Son dakika Türk Deniz Kuvvetleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Deniz Kuvvetleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Deniz Kuvvetleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk deniz kuvvetleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.097 türk deniz kuvvetleri haberi bulunmuştur. Tüm türk deniz kuvvetleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
ASELSAN'ın yeni silah sistemi Konya'da test edildiASELSAN'ın 18 ülkeye teslimatını yaptığı SMASH Uzaktan Komutalı Stabilize Deniz Silah Sistemleri Ürün Ailesi’ne güncel tehditlere karşı etkinlik sağlayacak yeni bir ürün katılıyor.
Feribot kazasında yeni gelişme! Can kaybı 14’e yükseldiKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen gemi kazasının ardından sürdürülen arama çalışmalarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını belirterek, "Böylelikle kazada hayatını kaybeden insanlarımızın sayısı 14’e yükselmiş, kayıp insanlarımızın sayısı 14’e düşmüştür" dedi.
343 bin kişi TEKNOFEST Mavi Vatan’da buluştuGölcük’te deniz, hava ve teknolojinin buluştuğu TEKNOFEST Mavi Vatan, yoğun ziyaretçi ilgisi, nefes kesen gösteriler, teknoloji yarışmaları, spor etkinlikleri ve tarihi teknoloji çalışmalarıyla tamamlandı. 4 gün süren festivali 343 bin kişi ziyaret ederek festival coşkusuna ortak oldu. Kapanış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katılırken, yarışmalarda dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi. TEKNOFEST’in yeni rotası ise 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa olacak.
TEKNOFES Mavi Vatan Gölcük'te başladı: Gurur tablosuna yüzbinler şahit olduTürkiye’nin denizcilik ve savunma teknolojilerine odaklanan TEKNOFEST Mavi Vatan, Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda başladı. 20-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen festivalin ilk gününde, Türk Deniz Kuvvetleri’nin önemli savaş gemileri, hava araçları, insansız sistemleri ve savunma teknolojileri ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.
İzmit Körfezi tarihi buluşmaya hazırlanıyorTEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında TCG Anadolu, TCG Heybeliada, TCG Derya ve TCG Preveze’nin de aralarında bulunduğu Türk Donanması’nın seçkin platformları ile gökyüzünün yerli ve milli gururları Bayraktar TB2, Bayraktar TB3 ve AKINCI insansız hava araçları, 19 Ağustos’ta İzmit Körfezi’nde gökyüzü ve denizlerde buluşarak vatandaşları selamlayacak.
Mavi Vatan'da Bayraktar TB3 ve ALBATROS-S'den güç gösterisi! Hedefler tam 12'den vurulduBaykar ve ASELSAN’ın milli imkânlarla geliştirdiği platformlarla Mavi Vatan’da müşterek harekât kabiliyetinin gücünü gösteren başarılı bir teste imza atıldı. Akdeniz’de bulunan TCG Anadolu’dan havalanan Bayraktar TB3 SİHA’nın veri bağı üzerinden yönetilen ASELSAN Albatros-S KİDA deniz üstündeki hedefi etkisiz hale getirdi.
'Bayraktar TB3' SİHA tatbikatta kullanıldı, kuvvet komutanları art arda açıklama yaptı'Deniz Kurdu 2/2025' tatbikatının 'Seçkin Gözlemci Günü' (SGG) kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açıklama yaptı.
Bayraktar TB3 İnsansız Hava Aracı ilk kez tatbikatta kullanıldıTürk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Deniz Kurdu 2/2025 Tatbikatı' kapsamında TCG Anadolu çok maksatlı amfibi gemisinden havalanan 'Bayraktar TB3 İnsansız Hava Aracı', ilk kez bir tatbikatta kullanıldı.
