Yaban Mersini

Yaban Mersini

Son dakika yaban mersini haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaban mersini ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaban mersini haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaban Mersini

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaban mersini gelişmeleri de dahil olmak üzere 238 yaban mersini haberi bulunmuştur. Tüm yaban mersini haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024 Adana
1 kasesi göbek yağını su gibi eritiyor: Yağ yaktırıyor çünkü doğada en çok antosiyanin bu meyvede!
1 kasesi göbek yağını su gibi eritiyor: Yağ yaktırıyor çünkü doğada en çok antosiyanin bu meyvede! Hedefinizdeki kiloya ulaşmanıza yardımcı olacak en etkili yiyeceği Dr. Neal Barnard açıkladı. Tabi aklınıza süper sebzeler gelmiş olabilir. Ancak yağ yakmak için minik bir tatlı yetiyor.
8.02.2024 Yaşam
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
28.01.2024 Yaşam
Morluk Nasıl Geçer? Morluk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Morluk Nasıl Geçer? Morluk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Morluk sarımsak, soğan ve zencefil ile kısa sürede geçen bir durumdur. Bu besinleri morluğun üzerine sürüp bekleterek morlukların kısa süre içinde geçmesini sağlayabilirsiniz. 
8.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Alzheimer'ın Japonya'da az görülmesinin nedeni bu besin! Sofralarından eksik etmiyorlar, demans gelişim riskini azaltıyor!
Alzheimer'ın Japonya'da az görülmesinin nedeni bu besin! Sofralarından eksik etmiyorlar, demans gelişim riskini azaltıyor! Beyin sağlığına önem verenler için beslenmenin gücünü keşfedin! Doç. Carol Cheatham'ın önerdiği gibi, yaban mersini, ceviz, badem, ve lutein içeren sebzeler gibi doğal besinler, beyin fonksiyonlarını desteklemede önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, omega-3 açısından zengin yağlı balıklar da hafıza ve bilişsel yetenekleri artırabilir. Zihinsel keskinliği koruyun ve geliştirin - sağlıklı beyin için doğru beslenme!"
9.11.2023 Sağlık
Şeker hastalığına, kan şekeri dengelenmesine, idrar enfeksiyonuna, gece körlüğüne çok iyi geliyor! Mucize meyve artık Türkiye'de...
Şeker hastalığına, kan şekeri dengelenmesine, idrar enfeksiyonuna, gece körlüğüne çok iyi geliyor! Mucize meyve artık Türkiye'de... Faydaları saymakla bitmeyen meyve artık İstanbul'da yetişiyor. Pendik'in Göçbeyli köyünde 70 dekarlık arazi üzerinde, yıllık 50 ton yaban mersini meyvesi üretiliyor. Üretim yapılan alan ise havadan görüntülendi.
24.07.2023 Yaşam
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin Akciğer sağlığını güçlü bir şekilde koruyor, akciğer kanseri riskini azaltıyor. Tam bir antioksidanlar zengini, vitamin-mineral, C,E ve B vitamini, magnezyum ile selenyum bakımından çok zengin. Mukus yapısının korunmasını sağlıyor. Diyetisyen Hande Güngör, akciğer sağlığı için tüketilmesi gerekli sebze ve meyveleri bir bir sıraladı.
17.11.2022 Sağlık
11 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğu! Bu hafta 11 Ekim BİM kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte 11 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler
11 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğu! Bu hafta 11 Ekim BİM kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte 11 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler 11 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğu için yapılan aramalar arttı. BİM’e gelen aktüel ürünleri yakından takip eden vatandaşlar 11 Ekim BİM aktüel ürünler neler, diye arama motorları üzerinden soğuluyorlar. BİM bu hafta; kozmetik ürünleriyle dikkat çekiyor. İşte 11 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler listesi…
11.10.2022 Ekonomi
Deneme amaçlı başladılar, 10 milyon lira kazandırdı! Yabancı ülkeler sıraya girdi...
Deneme amaçlı başladılar, 10 milyon lira kazandırdı! Yabancı ülkeler sıraya girdi... Mahalleye 10 milyon TL para kazandırdı, pek çok ülkeye ihraç ediliyor. Kilosu 350-400 liraya kadar çıktı, 1 dekarlık arazide 1 ton üretiliyor. Bursa'nın ve Türkiye’nin en büyük tek parça halindeki yaban mersini bahçesine sahip olan İnegöl ilçesinden Hong Kong'a 10 ton yaban mersini ihraç edildi.
