Şuşa Beyannamesi

Şuşa Beyannamesi

Son dakika Şuşa Beyannamesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Şuşa Beyannamesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Şuşa Beyannamesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şuşa Beyannamesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şuşa beyannamesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 şuşa beyannamesi haberi bulunmuştur. Tüm şuşa beyannamesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesindeki seçimi kazanmasının ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya yaptı. Resmi törenle karşılanan Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. İki lider daha sonra heyetler arası toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı. İmza töreni sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasının imzalanmasının bölgemiz ve dünyada barış, huzur ve istikrar için yeni bir umut kaynağı olacağı şüphesizdir. Bu süreçte Azerbaycan ile birlikte omuz omuza hareket ediyoruz" dedi.
19.02.2024 Gündem
Fidan: Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece ABD duruyor
Fidan: Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece ABD duruyor Dışişleri Bakanı Fidan 'ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nin alacağı kararlara daha fazla engel olmamasını bekliyoruz' dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile ortak basın toplantısı düzenledi.
14.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan'ın son zaferiyle yeni fırsat pencereleri açıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan'ın son zaferiyle yeni fırsat pencereleri açıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan’da Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Azerbaycan'ın başarılı Karabağ operasyonunu değerlendirerek Ermenistan'a 'barış' çağrısında bulundu.
25.09.2023 Gündem
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı Azerbaycan'ın dün Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. Şuşa şehrini ateş altına alan Ermeni Silahlı Kuvvetleri sivil yerleşim yerlerine çekilerek, sivilleri çatışmalara çekmeye çalıştığı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Yasa dışı Ermeni silahlı gruplarına ait mermilerle dolu 6 'Ural' markalı kamyon ve 4 adet havan topu Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ele geçirildi." açıklamasını yaparken Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların silah bıraktığı ve Azerbaycan'ın şartlarını kabul ettiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan unsurlarının silahlarını bıraktığını ve silahsızlandırıldığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Peskov “Azerbaycan hukuken kendi topraklarında operasyon yapıyor" dedi.
20.09.2023 Dünya
Azerbaycan lideri Aliyev Karabağ'daki operasyonu durdurma şartını açıkladı
Azerbaycan lideri Aliyev Karabağ'daki operasyonu durdurma şartını açıkladı Azerbaycan lideri İlham Aliyev, Karabağ'daki ayrılıkçı Ermeni güçlerin silah bırakması halinde anti-terör operasyonunun durdurulacağını açıkladı. Aliyev, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'ndaki hitabında Azerbaycan'a desteğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, “Azerbaycan ile Türkiye arasındaki sarsılmaz birliği yeni zirvelere taşıyoruz” dedi.
20.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zengezur koridoru mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zengezur koridoru mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile yaptığı ortak açıklamada 'Zengezur Koridoru'na dikkat çekti. Erdoğan "Zengezur konusunu inşallah süratle halletmemiz durumunda iki önemli durumu bize kazandıracak. Gerek karayolu gerek demiryolu konusunda Türkiye'nin Nahçivan ile olan bağlantıları çok daha güçlü hale gelecek" dedi.
13.06.2023 Gündem
İlham Aliyev: Azerbaycan’da Bayraktar merkezi yapmaya karar verdik
İlham Aliyev: Azerbaycan’da Bayraktar merkezi yapmaya karar verdik Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Türkiye'nin en büyük teknoloji ve havacılık etkinliği TEKNOFEST'E katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
29.04.2023 Gündem
Aliyev'den Erdoğan'a 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriği
Aliyev'den Erdoğan'a 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriği Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mektubu gönderdi.
30.08.2022 Dünya
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bakan Yanık'la görüştü!
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bakan Yanık'la görüştü! Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile bir araya geldi. Türkiye-Azerbaycan müttefiklik ilişkilerine dair beyannamenin Azerbaycan’ın sembol kenti olan Şuşa'da imzalanmasının özel bir önem taşıdığını belirten Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zengilan Havaalanının açılışına da katılacağını ifade etti.
19.07.2022 Siyaset
Aliyev, 15 Temmuz vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderdi
Aliyev, 15 Temmuz vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderdi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Aliyev, “‘Bir millet, iki devlet’ ilkesine dayanarak hem mutlu hem de acı günlerde birbirlerine destek olan halklarımız, özellikle zor zamanlarda karşılıklı destek vererek kardeşliklerini ispat ediyor. Biz bundan sonra da bütün konularda Türkiye'nin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.
15.07.2022 Dünya
Şuşa Beyannamesi bir yaşında
Şuşa Beyannamesi bir yaşında Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin resmen müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Şuşa Beyannamesi bir yaşında. Beyannamede, Ermenistan'ın Türkiye'ye karşı asılsız iddialarının, tarihin çarpıtılması girişimlerinin bölgede barış ve istikrara zarar verdiği vurgulanıyor. Beyannamede ayrıca Türkiye ve Azerbaycan'ı birleştiren Zengezur koridorunun açılması ve Nahçıvan-Kars demir yolunun, ilişkilerin yoğunlaştırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.
15.06.2022 Dünya
Meclis Başkanı Şentop Azerbaycan Milli Meclis Başkanı ile görüştü
Meclis Başkanı Şentop Azerbaycan Milli Meclis Başkanı ile görüştü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Bakü’de Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile bir araya geldi.
