Sosyalleşme

Sosyalleşme

Son dakika sosyalleşme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyalleşme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyalleşme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyalleşme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyalleşme gelişmeleri de dahil olmak üzere 318 sosyalleşme haberi bulunmuştur. Tüm sosyalleşme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da açık saha tesislerinin toplu açılışı düzenlendi! “Tüm gençlere hizmet verecek”
Adana'da açık saha tesislerinin toplu açılışı düzenlendi! “Tüm gençlere hizmet verecek” Adana’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu bünyesinde Alman Kalkınma Bankası (KFW) yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 12 ilde 22 tesisi içeren projelerin eş zamanlı açılışı yapıldı.
19.04.2024 Adana
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler Mersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, "Dental sağlık sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağızda sürekli enfeksiyona yol açan durumlar söz konusu olabilir. Bu enfeksiyon bütün vücuda etki eder. Kalbinizin yanı sıra karaciğerinizi, böbreğinizi hatta beyninizi bile etkileyen sorunlara yol açabilir" dedi.
28.02.2024 Adana
Tokyo’da gençlerin gözdesi yavru köpekli kafeler
Tokyo’da gençlerin gözdesi yavru köpekli kafeler Japonya’nın başkenti Tokyo’da önemli sosyalleşme ve canlı sokak etkinlikleri merkezleri arasında Shibuya ve Harajuku semtleri yer alıyor. Shibuya’nın Haçiko Heykeli ve ünlü beşli Yaya Geçidi bölgenin merkezinde yer alırken gençlerin favorileri arasında bulunan Harajuku’daki evcil hayvan kafeleri yoğun ilgi görüyor.
1.01.2024 Dünya
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor Okulla ilk kez tanışacak ya da yeni bir kademeye geçecek olan öğrenciler için bugün okul zili çalıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 11 Eylül pazartesi günü başlayacak. MEB, bu yıl dijital bağımlılığın önüne geçmek için okullarda cep telefonu kısıtlaması uygulayacak. Uzmanlar da odaklanmayı olumsuz etkileyen cep kullanımı kısıtlamasından yana.
4.09.2023 Eğitim
Üniversiteye başlayacaklara uzmanından tavsiyeler! “Belirsizlik en büyük endişe sebebidir”
Üniversiteye başlayacaklara uzmanından tavsiyeler! “Belirsizlik en büyük endişe sebebidir” YKS tercih sonuçları açıklandı. Üniversiteye yerleşen öğrenciler telaşlı süreci geride bıraktı. Bir programı kazanan adayları şimdi kayıt heyecanı sardı. 28-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kayıtların ardından bir lisans programına katılmaya hak kazanan adayların artık hepsi birer üniversiteli olacak. Yetişkin hayatın ilk basamağı, aileden uzak yaşamanın başlangıcı olan üniversite hayatı başta biraz korkutucu gelebilir. “Sadece meslek edinmek için üniversite bir kapı olarak görülmemeli” diyen Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Uzmanı Tekin Şahin de belirsizliğin en büyük endişe kaynadığı olduğunu dile getirerek, üniversiteye yeni başlayacak öğrencilere yol gösterici önerilerde bulundu.
30.08.2023 Eğitim
İstanbul'da anaokulu ve bakıcı fiyatları arttı! Yeni tarife belli oldu
İstanbul'da anaokulu ve bakıcı fiyatları arttı! Yeni tarife belli oldu İstanbul'da son dönemde artan anaokulu ve bakıcı fiyatları çalışan anne babaları zorluyor. Özel Anaokulları Derneği Başkanı Hacı Murat Kuş, "Bir bakıcının fiyatı aylık 25 bin lira düzeyinde. Bir anaokulunun fiyatında ise yaklaşık 7 bin ile 14 bin arasında değişen rakamlar telaffuz ediliyor. Haliyle okul maliyetleri de ciddi külfet haline geldi" dedi. Bakıcılık firması sahibi Şeyma Kuvan ise "Gündüz çalışanlar için 18 bin ile 25 bin lira. Bu rakama maaş artı sigorta masrafları da dahil. Yatılı çalışan, devamlı 6 gün sizin evinizde kalan bakıcılar için 20 bin ile 30 bin Türk lirası arasında bakıcıların donanımına göre değişiyor." dedi. Anne Ayla Karaer "Kreşlerden ekstra bir şeyler talep ediyorlar. O yüzden vermemiz imkansız. Mecbur çalışacağım. Ya babaanne ya anneanne bakacak" dedi.
