Üniversite Öğrencileri

Üniversite Öğrencileri

Son dakika üniversite öğrencileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversite öğrencileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversite öğrencileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversite Öğrencileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversite öğrencileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.523 üniversite öğrencileri haberi bulunmuştur. Tüm üniversite öğrencileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tamamen ücretsiz! Üniversite öğrencileri yararlanıyor: Kıyafet, ev eşyası, gıda, kırtasiye
Tamamen ücretsiz! Üniversite öğrencileri yararlanıyor: Kıyafet, ev eşyası, gıda, kırtasiye Kıyafet, ayakkabı, ev eşyası, gıda, kırtasiye… Üniversite butikleri öğrencilerin ihtiyacını ücretsiz karşılıyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere can suyu olan butiklere ‘güzel kıyafet bulurum’ düşüncesiyle gelenler de var.
17.03.2024 Gündem
Üniversite öğrencileri üretti! Kampüste satılıyor
Üniversite öğrencileri üretti! Kampüste satılıyor Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü'ne bağlı öğrencileri günde 12 bin yuvarlak ekmek üretiyorlar ve kampüsde 15 TL'den satıldığını belirtiler.
14.03.2024 Gündem
TEKNOFEST 2024’te iki yeni yarışma
TEKNOFEST 2024’te iki yeni yarışma Ulak Haberleşme yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Kablosuz Haberleşme ve Akıllı Wi-Fi Kapsama yarışmalarına başvurular devam ediyor.
23.02.2024 Yaşam
Geleceğin ulaşım teknolojileri Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda
Geleceğin ulaşım teknolojileri Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2022 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve gençlerin yeni nesil ulaşım teknolojilerine odaklanmasını sağlayan Hyperloop Geliştirme Yarışması için başvurular 20 Şubat tarihine kadar devam ediyor.
13.02.2024 Yaşam
Helikopter Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor
Helikopter Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor.
13.02.2024 Yaşam
Büyük ödül 200 bin TL! Bu yıl lise öğrencileri de katılabilecek
Büyük ödül 200 bin TL! Bu yıl lise öğrencileri de katılabilecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları başvuruları devam ediyor. Yarışmaya bu yıl lise öğrencileri de katılabilecek.
5.02.2024 Yaşam
Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor
Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor. CEZERİ, ASELSAN ve TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen yarışmada, tüm ulaşım biçimlerini daha güvenli ve akıllı hale getiren yapay zekâ teknolojileri ile geleceğe daha hızlı ilerleyen yeni nesil akıllı ulaşım sistemleri geliştiriliyor.
25.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda son başvuru tarihi 20 Şubat
Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda son başvuru tarihi 20 Şubat Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek ve son başvuru tarihi 20 Şubat olan Eğitim Teknolojileri Yarışması’na Türkiye ve yurtdışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve mezunlar katılabilecek. Yarışmaya ayrıca olup ayrıca mezun seviyesinde firmalar veya girişimler de takım veya bireysel olarak başvuru yapabilecek.
15.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Fnale girmeyen büte girebilir mi? Büte girmek zorunlu mu, kimler bütünleme sınavına girebilir?
Fnale girmeyen büte girebilir mi? Büte girmek zorunlu mu, kimler bütünleme sınavına girebilir? Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili beklenirken bir yandan da sınav maratonu devam ediyor. Üniversitede okuyan öğrenciler bütlere girmeye hazırlanıyor. En merak edilen ise “Finale girmeyen büte girebilir mi?” sorusu oluyor. Peki, Bütünlemeye nasıl kalınır, üniversitede finale girmeyen öğrenci bütünlemeye girebilir mi? Büte kalmak ne demek?
10.01.2024 Eğitim
İnsanlık yararına teknoloji yarışması
İnsanlık yararına teknoloji yarışması Teknolojinin toplumsal açıdan yararlı uygulamalarla insanlığa hizmet etmesinin kritik öneme sahip olduğu günümüzde özgün projelerin yarışacağı İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması için başvurular başladı.
10.01.2024 Bilim ve Teknoloji
MIXX Ödüllerine başvurular sürüyor
MIXX Ödüllerine başvurular sürüyor İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından bu sene 14’üncüsü düzenlenen MIXX Awards Türkiye yarışmasına başvurular devam ediyor
4.01.2024 Vitrin
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53!
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53! Herkese merhaba. Bugün size Realme’den çok güzel haberler getirdim. Realme, üniversite öğrencileri için akıllı telefonlarıyla yeni bir dönem başlatıyor… "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar," resmî gazetede yayınlandı biliyorsunuz. Bu fırsatla birlikte, realme C53 ve C55 serisi akıllı telefonlar, üniversite öğrencileri için mükemmel bir seçenek haline geliyor. Peki neden tercih etmeliyim diyorsanız biraz detaylı olarak anlatmak istiyorum.
