Ursula Von Der Leyen

Ursula Von Der Leyen

Son dakika Ursula von der Leyen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ursula von der Leyen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ursula von der Leyen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ursula Von Der Leyen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ursula von der leyen gelişmeleri de dahil olmak üzere 327 ursula von der leyen haberi bulunmuştur. Tüm ursula von der leyen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çekya'da silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var
Çekya'da silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda, hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükselirken, daha önce 30 olarak açıklanan yaralı sayısı ise 24 olarak revize edildi. Saldırganın üniversitedeki saldırıdan önce babasını öldürdüğü ortaya çıktı.
21.12.2023 Dünya
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın"
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın" Hamas'ın Cumartesi sabahı İsrail'e başlattığı şok saldırı ve ardından İsrail'in savaş ilan etmesi ile dünyada tüm gözler Gazze'ye çevrildi. Çatışmalar 7. gününde devam ederken İsrail ordusu Gazze Şehrindeki sivillere evlerini terk edip Güney'e gitmeleri için 24 saat süre verdi, BM söz konusu eylemin yıkıcı insani sonuçları olacağı konusunda uyardı ve talebin iptal edilmesini istedi. İsrail'in tahliye emri bölgede tansiyonu yükseltirken, İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti.
13.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği ve vize serbestisi açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği ve vize serbestisi açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede birçok önemli görüşmede bulundu. Erdoğan zirve sonrası dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı.
13.07.2023 Gündem
Yunan medyasından Hakan Fidan yorumu:  Yeni bir sayfa açıldı
Yunan medyasından Hakan Fidan yorumu: Yeni bir sayfa açıldı Dışişleri Bakanlığı'na Hakan Fidan'ın atanması dünya medyasında yer bulmaya devam ediyor. Fidan'ın atanması ile Türkiye-ABD ilişkilerinde beklenen yeni sayfanın çoktan açıldığını öne süren Yunan medyası, Hakan Fidan'ın İsrail-Türkiye ilişkilerini geliştirmeye yönelik hamlelere öncülük ettiğine dikkat çekti ve İsrail'e uyarıda bulundu.
21.06.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ele alındı.
17.06.2023 Gündem
Yunanistan’da alabora olan göçmen teknesinde can kaybı 79'a yükseldi
Yunanistan’da alabora olan göçmen teknesinde can kaybı 79'a yükseldi Yunanistan açıklarında dün yüzlerce göçmenin bulunduğu tekne alabora oldu. Yunan medyası, can kaybının 79’a yükseldiğini duyurdu.
15.06.2023 Dünya
Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz
Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turunun kesin olmayan ikinci oylaması sonuçlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yurt dışı ve yurt içinden tebrikler peş peşe geldi. Katar Emiri ilk tebrik edenlerden olurken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı türkçe paylaşımda "Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.
29.05.2023 Dünya
İngiltere ve AB, Kuzey İrlanda Protokolü üzerinde yeni bir anlaşmaya vardı
İngiltere ve AB, Kuzey İrlanda Protokolü üzerinde yeni bir anlaşmaya vardı İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere’nin Brexit sonrası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda arasındaki ticareti düzenleyen Kuzey İrlanda Protokolü konusunda yeni bir anlaşmaya vardığını duyurarak, protokolün artık Windsor Çerçevesi olarak bilineceğini açıkladı.
27.02.2023 Dünya
Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen, Erdoğan ile görüştü
Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen, Erdoğan ile görüştü Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Leyen, “Avrupa yanınızda” mesajı verdi.
13.02.2023 Gündem
AB-NATO ortak görev gücü kuruyor
AB-NATO ortak görev gücü kuruyor NATO ve Avrupa Birliği, kritik altyapılara yönelik tehditlerin belirlenerek bunların önlenmesi için çalışacak ortak görev gücü kurulması kararı aldı.
