Turizm Sezonu

Turizm Sezonu

Son dakika turizm sezonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan turizm sezonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını turizm sezonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turizm Sezonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turizm sezonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 487 turizm sezonu haberi bulunmuştur. Tüm turizm sezonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dolandırıcıların yeni turizm sezonunda hedefi kiralık villalar
Dolandırıcıların yeni turizm sezonunda hedefi kiralık villalar Daha önce 5 yıldızlı otellerin internet sitelerini birebir taklit ederek tatil hayali kuran tüketicileri mağdur eden dolandırıcılar, yeni turizm sezonunda rotayı kiralık villalara çevirdi.
10.05.2024 Gündem
9 günlük bayram tatilinde yurt dışının gözdesi Yunan adaları
9 günlük bayram tatilinde yurt dışının gözdesi Yunan adaları Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
Bayramın yeni gözdesi: Vizesiz Yunan adaları! 1 Nisan'da başlıyor
Bayramın yeni gözdesi: Vizesiz Yunan adaları! 1 Nisan'da başlıyor Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
Skuterler Antalya’da da sabırları taşırdı
Skuterler Antalya’da da sabırları taşırdı Antalya'da usulsüz kullanılan, kazalara sebep olan skuterlerle ilgili valilik harekete geçti. Vali Hulusi Şahin, "Bu usulsüz kullanıma asla müsaade etmeyeceğiz. Usulüne uygun olmayan, protokolüne uygun olmayacak sayıda, fazlaca konuşlandırmış şirketler var. Bunlara tahammül etmeyeceğiz. Cezai işlemleri en sert şekilde yapacağız. Bu işi zapturapt altına alacağız" dedi.
28.12.2023 Gündem
Marmaris’te turist sayısındaki artış ve sezonun uzaması turizmi olumlu etkiledi
Marmaris’te turist sayısındaki artış ve sezonun uzaması turizmi olumlu etkiledi Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde esnaf ve turizmciler, turist sayısındaki yüzde 15 artışın olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken sezonun Kasım ayına kadar uzamasının da etkisini hissettiklerini belirtti. Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, "Ülkemize ziyarete gelen turist sayısını ve ülke yelpazesini genişletmemiz gerekir" dedi.
23.09.2023 Yaşam
Avrupalı turist Antalya'da sezonu uzattı! Doluluk oranı yükseldi
Avrupalı turist Antalya'da sezonu uzattı! Doluluk oranı yükseldi Antalya'da turizm sezonu, özellikle Batı Avrupa ülkelerinden gelen rezervasyonlarla birlikte kasım ayı ortalarına kadar uzadı. Eylülün ilk haftası verilerine göre 11 milyon 350 bin turist sayısını aşan, ay sonunda 12 milyon barajını geçmeyi hedefleyen sektörün temsilcileri, ekim rezervasyonlarının da çok iyi olduğunu açıkladı.
21.09.2023 Ekonomi
Turizm patladı, toplu taşıma şoförsüz kaldı! 20 bin lira maaşla çalışacak eleman yok
Turizm patladı, toplu taşıma şoförsüz kaldı! 20 bin lira maaşla çalışacak eleman yok Turizm kenti Antalya’nın gelen turist sayısında 2019 yılını geride bırakarak 8 milyonu aşkın turist sayısıyla rekor kırması, toplu taşıma araçlarını şoförsüz bıraktı. Şoförlerin turizme yönelmesiyle büyükşehir belediyesi tarafından şehrin birçok noktasında verilen ilanlar da arayışa çözüm olmadı. Üst geçitlere asılan dev afişlerin ardından 600 başvuru oldu, 100 kişi işe alındı. 20 bin TL maaşla şoför bulunamayan kentte 120 kişilik şoför açığı kapanmadı.
4.08.2023 Yaşam
Tezgahlar balıkla dolup taştı! Fiyatlar yarıya düştü
Tezgahlar balıkla dolup taştı! Fiyatlar yarıya düştü Yasak kalktı, tezgahlar balıkla doldu. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, 15 Temmuz itibarıyla Ege'de izin verilen trol avcılığı ile balık fiyatlarının düştüğünü söyledi.
24.07.2023 Ekonomi
Turizm hareketliliği yeniden başladı, rezervasyonlar arttı
Turizm hareketliliği yeniden başladı, rezervasyonlar arttı Dünya'nın ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinin başında gelen Muğla'nın Marmaris ilçesinde genel seçim sürecinde yavaşlayan rezervasyonlar, Haziran ayı itibari ile tekrar yükselişe geçti.
