Sosyal Konut

Sosyal Konut

Son dakika sosyal konut haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal konut ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal konut haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Konut

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal konut gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.004 sosyal konut haberi bulunmuştur. Tüm sosyal konut haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor'
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor' Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum yerel seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlere 2 gün kaldı. İBB adayı Kurum A Haber'de canlı yayında soruları cevapladı.
28.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Murat Kurum: Bizi daima kapınızın önünde, dizinizin dibinde bulacaksınız
Murat Kurum: Bizi daima kapınızın önünde, dizinizin dibinde bulacaksınız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi. Miting programında konuşan Kurum, “İlk günden itibaren İstanbul’un bütün sokaklarında, 31 Mart zaferine inandınız. Ve bu omuzlara kutlu bir sorumluluğu yüklediniz. Bu öyle bir sorumluluk ki; bizi asla laf üretirken bulmayacaksınız. Bizi daima kapınızın önünde, dizinizin dibinde bulacaksınız. Tarihin ve milletin önünde size söz veriyoruz. Ama bu söz, onların verip de tutmadıkları sözlere benzemez. Onlar sözleri bile hatırlamıyor, unutuyorlar. Sordukları zaman ‘Yetişmezdi zaten’ diyorlar. Biz söz verdik mi o sözü tutarız" dedi.
23.03.2024 Gündem
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
Murat Kurum'dan 10 maddelik hatırlatma! 'Nisanda geliyoruz'
Murat Kurum'dan 10 maddelik hatırlatma! 'Nisanda geliyoruz' İstanbul'da 10 maddede yerine getirilmediğini belirttiği vaatleri sıralayan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Nisanda geliyoruz." ifadelerini kullandı.
14.03.2024 Gündem
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş projelerini açıkladı: 100 bin konutluk projeyi hayata geçiriyoruz
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş projelerini açıkladı: 100 bin konutluk projeyi hayata geçiriyoruz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'İşimiz Gücümüz Bursa' lansman organizasyonunda projelerini açıklıyor. "İki yeni koridor oluşturuyoruz. Trafik artık 3'e bölünecek" diyen Aktaş kentsel dönüşümde 100 bin konutluk projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Aktaş 500 yeni otobüsün alınacağını ve yeni bir metro hattının Bursa'ya kazandırılacağını da sözlerine ekledi.
2.03.2024 Gündem
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiraları aşağı çekecek 5 hamle ortaya çıktı
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiraları aşağı çekecek 5 hamle ortaya çıktı Merkez Bankası enflasyon raporunda konut kiralarını düşürecek bazı önerilerde bulundu. Öneriler arasında kiralık konut arzının planlanarak artırılması, devlet destekli kiralık sosyal konut sistemi, Sermaye Piyasası Kurulu'na bağlı şirketlerle kurumsal kiralama, hisseli kiracılık uygulaması ve konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi de var.
17.02.2024 Ekonomi
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Risksiz İstanbul” tanıtım toplantısında İstanbul’da 5 yılda 650 bin konut yapacaklarını açıkladı. Kurum, “İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, hep birlikte çalışacağız” dedi.
15.02.2024 Gündem
Hamza Dağ CNN TÜRK'te açıkladı: Çok farklı bir belediyecilik yapacağız
Hamza Dağ CNN TÜRK'te açıkladı: Çok farklı bir belediyecilik yapacağız AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. Dağ, "İzmir'de çok farklı bir belediyecilik yapacağız. İzmir'in sorunları 5 yıl daha erteleyemeyiz. Logo kullanmadığım için İzmirliler bana teşekkür etti. Gençliğimi AK Parti'de bereketlendirdim. Partiye aidiyetim konusunda bir sorun yok. Bundan rahatsız olan yok bir tek CHP'li yöneticiler rahatsız oluyor. Bu bir yerel seçim kampanyası. Herkesin başkanı olacağız. Hemşerilerimiz de bunu bu şekilde yaklaşıyor." dedi.
14.02.2024 Gündem
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! 3 formül gündemde: Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi desteği
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! 3 formül gündemde: Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi desteği Kira fiyatlarındaki artış son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını söyledi. Peki yeni dönemde kira fiyatlarında ciddi bir düşüş olacak mı? Vatandaşlara ödeme kolaylığı sunulacak mı? İşte ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren konun detayları...
13.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Şimşek, artışların önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını kaydetti.
12.02.2024 Ekonomi
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Kurum, "Aylardır ziyaretlerimizi yapıyoruz. İstanbullular büyükşehirden neler bekliyor? Onları dinliyoruz. Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgiyle coşkuyla karşılanıyoruz. Herkes şunu söylüyor 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir'" dedi.