25.08.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki duyurdu: 2028'e kadar 500 Millet Bahçesi yapılacak
Bakan Özhaseki duyurdu: 2028'e kadar 500 Millet Bahçesi yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde hizmete sunulan millet bahçeleri hakkında yaptığı açıklamada, “81 ilimize 100 milyon metrekare millet bahçesi kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Millet bahçelerimiz; Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimize ulaşma yolunda büyük bir lokomotif güçtür. Vatandaşlarımıza şehrin merkezinde kazandırdığımız millet bahçelerimizle yeni sosyal yaşam alanları hediye ediyoruz. Bununla beraber millet bahçelerimiz deprem gibi doğal afetler sırasında şehrin en güvenli alanlarından birisi olarak toplanma alanı görevi görüyor.” dedi.
29.06.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki'den millet bahçeleri ile ilgili açıklama: Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz
Bakan Özhaseki'den millet bahçeleri ile ilgili açıklama: Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde hizmete sunulan millet bahçeleri hakkında açıklamada bulundu.
29.06.2023 Gündem
Yardım seferberliğinde yeni adım: ‘Gönül Bağı Projeleri’
Yardım seferberliğinde yeni adım: ‘Gönül Bağı Projeleri’ Ülkemizde geçtiğimiz 6 Şubat’ta meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremlerin ardından milyonlar harekete geçmiş ve büyük bir yardım seferberliği başlamıştı. Devlet, özel sektör ve STK’lar el ele vererek deprem bölgesine yardıma koşmuştu. Turkcell de hayata geçirdiği ‘Gönül Bağı Projeleri’ ile deprem bölgesine yeni bir yardım çalışması başlattı.
11.04.2023 Ekonomi
Veda Mektubu'nun Nevzat'ı Hakan Karsak: Nevzat'ın henüz en aydınlık kalan yönünü gördük
Veda Mektubu'nun Nevzat'ı Hakan Karsak: Nevzat'ın henüz en aydınlık kalan yönünü gördük Oyuncu Hakan Karsak, Kanal D’nin yeni başlayan iddialı dizisi 'Veda Mektubu'nda Nevzat karakterine hayat veriyor. Dizideki en tehlikeli ve karanlık karakteri canlandıran ünlü oyuncu “Nevzat, pimi çekilmemiş bomba gibi. Ondaki karanlığın henüz en aydınlık kalan yönünü gördük, bakalım ilerleyen bölümlerde daha neler göreceğiz” diyor.
27.03.2023 Magazin
İGA, Hatay'da 350 konteyner ev kurmak için harekete geçti
 İGA, Hatay'da 350 konteyner ev kurmak için harekete geçti İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu şehirlerden biri olan Hatay'da, 350 konteyner ev kurmak üzere harekete geçti.
17.02.2023 Gündem
Üniversitelilere 15 şehirde tematik kamp
Üniversitelilere 15 şehirde tematik kamp Üniversite öğrencilerine her yıl geleneksel olarak düzenlenen kış kampları, bu yıl on beş farklı temayla on beş farklı ilde gerçekleştirilecek. 30 Ocak–3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek kamplarda farklı şehirlerde öğrenim gören öğrenciler, ilgilerini çeken temalarla ilgili pek çok değerli isimle bir araya gelecek. Kamp süresince gençler, bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını görme fırsatı da bulacak.
