Zaman Aşımı

Zaman Aşımı

Son dakika Zaman aşımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zaman aşımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zaman aşımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zaman Aşımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zaman aşımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.025 zaman aşımı haberi bulunmuştur. Tüm zaman aşımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kan parası uygulamasında  yeni görüş!
Kan parası uygulamasında yeni görüş! ‘Kan parası’ olarak bilinen tazminatın sadece ölenin mirasçıları değil, maddi veya manevi destek olduğu kişilerin de alabileceğini belirten Avukat Selin Kırhan, "Dava, ilgili Asliye Hukuk Mahkemesinde açılır. Zaman aşımı ölüm tarihinden itibaren 2 yıldır. Her halde, fiilin işlendiği tarihten itibaren 10 yıldır” dedi.
21.03.2024 Gündem
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl Çalışanların iş kanunundan doğan haklardan yararlanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışıyor olması gerekiyor. Çalışılan dönemde yaşanan sağlık sorunları nedeniyle rapor almak isteyen çalışan SGK'sız olarak çalışıyorsa ne ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilir, ne de rapor alma hakkına sahip olabilir. Öte yandan kayıtdışı çalışılan dönem emeklilik sürecine de ilave edilmiyor. Peki SGK'sız çalışanlar ne yapmalı? İşte konun detayları...
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Eşini ve kızını öldürüp evin bahçesine gömdü!  Mahkemeden Hayriye Fındıklıoğlu için flaş karar çıktı
Eşini ve kızını öldürüp evin bahçesine gömdü! Mahkemeden Hayriye Fındıklıoğlu için flaş karar çıktı Kahramanmaraş’ta 27 yıl önce eşi Arap Tanıdır ile kızı Zeynep Tanıdır’ı öldürüp evin bahçesine gömdüğü suçlamasıyla tutuklanan Hayriye Fındıklıoğlu (76) hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan dava, zaman aşımı gerekçesiyle düştü. Kahramanmaraş 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, suçun işlendiği tarihte zaman aşımının 20 yıl olduğu gerekçesiyle davayı düşürüp Fındıklıoğlu ve diğer 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.
20.09.2023 Gündem
Araba alan vatandaşlara uyarı yapıldı! 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor
Araba alan vatandaşlara uyarı yapıldı! 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor Sıfır alınan arabada herhangi bir ayıp çıkması durumunda 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor. Yeni araba alan vatandaşları ilgilendiren konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Satılan sıfır arabada ayıp çıkması durumunda eğer satıcı ayıbı gizlemişse tüketicinin satın alınan tarihten itibaren 10 yıllık süre boyuncu iade hakkı var." şeklinde konuştu.
6.09.2023 Ekonomi
Kira zammında yüzde 25 sınırı için kritik detay!
Kira zammında yüzde 25 sınırı için kritik detay! Son yıllarda hızla artan kira fiyatları ev sahibi ve kiracı arasında büyük sorunlara yol açtı. Ev sahiplerinin yaptığı zamları yüksek bulan kiracılar, mahkemenin yolunu tuttu. Yığılan taleplerle davalar artarken, kiralara yüzde 25 zam sınırlaması getirildi. Ancak birçok ev sahibi bu sınırlamanın üstünde zam yapmaya devam etti.Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, bu durumlarda izlenmesi gereken yollara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
3.08.2023 Ekonomi
Yargıtay'dan borçlu kalanlar için sevindiren karar
Yargıtay'dan borçlu kalanlar için sevindiren karar Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, 'murisin ilâma bağlanmış borcu için takip yapılırsa daha önce mirasın reddi kararı almış kişi takibin iptalini süresiz şikayet olarak ileri sürebilir' dedi.