10.06.2023 Ekonomi
"Zigana'nın Nazar Boncuğu" Limni Gölü'nde turizm sezonu Ramazan Bayramı ile başlayacak
"Zigana'nın Nazar Boncuğu" Limni Gölü'nde turizm sezonu Ramazan Bayramı ile başlayacak Tarih boyunca çok önemli bir geçit olan Zigana Dağının yamacında yer alan ve “Zigana'nın Nazar Boncuğu" olarak nitelendirilen tabiat harikası Limni Gölü Tabiat Parkında yeni sezon Ramazan Bayramı’yla başlayacak.
18.04.2023 Yaşam
Alanya sahillerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor
Alanya sahillerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kleopatra plajında hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.
17.09.2022 Gündem
Trabzon'da 'turizm göçü' ile nüfus arttı
Trabzon'da 'turizm göçü' ile nüfus arttı Doğa ve kültür turizminde Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi birçok destinasyonu bünyesinde barından Trabzon'da, yaz turizm sezonu hareketliliği yaşanıyor. Sayısı günlük 25'e çıkarılan 'charter' uçak seferleriyle Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman ve İsrail gibi Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden günlük 3 bin 500 turistin geldiği kentin nüfusu turizm göçüyle arttı; otel, pansiyon, bungalov evlerle araç kiralama ve tur acentelerinde tam kapasite hizmet sunuluyor.
30.07.2022 Yaşam
Geceliği 300 dolar! 'Fiyatlarımız uygun'
Geceliği 300 dolar! 'Fiyatlarımız uygun' Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, yaz sezonunda yerli turistlerin yanı sıra charter uçak seferleriyle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelenleri ağırlıyor. Otel ve pansiyonların tam kapasiteye ulaştığı turizm merkezinde yoğun rağbet gören ahşap bungalov evlerin geceliği 300 doları aştı. Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz, "Genelde Körfez ülkelerinden çok fazla rağbet olduğu için biz de konaklama ücretlerini dolar üzerinden yaptık. Diğer tatil yerlerine bakıldığı zaman fiyatlarımız uygun" dedi.
22.07.2022 Ekonomi
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor Nöroloji Uzmanı Dr. Elif Sarıönder Gencer, inmenin tüm ölümlerin nedenleri arasında 3. sırada yer aldığına dikkat çekerek, “Türkiye’de yaşlanan nüfus ve değişen demografik veriyle birlikte, yılda 50 binin üzerinde, 100 bine yakın inme vakası bekleniyor” dedi. Gencer, yüzde ani kayma, aynı taraf kol ya da bacakta güçsüzlük, konuşma veya konuşulanı anlam sorunlarına yol açabildiğini belirterek, tedavide ilk 4 saatin büyük önemli olduğunu vurguladı.
22.07.2022 Sağlık
Türkiye'nin cennet bölgesinde yabancı turist akın etti! Yerli turist neredeyse yok! Günlüğü 300 dolar
Türkiye'nin cennet bölgesinde yabancı turist akın etti! Yerli turist neredeyse yok! Günlüğü 300 dolar Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, yaz sezonunda yerli turistlerin yanı sıra charter uçak seferleriyle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelenleri ağırlıyor. Otel ve pansiyonların tam kapasiteye ulaştığı turizm merkezinde yoğun rağbet gören ahşap bungalov evlerin geceliği 300 doları aştı. Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz, "Genelde Körfez ülkelerinden çok fazla rağbet olduğu için biz de konaklama ücretlerini dolar üzerinden yaptık. Diğer tatil yerlerine bakıldığı zaman fiyatlarımız uygun" dedi.
22.07.2022 Ekonomi
Antalya'daki otellerin tamamı dolu
Antalya'daki otellerin tamamı dolu Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, "Antalya genelinde otellerde doluluklar devam ediyor. Okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması nedeniyle iç pazarda da yoğun talep aldık. Bugün itibarıyla Antalya'nın tamamı dolu" dedi.
12.07.2022 Ekonomi
Norveç vatandaşları Türkiye'ye kimlikle giriş yapabilecek
Norveç vatandaşları Türkiye'ye kimlikle giriş yapabilecek Norveç vatandaşları geçici bir süreliğine Türkiye'ye kimlik kartlarıyla gelebilecek. Kararı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından Norveç Dışişleri Bakanı duyurdu.
17.06.2022 Gündem
EGM'den uyuşturucu tacirlerine operasyon! 288 şüpheliden 97'si tutuklandı
EGM'den uyuşturucu tacirlerine operasyon! 288 şüpheliden 97'si tutuklandı Turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerde başlatılan Sahil Rüzgarı, Tırpan ve Müsilaj operasyonlarının bilançosu açıklandı. Organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında farklı tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarda 288 şüpheliden 97'si tutuklandı, firari 27 şüphelinin yakalama çalışmaları sürüyor. Operasyonlarda çok sayıda silah, tüfek, bıçak, kılıç, uyuşturucu madde ve çok miktarda para ele geçirildi.
