Yaş Haddi

Yaş Haddi

Son dakika yaş haddi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaş haddi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaş haddi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaş Haddi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaş haddi gelişmeleri de dahil olmak üzere 223 yaş haddi haberi bulunmuştur. Tüm yaş haddi haberleri aşağıda listelenmiştir.
EGM Şubat mazeret ataması 2024! EGM mazeret atamaları ne zaman açıklanacak 2024? Polis mazeret atama sonuçları açıklandı mı?
EGM Şubat mazeret ataması 2024! EGM mazeret atamaları ne zaman açıklanacak 2024? Polis mazeret atama sonuçları açıklandı mı? EGM mazeret atamaları ne zaman açıklanacak 2024? EGM şubat ayı mazeret atamaları ile ilgili aramalar artıyor. Şubat ayı bitti, mart ayına geçiş yapıldı. Polisler mazeret atama sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki, EGM mazeret tayinleri ne zaman açıklanacak?
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik mi geliyor? Bakanlık resmi açıklama yaptı
Erken emeklilik mi geliyor? Bakanlık resmi açıklama yaptı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki listenin güncellendiği hakkındaki haberleri gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
7.11.2023 Ekonomi
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Org. Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi.
4.08.2023 Gündem
YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı? YAŞ kararları 2023 listesi Resmi Gazete!
YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı? YAŞ kararları 2023 listesi Resmi Gazete! 2023 YAŞ kararları Resmi Gazete’te yayınlandı mı, YAŞ kararları terfi listesi Resmi Gazete çıktı mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Genelkurmay Başkanlığına 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. 3 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlara ilişkin İletişim Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. Karara göre Buna göre 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere; 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 24 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 365 albayın görev süreleri ise 2 yıl süre ile uzatıldı. Peki, YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı?
3.08.2023 Gündem
YAŞ kararları 2023 terfi listesi PDF | YAŞ atama ve terfi listesi yayınlandı mı, 3 Ağustos YAŞ kararları açıklandı mı? TSK terfi eden albaylar, emekliye sevk edilenler, atananlar, görev süresi uzatılanlar
YAŞ kararları 2023 terfi listesi PDF | YAŞ atama ve terfi listesi yayınlandı mı, 3 Ağustos YAŞ kararları açıklandı mı? TSK terfi eden albaylar, emekliye sevk edilenler, atananlar, görev süresi uzatılanlar 3 Ağustos YAŞ Toplantısı kararları ve sonuçları yakından takip ediliyor. YAŞ Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki bugün saat 12.00'de başladı. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı'nda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemleri dışında generallerin terfi ve atama dosyaları da gündeme alınacak. Peki, 3 Ağustos YAŞ kararları 2023 açıklandı, YAŞ kararları ne zaman açıklanacak? İşte Yüksel Askeri Şura kararları tam liste ile 3 Ağustos YAŞ kararları…
3.08.2023 Gündem
TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu! İşte yeni genelkurmay başkanı
TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu! İşte yeni genelkurmay başkanı Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) terfi ve atamaların ele alındığı Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu. Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarının Türk Silahlı Kuvvetleri ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.
3.08.2023 Gündem
Emekliye zam! Dul ve yetim maaşları da artacak mı? Uzman isim açıkladı
Emekliye zam! Dul ve yetim maaşları da artacak mı? Uzman isim açıkladı Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyeleri zam yapılmasının ardından en düşük emekli aylığı 7.500 TL olurken, bayram ikramiyesi 2 bin liraya yükseltildi. Yapılan artıştan kimler yararlanacak? Özellikle EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazanan kişiler yapılan zammın maaşlarına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. Dul ve yetim maaşı alanlar da ara zamdan hisseleri oranında yararlanmayı talep ediyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, "Vatandaşlarımızın haklı serzenişlerinin karşılanacağını düşünüyorum.” diyerek merak edilenleri açıkladı.
29.03.2023 Emekli
Hatay’da 105 kişinin öldüğü sitenin sahibi Eskişehir’de tutuklandı
Hatay’da 105 kişinin öldüğü sitenin sahibi Eskişehir’de tutuklandı Kahramanmaraş depremlerinde, Hatay’da yıkılan ve 105 kişinin öldüğü Farklı Yaşam Rende Sitesi’nin toprak sahibi Arif Sami Rende (84), yaş haddi nedeniyle serbest bırakılmasının ardından tekrar gözaltına alındığı Eskişehir’de tutuklandı.
