Turkuaz

Turkuaz

Son dakika turkuaz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan turkuaz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını turkuaz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turkuaz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turkuaz gelişmeleri de dahil olmak üzere 706 turkuaz haberi bulunmuştur. Tüm turkuaz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu, CNN Türk'te açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren
Bakan Uraloğlu, CNN Türk'te açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN Türk'te Türkiye'nin dev projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu Ankara-İstanbul arasına yapılacak süper hızlı tren projesinin de detaylarını anlattı.
6.03.2024 Ekonomi
Beyoğlu’nda 40 yıldır sahaflık yapan İşli: İyi bir kitap okuru olmak gerekiyor
Beyoğlu’nda 40 yıldır sahaflık yapan İşli: İyi bir kitap okuru olmak gerekiyor Beyoğlu’nun kıdemli sahaflarından Emin Nedret İşli, sahaflık mesleğine olan ilgisinin 1970’li yıllarda başladığını ve kitaba olan sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek iyi bir sahaf olmanın kurallarını anlattı. Hiç kitap okumadan ve kitaba ilgi duymadan iyi bir sahaf olmanın mümkün olmadığını söyleyen İşli, “Dükkanı kapattıktan sonra kitapla ilgisini kesmek dükkanı açtığı zaman ise kitapla ilgili olmak çok yanlış ve sizi mesleki açıdan kötüye götüren bir durum. Sahafın sabrı, zamanı ve deposu olacak. Çünkü kitap daima çoğalan bir şey” dedi.
22.02.2024 Gündem
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları...
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları... Firuze taşı, turkuaz taşı olarak da bilinen değerli bir taştır. Türkler tarafından eski çağlarda savaş malzemesi olarak da kullanıldığından diğer adı Türk taşı olarak da bilinir.
30.01.2024 Yaşam
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları...
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları... Amazonit taşı uyum taşı olarak da bilinen bir doğal taştır. Amazonit taşının rengi mavi, yeşil ve koyu mavi arasında farklılık gösterir ve turkuaz da olabilir.
30.01.2024 Yaşam
8 köşeli yıldızın anlamı! 8 köşeli yıldız nedir, sekiz köşeli yıldız ne anlama gelmektedir?
8 köşeli yıldızın anlamı! 8 köşeli yıldız nedir, sekiz köşeli yıldız ne anlama gelmektedir? Uzaya çıkacak ilk Türk Alper Gezeravcı’nın misyonda kullanacağı görev armasında sekiz köşeli Selçuklu yıldızı yanı sıra ay-yıldızlı Türk Bayrağı, 16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası bulunuyor. Peki, 8 köşeli yıldız nedir, sekiz köşeli yıldız ne anlama gelmektedir? İşte Selçuklu 8 köşeli yıldız anlamı…
16.01.2024 Gündem
Turkuaz Taşı Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları...
Turkuaz Taşı Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları... Turkuaz taşı ismini Fransızca pierre turkuaz ifadesinden almaktadır. En değerli taşlardan biri olan turkuaz taşı yeryüzünün yeşil rengini, gökyüzünün de mavi rengini barındırmaktadır.
13.01.2024 Yaşam
İstanbullular dikkat! Taksi zammı devreye girdi
İstanbullular dikkat! Taksi zammı devreye girdi İstanbul'daki ticari taksilerde zamlı tarife gece yarısından itibaren yürürlüğe girdi. Bundan sonraki süreçte taksi kullanmak bir gün öceney göre yüzde 28.09 oranında zamlanmış oldu.
13.01.2024 Ekonomi
Zam geliyor! Yarım gün çalışan 1250 TL alacak
Zam geliyor! Yarım gün çalışan 1250 TL alacak İstanbul'da faaliyet gösteren ve yüzde 28,09 oranında zam alan ticari taksilere taksimetre tarife yüklemeleri başladı. Öte yandan taksi şoförlerinin ücretinin de artması bekleniyor. Yarım günde 1000 TL alan şoförlerin zam sonrası yevmiyelerinin 1250 TL olması bekleniyor.
10.01.2024 Ekonomi
İstanbulkart tam, öğrenci bilet ne kadar? Aylık mavi kart kaç TL oldu? 8 Ocak 2024 Ulaşım zammı...