11.01.2023 Dünya
Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu
Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu Hırvatistan, yeni yılla birlikte Avrupa Birliği (AB) içinde sınır kontrolü olmadan seyahat imkanı sağlayan Schengen bölgesine dahil oldu. Hırvatistan’da ayrıca kuna yerine euro para birimi kullanılacak.
1.01.2023 Dünya
2022 yılı böyle geçti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küresel barış için yoğun diplomasi trafiği
2022 yılı böyle geçti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küresel barış için yoğun diplomasi trafiği Uluslararası temaslarını 2022 yılı boyunca yoğun şekilde sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 ülkeye 27 ziyaret gerçekleştirdi. Dünya liderleriyle yaklaşık 200 telefon görüşmesi gerçekleştiren Erdoğan, çok sayıda devlet ve hükümet başkanını ağırladı.
30.12.2022 Gündem
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi!
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi! Avrupa Birliği, G7 ülkeleri ve Avustralya, Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması konusunda uzlaştı. Pazartesi itibarıyla Rus petrolüne karşı 60 dolar tavan fiyat uygulanacak.
4.12.2022 Dünya
AB'den doğal gaz hamlesi: Ortak gaz alımı ve zorunlu dayanışma
AB'den doğal gaz hamlesi: Ortak gaz alımı ve zorunlu dayanışma Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB üye ülkelerinin gaz ve elektrik fiyatlarının artışını önlemek ve uzun vadede AB enerji piyasasının istikrarını sağlamak amacıyla üye ülkelerden gaz alımlarında ortak hareket etmelerini ve muhtemel gaz kıtlığı halinde de zorunlu dayanışma mekanizmasına uymalarının önerileceğini açıkladı.
18.10.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da önemli mesajlar: Esed'le görüşme mümkün değil diyemem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da önemli mesajlar: Esed'le görüşme mümkün değil diyemem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin ardından açıklama yaptı. "Suriye Başkan ile şu an için bir görüşmem mümkün değil" diyen Erdoğan, "Vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin Başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz" ifadelerini kullandı. Paşinyan ile görüşmesinin samimi bir havada geçtiğini belirten Erdoğan, "Görüşmede bazı talepler söz konusu oldu. Bu talepleri özel temsilcilerimize ve bakanlarımıza ilettik. Görüşmeler gerçekleştikten sonra biz de gereken adımları atacağız" dedi. Erdoğan, daha önce sarf ettiği "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerini soran Yunan gazeteciye, "Konuyu anlamışsın aslında. Bu sadece Yunanistan için geçerli değil. Bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun, onlara cevabımız 'bir gece ansızın geliriz' Bunu böyle bilmeleri anlamaları lazım. Şu an itibariyle siz anladığınıza göre onlar da anlamıştır." yanıtını verdi.
6.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya’nın başkenti Prag’da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'i kabul etti. Erdoğan ayrıca, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Türkiye-Ermenistan arasında 13 yıl sonra liderler düzeyinde ilk görüşme gerçekleşti.
6.10.2022 Siyaset
AB ülkeleri, Rusya’ya yönelik 8. yaptırım paketinde siyasi anlaşma sağladı
AB ülkeleri, Rusya’ya yönelik 8. yaptırım paketinde siyasi anlaşma sağladı Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Çekya'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, üye ülkelerin büyükelçilerinin Rusya’ya yönelik 8. yaptırım paketinde siyasi anlaşma sağladıkları belirtildi.
5.10.2022 Dünya
AB’nin Rusya’ya yönelik 8’inci yaptırım paketi hazır
AB’nin Rusya’ya yönelik 8’inci yaptırım paketi hazır Rusya’nın Ukrayna’nın 4 bölgesinde düzenlediği sözde referandumların ve kısmi seferberlik ilanının ardından harekete geçen Avrupa Birliği (AB), içerisinde Rusya'ya yönelik ticaret kısıtlaması ve Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren 8’inci yaptırım paketi hazırladı.
