Velayet

Velayet

Son dakika velayet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan velayet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını velayet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Velayet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan velayet gelişmeleri de dahil olmak üzere 646 velayet haberi bulunmuştur. Tüm velayet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adli tatil ne zaman 2024? Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi
Adli tatil ne zaman 2024? Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi Adli tatilin ne zaman başlayacağına yönelik araştırmalar arttı. Davaları olan vatandaşları yargıda yıllık takvimi sorguluyor. Peki, adli tatil ne zaman başlayacak?
14.04.2024 Yaşam
Türkiye'de velayete verilen çocuk sayısı arttı!
Türkiye'de velayete verilen çocuk sayısı arttı! Türkiye'de son yıllarda boşanan çift sayısındaki artış, velayete verilen çocuk sayısına da yansıdı. 2017'de 108 bin 297 olan velayete verilen çocuk sayısı 2023'te 171 bin 213'e ulaşarak, 7 yılda yüzde 58,1 arttığı açıklandı.
10.04.2024 Gündem
Büyükşehir'den kadınlara önemli eğitim
Büyükşehir'den kadınlara önemli eğitim 17 Şubat 1926’da Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün yıldönümünde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Barosu iş birliği ile “Medeni Kanun ve Kadın Hakları” konulu eğitim düzenlendi.
19.02.2024 Adana
Velayetindeki hasta oğlu babasına gitmek istemeyince 6 gün hapis cezası aldı
Velayetindeki hasta oğlu babasına gitmek istemeyince 6 gün hapis cezası aldı Antalya’da yaşayan Nergiz A. (41), velayeti kendisinde olan diyabet hastası oğlu K. A.’nın (9) iki hafta sonu babasına gitmemesi üzerine yapılan şikayet nedeniyle 6 gün hapis cezasına çarptırıldı. Nergiz A. çocuğunun hastalığı yüzünden babasına gitmek istemediğini söyledi.
17.01.2024 Gündem
Ünlü oyuncu dibe vurdu! Kirasını ödeyemiyor, yiyecek alamıyor
Ünlü oyuncu dibe vurdu! Kirasını ödeyemiyor, yiyecek alamıyor Ünlü oyuncu Ioan Gruffudd ile 2007'de dünyaevine giren Alice Evans, 2021'de eşinin kendisine boşanma davası açtığını gazetelerden öğrendiğini açıklamış; ikilinin çekişmeli başlayan davası sona erse de velayet ve nafaka davaları devam ediyor. Evans'ın, bu süreçte bütün parasını avukatlara harcayarak mali olarak 'dibe vurduğu' öne sürüldü.
2.12.2023 Magazin
83 yaşındaki Al Pacino ve 29 yaşındaki kız arkadaşı evlenecek mi?
83 yaşındaki Al Pacino ve 29 yaşındaki kız arkadaşı evlenecek mi? Hollywood yıldızı Al Pacino, haziran ayında sevgilisi Noor Alfallah'dan çocuk sahibi olmuştu. Bir erkek bebek dünyaya getiren ve açtığı velayet davasıyla usta oyuncudan her ay binlerce dolar nafaka almayı garantileyen genç kadın, oğlunun babasıyla evlenip evlenmeyeceğiyle ilgili açıklama yaptı.
29.11.2023 Magazin
83 yaşında dördüncü kez baba olmuştu! Al Pacino'nun genç sevgilisine ödeyeceği nafaka miktarı belli oldu
83 yaşında dördüncü kez baba olmuştu! Al Pacino'nun genç sevgilisine ödeyeceği nafaka miktarı belli oldu Hollywood yıldızı Al Pacino, haziran ayında 29 yaşındaki sevgilisi Noor Alfallah'dan çocuk sahibi olmuştu. Bir erkek bebek dünyaya getiren genç kadın, eylül ayında ünlü isme velayet davası açmıştı. Davanın sonuçlanmasıyla beraber ikilinin oğlunun velayetinin kime verildiğiyle beraber; Pacino'nun kız arkadaşına ödemesi gereken nafaka da ortaya çıktı.
3.11.2023 Magazin
Ebru Destan 'istenmeyen gelin' ilan edilip gizlice evlenmişti! Yıllar sonra gelen itiraf
Ebru Destan 'istenmeyen gelin' ilan edilip gizlice evlenmişti! Yıllar sonra gelen itiraf Bir dönem podyumların aranan isimlerinden olan Ebru Destan, iki senelik ilişkinin ardından iş insanı Mete Okay İnan ile 2011'de gizlice nikâh masasına oturmuştu. Ünlü isim, evliliklerine karşı çıkan eşinin ailesi yüzünden zor günler yaşamıştı. 2016'da olaylı şekilde yolları ayrılan ikili, çocukları Oktay ve Ali'nin velayeti için karşı karşıya gelmişti. Destan, velayet davası süreci hakkında konuştu.