18.08.2022 Ekonomi
İhracatı 7 milyon dolara ulaştı! Ülkeler sıraya girdi, yüzde 225...
İhracatı 7 milyon dolara ulaştı! Ülkeler sıraya girdi, yüzde 225... Türkiye, tropikal meyve ihracatını 2021 yılında yüzde 85 artırarak 13 milyon dolara çıkarırken, 2022 yılının ilk yarısında ise 7 milyon 857 bin dolarlık tropikal meyve ihracatı gerçekleştirildi.
24.07.2022 Ekonomi
Dönümünden 100 bin lira kazanıyor! Yoğun talep oluştu, farklı illerden gelip alan da var, kilosu 100 liradan satılıyor...
Dönümünden 100 bin lira kazanıyor! Yoğun talep oluştu, farklı illerden gelip alan da var, kilosu 100 liradan satılıyor... Çiftçiler hasadına başladıkları yaban mersini meyvesinin kilosu 100 lira olunca meyvelerini kuş ve yabani hayvanlardan korumak için özel sistem geliştirdi. Üretim yapan Kazım Çerkes, "Özellikle şeker hastaları ve göz rahatsızlığı olanlar bu meyveyi tercih ediyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelip alıyor. Kurduğumuz kooperatifle bu ürünü Türkiye'nin her noktasına gönderiyoruz. Üretimi az, talebi çok olduğu için güzel para yapıyor. Bu yıl kilosunu 100 liradan satıyoruz. Bir dönüm bahçeden 1 ton ürün aldığımız oluyor" dedi.
9.07.2022 Ekonomi
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri!
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri! YKS’ye kısa bir süre kala uzmanlardan YKS öncesi ve sonrası öneriler gelmeye devam ediyor. Bu önerilerin başında da sınav günü beslenmesi geliyor. Başta sindirim sistemi olmak üzere, beyni etkileyen yiyeceklerin olumlu olusuz tarafları sınav günü adayları pek çok açıdan etkileyebilir. YKS günü kahvaltıda hangi yiyeceklerin tercih edileceği, zihni çalıştıracak yiyeceklerin hangileri olduğu pek çok aile tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Peki, YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? YKS günü hangi yiyecekleri tüketmeli? Beyin sağlığını destekleyen besinler neler? YKS günü kahvaltı nasıl olmalı? Uzm. Dyt. İrem Aksoy sınav öncesi kahvaltı önerilerini paylaştı.
16.06.2022 Sağlık
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Kilosu 250 liradan başlıyor! Elle tek tek toplanıyor: 'Oldukça büyük talep var'
Kilosu 250 liradan başlıyor! Elle tek tek toplanıyor: 'Oldukça büyük talep var' Antalya'nın Serik ilçesinde yaban mersini için hasat dönemi başladı. Özenle tek tek toplanan ve 'Blueberry' adı ile de bilinen yaban mersinlerinin kilogram fiyatı 250 ila 360 TL arasında tüketiciye sunuluyor.
23.05.2022 Ekonomi
Kilosu tarlada 160 TL'ye satılıyor! İlk kez üretildi
Kilosu tarlada 160 TL'ye satılıyor! İlk kez üretildi Adana'da ilk kez, yaklaşık 4 milyon TL maliyetle 11 dönüm tarlaya kurulan serada, topraksız tarımla yaban mersini üretilmeye başlandı. Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cahit İncefikir, tarlada kilosu 160 TL olan ürünlerin, marketlerde 125 gramlık paketlerde 40 TL'nin üzerinde fiyatlarla satıldığını söyledi.
3.05.2022 Ekonomi
Kötü kolesterol ve diyabeti tetikliyor! Fazla tüketildiğinde hepsi çok zararlı
Kötü kolesterol ve diyabeti tetikliyor! Fazla tüketildiğinde hepsi çok zararlı Fazla tüketildiğinde yarardan çok zarar veriyor, kan şekerini normalin altına düşürerek diyabet hastaları için oldukça tehlikeli olabiliyor. Yüksek miktarda K vitamini içerdiği için nefes darlığına ve düzensiz solunuma yol açabiliyor, diş minesine zarar veren bakteriler üretiyor. Saç dökülmesi yol açıyor, burun tıkanıklığı, kaşıntı ve deri döküntüleri gibi problemlere neden oluyor. Şişkinlik ve bağırsak problemlerini tetikliyor, kilo verenler için önerilmiyor. Zihinsel performansın azalmasına neden oluyor, karaciğer toksisitesine ve kansere yol açıyor. Kötü kolesterol seviyelerini yükseltiyor ve kalp sağlığını tehlikeye atıyor, böbrek taşı geliştirme oranını artırıyor. Sinir sistemini bozuyor, uykusuzluk, sinirlilik, mide krampları, kalp çarpıntısı ve kas spazmlarına neden oluyor. Normal kullanımında sağlıklı olan bu besinlerin fazlası sindirim sistemini alt üst ediyor.