28.09.2022 Dünya
Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen: Avrupa enerji altyapısının kasıtlı olarak kesintiye uğraması kabul edilemez
Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen: Avrupa enerji altyapısının kasıtlı olarak kesintiye uğraması kabul edilemez Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile Kuzey Akım boru hatlarına yönelik sabotaj hakkında görüştüğünü belirterek, “Avrupa enerji altyapısının kasıtlı olarak kesintiye uğraması kabul edilemez” dedi.
27.09.2022 Dünya
AB Komisyonu Başkanı Leyen: Ukrayna'yı desteklemek maliyetli fakat özgürlüğün değeri paha biçilemez
AB Komisyonu Başkanı Leyen: Ukrayna'yı desteklemek maliyetli fakat özgürlüğün değeri paha biçilemez Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Ukrayna'yı desteklemek maliyetli fakat özgürlüğün değeri paha biçilemez" dedi.
15.09.2022 Dünya
Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nde dünya liderleri Kırım’ın ilhakına karşı çıktı
Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nde dünya liderleri Kırım’ın ilhakına karşı çıktı Rusya’nın 2014’de Kırım’ı ilhak etmesinin ardından Ukrayna’nın uluslararası kamuoyu oluşturmak için başlattığı Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere dünya liderleri Kırım’ın Ukrayna’ya iadesinden yana tavır koydu.
23.08.2022 Dünya
Rusya en büyük silahını devreye sokuyor! Avrupa'da büyük panik: AB bloğu çatladı...
Rusya en büyük silahını devreye sokuyor! Avrupa'da büyük panik: AB bloğu çatladı... Rusya Avrupa'ya karşı en büyük silahını devreye sokuyor. Rus enerji devi Gazprom, Avrupa Birliği’ne gaz akışını ‘önemli ölçüde’ kısacağını açıkladı. Yapılan açıklamalarda oldukça ‘sert’ bir kesintiden bahsediliyor. Rus Gazprom, kesinti ile ilgili açıklama yaptı ancak gerekçeler inandırıcı olmadı. Peki dünyayı önümüzdeki günlerde neler bekliyor?
26.07.2022 Dünya
Avrupa'nın korkulu rüyası başladı! Putin dediğini yaptı: Bu bir savaş ilanı...
Avrupa'nın korkulu rüyası başladı! Putin dediğini yaptı: Bu bir savaş ilanı... Avrupa'nın korktuğu başına geldi. Rusya enerji devi Gazprom'un Avrupalı müşterilerine gaz akışını garanti edemeyeceğini belirtip 'mücbir sebep' ilan ettiği ileri sürüldü. RusEnergy'nin kurucu ortağı Mikhail Krutikhin, Deutsche Welle'ye yaptığı açıklamada talimatın Putin'den gelmiş olabileceğini belirterek "Bu bir savaş ilanı" dedi.
19.07.2022 Dünya
Enerji haritasını değiştiren imza! Azerbaycan ve AB anlaştı...
Enerji haritasını değiştiren imza! Azerbaycan ve AB anlaştı... Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı ortak basın toplantısında, “Azerbaycan'ın ileri sürdüğü, AB ve ortaklarımız tarafından desteklenen enerji projeleri, Avrupa'nın enerji haritasını tamamen değiştirdi” dedi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, "İlk etapta Azerbaycan'dan gaz ihracını ikiye katlayacağız" ifadelerini kullandı. Azerbaycan ile AB arasında enerji alanında stratejik ortaklık hakkında mutabakat zaptı imzalandı.
18.07.2022 Ekonomi
AB’den Ukrayna’ya 1 milyar euroluk mali yardıma onay
AB’den Ukrayna’ya 1 milyar euroluk mali yardıma onay Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin Ukrayna'ya 1 milyar euroluk makro-finansal yardım paketine onay verdiğini açıkladı.
12.07.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ursula Von Der Leyen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ursula von der leyen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.