Tercih Dönemi

Tercih Dönemi

Son dakika tercih dönemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tercih dönemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tercih dönemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tercih Dönemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tercih dönemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.107 tercih dönemi haberi bulunmuştur. Tüm tercih dönemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
YÖK Başkanı Özvar’dan tercih yapacak adaylara öneriler
YÖK Başkanı Özvar’dan tercih yapacak adaylara öneriler Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre tercih yapacak adaylara önerilerde bulundu.
2.08.2023 Eğitim
Uzmanından üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyeler
Uzmanından üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyeler 2023 YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. Tercih döneminde öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulunan İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Tanıtım Koordinatörü Cihan Kuzgun, “Tercih yaparken sıralamalarınızı lütfen göz önüne alarak listenizi oluşturun. Puanınız tercih etmek istediğiniz bölüme yetebilir fakat sıralamanız uygun değilse yerleşme ihtimalinizin düşük olduğunu unutmayınız” dedi.
31.07.2023 Eğitim
LGS taban puanları 2023 (meb.gov.tr) E okul 2023 LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? LGS 2023-2024 taban puanları, 2023 LGS boş kontenjanlar ve başarı sıralamaları
LGS taban puanları 2023 (meb.gov.tr) E okul 2023 LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? LGS 2023-2024 taban puanları, 2023 LGS boş kontenjanlar ve başarı sıralamaları LGS taban puanları ile boş kalan kontenjanlar merak konusu oldu. LGS 1. tercih yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" adresi üzerinden açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olarak belirlenirken, sınav puanıyla bir okula yerleşemeyen öğrenciler, LGS boş kontenjan ve lise taban puanları 2023 ile ek tercihleri sona erecek. Peki, E Okul nakil dönemi boş kontenjanları açıklandı mı, MEB 2. tercih tarihleri ne zaman? İşte 2023 LGS boş kontenjanlar ve lise taban puanları…
25.07.2023 Eğitim
LGS’de yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor
LGS’de yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor 3-19 Temmuz arasında tercih işlemleri yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak.
24.07.2023 Eğitim
Maaşı iyi, geleceği var! Eşit ağırlıktan seçilebilecek en iyi meslekler belirlendi!
Maaşı iyi, geleceği var! Eşit ağırlıktan seçilebilecek en iyi meslekler belirlendi! En iyi eşit ağırlık bölümleri için araştırmalar sürüyor. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin tercih dönemi başladı. ÖSYM sitesinden yapılacak tercihler öncesi eşit ağırlıktan seçilecek ve geleceği olan meslekler hakkında bilgi arayışı da devam ediyor. Biz de üniversite adayları için en iyi eşit ağırlık bölümlerini araştırdık.
23.07.2023 Eğitim
YKS sonuçları açıklandı! İşte tercih tarihleri
YKS sonuçları açıklandı! İşte tercih tarihleri 3 buçuk milyondan fazla adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 3,5 milyondan fazla adayın katıldığı YKS sonuçlarının ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklandığını bildirdi.
20.07.2023 Eğitim
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 Temmuz’da öğrenciler için tercih dönemi başladı. Öğrenciler kendileri için iyi bir okul ararken Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi olarak öğrencilerine birçok imkan sunuyor. Bu liseyi tercih etmek için birden fazla neden olduğunu söyleyen okul müdürü Atilla Ertoğan, “Bütün derslerimizi buranın imkanlarını kullanarak yapıyoruz. Öğrencilerimiz CNN Türk, Kanal D, Demirören Haber Ajansı (DHA), Hürriyet ve Milliyet’te hem derslerini görecek hem de buradaki profesyonellerle çalışacak. Bunun yanı sıra staj akreditasyon programımız var. Öğrencilerimiz yaz aylarında Avrupa Birliği ülkelerinde stajlarını yapacak. Aynı zamanda dil yetkinliklerini geliştirecekler” dedi.
5.07.2023 Eğitim
DGS ek tercih ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS ek tercih var mı, boş kontenjanlar açıklandı mı?
