Şubat Ayı

Şubat Ayı

Son dakika Şubat ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Şubat ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Şubat ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şubat Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şubat ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.697 şubat ayı haberi bulunmuştur. Tüm şubat ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu!
Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu! Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 73,8 ile kuru soğan oldu. Kuru soğandaki fiyat artışını yüzde 52 ile patates takip etti” dedi.
1.05.2024 Ekonomi
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Şubat ayı konut fiyatları artış oranını açıkladı.
24.04.2024 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Açıklama geldi! Yüzde 58 arttı
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Açıklama geldi! Yüzde 58 arttı Ev sahibi olmayı planlayanlara kötü haber! Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesinde gerçekleşti.
24.04.2024 Ekonomi
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleri Misli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
19.04.2024 İddaa
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik verisi OVP beklentilerimizde iyi performans gösterdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik verisi OVP beklentilerimizde iyi performans gösterdi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şubat ayı işsizlik verisinin yüzde 8,7 oranla bir önceki aya ve Orta Vadeli Program (OVP) beklentilerine göre iyi performans gösterdiğini belirtti.
15.04.2024 Ekonomi
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Şubat ayı işsizlik rakamları açıklandı
Şubat ayı işsizlik rakamları açıklandı Türkiye'de işsizlik oranı, şubatta bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.
15.04.2024 Ekonomi
Karadeniz'de göç başladı!
Karadeniz'de göç başladı! Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Karadeniz'de hamsilerin erken göç'e başladığını vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Coşkun Erüz, birçok balık neslinin tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.Erüz, "Hamsinin de eskiden olduğu gibi 1 milyon ton, 600 bin ton avlanmayacağını kabul edip, balıkçılığımızı ona göre planlamamız gerekiyor"dedi.
5.04.2024 Gündem
Kripto para borsasında ilk çeyrek verileri
Kripto para borsasında ilk çeyrek verileri Kripto para borsası BingX, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, spot ve sürekli vadeli işlem hacmi bir önceki çeyreğe göre yedi kattan fazla arttı. Açık pozisyon 6 milyar dolar ile son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Platformun sürekli vadeli işlem hacmi ise mart ayı itibariyle 14 milyar dolara yükseldi.
2.04.2024 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla çarpıcı açıklama geldi! İstanbul, Ankara ve İzmir'de sürpriz gelişme
Kira fiyatlarıyla çarpıcı açıklama geldi! İstanbul, Ankara ve İzmir'de sürpriz gelişme Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika detaylar ortaya çıktı. Ülke genelinde kiralar cep yakmaya devam ederken artış hızında yavaşlama dikkat çekti. Şubat ayı verilerine göre, kiralar yıllık yüzde 74 arttı ve son iki yılın en yavaş artışı gerçekleşti. Üç büyük ilde kira artışında İstanbul son sırada. İşte kira fiyatlarıyla ilgili tüm ayrıntılar...
28.03.2024 Ekonomi
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu Şubat ayında yapılan toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon TL oldu. Kartlı ödemelerin 843,1 milyar TL’si kredi kartları ile gerçekleştirildi.
25.03.2024 Ekonomi
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanlığı Şubat ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığı 29,2 milyar dolar azalışla, 93 milyar dolara geriledi.
22.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararındaydı. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ikinci kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, sürpriz bir kararla politika faizinde 500 baz puan artırıma giderek, faizi yüzde 50 seviyesine çekti.
21.03.2024 Ekonomi
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5.50'de sabit tutma kararı aldı. Fed, 2024 sonuna kadar 3 faiz indirimi sinyali vermeye devam etti. Fed Başkanı Jerome Powell "Arz ve talep daha iyi dengeye geliyor. Bu dengelenme ile birlikte enflasyona olan katkının aşağı gelmesini bekliyoruz" dedi.
20.03.2024 Ekonomi
TÜİK açıkladı! Taşıt sayısı yüzde 9,3 azaldı
TÜİK açıkladı! Taşıt sayısı yüzde 9,3 azaldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısının istatistiklerini paylaştı. Trafiğe kaydı yapılan araçların bir önceki aya göre yüzde 9,3 azalarak 193 bin 600 olduğunu açıkladı.
