Tereyağı

Tereyağı

Son dakika tereyağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tereyağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tereyağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tereyağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tereyağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 906 tereyağı haberi bulunmuştur. Tüm tereyağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Ucuz baklavada yüksek şeker tehlikesi uyarısı geldi! Fıstıklı baklavanın maliyeti 600 lira
Ucuz baklavada yüksek şeker tehlikesi uyarısı geldi! Fıstıklı baklavanın maliyeti 600 lira Bayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
9.04.2024 Ekonomi
Gıda etiketleri için yeni karar! Resmen değişti, tarih belli oldu
Gıda etiketleri için yeni karar! Resmen değişti, tarih belli oldu Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüketicilerin korunması için gıda etiketlerinde yeni düzenlemeye gidilerek, ilgili Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...
6.04.2024 Gündem
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Gündem
Adanalıların sofrasından eksik olmuyor! Sıradan pilavları unutun, dakikalar içinde hazır, işte dövme pilavı tarifi
Adanalıların sofrasından eksik olmuyor! Sıradan pilavları unutun, dakikalar içinde hazır, işte dövme pilavı tarifi Bir kez yiyen tadını unutamıyor. Adana denilince akla ilk kebap gelse de birçok yöresel lezzet damakları çatlatıyor. Birçok lezzeti barındıran Adana’nın meşhur lezzetlerinden birisi de dövme pilavıdır. Sıradan pilavları unutturacak bu lezzet sadece 20 dakikada hazırlanıyor. İşte “Adana usulü dövme pilavı nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı size özel tarifimizde...
24.03.2024 Adana
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
Marketlerde yeni dönem! Resmen değişti, artık etiketlerde yazılmayacak
Marketlerde yeni dönem! Resmen değişti, artık etiketlerde yazılmayacak Marketlerde yeni dönem resmen başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı yeni kararı açıkladı. Gıdanın adı artık rafta aynı punto, aynı stil ve karakterde yazılacak. Etiketlerde ve ambalajlarda tüketicinin yanıltılmasına izin verilmeyecek. İşte detaylar...
24.02.2024 Ekonomi
Menemenin tadını 10 kat artırıyor! Tavaya bir kaşık ekleyince lezzetine doyum olmuyor
Menemenin tadını 10 kat artırıyor! Tavaya bir kaşık ekleyince lezzetine doyum olmuyor Kahvaltıda ya da akşam yemeğinde vazgeçilmez lezzet menemendir. Herkesin kendine özgü menemen pişirme yolu vardur. Ancak daha lezzetli ve doyurucu olmasının sırrı bir başka detayda yatıyor. İşte harika menemenin sırrı...
8.02.2024 Yaşam
Tereyağı yerine kullanılan yağlar... En az onun kadar doğal ve şifa deposu!
Tereyağı yerine kullanılan yağlar... En az onun kadar doğal ve şifa deposu! Mis gibi böreklere, pilavlara ve tatlılara konulan tereyağının fiyatı şu sıralar altından farksız. Hayvansal gıdalardan uzak durmak isteyenler tereyağına alternatif aramaya başladı. İşte tereyağı yerine kullanabileceğiniz şifa deposu yağlar...
5.02.2024 Yaşam
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... E vitamini yağda çözünen bir vitamindir ve birçok gıdada da bulunur. E vitamini en çok kırmızı et, ceviz, fındık, ton balığı, somon, yumurta ve tahıllarda bulunmaktadır.
5.01.2024 Sağlık
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi...
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi... Sağlıklı beslenme ve diyet söz konusu olduğunda önemli olan beslenme listesinde bulunan yağın türüdür. Yeni yapılan araştırmalar az yağlı diyetler yerine sağlıklı yağlardan zengin beslenme listelerinin uygulanmasını tavsiye etmektedir.