DGS ek tercih ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS ek tercih var mı, boş kontenjanlar açıklandı mı? DGS ek tercihler ne zaman, 2022 DGS ek tercih kılavuzu ve boş kontenjan listesi açıklandı mı? DGS ek tercih işlemlerine ilişkin detaylar sorgulanıyor. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ek tercih tarihlerine çevrildi. Üniversite kayıtlarının tamamlanması beklenirken ek tercih işlemlerine yönelik araştırmalar da hızlandı.
12.09.2022 Eğitim
YKS ek tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? Başarı sırası mı puan mı dikkate alınmalı? Uzmanlar uyarıyor!
YKS ek tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? Başarı sırası mı puan mı dikkate alınmalı? Uzmanlar uyarıyor! Üniversiteli olma yolunda son viraj olan ek tercih dönemi sona eriyor. 13 Eylül’de tamamlanacak YKS ek yerleştirmeleri için uzmanlardan uyarı geldi. Başarı sırasının değil de puana göre tercih yapılması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, “Kontenjan boşluğu olan ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir.” uyarısında bulunuyor. Üniversite ek yerleştirmede kontenjanların 2021 yılına göre bu yıl azaldığını belirten uzmanlar adayın ilgi duyduğu alanlarda tercih yapmasının önemli olduğunu belirtiyor. Peki, YKS ek tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? Başarı sırası mı puan mı dikkate alınmalı? İşte Ek tercihte dikkat edilmesi gereken noktalar!
12.09.2022 Eğitim
YKS ek tercih ne zaman bitiyor? Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih kayıtları ne zaman?
YKS ek tercih ne zaman bitiyor? Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih kayıtları ne zaman? YKS ek yerleştirme başvuruları devam ediyor. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adayların tercihte bulunduğu ek yerleştirmede son dönemece girildi. Adaylar YKS ek tercihlerinin ne zaman biteceğini araştırırken ek tercih takvimini de araştıryor. Peki, YKS ek tercih ne zaman bitiyor? YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversiteye ek tercihle yerleşenlerin kayıtları ne zaman? Elektronik kayıtlar ne zaman? İşte detaylar…
12.09.2022 Eğitim
Burs ve konaklama dolandırıcılığı! Öğrencileri avlıyorlar
Burs ve konaklama dolandırıcılığı! Öğrencileri avlıyorlar Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde tercih dönemlerinin ardından burs ve konaklama gibi başvurular yapılmaya başlanıyor. Ancak öğrencilerin bu başvuruları yaparken siber suçlulara dikkat etmesi gerekiyor.
8.09.2022 Gündem
Ek tercihler başladı mı? ÖSYM ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 YKS ek tercih ücreti ne kadar?
Ek tercihler başladı mı? ÖSYM ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 YKS ek tercih ücreti ne kadar? Üniversite kayıtlarının sona ermesinin ardından gözler ek tercih dönemine çevrildi. YKS tercih sürecinde herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar üniversite ek yerleştirme döneminin ne zaman başlayacağını merak ediyordu. YÖK, ek tercih dönemi ile ilgili açıklama yaptı, tercih tarihlerini duyurdu. Peki, Ek tercihler başladı mı? ÖSYM ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 Ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? Ek tercih başvurusu nasıl yapılır? 2022 YKS ek tercih ücreti ne kadar? İşte üniversite ek tercih süreci ve detayları…
6.09.2022 Eğitim
YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Ek tercih boş kontenjanlar açıklandı mı?
YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Ek tercih boş kontenjanlar açıklandı mı? Üniversite kayıtları sona erdi. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk yerleştirmede herhangi bir programa yerleşemeyenler için ek tercih dönemi başlayacak. Gözler ÖSYM tarafından açıklanacak boş kontenjanlara çevrildi. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Ek tercih boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…
31.08.2022 Eğitim
Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu?
Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu? Üniversite kayıtları sona erdi. YKS tercihlerine göre herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih dönemi başlayacak. Gözler üniversite ek yerleştirmeleri için ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrilirken adaylar ek kontenjanların açıklanacağı ve başvuruların yapılacağı tarihleri araştırmaya başladı. Peki, Üniversite ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme ne zaman? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? YKS 2. tercih tarihi belli oldu mu? İşte YKS ek tercihler hakkında merak edilenler…
28.08.2022 Eğitim
DGS tercihleri ne zaman? DGS 2022 tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? DGS yerleştirme ne zaman?
