışanların hesaplarına yatırılacak.

Paralar kesintisiz hesaplara yatırılacak! Zamlı olarak devlet memurlarına ödenecek

Milyonlarca memurun maaşına temmuz ayı itibarı ile yüzde 41,68 oranında zam yapılması kesinleşti Kamu çalışanlarının merak ettiği konulardan birisi de temmuz sonrasında aile yardımı ödeneğinde ne kadar artış olacağı. 

KESİNTİ YAPILMIYOR

Aile yardımı ödeneği 657 sayılı Kanun’un 202’nci maddesinde göre memurlara ödeniyor. Bu maddeye göre; evli devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verileceği düzenlendi. Bu yardım, memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için 2.273, çocuklarından her biri için de 250 gösterge rakamının (72'nci ay dahil olmak üzere 0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar için bir kat artırımlı) aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödeniyor ve bu ödemeden hiçbir kesinti  yapılmıyor.

Bu maddeye göre aile yardımı ödeneği tutarını belirleyen iki unsur bulunuyor. Bunlardan birincisi gösterge, ikincisi ise aylık katsayısı. Bu çerçevede, 2021 yılının ilk yarısında aile yardımı ve çocuk yardımı ödeneğinin parasal tutarı; Aile yardımı ödeneğinin iki unsuru olan eş ve çocuk için ödenen yardım tutarı şu şekilde açıklanabilir. Eş için ödenecek yardım tutarı; 2.273 x 0,333603 = 758,27 TL Her bir çocuk için; 250 x 0,333603 = 83,40 TL Çocuk 0-6 yaş grubunda ise; 500 x 0,333603 = 166,80 TL

Haberin Devamı