Ermenistan

Ermenistan

Son dakika ermenistan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ermenistan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ermenistan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ermenistan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ermenistan gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.589 ermenistan haberi bulunmuştur. Tüm ermenistan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erzurum kongresi kararları nelerdir, Erzurum kongresinin önemi nedir? Erzurum kongresi ne zaman toplantı, neden yapıldı?
Erzurum kongresi kararları nelerdir, Erzurum kongresinin önemi nedir? Erzurum kongresi ne zaman toplantı, neden yapıldı?Erzurum kongresinin 105. yılı. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi, ulusal egemenlik tanımının da anıldığı ilk kongredir. Peki, Erzurum Kongresi’nin anlamı ve önemi nedir? Erzurum Kongresi kararları nelerdir, ne zaman ve neden yapıldı?
23.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyızCumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de düzenlenen NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü törenleri dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD'de ile yapılan F-16 savaş uçağı anlaşmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Bizim burada önceliğimiz F-16 talebimizin karşılanması. Parasal ilişkileri pek gündeme almak istemiyoruz. Çünkü biz F-35 üzerinden zaten ödememizi yaptık. Son görüşmede ABD Başkanı Biden “3-4 hafta içerisinde F-16 sorununu çözeceğim” dedi." ifadelerini kullandı. Suriye ile ilişkiler ve Esed ile görüşme konusunda da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanım şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız." diye konuştu. Terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, "Irak ziyaretimizden sonra Irak yönetiminde ilk defa PKK ile mücadele konusunda sahada çok somut adımlar atıldığını gördük. Erbil yönetiminin iş birliği memnuniyet verici. Irak’ta Süleymaniye yönetimi ile Erbil yönetimi arasındaki gerilim de devam ediyor. Süleymaniye yönetimi PKK ile aralarına mesafe koymadıkça bizim Süleymaniye'ye karşı tavrımızda bir değişiklik olmayacak. Hava sahasına yönelik ambargo devam edecek." dedi
12.07.2024Gündem
Azerbaycan ile Ermenistan arasında tarihi adım! Barış anlaşmasını sonuçlandırma çalışmalarına devam etme konusunda anlaştı
Azerbaycan ile Ermenistan arasında tarihi adım! Barış anlaşmasını sonuçlandırma çalışmalarına devam etme konusunda anlaştıAzerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ev sahipliğinde ABD’de gerçekleştirilen üçlü görüşmede Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin Anlaşma'nın imzalanması çalışmalarının sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı.
10.07.2024Dünya
Azerbaycan ve Ermenistan'dan barış anlaşması çalışmalarına devam kararı
Azerbaycan ve Ermenistan'dan barış anlaşması çalışmalarına devam kararıAzerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ev sahipliğinde ABD’de gerçekleştirilen üçlü görüşmede Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin Anlaşma'nın imzalanması çalışmalarının sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı.
10.07.2024Dünya
AK Parti'den son dakika vergi reformu ve yurt dışı çıkış harcı açıklaması
AK Parti'den son dakika vergi reformu ve yurt dışı çıkış harcı açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, vergi reform paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, çok konuşulan yurt dışı çıkış harçlarına ilişkin soruya da yanıt verdi.
24.06.2024Ekonomi
Türkiye'den Ermenistan açıklaması: Filistin'i tanıma kararından memnuniyet duyuyoruz
Türkiye'den Ermenistan açıklaması: Filistin'i tanıma kararından memnuniyet duyuyoruzDışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Filistin devletini tanıma kararı almasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi.
21.06.2024Gündem
Ermenistan Filistin'i devlet olarak tanıdı!
Ermenistan Filistin'i devlet olarak tanıdı!TASS haber ajansına göre, Ermenistan Filistin'i resmen devlet olarak tanıma kararı aldı.
21.06.2024Dünya
Bayraktar TB2 dünya havacılık tarihinde bir ilke daha imza attı
Bayraktar TB2 dünya havacılık tarihinde bir ilke daha imza attıMilli SİHA Bayraktar TB2, otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla gerçekleştirerek dünya havacılık tarihinde bir ilke daha imza attı.
31.05.2024Gündem
Kritik MGK toplantısı sona erdi! Terörle mücadele vurgusu
Kritik MGK toplantısı sona erdi! Terörle mücadele vurgusuCumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sona erdi. İletişim Başkanlığı tarafından 7 maddelik MGK bildirisi yayımlandı.
28.05.2024Gündem
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başladı
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başladıMilli Güvenlik Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başladı.
