Türk Vatandaşlığı

Türk Vatandaşlığı

Son dakika türk vatandaşlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk vatandaşlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk vatandaşlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Vatandaşlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk vatandaşlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 626 türk vatandaşlığı haberi bulunmuştur. Tüm türk vatandaşlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
PTT personel alımı olacak mı? 2024 PTT 10 bin personel alımı ne zaman, PTT KPSS’siz personel alımı mı yapacak?
PTT personel alımı olacak mı? 2024 PTT 10 bin personel alımı ne zaman, PTT KPSS’siz personel alımı mı yapacak? 2024'te PTT'nin personel alımı ne zaman olacak sorusu oldukça yoğun bir şekilde araştırılıyor. Özellikle başvuru tarihleri ve alım yapılacak branşlar konusundaki belirsizlikler merak ediliyor. PTT'nin personel alımı yapacak mı olduğu da merak konusu. İşte 2024 PTT personel alımına ilişkin tüm detaylar...
13.03.2024 Çalışma Hayatı
Sacha Boey, Gedson Fernandes A Milli Takıma! Türk vatandaşlığı teklifi, Hamit Altıntop işi bitirecek
Sacha Boey, Gedson Fernandes A Milli Takıma! Türk vatandaşlığı teklifi, Hamit Altıntop işi bitirecek Gedson Fernandes ile Sacha Boey, Türk mü oluyor? Galatasaray'ın bek oyuncusu Sacha Boey ile Beşiktaş'ın orta saha oyuncusu Gedson Fernandes ile ilgili bomba patladı. Hamit Altıntop işi bitirecek. İşte detaylar...
16.11.2023 Galatasaray
Bedelli askerlikte yeni dönem başladı! Vazgeçenler yeniden başvuramayacak
Bedelli askerlikte yeni dönem başladı! Vazgeçenler yeniden başvuramayacak Bedelli askerlikte yeni dönem resmen başladı. Milli Savunma Bakanlığı'nın Askeralma Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Bedelli askerlikle ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre bedelli hakkından vazgeçenler, yeniden başvuru yapamayacak.
7.08.2023 Gündem
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası AB’nin vize muafiyeti için istediği 72 kriterden 66’sını tamamlayan Türkiye geri kalan 6 kriterin tamamlanması için düğmeye basıyor. En kritik başlıklardan olan ‘terörle mücadele’ konusunda taviz verilmeden ifade özgürlüğü esnetilecek.
22.07.2023 Gündem
Devlet görevlisi yalanıyla vurgun! 'Beni elçiliğe sokacaklardı'
Devlet görevlisi yalanıyla vurgun! 'Beni elçiliğe sokacaklardı' Ankara’da savcılıklara giden yüzlerce kişi, dolandırıldıklarını belirterek şikâyetçi olunca Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, 12 ilde eş zamanlı “Hayalet İz” adı verilen bir operasyon yaptı. Gözaltına alınan 20 şüpheliden 8’i tutuklandı. Şüphelilerin, dolandırdıkları kişilere kendilerini farklı unvanlarla tanıttıkları ortaya çıktı.
11.07.2023 Gündem
Zaniolo'dan sonra Roma'dan Galatasaray'a bir forvet daha!
Zaniolo'dan sonra Roma'dan Galatasaray'a bir forvet daha! Daha önce Roma'dan Zaniolo'yu transfer eden Galatasaray, bu sefer Özbek forvet Eldor Shomurodov'un peşine düştü.
3.07.2023 Galatasaray
TFF 'Mavi Kart' uygulamasını açıkladı Yusuf Demir Galatasaray'ın yeni transferi oldu
TFF 'Mavi Kart' uygulamasını açıkladı Yusuf Demir Galatasaray'ın yeni transferi oldu TFF’nin, “Kulüpler, A Takım listesine yazılan 14 yabancı futbolcuya ilaveten; Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A takım listesine yazabilirler” uygulaması en çok Yusuf Demir'e yaradı.
23.06.2023 Galatasaray
TFF açıkladı: 14 yabancı + mavi kart sahibi 1 futbolcu...
TFF açıkladı: 14 yabancı + mavi kart sahibi 1 futbolcu... TFF'den yapılan açıklamada, "Kulüpler, A Takım listesine yazılan 14 yabancı futbolcuya ilaveten; Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile sözleşme imzalayabilirler" denildi.
22.06.2023 Futbol
Ümit Özdağ ikinci tur kararını açıkladı
Ümit Özdağ ikinci tur kararını açıkladı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2'nci tur cumhurbaşkanı seçiminde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.
24.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta dev adımlar attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta dev adımlar attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern’in yeni binasının açılış töreninde konuştu. Kültür sanat alanında önemli adımlar atıldığını söyleyen Erdoğan, "Kültür ve sanat alanında her türlü eseri teşvik ediyoruz. Sanatımıza katkı veren herkese destek olmayı görev telakki ediyoruz. Kuşatıcı yaklaşımla hareket ediyoruz. Resmi ideoloji tarafından yasaklanan kim varsa hepsine kucak açtık." dedi.