DGS tercihleri ne zaman? DGS 2022 tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? DGS yerleştirme ne zaman? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 11 Ağustos’ta açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından binlerce öğrencinin göze ÖSYM tarafından yayınlanacak DGS tercih kılavuzu ve kontenjanlara çevrildi. Peki, DGS tercihleri ne zaman? DGS 2022 tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? DGS yerleştirme ne zaman? DGS tercih dönemi ile ilgili detaylar…
24.08.2022 Eğitim
YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek yerleştime ile ilgili detaylar!
YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek yerleştime ile ilgili detaylar! YKS ek tercihler için bekleyiş devam ediyor. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar üniversite kayıtlarının tamamlanmasını ve boş kontenjanların açıklanmasını bekliyor. Gözler ÖSYM’ye çevrildi. Üniversite ek yerleştirme işlemleri, kayıtların tamamlanmasını takiben YÖK’ün ÖSYM’ye kayıt yaptırmayan öğrencilerin kontenjanlarını bildirmesi sonucunda belli olacak. Peki, YKS 2. tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS ek tercihler için kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…
22.08.2022 Eğitim
YKS ek tercih dönemi ne zaman? Ek tercih ne zaman başlıyor? 2022 ek tercih tarihleri!
YKS ek tercih dönemi ne zaman? Ek tercih ne zaman başlıyor? 2022 ek tercih tarihleri! ÖSYM’nin üniversite yerleştirme sonuçlarını açıklamasının ardından herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar gözünü ek tercih dönemine çevirdi. YKS ile bir üniversiteye yerleşebilmek için adaylar üniversite kayıtlarının tamamlanmasını ve boş kontenjanların açıklanmasını bekliyor. Peki, YKS ek tercih dönemi ne zaman? Ek tercih ne zaman başlıyor? YKS boş kontejanlar açıklandı mı? 2022 ek tercih tarihleri!
17.08.2022 Eğitim
2022 YKS ek tercih ne zaman? Tercih yapmayanlar ek tercih yapabilir mi? Ek tercihleri kimler yapabilir?  2022 ek yerleştirme tarihi detayları!
2022 YKS ek tercih ne zaman? Tercih yapmayanlar ek tercih yapabilir mi? Ek tercihleri kimler yapabilir? 2022 ek yerleştirme tarihi detayları! YKS tercihleri sona erdi. Adaylar üniversitelerin istedikleri programlarına YKS sonuçlarına göre seçim işlemlerini gerçekleştirdi. Üniversiteye bir adım kala yüz binlerce öğrenci için üniversite tercih sonuçları beklenecek. YKS tercih sonuçlarının açıklanması ve üniversite kayıtlarının tamamlanmasıyla birlikte istediği bölüme yerleşemeyen adaylar için de ek yerleştirme süreci başlayacak. İlk tercihlerde işlem gerçekleştirmeyen adaylar da ek yerleştirmelere başvuru yapıp yapmayacaklarını araştırırken, bazı adaylar da olası bir yerleşememe durumunda hangi adımları izleyeceğini araştırıyor. Peki, 2022 YKS ek tercih ne zaman? Tercih yapmayanlar ek tercih yapabilir mi? Ek tercih nedir, kimler yapabilir? Ek yerleştirme tarihi belli oldu mu? İşte detaylar…
6.08.2022 Eğitim
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin en başarılı öğrencileri okulunu ziyaret etti
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin en başarılı öğrencileri okulunu ziyaret etti Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni dereceye girerek kazanan başarılı öğrenciler, okulu ziyaret etti. Aileleriyle birlikte Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı ve okul müdürü Atila Ertoğan’dan bilgi alan gençler çok heyecanlı olduklarını söyledi.
3.08.2022 Eğitim
Üniversite tercihlerini son günlere bırakanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor!
