Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

Son dakika Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zonguldak bülent ecevit üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 239 zonguldak bülent ecevit üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm zonguldak bülent ecevit üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deprem açıklaması! Prof.Dr. Kutoğlu'ndan 5 il için kritik uyarı
Deprem açıklaması! Prof.Dr. Kutoğlu'ndan 5 il için kritik uyarı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya'da 8 ve 25 Ocak'ta meydana gelen depremlerin aynı hatta gerçekleştiğini ancak güncel fay haritalarında bulunmadığını belirterek, "Bu yeni bir hat, mevcut fay haritalarında gözükmüyor. Ancak yer hareketlerine baktığımız zaman burada bir fay mevcut olduğunu görüyoruz. Fay 30 ile 40 kilometre üzerinde bir uzunluğa sahip. Bunun da 6.5'te büyük 7'ye varan bir deprem üretme potansiyeli söz konusu" dedi.
28.01.2024 Gündem
Deprem açıklaması! Marmara bölgesindeki  faylar çok gergin, İstanbul için kritik 2 hat
Deprem açıklaması! Marmara bölgesindeki faylar çok gergin, İstanbul için kritik 2 hat Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ile ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilimi gözlemlediklerini belirten Prof. Dr. Kutoğlu, Doğu Anadolu'da 1, Marmara Bölgesi'nde 3 fayın 7 büyüklüğünde ve üzeri deprem üretebilecek gerginlikte olduğunu belirterek, "İstanbul anlamında sadece kuzey koldan değil; Sakarya'dan güneye dalan Geyve-Pamukova hattında devam eden yine Gemlik'ten Mudanya önlerinden devam eden Bandırma- Erdek hattına da son derece dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
31.12.2023 Gündem
2 yaşındaki bebeğe istismarda bulunup ölümüne neden olmuştu! Mahkemenin verdiği ceza belli oldu
2 yaşındaki bebeğe istismarda bulunup ölümüne neden olmuştu! Mahkemenin verdiği ceza belli oldu Zonguldak'ta Nisanur Ö. (2) adlı bebeğe cinsel istismarda bulunup, havaya atıp, tokatlayarak ölümüne neden olmakla suçlanan Furkan Sevinç (25), ağırlaştırılmış müebbet ile 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
25.12.2023 Gündem
Göçükte yaralanan işçi: Kaçak ocak sahipleri aramadı
Göçükte yaralanan işçi: Kaçak ocak sahipleri aramadı Zonguldak’ta kaçak maden ocağında göçük altında kaldıktan sonra arkadaşlarının çıkarttığı ve süreç boyunca işvereninin kendisini aramadığını öne süren kalçasında ve ayaklarında kırıklar bulunan madenci Kemal Dadandı (53), “Kendim ufacık, daracık bir alana sıkıştım. Bacaklarım kaldı. Sadece konuşabiliyordum. Konuşarak bağırarak yerimi, arkadaşlarıma söyledim. Arkadaşlarımın 4 saat çalışması sonucu beni oradan çıkarttılar. İşveren gelmedi. Apar topar bir arabaya bindirip hastanenin önüne attılar ve bırakıp gittiler” dedi. ‘Taksirle 1 kişiyi yaralama’ suçundan ifadeye çağrılan ocak sahibi Kadir A. ve arazi sahibi Erdoğan Ç., Dadandı’nın iskeleden düştüğünü söyledi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
21.12.2023 Gündem
100. yıl marşını kim yazdı, İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşı sözleri (Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlan özel marş)
100. yıl marşını kim yazdı, İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşı sözleri (Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlan özel marş) İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşını yazan kim? Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlanan özel marş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı programı töreni kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından ilk defa icra edildi. Peki, İlker Kömürcü kimdir, 100. yıl marşını kim yazdı?
31.08.2023 Gündem
Türk bilim insanları, dünyaca kabul gören deprem sinyali teorisini çürüttü! Müthiş keşif
Türk bilim insanları, dünyaca kabul gören deprem sinyali teorisini çürüttü! Müthiş keşif Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, yazdıkları makaleyle deprem öncesinde atmosferde meydana gelen elektron hareketlerini inceleyerek, 'deprem sinyali' olarak kabul edilen 'deprem öncesi tetiklenen atmosferik değişimler teorisini' çürüttüklerini söyledi.