29.06.2023 Ekonomi
Davutpaşa patlaması davasında sanıklar yeniden dinlendi
Davutpaşa patlaması davasında sanıklar yeniden dinlendi  Davutpaşa'da 31 Ocak 2008'de 21 kişinin hayatını kaybettiği, 115 kişinin de yaralandığı maytap atölyesi patlamasına ilişkin davada 4 sanık yeniden dinlendi. Zeytinburnu Belediyesi eski İmar ve Şehircilik Müdürü Şevket Yıldırım, "Benim bu olayla ilgili hiçbir dâhilim yok. Burası imara uygun olarak ruhsatını almıştır. Bizim o dönem önceliğimiz ruhsatsız yapılardı" dedi. Patlamada oğlunu kaybeden Adnan Saday ise, "16 yıldır benim oğlum toprakta bunun hesabını sormaya geldim. Ben bir babayım. Kim ne yaptıysa cezasını çekecek. Bizim yüreğimiz yanıyor. İnsan öldürmek kolay mı?" diye konuştu. 
6.06.2023 Gündem
Yol ve yemek parası hesabına son noktayı Yargıtay koydu
Yol ve yemek parası hesabına son noktayı Yargıtay koydu Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yol ve yemek ücreti alacaklarının hesabında, işçinin fiilen çalıştığı günler esas alınarak hesaplanması gerektiğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, bu tür davalarda 30 gün değil izinlerin çıkarılmasıyla 26 gün üzerinden hesap yapılmasının hakkaniyetli olduğuna dikkat çekti.
BDDK'dan mevduat hesabı kararı! Süre uzatıldı
BDDK'dan mevduat hesabı kararı! Süre uzatıldı Kaharamanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşı korumak adına yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Son olarak Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zaman aşımına uğrayan tasarruflarla ilgili hak sahiplerine ek süre tanıdı.
28.04.2023 Ekonomi
Belbim çerçeve sözleşmesi nedir? İstanbulkart Çerçeve sözleşmesi iptali nasıl yapılır, feshi nasıl gerçekleştirilir?
Belbim çerçeve sözleşmesi nedir? İstanbulkart Çerçeve sözleşmesi iptali nasıl yapılır, feshi nasıl gerçekleştirilir? İstanbulkart çerçeve sözleşmesi nedir, çerçeve sözleşmesi nasıl iptal edilir? Çerçeve sözleşme hakkında yapılan araştırmalar İstanbulkartlılar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Belbim, İstanbulkartlar hakkında sms ve mail ile kullanıcılara bilgilendirme yaparak çerçeve sözleşmesi kapsamında 3 yıl boyunca kullanılmamış (yükleme ya da ödeme yapılmamış) İstanbulkartlar zaman aşımı nedeni ile kullanıma kapatılacağını katardır. Peki, Belbim çerçeve sözleşme ne demek, çerçeve sözleşmesi iptali nasıl yapılır, İstanbulkart çerçeve sözleşmesi feshi nedir?
4.04.2023 Gündem
Sıfır araba alan vatandaşlara uyarı! 10 yıl süresince iade hakkı var
Sıfır araba alan vatandaşlara uyarı! 10 yıl süresince iade hakkı var Sıfır araba vatandaşları ilgilendiriyor. Sıfır alınan arabada herhangi bir ayıp çıkması durumunda 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Satılan sıfır arabada ayıp çıkması durumunda eğer satıcı ayıbı gizlemişse tüketicinin satın alınan tarihten itibaren 10 yıllık süre boyuncu iade hakkı var." şeklinde konuştu.