3.01.2024 Sağlık
Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgam, öksürük ile birlikte gelen özellikle sonbahar ve kış döneminde görülen rahatsızlıklardan biridir. Balgam söktürücü şuruplar, haplar ya da doğal çaylar ile kolayca geçebilecek rahatsızlıklardan biridir. Özellikle zencefilli ve ballı kürler ile geçmeyen öksürükler kolay bir şekilde giderilebilir.
28.12.2023 Sağlık
Omlet Kaç Kalori? Omlet Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Omlet Kaç Kalori? Omlet Besin Değerleri Ve Kalorisi... Omlet, kahvaltıların vazgeçilmezi olan bir yemektir. Yumurta ile yapılan omlet, isteğe göre çeşitlenebilir. Ana malzemesi yumurta olduğu için hem doyurucu hem de çok besleyicidir. Özellikle çocukların kahvaltısında mutlaka yer alması gerekir.
19.12.2023 Sağlık
Luhum Pilavı tarifi! Luhum pilavı nasıl yapılır, Gelinim Mutfakta Luhum pilavı nerenin?
Luhum Pilavı tarifi! Luhum pilavı nasıl yapılır, Gelinim Mutfakta Luhum pilavı nerenin? Lezzetiyle çok sevilen Luhum Pilavının nasıl yapıldığı, malzemeleri sorgulanıyor. Hamur üzerindeki kıyma ile servis edilen Luhum Pilavı deyim yerindeyse damak çatlatıyor. Peki, Luhum pilavı nasıl yapılır? Luhum pilavı malzemeleri nelerdir, Luhum pilavı nerenin?
7.11.2023 Gündem
A101 26 Ekim aktüel katalog 2023 yayınlandı! Toz şekerin kilosu 39 TL, tereyağı 120 TL'ye indi! Süprizlerle dolu...
A101 26 Ekim aktüel katalog 2023 yayınlandı! Toz şekerin kilosu 39 TL, tereyağı 120 TL'ye indi! Süprizlerle dolu... A101 26 Ekim aktüel katalog 2023 yayınlandı. Ucuz alışveriş yapmak isteyen vatandaşların merakla beklediği A101 güncel katalogda toz şekerin kilosu 39 TL'ye düştü. Terayağı severler için de fiyatlarda indirime gidildi. Çekme karavan bir yık önce müşterilere sunulmuştu. Bu hafta katalogda çekme karavana da yer verildi. Öte yandan mutfak ürünleri de fiyatlar düştü. İşte 26 Ekim A101 aktüel katalog 2023...
23.10.2023 Ekonomi
BİM 25 Ağustos 2023 aktüel ürünler kataloğu nede yok? Bu Cuma BİM kataloğu yayınlandı mı, 25 Ağustos BİM kataloğu yerine 29 Ağustos BİM aktüel ürünler kataloğu
BİM 25 Ağustos 2023 aktüel ürünler kataloğu nede yok? Bu Cuma BİM kataloğu yayınlandı mı, 25 Ağustos BİM kataloğu yerine 29 Ağustos BİM aktüel ürünler kataloğu 25 Ağustos BİM kataloğu 2023 neden yok? BİM aktüel ürünler kataloğu her hafta Salı ve Cuma günleri raflarda alıcısını bekliyor. 25 Ağustos Cuma BİM aktüel ürünler kataloğu için merakla bekleyen vatandaşlar bu hafta market zincirinin Cuma günü kataloğunu yayınlanmadığını gördü. Arama motorlarına yönelen vatandaşlar "BİM aktüel 25 Ağustos 2023 kataloğu neden yok?” sorusuna yanıt arıyor. 29 Ağustos kataloğu yayınlandı. Peki, BİM 25 Ağustos 2023 aktüel ürünler kataloğu neden yok, bu cuma olmayacak mı?
25.08.2023 Ekonomi
Kurabiyeleri bayatlasa da yiyebilirsiniz! İşte altın formül
Kurabiyeleri bayatlasa da yiyebilirsiniz! İşte altın formül Bayatlamalarından endişe etmeden artık istediğiniz kadar kurabiye yapabilirsiniz. Hiçbir şey, bayat bir kurabiyeyi ısırmak kadar kötü olamaz. Peki, size kurabiyelerinizi canlandıracak ve yeniden yumuşak, lezzetli pişmiş atıştırmalıklar sunacak bir tüyodan bahsetsek; ekmek!
