Yerli Gaz

Yerli Gaz

Son dakika yerli gaz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli gaz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli gaz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Gaz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli gaz gelişmeleri de dahil olmak üzere 706 yerli gaz haberi bulunmuştur. Tüm yerli gaz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yerli ve milli doğal gaz heyecanı! İlk ateşi yandı
Yerli ve milli doğal gaz heyecanı! İlk ateşi yandıTürkiye’nin en büyük özel sektör doğalgaz arama ve üretim şirketi TBNG’nin (Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin desteğiyle hazırladığı yeni sondaj programı kapsamında, Silivri’de açtığı yeni kuyulardan gaz çıkarılmaya başlandı. İlk ateşin yakılmasıyla birlikte çıkarılan doğalgaz dağıtıma hazır hale geldi.
5.05.2024Gündem
Bir ilden gaz müjdesi geldi! Su kuyusu açmak isterken bulundu
Bir ilden gaz müjdesi geldi! Su kuyusu açmak isterken bulunduMersin'in Mut ilçesinde bir çiftçinin su bulmak için bahçesinde yaptırdığı 100 metre derinliğindeki sondajda, gaza rastlandı. Gaz bir işçinin çakmağı ateşlemesiyle yanarken, alevler dikkat çekti.
25.02.2024Gündem
Doğalgazda Türkiye dönemi başladı! İşte Karadeniz gazının etkisi
Doğalgazda Türkiye dönemi başladı! İşte Karadeniz gazının etkisiEnerjide son dönemde Rusya’ya alternatif olmak isteyen ya da alternatif arayan ülkeler Türkiye’nin kapısını çalmaya başladı.
1.10.2023Ekonomi
Bayraktar'dan Karadeniz gazı paylaşımı: Bayram erken geldi
Bayraktar'dan Karadeniz gazı paylaşımı: Bayram erken geldiKaradeniz gazına ilişkin Twitter'dan paylaşım yapan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar "Bayram erken geldi. Milletçe bayram hediyemiz oldu" ifadelerini kullandı.
20.04.2023Gündem
Bakan Dönmez: 35 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak
Bakan Dönmez: 35 yıllık ihtiyacımızı karşılayacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuştu. Bakan Dönmez, "Keşfimiz, tüm konutların 35 yıllık doğal gaz ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip" dedi.
20.04.2023Gündem
Bakan Dönmez’den Karadeniz gazı açıklaması
Bakan Dönmez’den Karadeniz gazı açıklamasıKaradeniz gazı için büyük gün geldi! Bu akşam saat 20.23'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile yerli gaz sisteme verilecek. Kritik gelişme öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği müjdeye ilişkin önemli bilgiler verdi. İşte detaylar...
20.04.2023 Gündem
Karadeniz gazı müjdesi! Doğal gaza indirim yolda, Erdoğan açıklayacak, işte 4 formül
Karadeniz gazı müjdesi! Doğal gaza indirim yolda, Erdoğan açıklayacak, işte 4 formülKaradeniz gazında mutlu sona sayılı günler kaldı. Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyuracak. Rezerv büyüklüğü 710 milyar metreküp olan Karadeniz Gazı’nın BOTAŞ aracılığı ile evlere ulaşacak. 20 Nisan’da karaya ulaşacak olan Karadeniz gazı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 formüllü indirim müjdesi vereceği belirtiliyor. Bu kapsamda Nisan ayında doğal gaz faturalarından ücret alınmaması ya da 1216 liralık indirimin yapılması gündemde. İşte haberin detayları...
5.04.2023Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve tamamlandı
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve tamamlandıKaradeniz’den çıkarılacak doğal gazı ulusal sisteme aktaracak ölçüm istasyonu ve 36 kilometrelik boru hattı tamamlandı. Boru hattının geçişi için, yol, nehir, bataklık gibi pek çok engel aşılırken, “sıfır hata” için ilk kez “otomatik kaynak makinesi” kullanıldı.
17.01.2023Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! İkinci hamle geldi
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! İkinci hamle geldiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Karadeniz gazında kuyulardan gelen gazı toplayıp ana boru hattına bağlayacak 280 tonluk gaz toplama ve dağıtım haznesi 'Çepni'nin yaklaşık 1 gün süren operasyonla 2 bin 200 metre derinlikteki deniz tabanına yerleştirildiğini duyurdu.
13.01.2023Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih belli oldu
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih belli olduDoğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması Bakan Dönmez'den geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini 2023'ün ilk çeyreğinde evlere ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Şu an hem denizde hem de karada operasyonlar sorunsuz bir şekilde ilerliyor. İnşallah gelecek yıl Türkiye, Karadeniz gazıyla buluşacak. Keşfin ateşini Akdeniz'de de yakmaya kararlıyız” dedi.