24.03.2023 Gündem
EYT'de yeni emeklilik kapısı açılıyor! Madde madde açıklandı
EYT'de yeni emeklilik kapısı açılıyor! Madde madde açıklandı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'de yeni emeklilik kapısı açılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası kapsamında dilekçe verenlerin sayısı iki haftada 1 milyon 200 bini geçti, emeklilik kapısı açacak kritik maddeler nedeniyle iş mahkemelerine de rekor başvuru geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirilmeyen ya da geç bildirilen dava açarak EYT'li olabilecek. Sosyal güvenlik sisteminde bazen bir gün emekliliği bir yıl öne çeker. İş Kanunu'na göre emeklilik kapısı açabilecek bazı kritik soruların yanıtları şöyle: Örneğin, 1 Ocak 1900'Çalıştığı işyerinde sigortasız olduğu döneme ilişkin geriye doğru tescil davasında zaman aşımı süresi işlemiyor. Örneğin, bir kişi 1997'de işe başlayıp Sosyal Güvenlik Kurumu'na sigorta bildirimi yapılmasına karşın ilk prim ödemesi aynı işyerinde Ekim 1998 tarihinde başladıysa Kurum'a başvurarak sigorta başlangıç tarihinin düzeltilmesini isteyebilir. Olumlu yanıt alamaması halinde hizmet tespit davası açabilir. İşte EYT'de merak edilen tüm detaylar...
20.03.2023 Emekli
Banka müdüründen milyonluk vurgun! 19 yıl yakalanmadı, sadece 12 gün hapis yattı
Banka müdüründen milyonluk vurgun! 19 yıl yakalanmadı, sadece 12 gün hapis yattı İstanbul'da bir banka şubesinde müdür olarak çalışırken zimmetine 4,5 milyon dolar ve 500 bin sterlin geçirdiği iddiasıyla 19 yıl firari olarak aranan, 'binbir surat' lakaplı Elbeyi Alemdağ (61) tek hamlesiyle yakayı ele verdi. 19 yıl boyunca yakalanmayan Alemdağ ile ilgili mahkemeden flaş bir karar çıktı. İşte haberin detayları...
16.03.2023 Gündem
Bakanlık çalışmaları tamamladı! Kira uyuşmazlığına arabuluculuk
Bakanlık çalışmaları tamamladı! Kira uyuşmazlığına arabuluculuk Adalet Bakanlığı, deprem bölgesine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi taslağını TBMM'ye gönderdi. Düzenlemeyle çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi, kirada ara buluculuk zorunluluğu ve uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülüyor.
8.03.2023 Gündem
Deprem soruşturmaları sürüyor! Bakan Bozdağ: Tutuklulardan 78’i müteahhit, 64’ü yapı sorumlusu
Deprem soruşturmaları sürüyor! Bakan Bozdağ: Tutuklulardan 78’i müteahhit, 64’ü yapı sorumlusu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ deprem bölgesindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını açıkladı. Bakan Bozdağ, "Sorumlu olan herkes milletin gözü önünde milletin yargısına hesap verecek." dedi.
23.02.2023 Gündem
Ev ve konut sahipleri bedelini alabilecek! 20 yıl içinde hak talep edilebilir...
Ev ve konut sahipleri bedelini alabilecek! 20 yıl içinde hak talep edilebilir... Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Afet bölgesinde binlerce eski ve yeni binlerce bina yerle bir oldu. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, yeni alınan konutların 5 yıl garantili olduğunu belirterek, "Ayıp hileyle gizlenmişse veya ağır kusuru varsa bu 5 yıllık sürenin dışında daha uzun süreli zaman aşımı süreleri de var" dedi.
22.02.2023 Gündem
Binanız riskli çıkarsa ev satış bedelini geri alabilirsiniz! Zaman aşımı yok
Binanız riskli çıkarsa ev satış bedelini geri alabilirsiniz! Zaman aşımı yok Ev sahiplerinin binaları ve daireleri için deprem korkusu dolayısıyla almayı düşündükleri yapı denetim raporunda eğer sonuç ‘depreme uygun değil’ olarak çıkarsa, satın aldıkları yüklenici kurumlara ve müteahhitlere karşı tüketici kanunu çerçevesinde ayıplı mal hükmünden faydalanılarak tazminat davasından ev satış bedelini almaya kadar korunan hakları mevcut.