24.02.2023 Gündem
3600 ek gösterge ile ilgili flaş detay! Fark alamayacaklar
3600 ek gösterge ile ilgili flaş detay! Fark alamayacaklar Memur maaş zammı 2023 ocak ayında yüzde 30 olarak belirlendi. Maaş zammının açıklanmasının ardından gözler 3600 ek göstergenin ne zaman ödeneceğine çevrildi. Ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak'ta yürürlüğe giriyor. Peki ek gösterge maaşlara nasıl yansıyacak, hangi memur ne kadarlık bir fark alacak?
SGK askerlik borçlanması ödeme… E devlet askerlik borçlanması ödemesi nasıl ve nereden yapılır? 12 ve 18 aylık askerlik borçlanması ne kadar?
SGK askerlik borçlanması ödeme… E devlet askerlik borçlanması ödemesi nasıl ve nereden yapılır? 12 ve 18 aylık askerlik borçlanması ne kadar? EYT düğümü nihayet çözüldü. Hizmet ve prim ödeme gün sayısını dolduran ancak yaş haddi için bekleyen yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaş emekli olacak. EYT borçlanması yaparak emekli olmak isteyenler SGK önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Emeklilik hayali kuran vatandaşlar e devlet üzerinden askerlik ve doğum borçlanması işlemlerini yapabilecekken Sosyal Güvenlik Kurumlarının kapısını çaldı. Peki, E devlet askerlik borçlanması ödemesi nasıl ve nereden yapılır? 12 ve 18 aylık askerlik borçlanması ne kadar? İşte SGK askerlik borçlanması ödeme…
29.12.2022 Emekli
EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum! EYT hangi yılları ve kimleri kapsıyor? EYT son dakika haberleri
EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum! EYT hangi yılları ve kimleri kapsıyor? EYT son dakika haberleri EYT son dakika haberleri, son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. EYT düzenlemesi aralık ayında Meclis gündemine gelecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak için Eylül 1999 öncesi SSK’lı, yani 4/A statüsünde, sigortalı olan kadın çalışanların 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin prim gün sayısını doldurmaları gerekiyor. Erkek çalışanların ise 25 yıllık sigortalılık süresini ve 5 bin prim gün sayısını tamamlamaları gerekiyor. Peki, EYT şartları nelerdir, EYT yaş sınırı kalktı mı? EYT ne zaman çıkacak, EYT düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte EYT son dakika haberleri…
17.11.2022 Emekli
EYT’den emekli olan ne kadar maaş alacak? Memurlar EYT’den faydalanacak mı? EYT ne zaman açıklacak?
EYT’den emekli olan ne kadar maaş alacak? Memurlar EYT’den faydalanacak mı? EYT ne zaman açıklacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile son gelişmeler yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aralık ayında ETY sorununun Meclise geleceğini belirtti. Milyonlarca EYT’li de düzenlemenin Meclis’e geleceği tarihi beklerken sosyal güvenlik uzmanlarından da EYT ile ilgili çözüm tahminleri gelmeye devam ediyor. EYT düzenlemesinde en çok merak edilen konuların başında da memurların durumunun düzenlemede yer alıp almayacağı ve EYT’den emekli olanların ne kadar maaş alacakları konusu yer alıyor. Peki, EYT’den emekli olan ne kadar maaş alacak? Memurlar EYT’den faydalanacak mı? EYT ne zaman açıklacak? İşte detaylar…
19.09.2022 Memur
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. YAŞ’ta terfi edenler arasında yurt içi ve yurt dışı terörle mücadele operasyonlarında görev alanların sayısı dikkat çekerken, FETÖ kumpasıyla 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat edip TSK’ya geri dönen Bahtiyar Ersay, korgeneralliğe yükselen iki isimden birisi oldu.
6.08.2022 Gündem
Yüksek Askeri Şûra toplanıyor! Komutanların görev süresi uzatılacak...
Yüksek Askeri Şûra toplanıyor! Komutanların görev süresi uzatılacak... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bir yıl aradan sonra bugün toplanacak Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak.
4.08.2022 Gündem
YAŞ toplantısı ne zaman 2022? Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresi uzayacak mı?