31.01.2023 Eğitim
Çocuklar için tuvalet hijyenine dikkat çeken sosyal deney filmi
Çocuklar için tuvalet hijyenine dikkat çeken sosyal deney filmi 11 yıldır ilkokul ve ortaokullarda sürdürülebilir tuvalet hijyeninin sağlanması için proje yürüten Domestos, konunun çocuklar açısından önemine dikkat çektiği bir sosyal deney filmi yayınladı. “Okul tuvaletleri yeterince temiz olmadığında bazı çocuklar ne yapar?” sorusuna cevap aranan sosyal deney çalışmasında, yetişkinler çocukların yerine geçerek tuvalete gidemedikleri bir eğitim günü yaşadılar.
16.12.2022 Sağlık
'Çocuklar için dost içerikler çalıştayı!' Çocuklar ve uzmanlar bir araya gelerek görüşlerini paylaştılar
'Çocuklar için dost içerikler çalıştayı!' Çocuklar ve uzmanlar bir araya gelerek görüşlerini paylaştılar Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK), çocukların kendi bilişsel, duygusal ve fiziksel gelişimlerine uygun içerikle karşılaşmaları, medyayı olabildiği kadar bilinçli ve yararlı şekilde kullanabilmeleri konusunda önemli hususlara dikkat çekmek amacıyla 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında her yıl bir çalıştay gerçekleştiriyor.
20.11.2022 Gündem
Paralar hesaba yatırıldı! Bakan duyurdu
Paralar hesaba yatırıldı! Bakan duyurdu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi olarak Kasım 2022’de toplam 356.906.974 TL yatırıldığını bildirdi.
19.11.2022 Ekonomi
Genç kızın çıplak cesedi bodrum katta bulundu! Yıllar sonra gelen fotoğrafla ortaya çıktı
Genç kızın çıplak cesedi bodrum katta bulundu! Yıllar sonra gelen fotoğrafla ortaya çıktı 23 yaşındaki Martine Vik Magnussen, sınavlarının bitişini kutlamak için arkadaşlarıyla gece kulübüne gitti. Sonrasında ise her şey kabusa döndü. Genç kızın bodrum katında çıplak cesedi bulundu. Tecavüze uğramış ve öldürülmüştü. Katili milyarder iş adamının 'playboy' oğlu çıktı. Yıllar sonra gelen bir fotoğraf ise korkunç olayı yeniden gündeme getirdi...
17.11.2022 Dünya
Kayıp hissi depresyon ve anksiyeteye neden oluyor!
Kayıp hissi depresyon ve anksiyeteye neden oluyor! Pandemi döneminin ardından pek çok ülke çalışan açığını kapatmak için göçmen politikalarında değişiklik yapıyor. Önce Amerika’nın Greenkart başvurularını alması, ardından Kanada’nın reform niteliğinde göçmen politikasında değişikliğe gitmesi ve diğer Avrupa ülkelerinin çalışan açığını kapatmak için alım yapacağını duyurması yurt dışına göçmen olarak gitmek isteyenler için umut oldu. Öte yandan Ukrayna ve Orta Doğu’dan savaş yüzünden ülkelerini zorunlu olarak terk etmek zorunda kalan göçmenler var. Savaş nedeniyle gittikleri ülkelerde yeni bir yaşam kurmaya çalışan göçmenler bulundukları ülkelere uyum sağlamaya çalışıyor. İster zorunlu olsun ister gönüllü göç, uyum süreci ile birlikte psikolojik mücadeleye de neden olabiliyor. Peki, Ülke değiştirme psikolojisi nedir? Göç bir insanın hayatını nasıl etkiler? Psikolog Sinem Gül Şahin anlattı.
31.10.2022 Sağlık
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu, 12 Eylül tarihinde başlıyor. Bakan Özer, “Yaklaşık 136 milyon 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi” dedi. Atamalar ile ilgili de açıklama yapan Bakan Özer, “Mutlaka yeni öğretmen istihdamı olacaktır. Ataması yapılan öğretmenlerimiz 12 Eylül'de görev başı yapacak" ifadelerini kullandı.
5.09.2022 Eğitim
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı?