İstanbulkart tam, öğrenci bilet ne kadar? Aylık mavi kart kaç TL oldu? 8 Ocak 2024 Ulaşım zammı... İstanbul'da toplu ulaşıma zam geldi. 8 Ocak 2024 İBB ve UKOME toplantısından çıkan zam kararıyla birlikte İstanbulkart tam, İstanbulkart öğrenci fiyatı değişti. Taksi ve servis ücretleri de yüzde 28 zamlandı. Taksilerde indi bindi ne kadar oldu? Son dakika gelen habere göre İstanbul'da toplu ulaşıma zam geldi. Okul servis ücretleri de en kısa mesafe 1665 lira oldu. Peki İstanbulkart tam, öğrenci fiyatı ne kadar oldu?
9.01.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 9 Ocak 2024’te uzaya gidecek
Bakan Kacır: İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 9 Ocak 2024’te uzaya gidecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı.
14.12.2023 Gündem
İtiraz gelmişti! TFF, Süper Kupa için son kararını açıkladı
İtiraz gelmişti! TFF, Süper Kupa için son kararını açıkladı TFF, Türkiye Kupası'nın daha önce de açıklandığı gibi Suudi Arabistan'da oynanacağını ve kararın değiştirilmeyeceğini açıkladı.
23.11.2023 Futbol
Taksiciler yeniden zam istedi! Yeni tarifeyi de açıkladılar
Taksiciler yeniden zam istedi! Yeni tarifeyi de açıkladılar İstanbul'da çalışan taksiciler, taksimetre tarifesine zam yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, gelen zamlar karşısında esnafın mağdur olmaması için zam istediklerini belirtti.
13.11.2023 Ekonomi
İnşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı öldüren sanık hakkındaki iddianame kabul edildi! Mahkemede dehşet anlarını anlattı...
İnşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı öldüren sanık hakkındaki iddianame kabul edildi! Mahkemede dehşet anlarını anlattı... Antalya'da inşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı (40) tabancayla 9 el ateş edip öldüren Yılmaz Fahrioğlu (45), ilk duruşmada, Çatal'ın kendisine inşaat işleri nedeniyle 2 milyon 800 bin lira borcu olduğunu belirterek, "'2 senedir beni oyalıyorsun' dedim. Zehra bana küfretmeye başladı. Kendimi kaybedip, çantadan çıkardığım tabancayı sıktım. Olay sonrası tabancayı tarlaya attım" dedi.
24.08.2023 Gündem
Avcılar'da oteldeki cinayet kamerada
Avcılar'da oteldeki cinayet kamerada Avcılar'da Dr. İbrahim Karahan'ın otelde öldürüldüğü saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Cinayeti işleyen Kıtay ile, birlikte kaçtığı Dılnoza Bayramova kadın tutuklandı.
24.08.2023 Gündem
Kiralardaki fahiş rakamlar yurt ücretlerine de yansıdı! '10 ay için 145 bin lira ödedim'
Kiralardaki fahiş rakamlar yurt ücretlerine de yansıdı! '10 ay için 145 bin lira ödedim' YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri yurt arayışları başladı. Şişli'de bulunan özel bir yurtta ücretlerin 8 bin 500 lira ile 17 bin lira, Kağıthane'de bulunan bir öğrenci yurdunda ise 8 bin 500 lira ile 12 bin lira arasında değiştiği görülüyor. Kağıthane'de özel bir yurdun yöneticisi Fevziye Çelen, "Geçtiğimiz sene bu fiyatlar bugünkü fiyatların yarısından azdı. Şu an için gelen var, her zaman için fiyat konuşuluyor. Bizim koşullarımız bu deyip giden de oluyor, koşullarını çok zorlayıp kayıt yaptıran da var." diye konuştu. Öğrenci Efe Aydemir ise, "İki kişilik bir odaya 10 ay için 145 bin lira ödedim" dedi.
24.08.2023 Gündem
Marmara'nın en büyük gölü turkuaz renge büründü! İznik Gölü'nde siyanobakteri artışı...
Marmara'nın en büyük gölü turkuaz renge büründü! İznik Gölü'nde siyanobakteri artışı... İznik Gölü'nün rengi turkuaza dönmesi şaşkınlık ve endişe yarattı. Bursa Uludağ Üniversitesi'nden (BUÜ) Prof. Dr. Taner Yonar gölün renginin turkuaza dönmesinin nedenlerini tek tek açıkladı. Prof. Dr. Taner Yonar, "İnsani kaynaklar burada ana etken. Tarımsal kaynaklardan gelen bir kirlilik yükü söz konusu" dedi.