YAŞ toplantısı ne zaman 2022? Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresi uzayacak mı? Yüksek Askeri Şura ne zaman toplanacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak şurada komutanların terfi ve atamaları ele alınırken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresinin uzatılmasına yönelik kararın çıkması da bekleniyor.
3.08.2022 Gündem
Yüksek Askeri Şura yarın toplanacak
Yüksek Askeri Şura yarın toplanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda komutanların terfi ve atamaları ele alınacak. Yaş haddi düzenlemesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresinin uzatılması gündemde.
3.08.2022 Siyaset
Emekli aylığı hesabında flaş istisna! Milyonlarca memuru kapsıyor, milat olarak kabul ediliyor, kritik tarih...
Emekli aylığı hesabında flaş istisna! Milyonlarca memuru kapsıyor, milat olarak kabul ediliyor, kritik tarih... Milyonlarca kamu çalışanını doğrudan ilgilendiriyor. Kritik tarih belli oldu. Emeklilik şartlarının değişmesine yol açıyor. Ayrıca emekli maaşı hesabı da farklı yapılıyor. Yapılan düzenleme ile memurların emeklilik koşulları değişti. Kamu çalışanlarının emekliliğinde 2008 yılı milat olarak kabul ediliyor. Peki bu değişiklik kimleri kapsıyor? İşte detaylar...
20.07.2022 Memur
Resmi Gazete'de yayımlandı! Bedelli askerlik düzenlemesi yürürlüğe girdi
Resmi Gazete'de yayımlandı! Bedelli askerlik düzenlemesi yürürlüğe girdi Bedelli askerlikte son dakika gelişmesi. Askerî Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan yükümlüler bu hizmetten faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...
12.07.2022 Gündem
Bedelli askerlikle ilgili flaş gelişme! Kabul edildi, yoklama kaçağı ve bakaya...
Bedelli askerlikle ilgili flaş gelişme! Kabul edildi, yoklama kaçağı ve bakaya... Bedelli askerlik affına ilişkin yasa Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Karara göre yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki 550 bin kişi bedelli askerlikten yararlanabilecek. Buna göre; Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olanlar için bedelli askerlik imkanı yasalaştı. Özel şartlar ve bedelli ücreti Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulacak. Çeşitli sebeplerle dövizle askerliğini tamamlayamayanlara da yeni bir fırsat tanınacak. İşte son dakika kararı .
30.06.2022 Gündem
Beldelli askerlik düzenlemesi Meclis’te! Kimler askerlik affından yararlanabilecek? 2022 bedelli askerlik düzenlemesinin kapsamı ne?
Beldelli askerlik düzenlemesi Meclis’te! Kimler askerlik affından yararlanabilecek? 2022 bedelli askerlik düzenlemesinin kapsamı ne? Askerlik affı düzenlemesi Meclis’e geldi! Yeni askerlik düzenlemesiyle 550 bin kişiye bedelli askerlik yolu açılacak. AK Parti'nin hazırladığı yoklama kaçağı ve bakayalara bedelli askerlik yolu açacak düzenleme Meclis'e sunuldu. Düzenlenemenin 20 maddeden oluştuğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal askerlik affının detaylarını paylaştı. Peki, Kimler askerlik affından yararlanabilecek? 2022 bedelli askerlik düzenlemesinin kapsamı ne? Bakayalar bedelli askerlik yapabilir mi? Bedelli askerlik ücreti düşer mi? Yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar? Bedelli askerlik ücreti belli oldu mu?İşte tüm detaylar…
20.06.2022 Gündem
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri… 27 Mayıs askeri darbesinin 60. yılında Yassıada ve o günler yeniden gündem oldu. Yassıada’da yapılan yargılamaların ardından eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar, eski Başbakan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan hakkında oy birliğiyle idam kararı alındı. Celal Bayar'ın cezası yaş haddi nedeniyle ömür boyu hapse çevrildi. Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül 1961'de sabaha karşı, Adnan Menderes ise İmralı Adası'nda 17 Eylül 1961'de saat 13.21'de idam edildi. Peki, 27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27.05.2022 Gündem
Askerlik borçlanması emekliliği öne çeker mi? Askerlik borçlanmasının emekliliğe etkisi nedir?