Yunanistan'ın ardından İsrail: Mavi Vatan 2025 dizleri titretti: İsrail'in Suriye planı ortaya çıktıİsrail kabinesinin düzenlediği Türkiye ile ilgili özel bir güvenlik toplantısında, İsrail'in Suriye'deki planları ortaya çıktı. Görüşmede İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen'in, Suriye'yi kanton bölgelere bölünmesini önerdiği ifade edildi. Öte yandan Fransız gazetesi Le Monde, Türkiye'nin "bölgenin en güçlüsü" olduğunu belirtirken İsrail basınında "Mavi Vatan 2025" tatbikatına duyulan panik dikkat çekti. İsrael Hayom gazetesi, savunma sanayisindeki yerli ve milli gelişmelerin altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir’de törene katılacak
Cumhuriyet’in 101’inci yılı ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devlet erkânı ile birlikte 29 Ekim etkinlikleri kapsamında ilk olarak Anıtkabir’de düzenlenecek törene katılacak. Buradaki törenin ardından Beştepe’ye geçerek, tebrikleri kabul edecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Attığımız adımları korkuyla takip ediyorlarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in 'Bir çocuğun oyuncağını beklemesini bekler gibi bekledim' dediği Savarona'yı bakımsızlıktan kurtarıp milletimize kazandırdık. Birileri sadece Gazi'nin ismini kullanarak siyasi rant peşinde koşarken biz binlerce yıllık tarihimizin tamamını bir bütün olarak kucaklıyoruz" dedi.
Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı iki karakol gemisi Katar'da görev yapacak!Türkiye ile Katar'ın Umm Al Houl Deniz Üssü'nde görev yapacak olan 2 Tuzla sınıfı karakol gemisi için Muğla'nın Marmaris ilçesi Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda yapılan askeri tören ile görevlendirme programı düzenlendi. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun da katıldığı törende Katar'da görev yapacak olan gemilerin özellikleri anlatıldı. Tatlıoğlu, "Deniz gücümüz, küresel güvenliğe katkı sağlamaya devam ediyor" dedi.
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yapılan açıklamada, son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Öte yandan F-16 ile ilgili iddialara cevap verildi.
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
Atatürk'ün gezi teknesi, Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyorÇanakkale Boğaz Komutanlığı'na bağlı Deniz Müzesi Komutanlığı'nın bahçesine deniz yoluyla getirilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün gezi teknesi olarak kullandığı 'M/G Acar', müze olarak sergileniyor. Müze gemi de, yemek yediği salon ile kamarası yer alıyor.
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir?Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde 571 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. Kayıp mürettebata ulaşmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) komandoları da devreye girdi. SAS komandoları, geminin makine dairesinde çalışma gerçekleştirecek. Mürettebatın denize sürüklenme ihtimaline karşı balıkçılar da gırgırlarla su yüzeyinde arama başlattı. Peki, SAS komandosu nedir? İşte SAS açılımı ve merak edilen detaylar
Porsun ne demek, Porsun astsubay nedir? Deniz kuvvetleri Porsun ne iş yapar?Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetlilerine bağlı olarak yapanlar tarafından bilinir ki Deniz Kuvvetlerinin farklı gelenekleri, isimlendirmeleri ve yaklaşımları vardır. Porsun astsubaylık da bunlardan biridir. Peki, Porsun ne demek, Porsun astsubay nedir? Deniz kuvvetleri Porsun ne iş yapar?
Doğu Akdeniz'de nefes kesen anlar! Türk Deniz Kuvvetleri'nde 'ZAHA' ilk defa kullanıldıTürk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Doğu Akdeniz-2023 Tatbikatı' sürüyor. Antalya Körfezi'nde gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği gerçekleştirilen kurtarma operasyonunda hem denizde hem karada hareket edebilen yerli üretim Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) ilk defa kullanıldı.
Kuşadası açıklarında akıntıyla sürüklenen Türk balıkçı teknelerine Yunan askerleri saldırdıYunan askeri akıntıya kapılıp zorda kalan Türk balıkçı teknelerini demir çubukla taciz etti. Aydın'ın Kuşadası açıklarında avlanırken akıntıyla sürüklenen 2 Türk balıkçı teknesine, Yunan Sahil Güvenlik ekibi demir çubukla saldırıp, tazyikli su sıktı. Ardından Türk kara sularına giren Yunan botu, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince bölgeden çıkartıldı. Yaşanan o anlar cep telefonuyla görüntülendi.
NATO'dan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'a övgü dolu sözlerNATO, Türkiye'nin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat için övgü dolu sözler yayınladı. Mesajda "Konumu, ittifakın deniz operasyonlarının ve tatbikatlarının başarısı için kritik öneme sahiptir" denildi.
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli olduYüksek Askeri Şura kararıyla Tuğamiral rütbesine terfi ettirilerek Türk Deniz Kuvvetleri tarihinin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat'ın görev yeri 11 Ağustos 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla belli oldu. Fırat, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Başkanı görevine atandı.
Türk Deniz Kuvvetleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk deniz kuvvetleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.