10.10.2023 Magazin
Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih
Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için hazırlıklar sürüyor. Adresi değişenler adres bildirimini 1 Ekim 2023’e kadar yapmak zorunda. Yapmazlarsa oy kullanamayacaklar. Özellikle 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilde yaşayan milyonlarca kişi başka illere yerleşmek zorunda kaldı. Bu vatandaşların adres bildirimi yapmaları gerekiyor. Yapmayanların 9 gün içinde işlemleri tamamlamaları gerekiyor. Peki, Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih…
21.09.2023 Gündem
Eski sevgiliye velayeti davası! Nursace’nin sahibinden mahkemeye dilekçe: ‘Yaşlı, cahil, paranoyak insan’ gibi hakaretler
Eski sevgiliye velayeti davası! Nursace’nin sahibinden mahkemeye dilekçe: ‘Yaşlı, cahil, paranoyak insan’ gibi hakaretler Belaruslu sevgilisinden geçen yıl ayrılan Nursace’nin sahibi Nurettin Çelik mahkemeye velayet davası açtı. Nurettin Çelik, velayet hakkını kötüye kullanarak 4 yaşındaki kızını göstermediği iddiasıyla Belaruslu eski sevgilisi Valeryıa Korosteleva’ya velayet davası açtı.
21.08.2023 Gündem
Velayet davası sonrası avukat çifte kabusu yaşattılar! 'Vicdanım buna izin vermedi'
Velayet davası sonrası avukat çifte kabusu yaşattılar! 'Vicdanım buna izin vermedi' Bursa'da, velayet davası sonrası müvekkillerinin oğlu İ.E.'yi (7), polis merkezinden teslim alan avukat çift Aleyna Kübra Kanalcı (25) ve Muharrem Kanalcı’nın (27) otomobilinin önü, çocuğun babası ve yakınları tarafından kesildi. Avukat çifti darbedip İ.E.'yi alan 4 şüpheliden baba Kadir Ekmen (36) ile kardeşi Muhammet Ekmen (29) tutuklandı. Kadir Ekmen, ifadesinde, "Çocuğum karakoldan dışarı çıkınca benim arabama koştu. Vicdanım buna izin vermedi. Beni resmen suça teşvik ettiler. Sabrımı zorladılar" dedi.
23.06.2023 Yaşam
17 yaşındaki çocuk okulda dehşet saçtı! Babası ile savunmaları ortaya çıktı
17 yaşındaki çocuk okulda dehşet saçtı! Babası ile savunmaları ortaya çıktı Samsun'da 5 Ocak tarihinde korkunç bir olay meydana geldi. Annesi ile babası ayrı olan 17 yaşındaki çocuk okulda dehşet saçtı. Çocuğunu görmek için erkek arkadaşı ile birlikte okula giden anne, çocuğu tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü. Erkek arkadaşı ise ağır yaralandı. Suçu işleme konusunda babasının azmettirici olduğu iddia edildi. Baba Ali Ö.'nün mahkemedeki savunması ortaya çıktı.
12.05.2023 Yaşam
Pedro De Noronha eski eşi Tülin Şahin'e velayet davası açtı!
Pedro De Noronha eski eşi Tülin Şahin'e velayet davası açtı! Portekizli iş insanı Pedro De Noronha, velayet hakkını kötüye kullanarak 3.5 yaşındaki çocuğunu kendisine göstermediği iddiasıyla ünlü model Tülin Şahin’e velayet davası açtı.
10.05.2023 Magazin
Halsey ve Alev Aydın ayrılıyor! Ender için velayet davası
Halsey ve Alev Aydın ayrılıyor! Ender için velayet davası Türk senarist Alev Aydın ile uzun süredir birlikte olan ABD'li şarkıcı Halsey, Temmuz 2021'de oğlu Ender Ridley'i kucağına alarak ilk kez anne olma mutluluğu yaşamıştı. Ünlü çift ayrılık kararı alarak herkesi şoke etti. Çift arasında yakın zamanda velayet davası başlayacak.
26.04.2023 Magazin
Özcan Deniz'in eski eşi Feyza Aktan’a 7 bin 500 TL adli para cezası!
Özcan Deniz'in eski eşi Feyza Aktan’a 7 bin 500 TL adli para cezası! Şarkıcı Özcan Deniz'in eski eşi Feyza Aktan'ın, çocuğunu almaya gittiği sırada Deniz'e tokat attığı ve tişörtünü yırttığı iddiasıyla 2 ayrı suçtan yargılandığı dava karara bağlandı.
