Vedat Bilgin

Vedat Bilgin

Son dakika Vedat bilgin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Vedat bilgin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Vedat bilgin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vedat Bilgin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vedat bilgin gelişmeleri de dahil olmak üzere 902 vedat bilgin haberi bulunmuştur. Tüm vedat bilgin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asgari ücret arttı, çalışma saatleri kısalıyor!  2024 çalışma saatleri kısalıyor mu? Haftada 4 gün mü olacak?
Asgari ücret arttı, çalışma saatleri kısalıyor! 2024 çalışma saatleri kısalıyor mu? Haftada 4 gün mü olacak? Çalışma saatleri ile ilgili düzenlemede sona gelindi. 2024 asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte özel sektör çalışanları ve memurların gündeminde mesai saatlerinin kısalması konusu yer aldı. Saat 09:00'da başlayıp 15:30'da biteceği iddia edilen mesai saatleri hakkında ilk sinyali eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vermişti. Dünyanın pek çok ülkesinde mesait saatleri kısalmış ve haftada 4 gün çalışma prensibi benimsenmeye başlanmıştı. İzlanda, İrlanda ve İspanya gibi Batı Avrupa ülkeleri ile Japonya ve Yeni Zelanda gibi diğer ülkeler haftada 4 gün çalışmayı denemeye başladı. Peki çalışma saatleri ne zaman kısalacak?
28.12.2023 Gündem
Memurların çalışma saatleri düşecek (değişecek) mi? Memurların mesai saatleri değişiyor mu, memur mesai saatleri kısalıyor mu, memurlar 09:00 ile 15:30 arası mı çalışacak?
Memurların çalışma saatleri düşecek (değişecek) mi? Memurların mesai saatleri değişiyor mu, memur mesai saatleri kısalıyor mu, memurlar 09:00 ile 15:30 arası mı çalışacak? Memurların çalışma saatleri ile ilgili düzenleme yeniden gündeme gelince memurlar “Memurların çalışma saatleri düşecek mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaklaşık 4 ay önce yapmış olduğu açıklama gösteriliyor. Orta Vadeli Program'da da (OVP) benzer bir konu ele alınmıştı. Peki, Memurların mesai saatleri değişiyor mu, memur mesai saatleri kısalıyor mu, değişti mi, memurlar 09:00 ile 15:30 arası mı çalışacak?
5.10.2023 Memur
500 dolar kaç TL? Asgari ücrete ara zam ne kadar olacak 2023? Asgari ücret 500 dolar mı olacak?
500 dolar kaç TL? Asgari ücrete ara zam ne kadar olacak 2023? Asgari ücret 500 dolar mı olacak? Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçim öncesinde asgari ücrette 500 dolara işaret edince 8 milyona yakın asgari ücretli çalışanın gözü kulağı asgari ücret toplantısından çıkacak kararı çevrildi. Peki, Asgari ücrete ara zam ne kadar olacak 2023? Asgari ücret 500 dolar mı olacak? 500 dolar kaç TL?
19.06.2023 Çalışan Hakları
Yeni dönemin 2. Kabine toplantısı başladı! İşte masadaki konular
Yeni dönemin 2. Kabine toplantısı başladı! İşte masadaki konular Yeni dönemin ikinci Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda öncelikli gündem maddesi ekonomi. Asgari ücrete yapılacak ara zam ve deprem bölgesine yönelik çalışmaların ele alınması bekleniyor.
14.06.2023 Gündem
Asgari ücrete rekor zam yolda! CNN TÜRK'te 'bayram' detayı açıklandı
Asgari ücrete rekor zam yolda! CNN TÜRK'te 'bayram' detayı açıklandı Asgari ücret zammında flaş gelişme. Gözler asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak ara zamma çevrildi. Gazeteciler, CNN TÜRK ekranlarında Hande Fırat ile Gece Görüşü programında konuyu değerlendirdi.
13.06.2023 Ekonomi
Asgari ücrette en düşük ve en yüksek zam oranı ortaya çıktı! 12 bin 334 lira...
Asgari ücrette en düşük ve en yüksek zam oranı ortaya çıktı! 12 bin 334 lira... Asgari ücret zammı ile ilgili flaş açıklama geldi. Mayıs ayı enflasyon oranının ortaya çıkmasıyla birlikte asgari ücrete gelebilecek zam oranları netleşme başladı. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, asgari ücrete gelebilecek taban ve tavan zam oranlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte asgari ücret ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
7.06.2023 Ekonomi
Çalışma Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Vedat Bilgin görevi Vedat Işıkhan'a devretti
Çalışma Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Vedat Bilgin görevi Vedat Işıkhan'a devretti Çalışma Bakanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleşti. Vedat Bilgin, görevi Vedat Işıkhan’a teslim etti. Vedat Işıkhan törende yaptığı konuşmada çalışma hayatına ilişkin önemli bilgiler verdi. Bakan Vedat Işıkhan "Çalışanlarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz" dedi.