20.03.2024 Gündem
Araba almak isteyene yaz mevsimi uyarısı yapıldı! Fiyatlarda dikkat çeken değişim
Araba almak isteyene yaz mevsimi uyarısı yapıldı! Fiyatlarda dikkat çeken değişim Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açılaması geldi. İlan platformlarında ikinci el araçlar için şubat ayı verileri açıklandı. Yeni yılın ilk aylarından itibaren sıfır araç fiyatları yükselirken ikinci elde fiyatlar halen düşük kalmıştı. Araştırmaya göre şubatta fiyat düşüşü durdu. En çok ilana çıkan araç modelleri de belli oldu. İşte detaylar...
20.03.2024 Ekonomi
ÖTV istisnası! Limit güncellemesi yapıldı,  1 milyon 591 bin TL oldu
ÖTV istisnası! Limit güncellemesi yapıldı, 1 milyon 591 bin TL oldu Araba alma planı yapan binlerce kişiyi dorudan ilgilendiriyor. ÖTV ayarı yapıldı. Ticaret Bakanlığı detayları paylaştı. Engelli kişilerin kullanımı için yurt dışından ithal edilen özel tertibatlı araçlar, 2024 yılı için 1 milyon 591 bin 200 TL’ye kadar ÖTV istisnasından yararlanabilecek.
19.03.2024 Ekonomi
Araba piyasasında Şubat ayı sürprizi! Araç alacaklar için kritik tarih verildi
Araba piyasasında Şubat ayı sürprizi! Araç alacaklar için kritik tarih verildi Araba piyasası uzun bir süredir durgun seyrederken, piyasada hareketlenme emareleri görülmeye başlandı. Özellikle ikinci el ilan sitelerinde şubat ayında dikkat çeken değişimler gözlendi. Ortalama 60 gün olan satış süresi 45 güne inerken, en hızlı satılan otomobil markaları belli oldu. İşte detaylar...
19.03.2024 Ekonomi
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, son yıllarda dünyada artan sıcaklıklarla beraber göçmen kuşların ve diğer canlıların erken göç ettiklerini belirtti.
17.03.2024 Adana
Adana, Şubat ayında Türkiye'nin en sıcak ili oldu! Vatandaşları endişelendirdi
Adana, Şubat ayında Türkiye'nin en sıcak ili oldu! Vatandaşları endişelendirdi Şubat ayında 28,7 derece ile Adana'nın Karaisalı ilçesi Türkiye'nin en sıcak yeri oldu. Ölçümlere göre, Şubat 2024'te sıcaklık ortalaması uzun yıllar ortalamasının 3,4 derece üzerine çıktı. Yazın sıcaklığıyla ünlü Adana'da şimdiden havaların çok sıcak geçmesi vatandaşları kara kara düşündürüyor.
15.03.2024 Adana
Bakan Uraloğlu açıkladı! Havayolu yolcu sayısında rekor
Bakan Uraloğlu açıkladı! Havayolu yolcu sayısında rekor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Havayollarımızı kullanan yolcu sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,5 gibi rekor bir artış yaşadı" dedi.
15.03.2024 Ekonomi
Süper Lig ekibinde deprem! FIFA'dan süresiz transfer yasağı geldi
Süper Lig ekibinde deprem! FIFA'dan süresiz transfer yasağı geldi FIFA'dan geçtiğimiz Aralık ayından bu yana 3 transfer dönemi cezası bulunan Süper lig ekibi Bitexen Antalyaspor'un cezasını süresize çevirdi.
13.03.2024 Antalyaspor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam oranı en yüksek seviyede
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam oranı en yüksek seviyede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜİK'in açıkladığı işsizlik verileri sonrası istihdam oranının yüzde 49 ile en yüksek seviyeye çıktığını belirtti.
11.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Şubat Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şubat ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.