Türkiye-Abd

Türkiye-Abd

Son dakika türkiye-abd haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türkiye-abd ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türkiye-abd haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye-Abd

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye-abd gelişmeleri de dahil olmak üzere 27.220 türkiye-abd haberi bulunmuştur. Tüm türkiye-abd haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Terörle mücadele istişareleri yeniden başlatıldı
Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Terörle mücadele istişareleri yeniden başlatıldı Türkiye ve ABD'nin terörizme karşı iş birliğini artırmak, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığına karışan şebekeleri ele almak amacıyla Türkiye- ABD terörle mücadele istişarelerinin yeniden başlatılması kararlaştırıldı.
9.03.2024 Gündem
F-16, F-35, Eurofighter ve S-400! MSB kaynakları açıkladı: Herhangi bir şarta bağlı değil
F-16, F-35, Eurofighter ve S-400! MSB kaynakları açıkladı: Herhangi bir şarta bağlı değil Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye’nin ABD’den tedarik edeceği 40 adet F-16 blok 70 ve 79 adet modernizasyon kitine dair merak edilen tüm soruları cevapladı. MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, "Bazı Yunanistan kaynaklı haber sitelerinde iddia edildiğinin aksine F-16 tedariki ve modernizasyonu konusu herhangi bir şarta bağlı değildir." denildi.
1.02.2024 Gündem
Türkiye ile ABD arasında Yüksek Düzeyli Savunma Grubu Toplantısı
Türkiye ile ABD arasında Yüksek Düzeyli Savunma Grubu Toplantısı Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti ve ABD Yüksek Düzeyli Savunma Grubu toplantısının Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı heyetlerinin katılımıyla 21 Aralık Washington'da gerçekleştirildiğini açıkladı.
22.12.2023 Gündem
Cardin'den Türkiye'ye F-16 satışı için ilk açıklama Güncelleme Tarihi: Eylül 29, 2023 09:35
Cardin'den Türkiye'ye F-16 satışı için ilk açıklama Güncelleme Tarihi: Eylül 29, 2023 09:35 ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu başkanlığını Bob Menendez'den devralan kıdemli Demokrat senatör Ben Cardin ayağının tozuyla Türkiye'ye F-16 satışını değerlendirdi.
29.09.2023 Dünya
Türkiye'nin diplomasi zaferi dünya gündeminde! ABD basını tek tek yazdı: İşte Ankara’ya verilen tavizler
Türkiye'nin diplomasi zaferi dünya gündeminde! ABD basını tek tek yazdı: İşte Ankara’ya verilen tavizler Dünyanın gözü günlerdir Vilnius'ta. Tarihi NATO toplantısı devam ederken Türkiye'nin diplomasi zaferinin yankıları sürüyor. İsveç'e onay veren Türkiye'nin nasıl ikna edildiği sorusuna yanıt veren ABD basını Ankara'ya verilen tavizleri açıkladı. Yunan asıllı ABD'li vekil ise bu tavizlerin ardından skandal bir Türkiye açıklamasına imza attı.
12.07.2023 Dünya
İhracatta tarihi rekor! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hedefi açıkladı
İhracatta tarihi rekor! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hedefi açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2022 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması' programında açıklamalarda bulundu. 2022 yılında ihracatın yüzde 12.9 oranında artışla 254.2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hedefimiz, Türkiye'nin dünyanın en çok ihracat yapan ilk 10 ülkesindeki yerini almasını sağlamaktır" dedi.
2.01.2023 Gündem
ABD'den F-16 kararı! Kısıtlayıcı koşullar kaldırıldı
ABD'den F-16 kararı! Kısıtlayıcı koşullar kaldırıldı ABD Temsilciler Meclisince sunulan ve Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeler, savunma bütçesi yasa tasarısından tamamen çıkarıldı.
7.12.2022 Dünya
Tarihe geçen yükseliş! Türkiye, ABD'den sonra ikinci oldu
Tarihe geçen yükseliş! Türkiye, ABD'den sonra ikinci oldu Türkiye için sevindiren gelişme. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından dünyada en çok yapımları izlenen ülke konumuna ulaştıklarını açıkladı.