24.03.2023 Magazin
Okula gelen annesini öldürdü, erkek arkadaşını yaraladı! 39 yıla kadar hapis istemi
Okula gelen annesini öldürdü, erkek arkadaşını yaraladı! 39 yıla kadar hapis istemi Samsun'da kendisini görmeye geldiği annesini okulda öldürüp, annesinin erkek arkadaşını da ağır yaralayan 17 yaşındaki çocuk hakkında 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
23.03.2023 Yaşam
Wilma Elles ile Kerem Göğüş mahkemelik oldu! 'Çocuklarımı bana göstermiyor'
Wilma Elles ile Kerem Göğüş mahkemelik oldu! 'Çocuklarımı bana göstermiyor' Wilma Elles’in ikiz çocuklarını yurtdışına kaçırdığını ve kendisiyle görüştürmediğini iddia eden Kerem Göğüş, velayet ve kişisel ilişkinin kurulması davaları açtı. Göğüş ayrıca ikizlerin velayetlerinin askıda olduğunu öne sürdü.
23.03.2023 Magazin
Sharon Stone, anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı: Servetimin yarısını kaybettim
Sharon Stone, anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı: Servetimin yarısını kaybettim Hollywood’da şöhret basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanan Sharon Stone, Temel İçgüdü filmiyle hafızalara kazındı. Kanseri iki kez yenen ve beyin kanaması ile felç geçiren ünlü oyuncu, tüm mal varlığını nasıl kaybettiğini açıkladı.
18.03.2023 Magazin
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ahzab Suresi, din alimleri ve Müslümanlar tarafından tefsir konuların üzerinde çalışma yapılmış konuların başında yer almaktadır. Ahzab suresinin bazı ayetlerinde emanet kavramı ve emanete rivayet gibi birçok konunun detaylı ile yardımcı olmaya çalıştığı görülmektedir. Emanet kavramı oldukça önemi olan, dikkat edilmesi gerekilen kavramların arasında yer almaktadır.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Sharon Stone:Çocuğumun velayetini sahneler yüzünden kaybettim
Sharon Stone:Çocuğumun velayetini sahneler yüzünden kaybettim Ünlü oyuncu Sharon Stone, kendisini şöhrete kavuşturan Temel İçgüdü filmi hakkında olay yaratan açıklamalarda bulundu. 2000 yılında o zamanki eşi Phil Bronstein ile bir erkek çocuk evlat edinen Stone, katıldığı programda oğlunun velayetini nasıl kaybettiğini söyledi.
8.03.2023 Magazin
190 bin koruyucu aile başvurusu oldu! Refakatsiz depremzede çocukların durumu: Sistem nasıl işliyor?
190 bin koruyucu aile başvurusu oldu! Refakatsiz depremzede çocukların durumu: Sistem nasıl işliyor? Tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından 10 ilde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken uzmanlar bölgede depremden etkilenmiş refaekatsiz çocukların durumuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, aileleri ile bağları kopan çocukların kurtulmasının ardından izlenmesi gereken yollar üzerinde önemle duruyor. Öte yandan bu çocuklara aile olmak isteyen on binlerce kişi başvuruda bulundu. Konuyu uzmanlarla konuştuk.
13.02.2023 Gündem
Sosyal medyayı şoke eden video: 6 yaşında doğum mu yaptın?
Sosyal medyayı şoke eden video: 6 yaşında doğum mu yaptın? 21 yaşındaki genç kadının paylaştığı video sosyal medyada şok etkisi yarattı. 15 yaşında bir kızı olduğunu söyleyen genç kadının hikayesi herkesi şaşırttı.
2.02.2023 Dünya
74 yıllık gizem çözülemedi! Sır perdesi aralandıkça dehşete düşüren detaylar ortaya çıktı
74 yıllık gizem çözülemedi! Sır perdesi aralandıkça dehşete düşüren detaylar ortaya çıktı Sinema ve gösteri dünyasının merkezi Hollywood şan ve şöhret peşinde koşan pek çok gencin hayalini kurduğu bir yerdi. 19 yaşındaki Jean Elizabeth Spangler da sinema dünyasına girme hayalleri kuran bir genç kızdı. Genç ve gelecek vadeden bir aktris olan Jean Spangler 74 yıl önce aniden sırra kadem basıp kayboldu. Genç yıldızın gizemi pek çok kan donduran detayı da ortaya çıkardı.
18.01.2023 Dünya
Kanye West hakkında şoke eden iddia: Evlendi
Kanye West hakkında şoke eden iddia: Evlendi Kim Kardashian ile resmi olarak boşanan rapçi Kanye West'in çocukların velayet durumu nedeniyle davaları devam etmişti. Yaklaşık iki yıldır süren dava, geçtiğimiz Kasım ayında resmen sonuçlanmıştı. Kardashian'dan boşanmasının üzerinden iki ay geçen West'in, sürpriz bir şekilde Bianca Censori ile evlendiği iddia edildi. Censori'nin rapçinin eski eşine benzerliği ve Kim Kardashian'ın yaptığı paylaşımlar, sosyal medyada gündem oldu.
14.01.2023 Magazin
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu?
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu? TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı?
11.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Velayet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki velayet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.