19.05.2023 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: The Economist dergisi nifak saçıyor
MHP Genel Başkanı Bahçeli: The Economist dergisi nifak saçıyor MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" mitinginde konuştu. Bahçeli, 'The Economist dergisi manşetiyle nifak saçıyor. Hepsi birden Kılıçdaroğlu'nun propagandasını yapıyor.' dedi.
12.05.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den Sinan Ateş cinayeti açıklaması
MHP lideri Bahçeli'den Sinan Ateş cinayeti açıklaması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili "Düşmanca senaryolara taviz vermeyeceğiz. Menfur bir cinayetin içine dava arkadaşlarımızı çekmek isteyenlere eyvallah etmeyeceğiz, tamam demeyeceğiz. Sabrın boyun eğmek değil mücadele etmek olduğunu cümle aleme göstereceğiz" dedi.
10.01.2023 Gündem
PTT personel alımı 2023 başvuruları başladı mı, 55 bin personel alımı yapacak mı? PTT personel alımı duyurusu yayınlandı mı?
PTT personel alımı 2023 başvuruları başladı mı, 55 bin personel alımı yapacak mı? PTT personel alımı duyurusu yayınlandı mı? PTT personel alımı duyurusu uzun süredir bekleniyor. 2023 yılına girilmesine günler kala PTT personel alımı olup olamayacağı merak ediliyor. Peki, PTT 55 bin personel alımı ne zaman, PTT personel alımı ilanı yayımlandı mı? 2023 PTT memur alımı başvuru başladı mı, ne zaman?
24.12.2022 Personel Alımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Dün gece yayınlanan karar ile eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık. Türkiye'nin Kültür Sanat ikliminin son 20 yılda giderek zenginleşmesinin, başarıdan başarıya koşmasının sebebi budur." dedi.
21.12.2022 Gündem
Nüfus Müdürlüğü, Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısını açıkladı
Nüfus Müdürlüğü, Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısını açıkladı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce 'Seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi' iddialarıyla ilgili, "Günümüz itibarıyla 125 bin 563'ü 18 yaş ve üzeri, 96 bin 108'i çocuk olmak üzere toplam 221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşlığını kazanmıştır. Bir kişinin doğum yerinin yurt dışı olması o kişinin yabancı olduğu anlamına gelmediği gibi Türk vatandaşlığını kazandığı anlamına da gelmemektedir" açıklaması yapıldı.
2.12.2022 Gündem
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: Telefonla vatandaşlık verildiği iddiası hayal ürünüdür
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: Telefonla vatandaşlık verildiği iddiası hayal ürünüdür Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, telefonla vatandaşlık verildiği iddialarına ilişkin, “Telefonla vatandaşlık verildiği iddiası hayal ürünüdür. Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanılabilmektedir” açıklamasını yaptı.
13.09.2022 Gündem
Trabzonspor'un Ajax'tan kadrosuna katmak istediği Naci Ünüvar'a vatandaşlık engeli
Trabzonspor'un Ajax'tan kadrosuna katmak istediği Naci Ünüvar'a vatandaşlık engeli Hollanda ekiplerinden Ajax forması giyen 19 yaşındaki genç futbolcu Naci Ünüvar'ın Trabzonspor'a transferi konusunda  tek engelin 'Türk vatandaşlığı" detayı olduğu ortaya çıktı.
26.08.2022 Trabzonspor
Fatih’te çıplak vaziyette etrafa saldıran kadın mahalleliyi canından bezdirdi
Fatih’te çıplak vaziyette etrafa saldıran kadın mahalleliyi canından bezdirdi İstanbul Fatih’te çıplak bir vaziyette çevredekilere saldıran Rus uyruklu kadın mahalleliyi isyan ettirdi. Rus uyruklu kadının çevredeki vatandaşlara verdiği rahatsızlık ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
20.08.2022 Yaşam
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak? 27 bin sözleşmeli personel alımı ve atama bilgileri!
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak? 27 bin sözleşmeli personel alımı ve atama bilgileri! Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başvuruları için gözler yapılacak açıklamalara çevrildi. Personel alımı başvuruları için geri sayım başlarken başvuru tarihleri de pek çok aday tarafından araştırılıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre 2022 yılının sonuna kadar doktor, ebe, hemşire, sağlık memuru gibi kadrolardan Sağlık Bakanlığı'nda çalışmak üzere sağlık personeli alımı gerçekleşecek. Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihleri merak edilen konular arasında geliyor. Ayrıca KPSS soruşturmasının da süreci etkileyip etkilemeyeceği de merak konusu. Peki, Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı başvurusu ne zaman? Başvuru şartları belli oldu mu? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin son bilgiler…
7.08.2022 Personel Alımı
Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman, kadro dağılımı (branş) nasıl olacak?
Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman, kadro dağılımı (branş) nasıl olacak? Sağlık Bakanlığı 27 bin sağlık personeli istihdam edecek! Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2022 yılının sonuna kadar sözleşmeli olarak istihdam edilecek sağlık personeli sayısı 27 bin olarak belirlendi. Peki, Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman, Sağlık Bakanlığı personel alımı hangi branşlarda yapılacak? 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı nasıl olacak?
29.07.2022 Personel Alımı
Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: Tüm iş ve işlemler kayıt altındadır
Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: Tüm iş ve işlemler kayıt altındadır Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşlık işlemlerinin usulüne uygun yapılmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, tüm iş ve işlemlerin kayıt altında alındığını açıkladı.
22.06.2022 Gündem
BES'te yeni dönem! Ödemede devrim gibi karar yüzde 30...
BES'te yeni dönem! Ödemede devrim gibi karar yüzde 30... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren devrim gibi karar. BES'te yeni dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) konut alma, evlilik ve iş kurma gibi katılımcıların finansmana ihtiyaç duyacakları önemli olaylarda birikimlerini kısmen çekerek sistemde kalma çalışmasında sona gelindi. Çalışma kapsamında 18 yaşından önce sisteme giren çocukların üniversite eğitimi için de kısmen ödeme hakkı geliyor. BES'te yeni çalışmanın şifreleri...
28.05.2022 Ekonomi
Kiralık ve satılık evler için dikkat çeken açıklama! Konut fiyatları düşebilir, 3 ay...
Kiralık ve satılık evler için dikkat çeken açıklama! Konut fiyatları düşebilir, 3 ay... Satılık ve kiralık konutlar ile ilgili açıklama geldi. Son 3 aydır resmen durdu. Konut piyasası ile ilgili son dönemde birçok yeni gelişmeler yaşanıyor. Artan konut ve kira fiyatları sebebiyle yapılacak düzenlemeler dört gözle bekleniyor. Ev sahibi ve kiracıyı mağdur etmeyecek yeni bir çalışmanın yapıldığını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bu açıklaması vatandaşın gözünü Kabine'ye çevirdi. Öte yandan konut piyasası ile ilgili fiyatların düşüp düşmeyeceği ile ilgili de değerlendirmeler geliyor. Konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutarın 400 bin dolara yükseltilmesi sonucu satılık ev fiyatlarının tepetaklak olabileceği belirtilirken; özellikle son 3 aydır ise konutta alım satımların durduğu ve konut fiyatların düşebileceği açıklaması yapıldı. İşte satılık ve kiralık konut piyasası ile ilgili son açıklamalar ve yaşanan gelişmeler...
27.05.2022 Ekonomi
23 Mayıs ne günü, tarihte bugün ne oldu? 23 Mayıs dünya ne günü, doğan ve ölen ünlüler kim, Türkiye’de ve dünyada olan olaylar!
23 Mayıs ne günü, tarihte bugün ne oldu? 23 Mayıs dünya ne günü, doğan ve ölen ünlüler kim, Türkiye’de ve dünyada olan olaylar! 23 Mayıs bugün yaşanan olaylar, doğumlar ölümler merak ediliyor. Biz de bugün meydana gelen olayları sırasıyla derledik. Peki, 23 Mayıs ne günü, kim doğdu, kim öldü, hangi olaylar oldu? İşte, 23 Mayıs yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
23.05.2022 Gündem
BES'te yeni dönem! Resmen değişti, 3 yıl şartı ve...
BES'te yeni dönem! Resmen değişti, 3 yıl şartı ve... BES’te peş peşe değişiklikler yapıldı. Yapılan düzenlemelerin ardından yeni döne başladı. Bu yeniliklerin en önemlilerinden birisi de 18 yaş altı çocukların da sisteme girebilmeleri oldu. Aileler çocukları için bireysel emeklilik hesabı açarak bir kumbara gibi para biriktirebilecek. Anne-babalar çocuklarının ilerleyen yaşlarda birikim elde etmesini sağlamak için BES'e dahil oluyor. Böylece hem küçük yatırımlar ile birikim sağlanıyor hem de devlet desteğinden yararlanmak mümkün oluyor. Yapılan değişiklikle BES'te devlet desteği artırıldı. Ayrıca avans sistemi de devreye alınarak nakit para ihtiyacı durumunda Bireysel Emeklilik Sistemi'nden para çekmek de mümkün hale getirildi. Artık sandık, dernek, vakıflarda çalışan ve emekli olanlar da birikimlerini BES hesabına aktarabilecek. Son düzenleme ile de ise bireysel emeklilik sistemine 500 bin dolar yatıran ve 3 yıl sistemde kalan yabancılar da Türk vatandaşlığı alabilecek. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...  
14.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Vatandaşlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk vatandaşlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.