15.02.2023 Ekonomi
Hrant Dink suikastının perde arkası! 16 yıl önce bugün ne oldu?
Hrant Dink suikastının perde arkası! 16 yıl önce bugün ne oldu? 19 Ocak 2007'de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Hrant Dink için her yıl olduğu gibi bu yıl da saat 15.00'te, suikaste uğradığı Agos Gazetesi'nin eski merkezinin bulunduğu Sebat Apartmanı önünde anma töreni düzenlenecek. İşte dakika dakika o gün yaşananlar...
19.01.2023 Gündem
Kıdem tazminatında izin parası detayı! Hepsi tek tek belli oldu
Kıdem tazminatında izin parası detayı! Hepsi tek tek belli oldu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için sıcak gelişmelere yaşanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Yüz binlerce kişinin maaş alacağı tarih netleşirken EYT'liler alacakları emekli aylıklarını hesaplamaya başladı. EYT ile emekli olacakların alacağı kıdem tazminatında izin parası detayı ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
19.01.2023 Emekli
Tacize sessiz kalmayın! 'İki gün içerisinde sonuçlanıyor'
Tacize sessiz kalmayın! 'İki gün içerisinde sonuçlanıyor' Cinsel tacize uğrayan çocuklar yaşadıklarını anlamlandıramıyor. Bu noktada yetişkin bireylerin davranışları büyük önem taşıyor. Bir çocuğun cinsel tacize mağruz kalması durumunda, bunun farkında olan kişilerin mutlaka şikayetçi olması gerekiyor. Savcılık çocuğa yönelik cinsel istismarı gördüğü halde şikayetçi olmayan kişiler hakkında ‘suçu bildirmeme’ suçundan soruşturma başlatıyor.
11.01.2023 Gündem
Zimmetine para geçiren banka müdürü 19 yıl sonra yakalandı
Zimmetine para geçiren banka müdürü 19 yıl sonra yakalandı İstanbul'da bir banka şubesinde müdür olarak çalışırken, müşterilerine boş dekont imzalattırarak, zimmetine 4,5 milyon dolar ve 500 bin sterlin geçirdiği suçlamasıyla, 19 yıldır aranan Elbeyi A. (61) polis tarafından yakalandı. Şüphelinin firarda olduğu dönemde, sosyal medya üzerinde tanıştığı kadınların yanında kaldığı, kılık değiştirip sahte kimlik kullandığı tespit edildi.  Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
8.01.2023 Yaşam
Araba kazada ikiye bölünmüştü! Nedeni ortaya çıktı
Araba kazada ikiye bölünmüştü! Nedeni ortaya çıktı Eskişehir’de yılların araç tamir ustası Seyfi Apaç, 'kuş serisi' olarak bilinen araçların en ufak trafik kazalarında dahi bölünmesinin sebebinin, yapılan modifiyeler sonucu şasinin gerilmesi olduğunu belirtti.
14.12.2022 Yaşam
KYK borçları ne zaman silinecek? KYK faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Meclis’ten geçti mi?
KYK borçları ne zaman silinecek? KYK faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Meclis’ten geçti mi? Meclis’te KYK kredi borçlarının da yer aldığı torba yasa mesaisi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz ayındaki Kabine toplantısında, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenci kredi geri ödemelerinde faizlerin silineceğini açıklamasının ardından yüz binlerce KYK borçlusu teklifin TBMM gündemine gelmesini bekliyordu. TBMM’de Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor. Peki, KYK borçları ne zaman silinecek? KYK faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Meclis’ten geçti mi? KYK borçları silindi mi? İşte detaylar…
1.11.2022 Eğitim
Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır Cezaevi'ne kilit vurdu
Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır Cezaevi'ne kilit vurdu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müze yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen Diyarbakır Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Bozdağ, incelemenin ardından cezaevinin kapısına kilit vurup, anahtarı Bakan Ersoy’a teslim etti.
23.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zaman Aşımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zaman aşımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.