Tahlil

Tahlil

Son dakika tahlil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tahlil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tahlil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tahlil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tahlil gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.077 tahlil haberi bulunmuştur. Tüm tahlil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tahlil için kan vermek orucu bozar mı? DİB Ramazan'da kan testi yaptırmak orucu bozar mı?
Tahlil için kan vermek orucu bozar mı? DİB Ramazan'da kan testi yaptırmak orucu bozar mı? Kan vermek ya da kan testi yaptırmak sağlık için gereklidir. Bazen doktorlar sizden kan testi isteyebilir. Bu genel bağışıklık sisteminiz ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri belirlemek için gerekidir. Ancak oruçluyken da bu olabilir. Ramazan'da kan vermek orucu bozar mı sorusu da bu yüzden akıllara gelebilir. Tahlil için kan vermek orucu bozar mı? İşte detaylar...
7.03.2024 Dini Bilgiler
Okan Buruk hiçbirini küstürmedi! Floraya'dan en son çıkıyor, Köhn ve Berkan Kutlu işleri değiştirdi
Okan Buruk hiçbirini küstürmedi! Floraya'dan en son çıkıyor, Köhn ve Berkan Kutlu işleri değiştirdi Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk’un sihirli dokunuşları ön plana çıkarken, başarının temelinde önemli faktörler yer alıyor. Bu kadar fazla yıldız futbolcunun idaresini kusursuz gerçekleştiren Buruk, yardımcısı Saraloğlu’nun analizleriyle rakipleri çok iyi tahlil ediyor ve sonuca ulaşıyor. İşte Okan Buruk'un başarısındaki şifreler...
20.02.2024 Galatasaray
Bakan Özhaseki'den Erzincan açıklaması: Dünkü olayda şu ana kadar herhangi bir kirliliğe rastlanmadı
Bakan Özhaseki'den Erzincan açıklaması: Dünkü olayda şu ana kadar herhangi bir kirliliğe rastlanmadı İstanbul Ticaret Odası çalışma toplantısına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan'da altın madeninde yaşanan toprak kaymasıyla ilgili konuştu. Özhaseki, "Oradaki tehlikeli atıkların Fırat'a ulaşıp ulaşmadığı konusu çok önemli. Çok şükür sevindirici bir haber; şu ana kadar herhangi bir kirliliğe, korktuğumuz bir olaya rastlanmadı" dedi.
14.02.2024 Ekonomi
Tarih Biliminin Özellikleri Nelerdir? Tarihi Biliminin Yöntem Basamakları Nelerdir?
Tarih Biliminin Özellikleri Nelerdir? Tarihi Biliminin Yöntem Basamakları Nelerdir? Tarih biliminde öznellik olmaz, deney ve gözlem de yapılmaz. Tarihte olan hiçbir şeyin tekrarlanması ya da yeniden yaşanması mümkün olmaz. 
9.02.2024 Yaşam
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
9.02.2024 Çalışma Hayatı
Murat Kurum: Öğrencilere 10 bin TL burs, emeklilere her ay 2500 TL, evleneceklere 50 bin TL beyaz eşya desteği vereceğiz
Murat Kurum: Öğrencilere 10 bin TL burs, emeklilere her ay 2500 TL, evleneceklere 50 bin TL beyaz eşya desteği vereceğiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. İnsanı özne olarak merkeze alan bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceklerini ifade eden Kurum, “Biz vatandaşımızı dinleyici olarak görmüyoruz, vatandaşımızı doğrudan bir paydaş olarak, İstanbul’u yönetecek ekibin bir parçası olarak görüyoruz.” dedi. 10 temel başlıkta toplanan projelerini anlatan Kurum, “İstanbul’un kaynaklarını algı yönetmek için kullanmak yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız.” ifadelerini kullandı.
8.02.2024 Gündem
Vali Köşger’den kan bağışı kampanyasına destek
Vali Köşger’den kan bağışı kampanyasına destek Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından “Birbirimize candan bağlıyız” sloganıyla düzenlenen kan bağışı etkinliğine destek oldu.
25.01.2024 Adana
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
30.12.2023 Gündem
Ayder'de jeotermal keşif
Ayder'de jeotermal keşif Rize'de ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, belediye ekiplerince yapılan sondaj çalışmalarında zeminden 253 metre derinlikte jeotermal kaynağa ulaşıldı. Oluşturulan kuyuda saniyede 20 litre çıkarılan jeotermal suyun sıcaklığı, 30.8 santigrat olarak ölçüldü. Keşif sonrası turizm bölgesindeki kaplıca sayısının 2'ye çıkarılması planlanıyor.
25.12.2023 Gündem
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor Ticari taksiler yatırım aracı olmaktan çıktı. Taksi plakaları bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.5 milyon liraya satılırken ve İstanbul’da bu tutara 4-5 daire alınıyordu. Bugün 6.3 milyon liraya alıcı bulmayan taksi plakaları İstanbul’da çok da iyi olmayan bir semtte ancak tek daire alabilir seviyeye düştü. Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakası fiyatlarının en az 20 milyon lira olması gerektiğini, tarifelere de yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmasını istediklerini söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksilerin yarım günlük yevmiyelerinin 900-1000 lira arası değiştiğini belirtti.