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? 2022 YKS tercihleri için süreç başladı! Adaylar aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarını dikkate alarak gelecekteki mesleklerini seçecek. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapacaklar. Adaylara geleceğin meslekleriyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Şebnem Özdemir, tercih yapılacak bölümlerde dikkat edilmesi gerekenler konusunda adaylara önerilerde bulundu. Peki, Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? Üniversite ve bölüm seçerken nelere dikkat etmeli? İşte ileride avantajlı duruma geçecek meslekler…
27.07.2022 Eğitim
Yaz okulu çocuğun sosyalleşmesine imkan sağlıyor
Yaz okulu çocuğun sosyalleşmesine imkan sağlıyor Çocuğun bedensel, ruhsal ve sosyal gelişiminde sosyalleşmenin çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Seren Doğantekin, yaz tatilinin gelmesiyle beraber başlayacak yaz okullarının çocuğun sosyalleşmesine önemli katkılar sağlayacağını belirtiyor. Özellikle pandemide çocukların arkadaşlarından uzak kaldığını hatırlatan Doğantekin, yaz döneminde bu durumun telafi edilebileceğini söyledi. Doğantekin, yaz okulu seçerken çocuğun kişisel özelliklerine ve ilgi alanlarına göre tercih yapılması gerektiğini kaydetti.
15.06.2022 Eğitim
Cereverse dünyaya açıldı
Cereverse dünyaya açıldı Cerebrum Tech, dijital dönüşüm konusunda etkili ve sürdürülebilir çözümler ile öncü olmaya devam ediyor. Cerebrum Tech, ekonomiden sağlığa, eğitimden eğlenceye kadar pek çok alandaki ihtiyacı dijital dünyadaki üretim ile desteklemeyi mümkün kılan Cereverse ekosistemini tanıttı.
26.05.2022 Ekonomi
Gönüllü Turizm Elçileri Projesi gençler için bir fırsat
Gönüllü Turizm Elçileri Projesi gençler için bir fırsat Fatih Belediyesi’nin bu yıl 12’inci kez hayata geçirilecek olan Gönüllü Turizm Elçileri projesi için başlattığı başvurular devam ediyor.
26.05.2022 Yaşam
Köpek saldırısından kaçınma yolları: Kesinlikle göz teması kurmayın
Köpek saldırısından kaçınma yolları: Kesinlikle göz teması kurmayın Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, köpek eğitim merkezinde çalışan köpek eğitmeni Semih Soydemir, olası köpek saldırısında soğukkanlılığın çok önemli olduğunu belirterek, "Köpekle kesinlikle göz teması kurulmamalı. Göz teması kurmak, meydan okumak demektir" dedi.
5.04.2022 Yaşam
Doktor, hemşire, ebe... Sağlık çalışanları hakkında 172 milyon liralık tazminat kararı...
Doktor, hemşire, ebe... Sağlık çalışanları hakkında 172 milyon liralık tazminat kararı... TBMM'de açıklanan istatistikler, doktorlar başta olmak üzere sağlıkçılar aleyhine açılan tazminat davalarının ulaştığı boyutu ortaya koydu. 10 yılda 4067 doktor, 517 hemşire, 147 ebe, 391 diğer personel kusurlu olduğu iddiasıyla suçlandı. Mahkemelerce vatandaşa 172 milyon TL tazminat ödemelerine karar verildi.
24.03.2022 Yaşam
Okullar ne zaman tatil olacak? Okullarda ara tatil ne zaman? 2022 2. Dönem ara tatili ne zaman?
Okullar ne zaman tatil olacak? Okullarda ara tatil ne zaman? 2022 2. Dönem ara tatili ne zaman? Mart ayının sonuna yaklaşılırken milyonlarca, öğrenci, veli ve öğretmen 2. Dönem ara tatili merak edilen konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı takvimini paylaşmıştı. Nisan ayında tüm okullar 1 haftalık ara tatile geirecek. Peki, Okullar ne zaman tatil olacak? Okullarda ara tatil ne zaman? 2022 2. Dönem ara tatili ne zaman? İşte MEB tatil takvimi
18.03.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Sosyalleşme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyalleşme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.