5.06.2023 Gündem
EYT staj sigortası sayılacak mı, çıraklık EYT kapsamında mı? EYT staj ve çıraklık sigortasında son durum!
EYT staj sigortası sayılacak mı, çıraklık EYT kapsamında mı? EYT staj ve çıraklık sigortasında son durum! EYT staj sigortası sayılacak mı, çıraklık sigortası EYT kapsamına dahil edilecek? EYT staj sigortasına yönelik aramalar arttı. 2 milyon 250 bin vatandaş EYT kapsamında, emeklilik hakkı elde etti. Emeklilikte yaşa takılanlar şartını taşıyıp, ancak 1999 Eylül ayı öncesi sigorta girişi olmayanlar ise sabırsızlıkla staj başlangıcının EYT kapsamına dahil edilmesini bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Staj bir çalışma olarak sayılmıyor, orada biz işçi işveren ilişkisi olmuyor." dedi. Peki, EYT staj ve çıraklık başlangıç sigortası sayılacak mı? Staj EYT kapsamında mı?
3.06.2023 Emekli
Türkiye güzeli Sarıbaş milletvekilliği kaydını yaptırdı
Türkiye güzeli Sarıbaş milletvekilliği kaydını yaptırdı 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor. AK Parti Aydın Milletvekili ve 2006 Türkiye güzeli Seda Sarıbaş ve AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram kayıtlarını yaptırdı.
1.06.2023 Gündem
Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz
Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turunun kesin olmayan ikinci oylaması sonuçlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yurt dışı ve yurt içinden tebrikler peş peşe geldi. Katar Emiri ilk tebrik edenlerden olurken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı türkçe paylaşımda "Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.
29.05.2023 Dünya
Erdoğan'a tebrik mesajları yağıyor: Türkiye Yüzyılı başlamıştır
Erdoğan'a tebrik mesajları yağıyor: Türkiye Yüzyılı başlamıştır 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur seçiminde sandıkların büyük bir bölümü açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimin galibi Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları gelmeye başladı.
28.05.2023 Gündem
Bakan Bilgin: Asgari ücret 500 dolar eşiğinde olur
Bakan Bilgin: Asgari ücret 500 dolar eşiğinde olur Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk kanalında Semiha Şahin'in sunduğu Akıl Çemberi programında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.
26.05.2023 Ekonomi
Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücrette masadaki rakam belli oldu
Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücrette masadaki rakam belli oldu Kamu çalışanlarına yüzde 45 oranında zam yapılırken en düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarıldı. Hal böyle olunca milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli Temmuz ayında ne kadar zam alacağını merak ediyor. Konuyla ilgili Bakan Bilgin açıklamalarda bulunurken, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş milliyet.com.tr'ye asgari ücret tahminini açıkladı.
23.05.2023 Ekonomi
Taşerona kadro müjdesi! Tarih belli oldu, Bakan Bilgin detayları açıkladı
Taşerona kadro müjdesi! Tarih belli oldu, Bakan Bilgin detayları açıkladı Taşerona kadro müjdesi verildi. Taşeron işçi kadro haberlerinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sayıları 100 bine yaklaşan taşeron işçi için kadro adımı atılıyor. 28 Dönem Milletvekili kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete’de ilanının ardından yeni Meclis’in açılması ile ilk gündem maddesi taşerona kadro olacak. Taşeron işçiye kadro düzenlemesinde çalışmalarda sona gelinirken konuya ilişkin açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, “100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme hayata geçirilecek” dedi. İşte haberin detayları...
22.05.2023 Çalışan Hakları
Yeni dönemde dikkat çeken isimler! Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgarı
Yeni dönemde dikkat çeken isimler! Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgarı Seçimler sonrasında Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgârı esecek. Hükümette bakanlık yapan isimler milletvekili listelerinden seçildi. Bakanların milletvekili olarak kalması halinde Nureddin Nebati, Fatih Dönmez, Mustafa Varank gibi isimler Meclis sıralarında görülecek. CHP’de bazı ekonomi kökenli milletvekilleri Meclis dışında kalırken, iş dünyasından gelen ve Bolu’dan seçilen Türker Ateş yeni dönemin dikkat çekici isimlerinden olmaya aday.
18.05.2023 Gündem
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emekli olarak ilk maaşlarını aldı. Şimdi ise EYT'de başlangıç kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortalısı için yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal, konunun çözümü için önemli tespitlerde bulundu.