2.06.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü ‘sınır ötesi’ operasyon mesajı: Bir gece ansızın tepelerine ineriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü ‘sınır ötesi’ operasyon mesajı: Bir gece ansızın tepelerine ineriz Azerbaycan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili net mesajlar verdi. Suriye'ye yeni operasyon sinyali de veren Erdoğan, "Bir gece ansızın onların da tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Abdülhamid sözlerine de yanıt verdi.
29.05.2022 Siyaset
Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa'da başladı, Aliyev'den dikkat çeken 'zafer' mesajı
Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa'da başladı, Aliyev'den dikkat çeken 'zafer' mesajı  Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa'da yapılıyor. Kongreye katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Biz sadece Ermenistan’la değil, biz Ermenistan’ı destekleyenlerle savaştık ve bu savaştan zaferle ayrıldık” dedi.
22.04.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken dünyaya kritik mesaj: Önceliğimiz Türkiye olur!
Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken dünyaya kritik mesaj: Önceliğimiz Türkiye olur! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 45. güne girildi. Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Meclisi Milletvekili ve akademisyen Prof. Dr. Anar İsgenderov, Karabağ’daki son gelişmeler başta olmak üzere Rusya-Ukrayna savaşı, Avrupa’nın Rusya yaptırımları ve doğal gaz krizi gibi kritik konularda Milliyet.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.
9.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum, bölgesel meseleler, Türkiye-Azerbaycan münasebetleri ele alındı.
10.03.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirilmesine karşıyız
Bakan Çavuşoğlu: Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirilmesine karşıyız Resmi ziyareti kapsamında Azerbaycan’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, “Bölgesel konuları da değerlendirdik. Özellikle Ukrayna’daki gelişmeleri endişeyle izliyoruz. Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirilmesine biz prensip olarak herkes gibi karşıyız. Haksız ve hukuksuz bu saldırının bir an önce sona ermesini istiyoruz. Bu konuda da çabalarımızı artırarak devam ediyoruz” dedi.
5.03.2022 Siyaset
Şuşa Beyannamesi Resmî Gazete'de! Türkiye ile Azerbaycan arasında...
Şuşa Beyannamesi Resmî Gazete'de! Türkiye ile Azerbaycan arasında... Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında müttefiklik ilişkileri hakkında Şuşa Beyannamesi'nin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun Resmî Gazete'de yayımlandı.
13.02.2022 Gündem
Azerbaycan ile Türkiye arasında tarihi adım! Ortak Milli Güvenlik Kurulu...
Azerbaycan ile Türkiye arasında tarihi adım! Ortak Milli Güvenlik Kurulu... "İki devlet tek millet" ruhuna dayanan Türkiye ile Azerbacan arasındaki kardeşlik, askeri alanda yeni bir seviyeye taşınıyor. Şuşa Beyannamesi'yle iki ülke ilişkileri müttefiklik seviyesine çıkarılırken, Türkiye ve Azerbaycan Milli Güvenlik Kurulları ortak toplantı gerçekleştirecek...
7.02.2022 Gündem
Aykut Erdoğdu’nun o sözlerine TADİV Başkanı Aygün Attar’dan sert tepki!
Aykut Erdoğdu’nun o sözlerine TADİV Başkanı Aygün Attar’dan sert tepki! CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Türkiye-Azerbaycan enerji iş birliğine ilişkin iddialarına peş peşe sert tepkiler geldi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva'dan sonra bir tepki de Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar'dan geldi. Attar, “Aykut Erdoğdu’nun Türkiye ile Azerbaycan arasındaki doğalgaz anlaşmasıyla ilgili mesnetsiz iddiaları cahil cesaretinin tezahürü mü, Bir Millet İki Devlet hazımsızlığının dışa vurumu mu?” dedi.
5.02.2022 Dünya
Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şuşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir, metni?
Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şuşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir, metni? Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören 'Şuşa Beyannamesi'  TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Peki, Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şaşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir?
4.02.2022 Siyaset
TBMM tatile girdi
TBMM tatile girdi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 15 Şubat'a kadar tatile girdi.
3.02.2022 Gündem
'Şuşa Beyannamesi'  TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
'Şuşa Beyannamesi'  TBMM Genel Kurulunda kabul edildi Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin resmen müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Şuşa Beyannamesi'ni içeren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi.
3.02.2022 Gündem
Şuşa Beyannamesi, Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi
Şuşa Beyannamesi, Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi TBMM Dışişleri Komisyonu'nda 'Türkiye ile Azerbaycan Arasında Müttefiklik İlişkileri Hakkında Şuşa Beyannamesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi' kabul edildi.
3.02.2022 Siyaset
Şuşa Beyannamesini içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!
Şuşa Beyannamesini içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu! Cumhurbaşkanlığı’ndan gönderilen Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Müttefiklik İlişkileri Hakkında Şuşa Beyannamesi, TBMM Başkanlığına ulaştı. Teklif; TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un imzasıyla Dışişleri Komisyonu’na havale edildi.
1.02.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Şuşa Beyannamesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şuşa beyannamesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.