17.11.2023 Advertorial
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor Kiralık ev fiyatlarının kent merkezindeki ilçelerde 8 bin lira ila 500 bin lira arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin lirayı ulaştığı kentte, elektronik ticaret platformlarındaki ilanlarda 2 odalı konutlar, 'Öğrenciye uygun' başlığıyla 12 bin 500 liradan başlayan fiyata kiralanıyor.
7.10.2023 Yaşam
İlçenin nüfusunda patlama yaşandı! 30 binden 100 bine dayandı
İlçenin nüfusunda patlama yaşandı! 30 binden 100 bine dayandı 30 bin nüfuslu ilçede inanılmaz bir kalabalık yaşanıyor. Cadde ve yollarda araç ve yaya trafiği yoğunluğu oluştu. Kırıkkale'de normalde 30 bin olan Yahşihan nüfusu, aileleri ile birlikte ilçeye gelen üniversite öğrencileri ile birlikte 100 bine dayandı. Aileleri ile birlikte kalmak isteyen öğrenciler, kirası aylık 3 bin liradan başlayan özel apart evleri kiraladı. KYK yurtlarında ise doluluk oranı yüzde 90'lara kadar ulaştı.
2.10.2023 Yaşam
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı Son dönemde, artan kiralarla birlikte uygun fiyata ev arayanlara bir de üniversite öğrencileri eklenince emlak dolandırıcılarının sayısı arttı. Yirmi yaşındaki üniversite öğrencisi Faati İlir Llapashtica o dolandırıcıların yeni kurbanı oldu. Llapashtica, sözleşme yaptıktan sonra 20 bin lira depozito ücreti verdi ama anahtarını teslim alamadı. Ev arayışında olan Özlem Yel ise, 'Site üzerinden şu anda da ev arıyorum. Bugün bir dolandırıcılık yaşayacaktım ki, ramak kala döndüm.' dedi.
22.09.2023 Yaşam
Ev eşyalarında spotçu avantajı! Fiyat büyük oranda düşüyor
Ev eşyalarında spotçu avantajı! Fiyat büyük oranda düşüyor Yurda yerleşemeyen üniversite öğrencileri, yeni ev kuracak çiftler, farklı illere tayini çıkan memurlar veya boşanıp yalnız yaşamaya başlayanların kiradan sonraki en büyük maliyet kalemi ev eşyası. Bu noktada en ucuz alternatif spotçular. İşte kalem kalem hesap…
22.09.2023 Ekonomi
Dev şirketler harekete geçti! Staj başvuruları başladı, gençler meslek öğrenirken para kazanacak
Dev şirketler harekete geçti! Staj başvuruları başladı, gençler meslek öğrenirken para kazanacak Staj yapmak isteyen üniversite öğrencileri için pek çok büyük firma kadro açtı. Eczacıbaşı, Kontrolmatik, Doğuş Otomotiv, Etstur ve Siemens gibi dev şirketler kış dönemi için stajyer alımlarına başladı. Ortak tercih, haftanın en az 3 günü devamlılık, iyi derecede İngilizce ve MS Office programlarına hakimiyet...
14.09.2023 Ekonomi
Vergisiz telefon hangi markalarda geçerli, vergisiz telefon markaları hangileri? Iphone 14 Pro Max vergisiz mi, öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?
Vergisiz telefon hangi markalarda geçerli, vergisiz telefon markaları hangileri? Iphone 14 Pro Max vergisiz mi, öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Vergisiz telefon fiyatları, markaları ve şartlarına yönelik araştırmalar hız kesmeden devem ediyor. AK Parti Seçim Beyannamesinde yer alan düzenlemeye göre üniversite öğrencileri bir kereye mahsus olmak üzere bilgisayar ve telefon alımlarında KDV ve ÖTV'den muaf tutulacak. Üniversite öğrencilerine vergisiz bilgisayar ve telefonlara yönelik açıklamalar peş peşe geldi. Son açıklamayı Bakan Mehmet Şimşek yaptı. Peki, Vergisiz telefon hangileri için geçerli, vergisiz telefon fiyatları ne kadar olacak? Öğrencilere vergisiz telefon fiyatları ne kadar? İşte Vergisiz telefon markaları ve fiyatları ile ilgili detaylar…
23.08.2023 Ekonomi
AÖF öğrencisi vergisiz telefon alabilecek mi, Açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilir mi? Vergisiz telefon Açıköğretim için geçerli mi?