3.12.2022 Ekonomi
Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağırıldı
Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağırıldı Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Christodoulos Lazaris, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılırken, adalardaki ihlallere son verilmesi ve gayri askeri statüyü ihya etmesi istendi.
26.09.2022 Siyaset
Türkiye'nin istediği 1998 terör şüphelisinden 18'i iade edildi
Türkiye'nin istediği 1998 terör şüphelisinden 18'i iade edildi Adalet Bakanlığı'nın son 10 yılda yurt dışında bulunan farklı terör örgütleriyle ilişkili 1998 şüpheliden 18'inin iade talebi kabul edilirken, 734'ü reddedildi, 807'si ile ilgili süreç devam ediyor.
12.08.2022 Gündem
Dünyanın gözü Soçi'deydi! Övgü dolu sözler: Türkiye etkisini kanıtladı
Dünyanın gözü Soçi'deydi! Övgü dolu sözler: Türkiye etkisini kanıtladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Soçi kentindeki görüşmesi dünyanın birinci gündem maddesiydi. Putin'in Erdoğan'a teşekkürünün manşetten verildiği haberlerde, Ankara'nın tahıl sevkiyatı anlaşmasındaki hayati önemi vurgulandı.
6.08.2022 Dünya
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Zaho’da masumların canına kasteden saldırı bir terör eylemidir
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Zaho’da masumların canına kasteden saldırı bir terör eylemidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada, "Zaho’da masumların canına kasteden saldırı bir terör eylemidir. Tertipçileri ve tetikçileri Türkiye’nin hem terörle mücadelesinden hem de bölgesel güç ve küresel aktör olarak sivrilmesinden keyfi kaçan terör, silah ve savaş baronlarıdır." dedi.
28.07.2022 Siyaset
FETÖ ile mücadelede müttefiklerden tek iade yok!
FETÖ ile mücadelede müttefiklerden tek iade yok! FETÖ ile mücadelede iade mekanizmasını devreye sokan Türkiye, altı yılda 110 ülkeden, 1133 FETÖ mensubu için toplam 1234 iade talebinde bulundu. Türkiye, ABD’den aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu 227 FETÖ elebaşının, AB üyesi ülkelerden de 406 FETÖ mensubunun iadesini talep etti. Ne ABD ne de AB ülkeleri tek bir FETÖ’cüyü bile iade etmedi; gerekçeleri ‘Kanıt yok’ oldu.
14.07.2022 Gündem
Dünyanın gündemi Türkiye'nin NATO zaferi! Ankara'dan Atina'yı çıldırtan hamle! 'Biden Yunanistan'ı şoke etti'
Dünyanın gündemi Türkiye'nin NATO zaferi! Ankara'dan Atina'yı çıldırtan hamle! 'Biden Yunanistan'ı şoke etti' Türkiye, Madrid’deki NATO zirvesinden büyük bir zaferle çıktı. Tüm dünyada geniş yankı uyandıran zirvede yaşananlar ise Yunanistan’da tedirginlik yarattı. Washington Post 'Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'yı NATO anlaşmasındaki sözlerini yerine getirmeleri için uyardı' dedi, İngiliz Express gazetesi 'ABD liderinin dramatik U dönüşü' başlığını attı. Yunan medyasında ise neredeyse tüm yayın organlarında Türkiye manşet. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini manşetten veren bir Yunan gazetesi ise haberinde skandal ifadelere yer verdi.
1.07.2022 Dünya
Destici: Türkiye, ABD'nin uydusu olmayacak kadar büyük bir ülkedir
Destici: Türkiye, ABD'nin uydusu olmayacak kadar büyük bir ülkedir Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD'nin, Türkiye'yi Yunanistan ve Ermenistan gibi bir kukla devlet haline getirmeye çalıştığını belirterek, "Türkiye, ABD'nin uydusu olmayacak kadar büyük bir ülkedir. ABD'nin, ekonomi, Suriye, Yunanistan ve Ermenistan üzerinden Türkiye'nin aleyhine yürüttüğü faaliyetlerin farkındayız" dedi.
7.06.2022 Siyaset
Türkiye - ABD görüşmesi sonrası yakın ve birlikte çalışma vurgusu!