28.05.2024Gündem
Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın helikopteri plansız iniş gerçekleştirdi
Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın helikopteri plansız iniş gerçekleştirdiErmenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı taşıyan helikopter olumsuz hava koşulları nedeniyle Vanadzor'a 'plansız bir iniş' gerçekleştirdi.
25.05.2024Dünya
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan için cenaze töreni düzenlendi
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan için cenaze töreni düzenlendiİsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırıları aylardır devam ederken, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi ile sarsıldı. Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve İranlı diğer yetkililerin cenazeleri bugün defnedilecek. Başkent Tahran'daki törene 1 milyon kişi katıldı, cenazeler bugün defnediliyor.
23.05.2024Dünya
Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Bizim 'tarihi Ermenistan' arayışını durdurmamız gerekiyor
Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Bizim 'tarihi Ermenistan' arayışını durdurmamız gerekiyorErmenistan parlamentosunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, tarihi Ermenistan toprakları hedeflerinden vazgeçmeleri gerektiğini söyleyerek, “Bizim 'tarihi Ermenistan' arayışını durdurmamız gerekiyor” dedi.
22.05.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin ölümü sonra bir günlük yas kararı aldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin ölümü sonra bir günlük yas kararı aldıkCumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kardeşim sayın İbrahim Reisi ve heyet üyelerinin vefatından derin üzüntü duyduk. Helikopter kazasından sonra İran makamlarıyla iletişime geçerek arama kurtarma faaliyetlerine destek vermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ülkemizde 1 günlük yas ilan edilmesini kararlaştırdık" dedi.
20.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürcistan lideriyle görüştü: Ticaret hacmi 3 milyar dolara ulaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürcistan lideriyle görüştü: Ticaret hacmi 3 milyar dolara ulaştıCumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.
16.05.2024Gündem
Ermenistan işgali altındaki 4 bölge Azerbaycan’a iade edilecek
Ermenistan işgali altındaki 4 bölge Azerbaycan’a iade edilecekAzerbaycan ile Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı’nda Ermenistan tarafından işgal edilen 4 köyün Azerbaycan’a iade edilmesi için protokol imzalandı.
15.05.2024Dünya
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev açıkladı: Ermenistan ile barışa doğru ilerliyoruz
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev açıkladı: Ermenistan ile barışa doğru ilerliyoruzAzerbaycan'ın başkenti Bakü’de düzenlenen 6. Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu, resmi açılış töreniyle başladı. Azerbaycan ve Ermenistan’ın barış müzakerelerine değinen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Şimdi aslında olumlu bir şekilde Ermenistan ile barışa doğru ilerliyoruz, sınırların belirlenmesi başladı. Sadece sınırların belirlenmesi değil, hatta sınırların tespiti de başladı” dedi.
1.05.2024Dünya
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruzDışişleri Bakanlığı, bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaların reddedildiğini bildirdi.
24.04.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini vatanında ikinci sınıf hissetmesine müsaade etmedik, etmeyiz.' dedi.
24.04.2024Gündem
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklıGöçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024Gündem
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalıAvrupa Birliği ilişkilerdeki uzun duraklamanın ardından Türkiye'ye sıcak bir mesaj gönderirken, Avrupa medyası da Türkiye'nin 'kilit bir aktör' olduğunu yazdı. Euractiv'in ulaştığı AB'li kaynaklar ise Brüksel'de devam eden görüşmeler sırasında Almanya, İtalya ve İspanya'nın Türkiye'ye "somut" bir şeyler sunulması için baskı yaptığını yazdı.
18.04.2024Dünya
Ayakkabıların içinden külçe atın çıktı: Değeri 3,5 milyon lira!
Ayakkabıların içinden külçe atın çıktı: Değeri 3,5 milyon lira!Kars'ta Ermenistan uyruklu 2 kişinin ayakkabılarına gizlenmiş piyasa değeri yaklaşık 3,5 milyon lira olan 1 kilo 51,74 gram kaçak külçe altın ele geçirildi.
3.04.2024Gündem
'AB Karadeniz Havzası' programının son proje teklif başvuruları başladı
'AB Karadeniz Havzası' programının son proje teklif başvuruları başladıDışişleri Bakanlığı, AVRUPA Birliği (AB) Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programı'nın 52 milyon avro bütçeli ikinci ve son teklif çağrısının başvuru süreci başladı.'Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı', 2021-2027 dönemi ikinci çağrısından 25 il yararlanacağı vurgulandı.
1.04.2024Gündem
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayında planlan ABD’yi ziyareti öncesinde iki ülke arasında son günlerde yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nden bir heyet dün Ankara’da bir dizi kritik temaslarda bulundu.
30.03.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ermenistan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ermenistan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.