Tapu Kadastro

Tapu Kadastro

Son dakika tapu kadastro haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tapu kadastro ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tapu kadastro haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tapu Kadastro

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tapu kadastro gelişmeleri de dahil olmak üzere 821 tapu kadastro haberi bulunmuştur. Tüm tapu kadastro haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Antalya'daki 600 dairesinin olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Altınok, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınan resmi yazı ile cevap verdi. Altınok, 'Kimin yalancı kimin dosdoğru olduğunun belgesidir. Yavaş'ın zerre onuru varsa istifa etmesi lazım.’ dedi.
28.03.2024 Gündem
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi AYM Başkanlığına Kadir Özkaya seçildi. Seçimde, görev süresi dolan Zühtü Arslan aday olmamıştı. Peki, Kadir Özkaya kimdir, nereli, kaç yaşında?
21.03.2024 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçildi. AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu.
21.03.2024 Gündem
Uğur Mumcu kimdir? Gazeteci Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü?
Uğur Mumcu kimdir? Gazeteci Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü? Uğur Mumcu'nun katledilişinin bugün 31. yıl dönümü. Mumcu, 24 Ocak tarihinde bombalı suikastle hayatını kaybetti. 27 Ocak tarihinde ise son yolculuğuna uğurlanan Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 31 yıl geçti. Peki, Uğur Mumcu kimdir, suikastı nasıl oldu ve ne zaman? Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü?
24.01.2024 Gündem
Apartmanda oturanlar dikkat! Para cezası ve yasak kararı verildi
Apartmanda oturanlar dikkat! Para cezası ve yasak kararı verildi Apartmanda oturan herkesi yakından ilgilendiriyor. Cam balkon son dönemlerde trend haline gelmiş, tozdan, yağıştan etkilenmek istemeyenlerin tercihi olmuştu. Ancak Yargıtay cam balkonla ilgili emsal bir karara imza attı. "Kat maliklerinin izni olmadan binada değişiklik yapılamaz" denildi.
19.07.2023 Ekonomi
Arsa fiyatları uçuşa geçti, en fazla kazanç getiren yatırım aracı oldu! Kritik uyarı: Tapu Kadastro'dan hemen sorgulayın
Arsa fiyatları uçuşa geçti, en fazla kazanç getiren yatırım aracı oldu! Kritik uyarı: Tapu Kadastro'dan hemen sorgulayın Arsaya talep patladı. Arsa almak isteyen vatandaşlara uyarılar peş peşe geldi. Altın, döviz ve arabayı geçerek en fazla getirisi olan yatırım aracına dönüştü. Son bir yılda arsa fiyatları yüzde 200’lerin üzerinde arttı. Sektör temsilcisi Efe Gül, konut almak için yeterli birikimi olmayanların arsaya yöneldiğine dikkat çekti. Bu artış ise dolandırıcıları ve fırsatçıları harekete geçirdi. Peki arsa fiyatları ne kadar arttı, arsaya yatırım yapmak ne kadar karlı, arsa alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...
19.07.2023 Ekonomi
26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı?
26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? Pazartesi tapu daireleri açık m, bayramda tapu daireleri çalışacak mı? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlükleri'nde işleri olanlar Kurban Bayramı nedeniyle, tapu dairelerinin açık olup olmadığını sorguluyor. Kamu bünyesinde hizmet veren kurumların izin günleri ve resmi tatilleri önceden bellidir. Peki, 26 Haziran tapu açık mı, Arefe günü tapu dairesi açık mı? Bayramda tapu daireleri kapalı mı?
24.06.2023 Gündem
Diyarbakır'daki 9 kişinin öldüğü çatışmada sağ kurtuldu! Dehşet anlarını anlattı
Diyarbakır'daki 9 kişinin öldüğü çatışmada sağ kurtuldu! Dehşet anlarını anlattı Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, 9 kişinin hayatını kaybettiği arazi kavgasında yaralı olarak kurtulan Ahmet Alyamaç (63), iki aile arasındaki husumetin 70 yıldır devam ettiği söyledi. Alyamaç, “Ateş salınan arazi ile tartışmalara konu olan arazi değil. 2 kardeşim, 1 oğlum ve bir yeğenim yaşamını yitirdi. Devletin önlem alması lazım. Her yere bu meselenin böyle olacağını söylemiştik. Bu arazilerin davasının 70-80 yıl sürmesi gerekmiyor. İnsanları bu şekil mağdur etmelerine gerek yok. Tapu kadastro mahkemelerinin hepsinin sona ermesi lazım” dedi.
17.06.2023 Yaşam
Arsa satışları arttı! Bu bölgelere talep yoğun, yatırımın geri dönüş süresi 1-2 yıla düştü
Arsa satışları arttı! Bu bölgelere talep yoğun, yatırımın geri dönüş süresi 1-2 yıla düştü Deprem felaketi, pandemi ile yükselen arsa talebini iyice artırdı. Neredeyse her iki gayrimenkul satışından biri arsa oluyor. Marmara ve Ege’nin dışında deprem kuşağında olmayan İç Anadolu da revaçta. Fiyatlarda ise bir yılda yüzde 250-350 artış görülüyor. Bu da yatırımın geri dönüş süresini 1-2 yıla kadar düşürdü.