Türkiye - ABD görüşmesi sonrası yakın ve birlikte çalışma vurgusu! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasındaki görüşmeye ilişkin ortak açıklama geldi. Açıklamada "Türkiye ve ABD, mevcut jeopolitik sınamalar karşısında birlikte ve yakın çalışma kararlılığındadır" ifadeleri yer aldı.
18.05.2022 Dünya
Milli Savaş Uçağı TF-X devreye alınana kadar, açık F-16 Blok 70 uçağı ile kapatılacak
Milli Savaş Uçağı TF-X devreye alınana kadar, açık F-16 Blok 70 uçağı ile kapatılacak Milli Savaş Uçağı TF-X'in 2030'da envantere girecek olması nedeniyle Türkiye önümüzdeki sekiz yıllık dönemde hava gücünde oluşabilecek açığı, ABD Kongresi’nin kit satışına olumlu yanıt vermesi halinde F-16 Blok 70 uçakları ile kapatacak.
11.04.2022 Siyaset
Türkiye'den flaş F-16 hamlesi! ABD açıkladı, detaylar belli oldu
Türkiye'den flaş F-16 hamlesi! ABD açıkladı, detaylar belli oldu Türkiye için sevindiren gelişme. Türkiye'nin F-16 hamlesi yanıt buldu. ABD açıkladı. Detaylar belli oldu. Türkiye’nin istediği F-16 Blok 70 savaş uçakları ve modernizasyon talebine ABD Dışişleri ‘olumlu’ yanıt verdi. Uzmanlar, Türkiye’nin kendi savaş uçaklarını hizmete alana kadar doğacak boşlukta en iyi seçeneğin bu adım olduğu görüşünde. İşte son dakika haberinin detayları...
8.04.2022 Gündem
Türkiye - ABD arasında Ankara'da kritik görüşme! Masadaki konular...
Türkiye - ABD arasında Ankara'da kritik görüşme! Masadaki konular... Son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında İtalya'nın başkenti Roma'da ekimde gerçekleştirilen görüşmede varılan mutabakat uyarınca, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması’nın Ankara’da başlatıldığını bildirdi.
4.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştü
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştü Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ın yaptığı görüşmede, Ukrayna’daki savaş ile birlikte Türkiye-ABD’nin ikili ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı açıklandı.
4.03.2022 Gündem
Türkiye ve ABD arasında kritik görüşme!
Türkiye ve ABD arasında kritik görüşme! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
10.01.2022 Siyaset
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere...
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere... Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 savaş uçağı almak için teklifte bulundu. Olumlu yanıt gelmemesi durumunda İngiltere, Fransa veya Rusya’dan yeni nesil savaş uçağı alımı gündeme gelebilecek
9.10.2021 Gündem
ABD Başkanı Joe Biden'dan skandal mektup: Türkiye ABD'nin güvenliğine tehdit...
ABD Başkanı Joe Biden'dan skandal mektup: Türkiye ABD'nin güvenliğine tehdit... ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’nin teröristlere operasyonları için ‘Türkiye’nin Suriye’deki varlığı ABD’yi tehdit ediyor’ diye mektup yazdı.
9.10.2021 Dünya
MHP lideri Bahçeli'den sert tepki: 'Korkunç bir yanlış, korkak bir saptırmadır'
MHP lideri Bahçeli'den sert tepki: 'Korkunç bir yanlış, korkak bir saptırmadır' Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'ABD Temsilciler Meclisi’nin Ülkü Ocakları Aleyhine Kabul Ettiği Rezil Tasarıyla' ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, "Terör örgütleriyle düşüp kalkan bu ülkenin Ülkü Ocakları bağlamında köksüz ve mesnetsiz iftira yığınağına tevessül etmesi korkunç bir yanlış, korkak bir saptırmadır" dedi.
28.09.2021 Siyaset
Bakan Akar, Türkiye-ABD İş Konseyi Yürütme Kurulu toplantısına katıldı
Bakan Akar, Türkiye-ABD İş Konseyi Yürütme Kurulu toplantısına katıldı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, video telekonferans yöntemiyle Türkiye-ABD İş Konseyi Yürütme Kurulu toplantısına katıldı.
7.05.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye-Abd ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye-abd haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.