10.02.2022 Sağlık
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? İşte ketojenik diyet listesi
Ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? İşte ketojenik diyet listesi Fit ve sağlıklı bir görünüm, herkes için oldukça önemlidir. Hastalıklardan korunmak adına beslenme düzenine çok dikkat edilmelidir. Bilhassa kilo sorunu olan bireyler, ideal diyetler ile beraber hızlı bir biçimde kilo verebilirler. Keto diyeti son zamanlarda çok sık tercih edilmektedir. Peki ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? Ketojenik diyet listesi hakkında bilgiler nedir detayları ile derledik.
21.01.2022 Sağlık
Tabiattaki binlerce yıllık şifa iksirleri! Lezzetli ve sağlıklı
Tabiattaki binlerce yıllık şifa iksirleri! Lezzetli ve sağlıklı Doğal antidepresan meyvesi olarak bilinen yaban mersini ve çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkisi ile tanınan dağ çileği mevsimi başladı.
14.12.2021 Sağlık
Gebelik döneminde varis oluşumuna dikkat!
Gebelik döneminde varis oluşumuna dikkat! Toplardamar sistemindeki değişikliklere bağlı olarak gebelerin yaklaşık yüzde 15’inde bacaklarda varis oluşumu görülebileceğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Sıdıka Altop, gebelikte oluşan varislerin daha çok gebeliğin üçüncü ayından itibaren artma eğiliminde bulunduğunu ifade etti.
2.12.2021 Sağlık
Beyin sağlığı için faydalı 5 önemli besin
Beyin sağlığı için faydalı 5 önemli besin Sağlıklı yaşamın ve sağlıklı yaşlanmasının önemli bir parçasını oluşturan beyin sağlığı, faydalı besinler tüketerek gerçekleştirilen doğru beslenmeyle desteklenebiliyor. Sabri Ülker Vakfı’nın referans gösterdiği önemli araştırmalar beyin sağlığını koruyan beş önemli besin grubunu şöyle açıklıyor: Yeşil yapraklı sebzeler, yağlı balıklar, orman meyveleri, çay, kahve ve çikolata, sert kabuklu kuruyemişler.
6.11.2021 Sağlık
AB ve ABD, çelik ve alüminyum vergilerinde uzlaştı
AB ve ABD, çelik ve alüminyum vergilerinde uzlaştı Avrupa Birliği (AB) ve ABD, 2018 yılından beri devam eden çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaşı sağladı.
30.10.2021 Dünya
Beyin sağlığı için faydalı 5 besin!
Beyin sağlığı için faydalı 5 besin! Sağlıklı yaşamın ve sağlıklı yaşlanmasının önemli bir parçasını oluşturan beyin sağlığı, faydalı besinler tüketerek gerçekleştirilen doğru beslenmeyle desteklenebiliyor. Beyin sağlığını koruyan beş önemli besin grubu yapılan araştırmaların sonucunda açıklandı...
14.10.2021 Sağlık
Mutluluk hormonlarını artırıyor, ruh sağlığını koruyor!
Mutluluk hormonlarını artırıyor, ruh sağlığını koruyor! Doğru ve sağlıklı beslenmenin hayatımızdaki yeri, bedenimiz kadar ruhumuzu da önemli ölçüde etkiliyor. Kilo vermeye veya kilo almaya yönelik beslenme prensiplerinin yanı sıra, hastalıklarda beslenme yaklaşımları da önemli bir faktör. Doğru zamanlarda doğru gıdalarla beslenmek kişinin ruhsal olarak dengede olmasını ve mutluluk duygusunu pekiştirirken, yaşam kalitesini de arttırıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyma Türköner mutluluk veren ve beyin sağlığını koruyan besinleri anlattı.
1.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yaban Mersini ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaban mersini haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.