24.08.2023 Yaşam
İstanbul'da toplu taşımaya zam! İşte yeni ücretler
İstanbul'da toplu taşımaya zam! İşte yeni ücretler İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 51.52 zam yapıldı. Taksilerin ise açılış ücretine yüzde 51.52, indi-bindi ücretine ise yüzde 75 zam geldi.
8.08.2023 Ekonomi
İstanbul'da taksi ücretlerine zam mı geldi? Yetkili isim açıkladı
İstanbul'da taksi ücretlerine zam mı geldi? Yetkili isim açıkladı İstanbul’da ticari taksilere zam geldiğine yönelik sosyal medyada ortaya atılan iddia asılsız çıktı. Bazı fırsatçı taksiciler, taksimetreye zam gelmiş gibi indi-bindi ücreti belirlemeye başladı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yazı İşleri Müdürü Adem Coşkunyürek “Taksimetreye zam gelmedi, asparagas haberler bunlar. İBB’de alt komisyonda toplantı yapıldı” dedi.
21.07.2023 Ekonomi
Aysun Aslan Uğur kimdir? Özkan Uğur’un eşi Aysun Aslan kaç yaşında, nereli, Özkan Uğur ile kaç yıldır evli, ne iş yapıyor?
Aysun Aslan Uğur kimdir? Özkan Uğur’un eşi Aysun Aslan kaç yaşında, nereli, Özkan Uğur ile kaç yıldır evli, ne iş yapıyor? MFÖ grubunun üyesi ve oyuncu Özkan Uğur’dan hayranlarını üzen haber geldi. 3 aydır yoğun bakımda olan Özkan Uğur hayatını kaybetti. Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan ve oğlu Alişan Uğur, sosyal medyadan açıklama yayımladı. Açıklamanın ardından Özkan Uğur’un eşi kimdir? Aysun Aslan kaç yaşında, nereli, Özkan Uğur ile kaç yıldır evli? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
23.10.2023 Magazin
Bakan Özhaseki’den Van Gölü paylaşımı
Bakan Özhaseki’den Van Gölü paylaşımı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabında, dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’ndeki temizlik çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla bir paylaşım yaptı.
8.06.2023 Gündem
Prof. Dr. Ergül: İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesinin nedeni 'kokolitofor'lar
Prof. Dr. Ergül: İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesinin nedeni 'kokolitofor'lar Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül, İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesine ilişkin, "Kokolitofor denilen tek hücreli canlıların sayıca artışının sonucunda meydana geliyor. Çok endişe edilir ya da çok garipsenir bir durum değil. Zaman zaman rastlıyoruz" dedi.
9.05.2023 Gündem
İzmit Körfezi turkuaz renge büründü! O anlar NASA’nın uydu görüntülerine yansıdı
İzmit Körfezi turkuaz renge büründü! O anlar NASA’nın uydu görüntülerine yansıdı İzmit Körfezi’nde deniz turkuaz renge büründü. Yaşanan renk değişimi NASA’nın uydu görüntülerine de yansıdı.
8.05.2023 Yaşam
Tunceli'de kayıp 3 genç için baraj gölünden 35 milyon metreküp su boşaltılacak
Tunceli'de kayıp 3 genç için baraj gölünden 35 milyon metreküp su boşaltılacak Tunceli'de, Munzur Çayı'na uçan otomobildeki kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü'nün kapakları açıldı. 3 gün sürecek tahliyede, 35 milyon metreküp suyun boşaltılacağı öğrenilirken, 14'üncü gündeki çalışmalarda suyun 1 metre düştüğü gözlendi.
4.05.2023 Gündem
Mavi kadınlar ‘Rahim ağzı kanserine dur diyerek HPV aşısına evet’ dedi
Mavi kadınlar ‘Rahim ağzı kanserine dur diyerek HPV aşısına evet’ dedi Ocak ayı ‘Rahim ağzı kanseri farkındalık ayı’ kapsamında düzenlenen bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinliği Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde gerçekleşti.
18.01.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyon boynunu kırmış olacağız." dedi.
8.12.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Turkuaz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turkuaz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.