26.08.2023 Yaşam
Depremde gönüllü olan madenci, maden ocağında iş kazasında öldü
Depremde gönüllü olan madenci, maden ocağında iş kazasında öldü Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesi'ne bağlı maden ocağında, üstüne taş ve kömür parçalarının düşmesiyle yaralanan madenci Hüseyin Eroğlu (27), hastanede hayatını kaybetti. Eroğlu'nun, depremlerde Hatay'da gönüllü olarak kurtarma çalışmalarına katıldığı öğrenildi.
21.06.2023 Yaşam
Kan donduran olay! Cinsel istismara uğrayan Nisa bebek hayatını kaybetti
Kan donduran olay! Cinsel istismara uğrayan Nisa bebek hayatını kaybetti  Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Furkan Sevinç'in (25), evde yalnız kaldıkları sırada cinsel istismarda bulunduğu 2 yaşındaki Nisa Nur Ö. bebek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Furkan Sevinç tutuklanarak cezaevine gönderilirken, anne M.Ö. ile olayla bağlantısı olduğu öne sürülen M.G.'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.
21.05.2023 Gündem
İşkence görüp kaçtığı uyuşturucu çetesini yakalattı! Yaşadığı korkunç anları detayları ile anlattı
İşkence görüp kaçtığı uyuşturucu çetesini yakalattı! Yaşadığı korkunç anları detayları ile anlattı Zonguldak'ta dahil olduğu çeteye ait silahı polise yakalattığı için çete üyeleri tarafından 1,5 ay boyunca işkence gördükten sonra kaçıp uyuşturucu çetesini polise yakalatan Ali Safa K., (24) yaşadıklarını anlattı. Hala yüzünde ve vücudunda işkencenin izleri olan Ali Safa K., “İşkencelere maruz kaldım. Tırnaklarımı çekmeye çalıştılar. Sopayla yumrukla, tekmeyle dövdüler. Ellerimi bağladılar. Ağzıma havlu koydular, bağırıp çığlık atmayayım diye. Benim başıma gelenler bir başka gencin, bir başka vatandaşın başına gelmesini istemediğim için tüm bildiklerimi polise aktardım” dedi.
7.05.2023 Yaşam
Tahta kaşıkla istismara ve işkenceye uğradı! Öğrencinin itirafı, üyesi olduğu çeteyi çökertti
Tahta kaşıkla istismara ve işkenceye uğradı! Öğrencinin itirafı, üyesi olduğu çeteyi çökertti Zonguldak'ta, yabancı uyruklu üniversite öğrencisi A.S.K. (24), dahil olduğu uyuşturucu çetesine ait silahı düşürüp polise yakalatınca, çetenin, tahta kaşıkla cinsel istismarına ve işkenceye uğradı. Uyuşturucu çetesinden kurtulan A.S.K. polise sığındı. 8 çete üyesi yakalanıp adliyeye sevk edildi.
5.05.2023 Gündem
Deprem yardım kampanyaları siber dolandırıcıların hedefi oldu
Deprem yardım kampanyaları siber dolandırıcıların hedefi oldu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Semih Çakır, siber dolandırıcıların kaos ortamından faydalandığına dikkat çekerek, oluşturulan sahte sayfalarla depremzedeler toplanan yardımları hedef aldığını söyledi. Çakır, kişilerin bazen de farkında olmadan kendilerine ait bilgileri kendi elleriyle verdiklerine dikkat çekti. Çakır, "Siber saldırılar ve siber dolandırıcılıkta en zayıf halkının insan olduğunu asla ve asla unutmamalıyız" dedi.