1.08.2023 Gündem
Kahvaltıda çayla, öğlen buz gibi ayranla gidiyor! Yaz kahvaltısına yakışan çıtır kıymalı börek tarifi
Kahvaltıda çayla, öğlen buz gibi ayranla gidiyor! Yaz kahvaltısına yakışan çıtır kıymalı börek tarifi Her öğüne yakışan kıymalı börek yazın da tercih ediliyor. Sıcak yaz günlerinde hep aynı kahvaltıyı yapanlara en iyi alternatif, sıcak çayla en iyi giden kıymalı börektir. Öğlen de buz gibi ayranla yiyebileceğiniz pratik kıymalı börek tarifini araştırdık. Evde kolay çıtır kıymalı börek nasıl yapılır?
20.07.2023 Gündem
Bakanlık harekete geçti! Ürün etiketine dikkat, ayrı reyonda satılmalı
Bakanlık harekete geçti! Ürün etiketine dikkat, ayrı reyonda satılmalı Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda kaybı ve israfın önlenmesi için gıda etiketlerini mercek altına alıyor. “Son Tüketim Tarihi (STT)” ve “Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT)” kavramlarının ve farklarının tüketici tarafından doğru bilinmesi gerektiğine dikkat çekilerek, TETT’si geçmiş gıdaların, ayrı reyonlarda satışa sunulması, ambalajlarda yönlendirici sembollerle, “görünüşü, kokusu ve tadı bozulmamış ise TETT geçmiş olsa bile bu gıdayı tüketebilirsiniz” ifadelerinin kullanılabileceği belirtildi.
9.07.2023 Ekonomi
Künefe Kaç Kalori? Künefe Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Künefe Kaç Kalori? Künefe Besin Değerleri Ve Kalorisi... Künefe, tarihi eskilere dayanan, Türk mutfaklarının en lezzetli tatlılarından biridir. Yapılışı itibariyle oldukça teknik gerektiren künefe, lezzetiyle olduğu kadar sahip olduğu kalorisiyle de adından söz ettirmektedir. Özel malzemeleri ve kendine has pişirme yöntemiyle rahatlıkla mutfaklarda da yapılabilmektedir.
7.07.2023 Sağlık
Mısır Kaç Kalori? Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Mısır Kaç Kalori? Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mısır, dünyanın her yerindeki mutfakların temel öğesi olarak kullanılan bir besindir. Hem tahıl hem de sebze olarak kabul edilen Mısır aynı zamanda dünya üzerinde en çok ekilen tahıllardan biridir. 
4.07.2023 Sağlık
Yerli bulamayınca İran'dan çoban getirdiler! Maaşı 20 bin lira
Yerli bulamayınca İran'dan çoban getirdiler! Maaşı 20 bin lira Hakkari'de aylık 20 bin TL ücret ve yemek masraflarına rağmen yerli çoban bulamayan besiciler, İran'dan hayvanlarına bakması için Ali Ahmedi'yi (37) getirdi. Boybeyi köyünde sürüye bakan Ali Ahmedi, "Çobanlık zor ama ailemin geçimini sağlıyorum" dedi.
3.07.2023 Ekonomi
Toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında yüzde 2,4 arttı
Toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında yüzde 2,4 arttı Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 arttı.
14.06.2023 Ekonomi
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
Fiyatı altınla yarışıyor! Doğada kendiliğinden yetişiyor
Fiyatı altınla yarışıyor! Doğada kendiliğinden yetişiyor Fiyatı altın ile yarışan ve doğada kendiliğinden oluşan Kuzugöbeği mantarı, Artvin’de meraklıları tarafından yoğun ilgi görüyor.
11.05.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tereyağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tereyağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.