18.05.2023 Gündem
Emekli aylığı ve memur maaşına zam! 3 kademeli zam formülü, emekli, memur maaşları hesaplandı, işte yeni maaşlar
Emekli aylığı ve memur maaşına zam! 3 kademeli zam formülü, emekli, memur maaşları hesaplandı, işte yeni maaşlar Emekli aylığına ve memur maaşına zam geliyor. 3 kademeli zam formülü ortaya çıktı. Zam sonrası yeni emekli ve memur maaşları hesaplandı. Geçtiğimiz günlerde Emekli maaşlarına yapılacak olası zamla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama gelmişti. En düşük emekli maaşı 7.500 liraya yükseltilmişti. En düşük emekli maaşının artırılması ile oluşan beklenti ‘Temmuzda 7500 lira alan emekliye zam var mı?’ sorusunu gündeme getirirken zam formülleri de tek tek ortaya çıkmaya başladı. 7.500 liranın üzerinde aylık alan emeklilere enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile birlikte kademeli bir artış yapılması planlanıyor. Böylece emekliye zam oranı Temmuz 2023 için yüzde 40 seviyelerine dayanacak. İşte yeni hesap sonrası kuruşu kuruşuna yeni maaşlar...
17.05.2023 Emekli
Kabine'nin 16 üyesi AK Parti'den milletvekili seçildi
Kabine'nin 16 üyesi AK Parti'den milletvekili seçildi Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 16 üyesi, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den milletvekili seçildi.
15.05.2023 Gündem
Asgari ücrete kademeli artış! Maaşlara 'ek zam' geliyor, tarih belli oldu
Asgari ücrete kademeli artış! Maaşlara 'ek zam' geliyor, tarih belli oldu Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren gelişme. Maaşlar artacak. Tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tüm detayları tek tek açıkladı. Asgari ücret zammı için de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, memur zammı içinse, “Refah payı ile birlikte en düşükten yukarıya doğru bir düzenleme yapacağız” ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...
12.05.2023 Çalışan Hakları
Bakan Bilgin'den flaş EYT açıklaması: Bu ay sonuna kadar herkese maaşları bağlanacak
Bakan Bilgin'den flaş EYT açıklaması: Bu ay sonuna kadar herkese maaşları bağlanacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la (EYT) ilgili son durum hakkında bilgi verdi.
11.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura zam müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde HAK-İŞ Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak” dedi.
11.05.2023 Gündem
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı Asgari ücret, emeklilik, maaş zamları ve gündeme ilişkin önemli konularla ilgili CNN Türk canlı yayında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret 500 doların altında olmamalı." dedi
10.05.2023 Çalışan Hakları
Bakan Bilgin: Bizim mücadelemiz, Türkiye mücadelesidir
Bakan Bilgin: Bizim mücadelemiz, Türkiye mücadelesidir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye'nin düşmanı ABD'nin bu coğrafyayı parçalayıp bölmek için Irak'ta, Suriye'de silahlandırdığı bir katil sürüsü var. O sürüye karşı, ABD projesine karşı Türkiye'nin bağımsızlığını temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Onlarla ortak olan, koalisyon kuranlara karşı duran bir Cumhurbaşkanımız var. Bizim mücadelemiz, Türkiye mücadelesidir” dedi.
10.05.2023 Ekonomi
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak'
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak' Yeni emeklilik rekormu için çalışmalar başlıyor. Yapılacak düzenlemeyle hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olacak hem de SSK'lılar ile Bağ-Kur'lular arasındaki prim gün farkı ortadan kalkacak. Bağ-Kur'lular için erken emklililik imkanı doğacak. Uzmanlar yeni emeklilik sistemi değerlendirdi.
9.05.2023 Çalışma Hayatı
Kamu işçisi zammı ne kadar oldu, kamu işçisi zam oranı 2023 yüzde kaç? En düşük kamu işçisi maaşı kaç TL? Toplu İş Sözleşmesi ile kamu işçisi zam oranı!
Kamu işçisi zammı ne kadar oldu, kamu işçisi zam oranı 2023 yüzde kaç? En düşük kamu işçisi maaşı kaç TL? Toplu İş Sözleşmesi ile kamu işçisi zam oranı! Kamu işçileri için zam pazarlığında sona gelindi. 700 bini aşkın kamu işçisi için toplu iş sözleşmesi kapsamında zam oranı belirlendi. Peki, Kamu işçisi zam oranı 2023 ne kadar oldu? Kamu işçisi zammı yüzde kaç? Kamu işçisi ne kadar zam aldı?
9.05.2023 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Vedat Bilgin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vedat bilgin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.