Tbmm Anayasa Komisyonu

Tbmm Anayasa Komisyonu

Son dakika tbmm anayasa komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tbmm anayasa komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tbmm anayasa komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tbmm Anayasa Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tbmm anayasa komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 727 tbmm anayasa komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm tbmm anayasa komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
‘Fraklar çıkacak’ tatil başlayacak
‘Fraklar çıkacak’ tatil başlayacak Meclis tatile girmeden önceki son haftasında TBMM Başkanı’nın ‘frak giymeyebileceğini’ maddesinin de dahil olduğu İçtüzük tekliflerini tartışacak
29.09.2021 Gündem
TBMM Anayasa Komisyonu'nda tartışma çıktı!
TBMM Anayasa Komisyonu'nda tartışma çıktı! TBMM Anayasa Komisyonu'nda tartışma çıktı. AK Parti'nin maddelere geçilmesi önergesi tansiyonu yükseltti.
29.09.2021 Gündem
Son dakika haberleri: Anayasa değişikliği teklifi komisyonda
Son dakika haberleri: Anayasa değişikliği teklifi komisyonda Son dakika haberleri:TBMM Anayasa Komisyonu, teklifi görüşmek üzere toplandı. Anayasa Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek için toplandı.
29.09.2021 Gündem
'Dokunulmazlık teklifi' kabul edildi
'Dokunulmazlık teklifi' kabul edildi Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.
29.09.2021 Gündem
‘Dokunma’ için kritik gün
‘Dokunma’ için kritik gün Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa teklifi bugün görüşülecek. İki maddelik teklifte değişikliğe gidilecek
29.09.2021 Gündem
Erdoğan'ı ziyaret edecekler!
Erdoğan'ı ziyaret edecekler! - TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, yarın saat 13...
29.09.2021 Gündem
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
20.01.2024 Gündem
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te
3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te CHP'li 1 ve HEDEP'li 2 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekeler, TBMM'ye gönderildi.
13.11.2023 Gündem
12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası Meclis'te
12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası Meclis'te Aralarında CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de olduğu 12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu.
8.08.2023 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı Aralarında HDP'li Meclis başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ında bulunduğu 65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı.
24.04.2023 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Erdoğan'ın adaylığında hukuken sorun yok
TBMM Başkanı Şentop: Erdoğan'ın adaylığında hukuken sorun yok TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin, "Bu konuda hukuken hiçbir sorun yok. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci defa adaylığı söz konusudur. Çünkü iki defa adaylık hakkı veren 101'inci madde 30 Nisan 2018'de yürürlüğe girmiştir" dedi.
28.03.2023 Gündem
'Yeni Evim Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi TBMM'de
'Yeni Evim Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi TBMM'de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nca, orta gelirli vatandaşlara konut için düşük faizli kredi imkanı sağlayan kanun teklifinin görüşmelerine başlandı. Komisyonda sunum yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Program kapsamında kullanılacak finansman tutarları için; 2 milyon TL'ye kadar 0,69, 2 ila 4 milyon TL aralığı için 0,79, 4 ila 5 milyon TL aralığı için 0,99 faiz oranı öngörülmüştür” dedi.
23.01.2023 Ekonomi
TBMM 2023’e yoğun gündemle başlıyor
TBMM 2023’e yoğun gündemle başlıyor TBMM Genel Kurulu, 2023’ün ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Meclis’in 2023 seçimlerine kadar yasalaştıracağı düzenlemeler arasında EYT, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve 7. Yargı Paketi gibi önemli başlıklar yer alıyor.
3.01.2023 Gündem
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İmamoğlu davasına ilişkin, “Karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Şayet verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir. Mahkeme kararlarının arkasında siyasi akıl aramak, siyasal akılsızlığın ta kendisidir" dedi.
16.12.2022 Gündem
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil olurken, AK Parti'den de peş peşe çok sert tepkiler geldi. Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor." dedi.
8.12.2022 Gündem
Bakan Bozdağ: Anayasa değişikliği teklifini haftaya TBMM'ye sunacağız
Bakan Bozdağ: Anayasa değişikliği teklifini haftaya TBMM'ye sunacağız Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Anayasa değişiklik teklifini muhtemelen önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunacağız. Ben diğer partilerin de değişiklik önerilerini gördükleri zaman destek verme ihtimallerini çok yüksek görüyorum. Muhalefet partilerinden umutluyum" dedi.
16.11.2022 Gündem
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar?
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar? 28 Ekim’de tatil saat kaçta başlıyor, 29 Ekim tatili saat kaçta başlar? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatil araştırması da başladı. 29 Ekim milli bayram olduğundan tatil olacak. Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce ise yarın gün tatil edilecek.
27.10.2022 Gündem
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
Mustafa Şentop kimdir, nereli, kaç yaşında? TBMM Başkanı Mustafa Şentop hangi partiden?
Mustafa Şentop kimdir, nereli, kaç yaşında? TBMM Başkanı Mustafa Şentop hangi partiden? TBMM Başkanı Mustafa Şentop koronavirüse yakalandı. Twitter'dan açıklama yapan Şentop, "KKTC Meclis Başkanı Sayın Zorlu Töre ve beraberindeki heyetle yapmayı planladığımız görüşmeyi, Covid testim pozitif çıktığı için telefonla gerçekleştirdik" dedi. Peki, Mustafa Şentop kimdir, nereli, kaç yaşında? TBMM Başkanı Mustafa Şentop hangi partiden?
10.09.2022 Gündem
CHP'li Özel: Tüm milletvekillerini haftaya Genel Kurul'da olmaya davet ediyoruz
CHP'li Özel: Tüm milletvekillerini haftaya Genel Kurul'da olmaya davet ediyoruz  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Başkanlığı’na sundukları kanun teklifi için 120 milletvekilinin imzasıyla TBMM'yi olağanüstü toplantıya davet ettiklerini belirterek, "Toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekili Genel Kurul'da olursa, genel görüşme başlayacak ve ardından kanunun görüşmelerine geçebileceğiz. Biz iktidar muhalefet ayırmadan tüm grupları, tüm milletvekillerini bu toplantı çağrımıza cevap vermeye ve gelecek hafta saat 14.00'te Genel Kurul'da olmaya davet ediyoruz" dedi.
25.07.2022 Siyaset
HDP'li vekillere ait dokunulmazlık dosyaları Meclis'e gönderildi
HDP'li vekillere ait dokunulmazlık dosyaları Meclis'e gönderildi HDP'li 10 milletvekiline ait 11 dokunulmazlık dosyası Meclis’e gönderildi. Fezlekeler Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna havale edildi.
21.06.2022 Siyaset
DBP'li Salihe Aydeniz hakkında 3 ayrı suçlama
DBP'li Salihe Aydeniz hakkında 3 ayrı suçlama Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Meclis'e ulaşan dosyada 3 ayrı suçlama yer aldı.
17.06.2022 Gündem
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri… 27 Mayıs askeri darbesinin 60. yılında Yassıada ve o günler yeniden gündem oldu. Yassıada’da yapılan yargılamaların ardından eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar, eski Başbakan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan hakkında oy birliğiyle idam kararı alındı. Celal Bayar'ın cezası yaş haddi nedeniyle ömür boyu hapse çevrildi. Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül 1961'de sabaha karşı, Adnan Menderes ise İmralı Adası'nda 17 Eylül 1961'de saat 13.21'de idam edildi. Peki, 27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tbmm Anayasa Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tbmm anayasa komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.