25.04.2023 Gündem
Her şey bir ısırıkla başladı! Sinek yüzünü tanımayacak hale getirdi
Her şey bir ısırıkla başladı! Sinek yüzünü tanımayacak hale getirdi Sinek ısırığı hayatını kabusa çevirdi. Zonguldak'ta yaşayan 48 yaşındaki Murat Terzi çalışmak için Antalya'ya gitti. Terzi, çalışmaya başladıktan 1 ay sonra çeşitli belirtilerle hastanenin yolunu tuttu. Yüzünde ve kollarında gün geçtikçe yaralar oluşan Terzi, hastanede hayatını alt üst eden gerçeği öğrendi. İşte haberin detayları...
4.02.2023 Yaşam
Çenesindeki tümör alındı, eksik kalan yere bacağından kemik konuldu
Çenesindeki tümör alındı, eksik kalan yere bacağından kemik konuldu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Hastanesi’nde Barış Çakmaklı’nın (46) ağız içerisinde tespit edilen kötü huylu tümörle birlikte çenesinin bir kısmı alındıktan sonra yerine kaval kemiğinden parça kesilerek eksik kısım tamamlandı. Kulak burun boğaz ekibinin çeneyi kesip çıkarması ve tümörü temizlemesinin ardından çeneyi onarmada görev aldıklarını söyleyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda görevli Dr. Burçin Acuner, “Ayağındaki kemiğin eksikliğini hissetmiyor. Yavaş yavaş yemek yemeye başladı” dedi.
31.01.2023 Gündem
Tek tek hepsiyle konuştu! 19 öğrencinin intiharını engelledi
Tek tek hepsiyle konuştu! 19 öğrencinin intiharını engelledi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, göreve başladığı ilk hafta 2 öğrencinin intiharından etkilenmesinin ardından kurulan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin intihara meyilli 19 öğrenciye destek vererek engellediğini söyledi. Özölçer, öğrencilerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Anında müdahale etmezseniz başka şeylere sebep olabiliyor. 2 öğrencimizi 1 gün önce tespit edebilsek belki hayatta olacaktı" dedi. 
21.01.2023 Yaşam
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama geldi! 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama geldi! 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti." diyerek yeni müjdeyi duyurdu. CNN TÜRK canlı yayınında Fulya Öztürk'ün konuğu olan Enerji Uzmanı İshak Turan "710 milyar metre küplük doğal gaz bize toplam tüketimimizi 12 yıl boyunca karşılayabilecek bir rakam. Türkiye önümüzdeki 50 yıl boyunca doğal gaz tüketimini buradaki tesisten sağlayabilecek" dedi.
27.12.2022 Ekonomi
Petrol ve doğal gaz keşfi ile ilgili flaş açıklama! Bölgeden açıklama geldi
Petrol ve doğal gaz keşfi ile ilgili flaş açıklama! Bölgeden açıklama geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğal gaz rezervlerindeki artış açıklamasını değerlendiren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim üyesi Dr. İshak Turan, "Umarım buradaki çalışmalar önceki yıllar gibi netice verir, 2023 yılında da benzer ek keşif ve müjdeleri bekliyoruz" dedi.
27.12.2022 Ekonomi
Öğrenci servisi 100 metreden uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 18 yaralı
Öğrenci servisi 100 metreden uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 18 yaralı Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde öğrenci servisinin uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 1 öğrenci öldü, 18 kişi yaralandı.
14.12.2022 Gündem
Düzce depremi, İstanbul depremini tetikler mi? Uzman isim açıkladı
Düzce depremi, İstanbul depremini tetikler mi? Uzman isim açıkladı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Geomatik Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Düzce'deki depremin ana faydan farklı olarak 11 kilometrelik yan kol üzerinde meydana geldiğini belirterek, “10 kilometrelik bir faya baktığımız zaman bu fayın 6.0- 6.1 büyüklüğünde deprem üretebileceğini görüyoruz. Dolayısıyla meydana gelen deprem sonrası aynı yan kolda, bundan daha büyük bir deprem meydana gelmesi mümkün görünmüyor" dedi.
