Gazete Vatan Logo

Meclis Başkanı Şentop Azerbaycan Milli Meclis Başkanı ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Bakü’de Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile bir araya geldi.

Meclis Başkanı Şentop Azerbaycan Milli Meclis Başkanı ile görüştü

“Karabağ” başlıklı INCSOS 7. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katılmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile görüştü. Gafarova, görüşmede Azerbaycan ve Türkiye parlamentolarının himayesinde düzenlenen 7. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nin iki ülkenin akademisyenlerinin ortak faaliyetlerini daha da güçlendirmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Azerbaycan'da bu etkinliği düzenlenmesini teklif ettiği ve desteklediği için Şentop'a teşekkür eden Gafarova, bu tür bilimsel etkinliklerin düzenlenmesinin iki ülkenin üniversiteleri ve bilim çevreleri arasındaki işbirliğinin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Gafarova, 7. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nin Karabağ'a adanan temasının da çok önemli olduğunu ifade ederek, ”Karabağ gerçeklerinin akademik çevrelerce vurgulanması ve bilim literatürüne yansıtılması çok önemlidir. Kardeş ülkeler olan Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin mevcut seviyesinin birlik ve beraberliğimizin yeni bir tezahürüdür. 44 günlük vatan savaşında kardeş Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği açık siyasi ve manevi destek, bu birliğin parlak bir örneğidir” dedi.

Haberin Devamı

Gafarova, 15 Haziran'da Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin müttefiklik seviyesine taşıyan Şuşa Beyannamesi’nin imzalanmasının birinci yıldönümünün kutlayacağını hatırlatarak, Azerbaycan'ın kültür başkenti Şuşa'da imzalanan Şuşa Deklarasyonu ile Azerbaycan-Türkiye’nin müttefiklik ilişkilerinin zirveye taşındığını ifade etti.