7.06.2023 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor Ev almak isteyenleri ve evini satanları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kuruldu, resmen hayata geçti. İşte vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak sistemin detayları...
28.11.2022 Ekonomi
Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 oranında artıyor
Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 oranında artıyor Emlak vergisi 2. taksit ödemesi, 30 Kasım 2022 Çarşamba gününe kadar gerçekleştirilebilecek. Emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor. Resmi Gazetede yayınlanan Yeniden Değerleme Oranı’nın (YDO) %122,93 olarak açıklanması 2023’te emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçlarını da önemli oranda artıracak. Sektör temsilcisi Arzu Turan YDO’nun gayrimenkulle ilgili ödemelere yansımasını örneklerle anlattı.
25.11.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı Tapuda yeni dönem başladı. Artık Türkiye genelinde kullanılıyor. Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) devreye alındı. Peki bu sistemin vatandaşa yansıması nasıl olacak, neler değişecek? Eski kimlikle işlem yapılabilecek mi? Tapu müdürlüklerine gidecek vatandaşlar için çok önemli uyarı geldi. İşte detaylar…
8.11.2022 Gündem
Sosyal konut projesine büyük ilgi! Bakan Kurum, satma ya da kiralama hakkının detaylarını anlattı
Sosyal konut projesine büyük ilgi! Bakan Kurum, satma ya da kiralama hakkının detaylarını anlattı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını anlattı. Bakan Kurum, "Başvuru sürecimizde 1 milyon 500 binin üzerinde kardeşimiz başvurmuş durumda. Müracaatlarımızın 514 binini genç kardeşlerimiz oluşturuyor. Biz evi teslim ettikten sonra vatandaşımız borcunu kapatıyorsa satma hakkına sahip. Niye bu gelir grupları başvuruyor ona bakmak lazım. Şartlara uyuyorsa zaten ev alma hakkına sahip oluyor. Dolayısıyla vatandaşımız ister kendisi oturur, ister kiraya verir. Belki zor duruma düştü, memleketinde ev alacak diyelim. Niye satıyorsunuz sorgulamadık. Vatandaşımıza biz güvendik. Şartlara uyanlara sen niye uyuyorsun deme hakkımız olamaz. Hak edilmiş bir üründe, projede kendi hakkını, tasarrufunu kullanmakta özgür vatandaşımız. Aslolan ihtiyacı olan vatandaşımız alıyor." dedi.
15.09.2022 Ekonomi
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor Tapu ve gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev satın alırken vatandaşların en çok kafasını kurcalayan ve tedirginliğe neden olabilecek konulardan biri güven... Bunu ortadan kaldırmak amacıyla Tapu Kadastro’da '3 boyutlu' yeni dönemin çalışmaları bu yıl başlıyor. Uygulama bütün illerde yaygınlaştırılacak. İşte tüm detaylar…
13.09.2022 Gündem
Ünlü finans uzmanı Aysun Mercan'a büyük tuzak! 15 milyon liralık vurgun! Detaylar ortaya çıktı
Ünlü finans uzmanı Aysun Mercan'a büyük tuzak! 15 milyon liralık vurgun! Detaylar ortaya çıktı Tele-dolandırıcı kurbanı finans uzmanı Aysun Mercan, Kadıköy'deki yarım milyon dolarlık dairesini "Tapu kadastroda operasyon var, evini satman gerekiyor" denince sattığını söyledi. Öte yandan şüphelinin görüntüsü, güvenlik kamera kayıtlarından da tespit edildi.
26.05.2022 Yaşam
Tapu randevusu nasıl alınır? Tapu randevusu internetten alınır mı?
Tapu randevusu nasıl alınır? Tapu randevusu internetten alınır mı? Tapuda işlem yapmak isteyenlerin garimenkul alım satımında işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmesi için önceden randevu alması gerekiyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü verdiği hizmetlerle, hem mobil hem de online olarak işlemleri hızlandırıyor. Ev ve taşınmaz alım satımında yapılacak işlemler de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Tapu randevusu nasıl alınır? Tapu randevusu internetten alınır mı? İşte Tapu işlemleri için randevu alma işlemleri!
19.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Devlet el atıyor! 81 ilde harekete geçildi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Devlet el atıyor! 81 ilde harekete geçildi Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ev fiyatlarında yaşanan yüksek artış ile ilgili hükümet harekete geçti. 81 ilde ev fiyatlarıyla ilgili önemli adımlar atılıyor. Hükümetin sağladığı kolaylıkları fırsat bilen ve ikinci el konut fiyatlarını fahiş artışlarla sabote eden isimlerle ilgili çalışmalar hız kazandı. 81 ilde harekete geçilirken bu tür indirimlerde sözleşme günü tapuda satıştan cayan ev sahipleriyle ilgili de adımlar atılıyor. Tespitler yapılırken bu şekilde ev sattığı sabit olan isimler için de vergi incelemesi söz konusu. İşte 0.99 ve 0.89'luk konut kredisi indirimi sonrası konut ilanları ile satılık olan ev fiyatlarında oynama yapan fırsatçılarla ilgili son dakika gelişmeleri...