13.12.2023 Gündem
Estetik işlemlerde en ölümcül hata! Uzman isim uyardı: Ölüm riskini artırıyor
Estetik işlemlerde en ölümcül hata! Uzman isim uyardı: Ölüm riskini artırıyor Sosyal medya estetik ameliyatlara ilgiyi artırdı. Uzman isim estetik işlemlerde yapılması ve yapılmaması gerekenleri tek tek açıkladı. Estetik işlemlerde hastaların en ölümcül hatalarından birinin sağlık sorunlarını gizleyerek ameliyat olmaya çalışmak olduğunu belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, “Kişi sağlık sorununu hekime söylerse, arzu ettiği burun veya vücut estetiğinin yapılmayacağını düşünebilir. Başka bir neden de mevcut hastalığı çok daha fazla tahlil gerektireceği için maddi maliyetin artacağı korkusudur. Ancak bu korkular nedeniyle hastalıkların gizlenmesi, operasyonda hastanın sağlığını riske atar" dedi.
8.11.2023 Sağlık
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısı
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısı Havaların soğumasıyla birlikte, hasta olmamak, bağışıklığı güçlü ve zinde tutmak için alınan önlemlerden biri de vitamin takviyeleri oluyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımının birçok sağlık problemine neden olduğunu sık sık vurgularken özellikle internet ortamından birkaç yoruma ve eşin-dostun önerisiyle alınan ilaç benzeri takviyelere ayrıca dikkat edilmesini öneriyor. Halk Sağlığı Uzmanı Ali Polat da sonra yıllarda bağışıklığı güçlendirdiği iddiasıyla alınan ilaçlarda artış olduğuna dikkat çekerek bilinçsiz vitamin kullanımının yaratacağı sağlık problemlerine karşı vatandaşı uyardı ve "Vitamin veya mineral takviyeleri gerektiren kişiler, bir doktora başvurmalı ve uygun kan testlerinin yapılmasını sağlamalıdır. Hekimler, kan testi sonuçlarına göre eksik olan vitamin ve mineralleri belirleyerek uygun bir plan yapmalıdır." dedi.
24.09.2023 Sağlık
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in eşi  Angela Berzeg'den yeni açıklama: Köye getirildiğini düşünüyorum
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg'den yeni açıklama: Köye getirildiğini düşünüyorum Balıkesir'de köpeğiyle birlikte 81 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg, Köpek Tina'nın 74.günde bulunması sonrasında yaşananlar ve son durum ile ilgili bilgi verdi. Angela Berzeg, " Tina’nın bulunması iyi bir şey ama ben hala eşimin nerede olduğunu merak ediyorum. Özlüyorum ve onu bulmak istiyorum, 81 gün gitti. O kayıpsa ne istiyorlar? Tina’nın arama kurtarma çalışmalarıyla geldiğini düşünmüyorum, bir şekilde köye getirildiğini düşünüyorum. Bir şekilde bizim evimize ve arkadaşlarımızın evine geldi, sabahın erken saatlerinde bulundu. İyi bir durumdaydı " dedi. Berzeg'in avukatı Emre Akkaş ise, " Belli bilgiler, mesajlar geliyor, ancak şuana kadar maalesef somut sonuca getirecek bir ihbar henüz olmadı. " İfadelerini kullandı.
5.09.2023 Gündem
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina ile Angela kavuştu! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina ile Angela kavuştu! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. Yöre sakinlerinin gördüğü doberman cinsi köpek Tina'yı alıp Berzeg Ailesi'nin evine getirdiği anda Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg ile kavuşma anları kameralara yansıdı. Kayıp Korhan Berzeg ile evden ayrılan ve Berzeg'in akıbetine şahitlik ettiği tahmin edilen Tina ile Angela'nın buluşma anı duygu dolu dakikaları da beraberinde getirdi.
1.09.2023 Gündem
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. 17 Haziran gününden bu yana kayıp olan Korhan Berzeg’in köpeği Tina’nın geri dönüşü hem umutlandırdı hem de akıllara yeni soruları getirdi. Peki Tina, nasıl bu kadar bakımlı ve sağlıklı kalmıştı? Üzerinde durulan senaryolar değişti mi?
1.09.2023 Yaşam
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı İstanbul'da, 2 çocuk annesi Emine Acemoğlu (46) , safra yolu kanseri tedavisi için yurt dışından getirilen ve 60 tableti 31 bin 687 dolar olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaması üzerine Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde dava açtı. Acemoğlu, nihai karar verilene kadar ilacın SGK tarafından karşılanması için tedbir kararı verilmesi talebi mahkeme ve istinaf tarafından reddedilince yaşam hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
1.08.2023 Gündem
Tali Yol Nedir, Nereye Denir? Tali Yolda Geçiş Üstünlüğü Kime Aittir?