Askerlik borçlanması emekliliği öne çeker mi? Askerlik borçlanmasının emekliliğe etkisi nedir? Emekliliğe gün sayan ancak eksik prim nedeniyle emekli olmayanlar dikkat! Hizmet sürelerine ekleme yapmak mümkün! Vatani görevini er, erbaş ya da yedek subay olarak gerçekleştiren vatandaşlar askerlik borçlanması ile emekliliğini öne çekebilir. Fiili hizmet süresine eklenebilen askerlik süresi, prim yüzünden emekli olamayan vatandaşlar için bir fırsat. Peki, ? Askerlik borçlanmasının emekliliğe etkisi nedir? Askerlik borçlanması emekliliği öne çeker mi? Askerlik borçlanması ne kadar? İşte detaylar…
4.05.2022 Emekli
MEB harekete geçti! Flaş karar, 81 ile yazı gönderildi, öğrenciler...
MEB harekete geçti! Flaş karar, 81 ile yazı gönderildi, öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu. Flaş karar verildi. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürlerinin 2022 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu açıklandı. Usul ve esaslar, öncelik sırası, yapılacak işlemler ve başvuru ile atama süreci ile ilgili tüm detaylar tek tek duyuruldu. Yer değiştirme işlemleri tercihler dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek ve elektronik ortamda yapılacak. Puan hesabında 31 Mayıs ve 30 Haziran tarihleri esas alınacak. Gerekli şartlar taşınmadığı halde onaylanırsa veya farklı bir belgeyle başvuru yapılırsa işleme alınmayacak ve yer değiştirme işlemleri iptal edilecek. Atamalara ilişkin sonuçlar, bakanlığın internet adresinden duyurulacak. Öte yandan 81 ilde harekete geçildi. Bakan Özer müjdeli haberi duyurdu. Bu yıl 3 bin tane yeni anaokulu yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Her gittiğimiz ilde arazisi olan ve ihtiyaç olan 3-5 yaş arasındaki öğrenci sayısına göre anaokulu sayılarını artırmaya çalışıyoruz. 2022 yılında 3 bin tane yeni anaokulu yapacağız." dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
30.04.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! 31 Mayıs...
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! 31 Mayıs... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürlerinin 2022 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu açıklandı. Usul ve esaslar, öncelik sırası, yapılacak işlemler ve başvuru ile atama süreci ile ilgili tüm detaylar tek tek duyuruldu. Yer değiştirme işlemleri tercihler dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek ve elektronik ortamda yapılacak. Puan hesabında 31 Mayıs ve 30 Haziran tarihleri esas alınacak. Gerekli şartlar taşınmadığı halde onaylanırsa veya farklı bir belgeyle başvuru yapılırsa işleme alınmayacak ve yer değiştirme işlemleri iptal edilecek. Atamalara ilişkin sonuçlar, bakanlığın internet adresinden duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlerinin 2022 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu...
30.04.2022 Eğitim
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! 55 yaşında erken emeklilik! İşte EYT'de son durum...
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! 55 yaşında erken emeklilik! İşte EYT'de son durum... EYT ile ilgili son dakika yeni gelişme. Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Emeklilikte yaş kriterine takılan 1.2 milyon kişi için çözüm geliştiriliyor. Emeklilikte yaşa takılanlara ‘yıpranma, prim, yıla’ dayalı formüller tartışılıyor. AK Parti grubu emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için mutfak çalışması yaparken, 8 Eylül 1999 öncesi çalışması olup emekli olmayan herkesin dâhil olduğu çözüm önerileri üzerinde çalışıyor. Emeklilikte yaşa takılanlara "yıpranma, prim, yıla" dayalı formüller, "halk (primi yetmeyenler için), iş emekliliği (vakıf, sandık aracılığıyla)" gibi modeller tartışılıyor. Süre tamamlanması, kısmi emekliliğin yanı sıra bazı ağır meslekler için yıpranma seçeneği de masada bulunuyor. Kısmi emeklilikte, 3.600 gününü dolduran kadınların 50, erkeklerin de 55 yaşında emekliye ayrılması öngörülüyor. Emekli aylığı hesaplanırken tüm çalışma dönemindeki prime esas kazançlar hesaplanıyor.
7.03.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Yaş Haddi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaş haddi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.