11.09.2022Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar artabilir, tarih belli oldu! İran ve Rus gazı...
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar artabilir, tarih belli oldu! İran ve Rus gazı...Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Doğal gaz fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye'nin doğal gaz stoğu ne durumda. Yerli doğal gaz ne zaman kullanılmaya başlanacak? Doğal gaz ile ilgili kritik sorular cevabını buldu. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ekonomik ve ticari sonuçları tartışılırken, doğalgaz ithalatının bundan nasıl etkileneceğine ilişkin yanıtları, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan verdi. Özcan, “Rusya-Ukrayna arasındaki savaş Türkiye’nin doğalgaz planlamasını etkilemez. Bizi etkileyecek şey fiyatlardır. Dünya doğalgaz borsasında fiyatlar arttıkça biz de etkileniyoruz. Planlarımız işliyor. Herhangi bir kesinti olmaz ama elimizde olmayan sebeplerle fiyatlar artar" açıklamasında bulundu. İşte doğal gaz ile ilgili son dakika açıklamaları...
5.03.2022Ekonomi
Elektrik faturası ve doğal gaz faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Devlet ödüyor
Elektrik faturası ve doğal gaz faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Devlet ödüyorElektrik faturası ve doğal gaz faturası ile ilgili flaş açıklama! 400 liralık faturanın 300 lirasını devlet ödüyor. Faturalarla ilgili dikkat çeken detayları ortaya çıktı. Son dönemde doğalgaz, petrol ve kömür maliyetlerinin 8-10 kat arttığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Özellikle doğalgazdaki maliyetin büyük bölümü devlet tarafından ödeniyor. 400 liralık bir faturanın 300 lirasını devlet, vatandaş adına ödüyor. Bu elektrikte yarı yarıya” diye konuştu.
27.12.2021Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim...
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim...Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Doğal gaz fiyatları düşecek. Doğal gaz faturalarına indirim gelebilir. Resmen duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'den çıkarılacak doğal gazla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, 'Bu gazı üretip sistemi başladığımız andan itibaren tüketiciye yani daha doğrusu vatandaşımıza yansımış olacak. Mühendislik çalışmaları tam netleşmedi ama bizim yaptığımız ilk çalışmalarda ilk yıl 3 ila 5 milyar metreküp sisteme girmiş olacağız. Sonra da toplamda 2027-28’e geldiğimizde 15 ila 20 milyar metreküp sisteme gaz basmış olacağız. Yapılan tüm çalışmalar şu anda ithal ettiğimiz gaza göre buradan çıkacak gazın maliyetinin daha ucuz olacağını gösteriyor. Rakam bugünden vermek doğru değil, çünkü günün sonunda yatırımlar yatırım miktarları netleşecek. Ayrıca gazın bir çıkartma, işletme maliyetleri var bunları da koyacağız ve burada işin ekonomi neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edilecek. Ama tüm öngörüler, tüm çalışmalar bugün ithal ettiğimiz gaza göre buranın çok daha ekonomik bir maliyet bize sunacağını gösteriyor' ifadelerini kullandı.
14.07.2021Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim...
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim...Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor. Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Doğal gaz fiyatları düşecek. Doğal gaz faturalarına indirim gelebilir. Oxford Enstitüsü Enerji Çalışmaları Kıdemli Uzmanı Stephen O'Sullivan, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin önemine işaret ederek, "Yerli gaz arzı, Türkiye'nin Rusya'ya bağımlılığını azaltacaktır. Ülkenin gaz talebi artsa bile Sakarya sahasından gelen gaz Türkiye'nin hem ithalata bağımlılığını azaltacak hem de kömür benzeri yakıtlar yerine doğal gaz kullanımının artmasını sağlayacaktır." dedi. Karadeniz'deki keşfin Türkiye'nin yapacağı doğal gaz sözleşme görüşmelerinde elini güçlendireceğine dikkati çeken O'Sullivan, "Rusya, son yıllarda Türkiye'nin ana gaz tedarikçisi konumunda ancak yerli gaz rezervlerinin keşfi ve üretimiyle gelecekteki tedarik ve sözleşme yenileme görüşmelerinde Türkiye çok daha güçlü bir konumda. Tabii ki bir gün yerli gaz bitebilir ve Türkiye'nin Rusya'ya yeniden ihtiyacı olabilir ancak bu keşfin getireceği rekabetle Türkiye Rusya'dan yaptığı ithalat için daha düşük bir fiyatı güvence altına alacaktır." diye konuştu.
12.06.2021Ekonomi
Flaş doğal gaz açıklaması! Yenilenecek kontratlarda...