17.05.2022 Ekonomi
Petrol Ofisi hangi yıl kuruldu? Petrol Ofisi ne zaman kuruldu?
Petrol Ofisi hangi yıl kuruldu? Petrol Ofisi ne zaman kuruldu? Kamu ve özel sektör kuruluşları ile nihai tüketicilerin gereksinimi için petrol ve petrol ürünleri satın almak, ithal etmek ve ülkenin çeşitli yerlerinde stoklar oluşturup pazarlamasını yapmak amacıyla kurulan Petrol Ofisi kuruluş yılı merak ediliyor. Peki, Petrol Ofisi hangi yıl kuruldu? Petrol Ofisi ne zaman kuruldu? Petrol Ofisi simgesi ne anlama geliyor? Petrol Ofisi kuruluş tarihi!
3.05.2022 Ekonomi
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Uygulama başladı, resmen değişiyor! Tüm Türkiye'de artık...
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Uygulama başladı, resmen değişiyor! Tüm Türkiye'de artık... Ehliyet ve kimlik kartları ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kimliklerde yeni dönem başladı. Tamamen değişiyor. Yeni karar resmen duyuruldu. Ehliyette yeni uygulamanın detayları belli oldu. İlk kez uygulanacak. Zaman tasarrufu sağlanacak. Bakanlık tarafından kamuoyuna ayrıntılar hakkında bilgi verildi. "Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama Hizmetine e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'T.C. Kimlik Kartına E-imza Yükleme' sisteminin 10 Ocak'tan itibaren kullanıldığını söyleyerek, 81 ilde 200 noktada e-imza yükleme işleminin başlatıldığını duyurdu. Öte yandan Kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. İşte son dakika haberi ve Kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
28.04.2022 Gündem
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Resmen değişti, Tüm Türkiye'de devreye girdi, artık tamamen...
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Resmen değişti, Tüm Türkiye'de devreye girdi, artık tamamen... Ehliyet ve kimlik kartları ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kimliklerde yeni dönem başladı. Tamamen değişiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'T.C. Kimlik Kartına E-imza Yükleme' lansmanına katıldı. Maslak'taki bir banka ve Üsküdar İlçe Nüfus Müdürlüğüne canlı olarak bağlanılarak sistem test edildi. Canlı bağlantıların ardından kürsüye çıkan Bakan Süleyman Soylu, sistemin 10 Ocak'tan itibaren kullanıldığını söyleyerek, bugünden itibaren 81 ilde 200 noktada e-imza yükleme işleminin başlatıldığını duyurdu. Öte yandan Kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. İşte son dakika haberi ve Kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
22.04.2022 Gündem
Türkiye ve Angola arasında 'şehircilik' mutabakatı imzalandı
Türkiye ve Angola arasında 'şehircilik' mutabakatı imzalandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Cumhuriyeti Bayındırlık ve Arazi Planlama Bakanı Manuel Tavares de Almeida, iki ülke arasında şehircilik alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptını imzaladı. Bakan Kurum, "İmzaladığımız mutabakat zaptı ile şehircilik alanında iş birliğimizin gelişerek güçleneceğine yürekten inanıyorum" dedi.
10.03.2022 Siyaset
Uğur Mumcu'nun ölümünün 29. yılı! Uğur Mumcu kimdir? İşte Uğur Mumcu biyografisi!
Uğur Mumcu'nun ölümünün 29. yılı! Uğur Mumcu kimdir? İşte Uğur Mumcu biyografisi! Türk basınının duayen ismi, cesur gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 29. yılında anılıyor. Ankara'da 24 Ocak 1993'te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, Atatürk ilkelerini ve Türkiye’nin bağımsızlığını tutkuyla savunmuş, teröre karşı kaleminin gücüyle mücadele etmişti. Peki, Uğur Mumcu kimdir? İşte Uğur Mumcu biyografisi!
24.01.2022 Gündem
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 407 personel alacak! İşte başvuru şartları!
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 407 personel alacak! İşte başvuru şartları! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere 5 sözleşmeli büro personeli, 302 adet sözleşmeli tekniker ve 100 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi alacak. Başvurular 29 Aralık'ta başlıyor. Peki, Tapu Kadastro personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Tapu Kadastro personel alımı başvuru şartları!
22.12.2021 Personel Alımı
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 407 sözleşmeli personel alacak!
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 407 sözleşmeli personel alacak! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak 5 adet sözleşmeli büro personeli, 302 tekniker ve 100 koruma ve güvenlik görevlisi alacak. Başvurular 7 Ocak’ta sona erecek. Peki, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
15.12.2021 Personel Alımı
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı! TKGM personel alımı şartları...
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı! TKGM personel alımı şartları... Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 18 adet Sözleşmeli Tekniker ve 1 adet Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonlarına KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle sözleşmeli personel alınacak. İşte Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı…
21.10.2021 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Tapu Kadastro ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tapu kadastro haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.