Tali Yol Nedir, Nereye Denir? Tali Yolda Geçiş Üstünlüğü Kime Aittir? Trafik yoğunluğunun ana yola göre daha az yoğun olduğu yollar tahliye olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda ana yollar birinci derece yol olarak değerlendirilir. Söz konusu tali yollar olduğu zaman ise bunlar ikinci derece yol olarak değerlendirilmektedir. Tali yolu üzerinde geçiş üstünlüğe bakıldığı zaman ise daha çok sağ taraftan gelen araçların geçin üstünlüğü olduğunu ifade etmek mümkün. Bu doğrultuda trafikte talih yol kavşağı üzerinden işareti de gelindiğinde, ana yoldaki geçiş üstünlüğünün önde olduğu anlaşılır.
1.06.2023 Gündem
389 Alan Kodu Nereye Ait? +389 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
389 Alan Kodu Nereye Ait? +389 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? Alan kodunun her zaman için dikkat çeken bir yapısı olduğu görülmektedir. Tabi alan kodunun şehir veya ülke için önemli olduğu görülmektedir. Çünkü hem ülkeler hem de şehirler için ayrı alan kodları olduğu dikkat çekmektedir. Ayrıca ülkelere göre alan kodları farklılık gösterebilir. Bundan dolayı her ülkenin alan kodu için özel bir rakam bulunur. 
25.05.2023 Yaşam
Dalila'nın hastanede sır ölümü! Operasyona 1 saat kala bu halde bulundu, enjektör detayı
Dalila'nın hastanede sır ölümü! Operasyona 1 saat kala bu halde bulundu, enjektör detayı Fransız vatandaşı Dalila Soudani, mide küçültme ameliyatı için İstanbul’da özel bir hastaneye başvurdu. Görevli hemşire ameliyat öncesi odaya gittiğinde Dalila Soudani’yi banyoda ölü buldu. Dalila Soudani’nin yanında boş bir enjektör de vardı.
23.05.2023 Yaşam
İstanbul'da Fransız kadının sır ölümü! Hastane banyosunda bu halde bulundu
İstanbul'da Fransız kadının sır ölümü! Hastane banyosunda bu halde bulundu Bağcılar'daki özel bir hastaneye tüp mide ameliyatı olmak için gelen Fransız Anestezi Uzmanı Dalila Soudani (44) hastanenin banyosunda ölü bulundu.
22.05.2023 Yaşam
MHP'li Yalçın: Kılıçdaroğlu, adaylığını sorgulayanları tehdit etmeyi seçti
MHP'li Yalçın: Kılıçdaroğlu, adaylığını sorgulayanları tehdit etmeyi seçti MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Kılıçdaroğlu, hem hırsından hem de mağlubiyetinden ötürü masaları yumruklamaya başlamış, parti teşkilatı başta olmak üzere hayal kırıklığına uğrayarak adaylığını sorgulamaya başlayanları tehdit etmeyi seçmiştir" dedi.
18.05.2023 Gündem
Yeşilçam'ın gamzeli güzeli Bahar Öztan'ın duygusal anları!
Yeşilçam'ın gamzeli güzeli Bahar Öztan'ın duygusal anları! Yeşilçam’ın unutulmaz komedi filmlerinden 'Doktor Civanım'ın başrol oyuncularından olan, Yeşilçam'ın 'gamzeli güzel'i olarak tanınan Bahar Öztan, merhum sanatçı Kemal Sunal’la bindiği sepetli motosikleti 41 yıl aradan sonra tekrar görünce duygusal anlar yaşadı.
8.05.2023 Magazin
Tahlil için kan vermek orucu bozar mı? Kan yutmak orucu bozar mı?
Tahlil için kan vermek orucu bozar mı? Kan yutmak orucu bozar mı? Tahlil için kan vermek orucu bozar mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç ibadetini yerine getirecek müslümanlar orucu bozan durumları da araştırmaya başladı. Orucu doğru şekilde tutmak isteyenler için, "Kan yutmak orucu bozar mı?" sorusunun yanıtı ve detaylar...
23.03.2023 Gündem
Sedat günden güne deliriyor! Camdaki Kız 70'inci bölüm nefes kesti
Sedat günden güne deliriyor! Camdaki Kız 70'inci bölüm nefes kesti amdaki Kız'ın 70. bölümünde yaşananlar Kanal D izleyicisinin nefesini kesti. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı kitabından uyarlanan Camdaki Kız'ın son bölümünde Hayri'nin ailesi olduğu ortaya çıktı. Peki bu sırrı gören kişi söyleyecek mi? İşte detaylar...
17.03.2023 Magazin
Filiz Akın ikinci kez ameliyat masasına yattı!
Filiz Akın ikinci kez ameliyat masasına yattı! Yeşilçam'ın usta oyuncularından Filiz Akın, kulağındaki kötü huylu tümör nedeniyle daha önce operasyon geçirmişti. 80 yaşındaki sanatçı ikinci kez ameliyat masasına yattı.
27.02.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Tahlil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tahlil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.