Gazete Vatan Logo
Galatasaray TFF 'Mavi Kart' uygulamasını açıkladı Yusuf Demir Galatasaray'ın yeni transferi oldu

TFF 'Mavi Kart' uygulamasını açıkladı Yusuf Demir Galatasaray'ın yeni transferi oldu

TFF’nin, “Kulüpler, A Takım listesine yazılan 14 yabancı futbolcuya ilaveten; Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A takım listesine yazabilirler” uygulaması en çok Yusuf Demir'e yaradı.

TFF 'Mavi Kart' uygulamasını açıkladı Yusuf Demir Galatasaray'ın yeni transferi oldu

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, A Milli Takım’da oynama uygunluğu bulunmayan ancak Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan bir oyuncunun 14 yabancıya ilave olarak A takım müsabaka listesine yazılabilmesine imkan sağlayacak şekilde statüde yaptığı sürpriz değişiklik, Yusuf Demir konusunda Galatasaray’ın yüzünü güldürdü. TFF’nin, “Kulüpler, A Takım listesine yazılan 14 yabancı futbolcuya ilaveten; Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A takım listesine yazabilirler” şeklindeki yeni kararıyla beraber Yusuf Demir’in yerli statüsü kazanması planları değiştirdi.

Yusuf, Avusturya Milli Takımı’nı seçtiği ve yabancı statüsünde olduğu için geçen sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda sadece 6 maçta şans bulmuştu. Sakatlık sorunları da yaşayan 20 yaşındaki yetenekli futbolcunun istediği süreleri alamadığı için kiralık bir takıma verilmesi planlanıyordu. Ancak TFF’nin yeni düzenlemesinin ardından Yusuf Demir kararı gözden geçirildi. Galatasaray, yerli oyuncu statüsünde değerlendireceği için Yusuf’u elinde tutacak. Geçen sezon Rapid Wien’den 6 milyon euroya alınan Yusuf Demir önümüzdeki sezon yabancı sınırına takılmadan kadroda yer alabilecek.

Haberin Devamı

BİR DEĞİL 2 TAKVİYE

Galatasaray’ın Sacha Boey’i satması halinde sağ bek pozisyonuna iki takviye yapacağı öğrenildi.

Sarı-kırmızılıların Mert Müldür ile beraber bir de yabancı transferi yapmayı planladığı belirtildi. Sassuolo’da top koşturan Mert’in farklı pozisyonlarda oynayabilme özelliğinin teknik kadronun elini güçlendireceği bildirildi. Sarı-kırmızılı yönetimin Sacha Boey gibi yine potansiyeli yüksek ve ilerde satıldığında ciddi bonservis bedeli kazandıracak bir transfer hamlesinde bulunacağı da dile getirildi.

DURSUN ÖZBEK: ICARDİ İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kiralık sözleşmesi biten Mauro Icardi’nin kadroda tutulması konusunda umut dolu ifadeler kullandı. TFF genel kuruluna katılan Özbek, Arjantinli golcünün durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Icardi, sadece Galatasaray taraftarının değil, Türkiye’deki futbola aşık herkesin sevgilisi haline geldi. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bütçemizin el verdiği çerçevede ama maksimum gücü sarf ederek Icardi’yi takıma katmaya çalışıyoruz. Göreceğiz bakalım. Çalışmalarımız devam ediyor. Galatasaray’ın olduğu her yerde umut vardır” dedi.

Haberin Devamı

TFF Mavi Kart uygulamasını açıkladı Yusuf Demir Galatasarayın yeni transferi oldu