24.11.2022 Gündem
Türkiye deprem haritası 2022! AFAD MTA Sorgulama Ekranı ile Türkiye Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası
Türkiye deprem haritası 2022! AFAD MTA Sorgulama Ekranı ile Türkiye Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, vatandaşın, AFAD'ın yayımladığı 'Türkiye Deprem Tehlike Haritasını inceleyerek, bölgelerindeki deprem zemin büyütme değerlerini görebileceklerini belirtip, verilere göre binalarını inceletmelerini tavsiye etti. Kutoğlu, "Bu haritada deprem zemin büyütme değeri 0.5g'nin üzerindeyse sarsıntı, binalarda hasar vermeye başlıyor. Kendi seçtiğiniz bölge 0.5g'nin üzerindeyse binanızın depreme ne kadar dayanıklı olduğunu inceletmenizde fayda var" dedi. Söz konusu açıklamaların ve deprem tatbikatının bugün yapılacak olması AFAD MTA fay hattı sorgulama ekranının araştırılmasına neden oldu.
12.11.2022 Gündem
Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'yle dünyaya cevap verildi
Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'yle dünyaya cevap verildi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İshak Turan, Türkiye’nin sürdürdüğü enerji politikalarının uzun yıllar içerisinde enerji arzı problemine katkı sağlayacağını ifade etti. Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin Akdeniz’de görev yapmasının da; eleştirilere olumlu bir cevap niteliği taşıdığını da ifade eden Turan, “Türkiye Doğu Akdeniz’deki haklarından vazgeçmediğini gösterdi” dedi.
9.09.2022 Gündem
2 gün plaja gitti, başında nadir görülen sıcak ödemi oluştu
2 gün plaja gitti, başında nadir görülen sıcak ödemi oluştu Zonguldak'ta, 2 gün üst üste denize giren Caner Arık'ın (33) başında, daha çok sıcak havalarda el ve ayaklarda görülen sıcak ödemi meydana geldi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Bölümü'nde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Abdullah Cüneyt Hocagil, saçlı deride sıcak ödeminin nadir görüldüğünü belirterek, "Bu hastamız, deniz kenarında uzandığında, kafasında dolaşımı engelleyecek şapka olduğu sırada bu durum gerçekleşmiş. Bu nedenle ilginç bir vaka" dedi.
28.08.2022 Yaşam
'Aranan hacker' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çıktı
'Aranan hacker' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çıktı Teknofest Hack Karadeniz'de yarışan 'beyaz hacker'ların bir dizi şifreyi çözerek 2 gün boyunca ulaşmaya çalıştığı 'siyah hacker'ların, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç olduğu çıktı.
16.08.2022 Siyaset
Üniversite için nerelerden burs alınır? İşte üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıflar!
Üniversite için nerelerden burs alınır? İşte üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıflar! YKS tercihlerinin bitmesine kısa bir süre kaldı. Bazı adaylar eğitim görmek istedikleri üniversite ve bölümleri tercih işlemlerini tamamlarken kimi de üniversitelerin olanakları ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Süreç daralırken hala tercih işlemini tamamlamayan pek çok aday da bulunuyor. Bu yıl çok sayıda kurum ve kuruluş tercih işlemlerini yapacak adaylar için burs programını açıkladı. Bunların başında özel üniversiteler geliyor. Bazı ayrıcalıklı bölümlerde de YÖK burs desteği sağlıyor. Aynı zamanda önemli marka ve kurumların vakıfları da burs programlarını ve şartlarını açıkladı. Tercih sürecinde henüz bölümünüze karar vermediyseniz “Hangi kurumlardan burs alabilirim? Üniversite için nerelerden burs alabilirim?” diyorsanız sizin için üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıfların listesini hazırladık. İşte üniversite eğitiminiz boyunca burs alabileceğiniz yerler…
2.08.2022 Eğitim
Denizde kaybolan üniversiteli Hasan Can, aranıyor
Denizde kaybolan üniversiteli Hasan Can, aranıyor Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde dün denizde kaybolan üniversite öğrencisi Hasan Can Güney’i (19) arama çalışmalarına bugün yeniden başlandı.
29.07.2022 Yaşam
Kapatılan fakülteler 2022! Kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı?
Kapatılan fakülteler 2022! Kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı? Kapatılan fen edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı? Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre 36 yeni fakülte kurulurken 16 fakülte kapandı. İşte kapatılan fakülteler 2022…
26.07.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zonguldak bülent ecevit üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.