AÖF öğrencisi vergisiz telefon alabilecek mi, Açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilir mi? Vergisiz telefon Açıköğretim için geçerli mi? Açıköğretim (AÖF) üniversite öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi, vergisiz telefon Açıköğretim için geçerli mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatlerinden biri olan üniversite öğrencilerinin 1 defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak düzenlemenin akıbeti merak ediliyor. Vergisiz telefonun ne zaman başlayacağı merak edilirken, aynı zamanda AÖF öğrencisi vergisiz telefon alabilir mi? sorusunun da yanıtını araştırıyor. Peki, Açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilir mi?
19.08.2023 Eğitim
KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor, GSB yurt başvurusu ne zaman başlayacak? KYK yurt şartları nelerdir, ne zaman açıklanacak?
KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor, GSB yurt başvurusu ne zaman başlayacak? KYK yurt şartları nelerdir, ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları beklenirken KYK burs, kredi ve yurt başvurularının ne zaman yapılacağı da sorgulanıyor. Üniversite öğrencileri ve üniversite sayları KYK burs, kredi ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Sorusuna yanıt arıyor. KYK yurt ve burs başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından açıklanacak. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor, GSB yurt başvurusu ne zaman başlayacak? KYK yurt şartları nelerdir?
15.08.2023 Eğitim
Kira ve yurt fiyatları ile ilgili kritik açıklama: 'Artış sürecek'
Kira ve yurt fiyatları ile ilgili kritik açıklama: 'Artış sürecek' Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken kiralık ev bulmak da zorlaşıyor. Kiralık ev arayan kişi sayısı artarken bu artışa üniversite öğrencileri de eklenecek. Milyonlarca genç hayalindeki üniversiteyi kazanmak için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ter döktü. Sonuçlar geçtiğimiz günlerde açıklandı, sıra tercihlere geldi. Aileler ve gençler bugünlerde seçim yaparken eğitim kalitesinin yanında barınma maliyetini de düşünüyor. Devlet yurtlarına yerleşmeyenler ya özel yurtları seçecek ya da ev kiralayacak. Peki bunun için ne kadar bütçe gerekecek?
23.07.2023 Ekonomi
Üniversite öğrencisi milyonları ilgilendiren emsal yaz okulu kararı! 'Haksız şart teşkil etmez'
Üniversite öğrencisi milyonları ilgilendiren emsal yaz okulu kararı! 'Haksız şart teşkil etmez' Milyonlarca üniversite öğrencisini ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, mevcut eğitim döneminde başarısız olduğu için ücrete mukabil yaz okuluna giden üniversite öğrencileri ile ücreti tahsil eden üniversiteleri yakından ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Mahkeme, aynı derslerin ücretsiz olarak bir sonraki dönem alttan alınması mümkünken ücretli olarak yaz okulu ile bedel tahsil edilmesi ile ilgili dikkat çeken bir karar açıkladı.
22.07.2023 Eğitim
Başvuru için son 15 gün! Öğrenciler 1000 TL bayram ikramiyesine kavuşuyor, Kurban Bayramı'nda hesaplara bekleniyor!
Başvuru için son 15 gün! Öğrenciler 1000 TL bayram ikramiyesine kavuşuyor, Kurban Bayramı'nda hesaplara bekleniyor! Üniversite öğrencileri 1000 TL bayram ikramiyesi için gün sayıyor. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin aldığı ikramiyeler bu kez öğrencilerin cebine girmeye hazırlanıyor. AK Parti Seçim Beyannamesi'nde yer almıştı. 1000 TL tutarındaki bayrama ikramiyesi için artık gün sayılıyor. Milyonlarca öğrenciye cep telefonu alımında vergi indirimi de geleceği müjdelenmişti. 28 Haziran Kurban Bayramı'nın ilk günü. O güne kadar başvuru sürecinin ve ödeme takviminin de netleşmesi bekleniyor. Peki öğrencilere 1000 TL ikramiye başvurusu başladı mı, ne zaman sonuçlanır? İşte detaylar...
11.06.2023 Ekonomi
Demirören Medya Lisesi'nde dijital iletişim sunumu düzenlendi
Demirören Medya Lisesi'nde dijital iletişim sunumu düzenlendi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur Emine Koç’un katılımıyla ‘Artı ve eksileriyle dijital iletişim’ sunumu düzenlendi. Sunumda, iletişimden, medyaya; yeni medyadan dijital hastalıklara kadar birçok konu öğrencilerle tartışıldı.
25.05.2023 Eğitim
Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü
Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) "Landscape and Art" dersi ve Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat firması Benesta iş birliğiyle düzenlenen "İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımına" öğrenci yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
25.05.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite Öğrencileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversite öğrencileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.