5.06.2022 Gündem
Kod adı: Müsilaj! 16 ilde düğmeye basıldı, çok sayıda gözaltı var
Kod adı: Müsilaj! 16 ilde düğmeye basıldı, çok sayıda gözaltı var EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekiplerince 16 ilde eş zamanlı yapılan Müsilaj Operasyonu'nda 263 şüpheli gözaltına alındı.
27.05.2022 Gündem
KOM ekiplerince suç örgütlerine yönelik sahil şeridindeki illerde “Müsilaj” operasyonu
KOM ekiplerince suç örgütlerine yönelik sahil şeridindeki illerde “Müsilaj” operasyonu Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, ekiplerince sahil şeridindeki illerde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik 16 ilde eş zamanlı “Müsilaj” operasyonu başlatıldı.
26.05.2022 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı'
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği virüsüne karşı yüzde 85 etkili olduğu belirtilen çiçek virüsü aşısının 1972'de görülen son vakanın ardından dünyada üretiminin yasaklandığını söyledi. Ceyhan, 1990'da Körfez krizinde Saddam Hüseyin'in çiçek virüsünü biyolojik silah olarak kullanacağı iddiası üzerine ABD ve Batı Avrupa ülkelerinin çiçek aşısı üretmeye başlamasıyla aşıyı sakladıklarının ortaya çıktığını belirtti. Türkiye'de o yıllarda kendisinin de içinde bulunduğu komisyon kurulduğunu belirten Ceyhan, "O zaman Refik Saydam'da çiçek aşısının çok az miktarda saklandığını söylediler sonra onu çoğaltmaya kalktık, çoğalmadı; çünkü canlı değildi virüs. Şu anda ABD ve Batı ülkelerinin birkaç tanesi bu aşıyı geliştirip çoğaltabilme imkanına sahip" dedi.
24.05.2022 Gündem
2022 tatil sezonunda yoğun talep yurt dışı turlarına
2022 tatil sezonunda yoğun talep yurt dışı turlarına Yaz sezonunun yaklaşmasıyla tatil hazırlıkları hızla başladı. İki yılı aşkın süredir devam eden pandemi nedeniyle evlerine kapanan yurttaşlar, yaz tatili için valizlerini hazırlamaya çoktan koyuldu.
28.04.2022 Yaşam
Haftalık kirası 100 bin lira! Bayram yoğunluğu başladı, doluluk yüzde 90'a ulaştı
Haftalık kirası 100 bin lira! Bayram yoğunluğu başladı, doluluk yüzde 90'a ulaştı Yaklaşan Ramazan Bayramı tatili için haftalığı 10 bin ile 110 bin lira arasında değişen lüks villalar, büyük ilgi görüyor. Günler öncesinden yüzde 90'ı dolan villalar, pandemi döneminde de izole tatili tercih edenlerden rağbet görmüştü.
25.04.2022 Ekonomi
Bayram öncesi talep patladı! En ucuzu 10 bin lira...
Bayram öncesi talep patladı! En ucuzu 10 bin lira... Yaklaşan Ramazan Bayramı tatili için haftalığı 10 bin ile 110 bin lira arasında değişen lüks villalar, büyük ilgi görüyor. Günler öncesinden yüzde 90'ı dolan villalar, pandemi döneminde de izole tatili tercih edenlerden rağbet görmüştü.
25.04.2022 Yaşam
Ev fiyatları ve kiralar resmen uçtu! ‘İnanılmaz rakamlar’ deyip duyurdu: Yüzde 300 arttı...
Ev fiyatları ve kiralar resmen uçtu! ‘İnanılmaz rakamlar’ deyip duyurdu: Yüzde 300 arttı... Kira ve ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Konut satışı yüzde 71 arttı, 2 bin 500- 3 bin TL'lik evlerin kirası 10 bin liraya kadar çıktı. Ukrayna ile Rusya savaşı fiyatları katladıkça katladı, kira fiyatları Türk halkını ağır etkiledi. Kiralık evler boşalıyor, aile yanına göç başladı. Kira fiyatları yüzde 300 arttı, 40 bin liraya kadar kiraya verilen evler olduğu ortaya çıktı. Türkiye’deki gayrimenkul sektörü yabancılardan büyük ilgi görüyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Antalya'ya gelen Ukraynalılar, aylığı 20-40 bin liradan daire kiralayıp, yıllık peşin ödüyor. 2021'e göre 2022 yılı Mart ayında Rusların konut satın alımı yüzde 30 artarken, Ukraynalılarda artış yüzde 80'e ulaştı. İşte ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
23.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Turizm Sezonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turizm sezonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.