Flaş doğal gaz açıklaması! Yenilenecek kontratlarda...Milyonlarca doğal gaz abonesini ilgilendiren açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Doğal gaz fiyatlarının önümüzdeki dönemde düşebileceğine işaret eden Bakan Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervinin pazarlıkta Türkiye'nin elini güçlendireceğini açıkladı.
23.11.2020Ekonomi
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 'Teklifleri geri çevirdik'
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 'Teklifleri geri çevirdik'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Tuna-1 keşfi sonrası pek çok ülke kendi karasularında arama ve sondaj yapmamızı istedi. Şu anda önceliğimiz yurt içi olduğu için bu teklifleri geri çevirdik. Artık yerli derin deniz sondaj ekibimiz ve becerilerimizle küresel bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.
18.11.2020Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Savunma Bakanının açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. " ifadelerini kullandı.
21.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı Beştepe'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Amacımız kalıcı refahı sağlamak. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fahiş fiyat ve fırsatçılıkla mücadelede kararlı adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı. Dış politikaya ilişkin de mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müttefiklerimiz tarafından ülkemize adeta bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Suyu yokuşa sürme çabaları görüyoruz. İttifak anlayışı ile bağdaşmadığı ortadadır." ifadelerini kullandı.
16.07.2024Gündem
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye petrolleri, bugün sadece Gabar'da Türkiye'nin en kaliteli petrolünü, 45 bin varil günlük üretime çıkarmış durumda. 2021 yılında yaptığımız bu keşif yine Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin karalardaki en büyük keşfidir. Şu anda 41 kuyudan 45 bin varil üretiyoruz. Hedefimiz 95 kuyuda, 100 bin varil üretime çıkabilmek" dedi.
13.07.2024Ekonomi
Türkiye'ye adanmış bir ömür... Erdoğan Demirören 6 yıl önce bugün hayata veda etti
Türkiye'ye adanmış bir ömür... Erdoğan Demirören 6 yıl önce bugün hayata veda ettiTürkiye'ye adanmış bir ömür yaşadı. Türk sanayisinin gelişmesi için canla başla mücadele etti. Büyük sanayici, duayen iş insanı Erdoğan Demirören, 6 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Onu saygıyla anıyoruz.
8.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı ikramiyelerimizi 10-14 Haziran tarihileri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklilerimize 42 bin TL tutarında ödeme yapacağız" dedi. Erdoğan yaptığı açıklamada Bayram tatili için alınan kararı açıkladı.
4.06.2024Gündem
Bakan Bayraktar açıkladı! Kesintisiz elektrik arzı sağlayacak
Bakan Bayraktar açıkladı! Kesintisiz elektrik arzı sağlayacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, barajlardaki kullanılabilir rezervuar alanları ile göl ve göletlere yüzebilen güneş enerjisi santrallerinin (GES) kurulabileceğini bildirdi.
3.05.2024Ekonomi
Bakan Bayraktar açıkladı: Doğal gaz üretimimiz 4,6 milyon metreküp günü buldu
Bakan Bayraktar açıkladı: Doğal gaz üretimimiz 4,6 milyon metreküp günü bulduEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'de üretilen gazla ilgili, “Bugün itibarıyla üretimimiz yaklaşık 4,6 milyon metreküp günü buldu. 1,8 milyon hanenin doğal gazını biz kendi gazımızdan karşılar hale geldik. Bunu da artırmayı hedefliyoruz. İlk etapta önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde inşallah 10 milyon metreküpe ulaşmış olacağız” dedi.
1.05.2024Ekonomi
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladı
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladıTürkiye Karadeniz’de enerji aramalarını sıklaştırdı. Şimdi ise gözler Doğu Karadeniz’de yapılacak olan petrol aramalarına çevrildi. Bakan Bayraktar geçtiğimiz haftalarda birkaç ay içerisinde petrol keşfi için sondaj yapılacağını bildirmişti. Peki Karadeniz’de beklenti ne? Sondaj çalışması ne kadar sürecek? İşte detaylar...
30.04.2024Ekonomi
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programında açıklamalarda bulunarak, "Milletin beklediği süslü laflar, kavga, ayrıştırma değil. Bir taraftan cemevi temeli atarken öbür taraftan esnafla buluştuk. Biz kimin dili, dini nedir diye bakmadık. Bizi biz yapan değerler budur. Bizim Alevi komşumuz da var, Kürt komşumuz da vardı, Laz komşumuz da vardı. Sevincimizi de hüznümüzü de beraber yaşadık. Birileri bu değerler üzerinden siyaset yapmayı meslek edinmiş." ifadelerini kullandı.
22.02.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Gaz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli gaz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.