Üniversite tercihlerini son günlere bırakanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor! 27 Temmuz’da başlayan üniversite tercih dönemi 5 Ağustos’ta sona eriyor. Üniversite adayları tercih listelerini oluşturuyor. YKS tercihlerini son günlere bırakan adaylara önerilerde bulunan Psikolog Saime Serpil Özgül, adayları istemedikleri bölümleri yazmamaları konusunda uyarıyor. Adaylara seslenen Özgül, “En öncelikli dikkat edilmesi gereken puana göre değil, istediğin bölüm üzerine yapılan tercihlerdir” diyor.
2.08.2022 Eğitim
YKS tercih sürecinde ailelere uzmanından uyarı! Tercih sürecinde stresle nasıl başa çıkılır?
YKS tercih sürecinde ailelere uzmanından uyarı! Tercih sürecinde stresle nasıl başa çıkılır? Üniversite tercih dönemi tek başına bölüm tercihi demek değildir. Klinik Psikolog Gözde Ceylan, üniversite adaylarının tercih yaparken birçok nedenden dolayı stres ve gerilim yaşayabileceklerine dikkat çekerek bu dönemde stresle nasıl başa çıkabileceği üzerine bilgiler paylaştı. Peki, Tercih sürecinde stresle nasıl başa çıkılır? İşte ailelerin dikkat etmesi gerekenler…
2.08.2022 Eğitim
Yatay geçiş başvuruları ne zaman bitecek? Yatay geçiş başvuruları için gerekli belgeler nelerdir?
Yatay geçiş başvuruları ne zaman bitecek? Yatay geçiş başvuruları için gerekli belgeler nelerdir? YKS 2022 tercih dönemi 5 Ağustos’ta sona eriyor. Üniversitelerin yatay geçiş imkânları ise 15 Ağustos’a kadar devam edecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Öğrenci Dekanı Serhat Butur, “Öğrenciler yanlış yaptıkları ve istemedikleri tercihleri yatay geçiş sayesinde telafi edebiliyor” diye konuştu.
2.08.2022 Eğitim
Öğrencilere burs fırsatı! Aylık 10 bin lira! Yemek, ulaşım, kıyafet, yurt...
Öğrencilere burs fırsatı! Aylık 10 bin lira! Yemek, ulaşım, kıyafet, yurt... Öğrencilere burs veriliyor. Üniversite adayları için tercih dönemi sürüyor. 27 Temmuz-5 Ağustos arasındaki süreçte öğrenciler okullar kadar ekonomik şartları da göz önünde bulunduruyor. Barınma ve yiyecek masraflarının arttığı son dönemde üniversite adayları için burslar koruma kalkanı olacak. Bu noktada bazı üniversiteler, maaş kadar burs veriyor. İşte üniversitelerin başarılı öğrencilere sağladığı burslar ve özel ayrıcalıklar...
30.07.2022 Eğitim
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı?
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? 2022 YKS tercih maratonu başladı! Üniversite adayları ileride yapacakları meslekleri ve eğitim almak istedikleri üniversiteleri seçecek. Uzmanlar ise tercih süreci ile ilgili anne ve babalara uyarılarda bulunuyor. “Meslek seçimi çocuğun tercihine bırakılmalı” diyen Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, aile baskısı ile seçilen meslekler ve karamsar yorumların gençlerde özgüven eksikliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? Meslek seçiminde aile nasıl davranmalı? Psikolog Elvin Akı Konuk anlattı.
27.07.2022 Eğitim
YKS ek tercih ne zaman 2022? Ek tercih neye göre yapılır, hakkı kaç tane?
YKS ek tercih ne zaman 2022? Ek tercih neye göre yapılır, hakkı kaç tane? YKS tercihleri başladı, 5 Ağustos’a kadar devam edecek. Üniversite adaylar YKS tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecekler. Adayların 24 tana tercih hakkı bulunuyor. Tercihler devam ederken, YKS ek tercih ne zaman 2022? Ek tercih neye göre yapılır, hakkı kaç tane? Sorularına da yanıt aranmaya başlandı.
27.07.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Tercih Dönemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tercih dönemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.