26.01.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul'a yeni üretim alanları kazandıracağız
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul'a yeni üretim alanları kazandıracağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İSTOÇ'u ziyaret etti. Kurum, "Biz İstanbul'a ilgimizi göstereceğiz, mesaimizi göstereceğiz, gençliğimizi göstereceğiz ve çalışkanlığımızla birlikte de bu projeleri yapacak ve sadece İstanbul'a odaklanacağız. Bakın çok önemli; İstanbul basamak olmaz. Gelecek için burayı bir basamak olarak kullanamazsınız" dedi.
9.01.2024 Gündem
AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Peki Murat Kurum kimdir? İşte detaylar...
AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Peki Murat Kurum kimdir? İşte detaylar... AK Parti'nin belediye başkan adaylarının bir kısmı bugün Haliç'te gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu. Adaylığı açıklanan Kurum'un geçmişi de merak edildi. İşte eğitim hayatı, mesleki kariyeri ve bakanlık dönemi ile Murat Kurum hakkındaki ayrıntılar.
7.01.2024 Gündem
Kentsel dönüşüm için vatandaşa büyük destek: Faizsiz kredi, hibe, kira yardımı
Kentsel dönüşüm için vatandaşa büyük destek: Faizsiz kredi, hibe, kira yardımı İstanbul’da riskli yapıların yenilenmesi için yeni bir dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yeni yol haritasını açıkladı. Yarısı Bizden kampanyası ile 350 bin konut yenilenecek, rezerv alanlarda 400 bin konut yapılacak ve şehre 100 bin yeni sosyal konut kazandırılacak. İlk yıkım, yapım ve sözleşmeler de dün itibarıyla başladı
24.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 350 bin konutu dönüştüreceğiz, vatandaşa 1.5 milyon TL destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 350 bin konutu dönüştüreceğiz, vatandaşa 1.5 milyon TL destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul programında yaptığı konuşmada, “İstanbul genelinde, yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları için toplamda 128 milyar lira tutarında kaynak kullandık. Hedefimiz 5 yıl içerisinde İstanbul'da 600 yüz bini acilen olmak üzere toplam 1 buçuk milyon riskli bağımsız bölümü dönüştürmektir" dedi. Dün şehit olan askerler için de Erdoğan, “Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmamış, bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır" ifadelerine yer verdi. 
23.12.2023 Gündem
46 bin konut tamamlandı! Yılbaşına kadar teslim edilecek
46 bin konut tamamlandı! Yılbaşına kadar teslim edilecek Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden yaklaşık 10 ay geçti. 637 bin depremzedenin konteynerkentlerde yaşam mücadelesi verdiği bölgede, yapımı tamamlanan il ve ilçe merkezlerinde 41 bin, köylerde ise 5 bin olmak üzere 46 bin kalıcı konut yılbaşına kadar hak sahiplerine teslim edilecek.
21.11.2023 Ekonomi
TOKİ indirim kampanyası bugün sona eriyor! Kısmi ödeme imkanı bulunuyor
TOKİ indirim kampanyası bugün sona eriyor! Kısmi ödeme imkanı bulunuyor TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişiye indirim müjdesi geldi. Tüm TOKİ konutları için geçerli, indirim oranı belli oldu, detaylar tek tek açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise “10 doğru 10 yanlış ile sosyal konut projesi gerçekleri” paylaşımı ile birçok konuya açıklık getirdi. TOKİ'nin, Haziran 2022'den önce yapılan iş yeri ve konutlar için başlattığı indirim kampanyası bugün sona erecek. İşte TOKİ ile ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği indirim kampanyası ile ilgili detaylar...
19.10.2023 Ekonomi
Kredi kartı kullanımında yeni dönem! Düzenleme geliyor
Kredi kartı kullanımında yeni dönem! Düzenleme geliyor Kredi kartı kullanımıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Enflasyonla mücadelede tüketimi dizginlemeyi hedefleyen program uyarınca, vatandaşların kredi kartı kullanımı, tüketim talebini dengeleyecek şekilde yeniden düzenlenecek. Kira ve konut fiyatlarındaki artış ise yeni sosyal konut projeleri ile aşılacak. 2026 yılında yüzde 5’lik büyüme, 2025’te tek haneli işsizlik de programın beklentileri arasında.
7.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Makro ekonomiyi güçlendirecek adımlar atılıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Makro ekonomiyi güçlendirecek adımlar atılıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde konuştu. Erdoğan, ''Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefleri hayal değil. Gözümüzü 2053'e diktik'' açıklamasında bulundu.
22.08.2023 Gündem
Sosyal konut hamlesinde flaş gelişme! Dev projede evler hızla tamamlanıyor
Sosyal konut hamlesinde flaş gelişme! Dev projede evler hızla tamamlanıyor TOKİ, deprem bölgesindeki şehirlerde konutlar inşa ederken, diğer taraftan "İlk Evim" projesi konutlarının inşaat çalışmalarını da sürdürüyor. 6 Şubat depremlerinin ardından talep patlamasının yaşandığı Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde de TOKİ konutları hızla yükseliyor.
21.08.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışına karşı uydu kent önerisi
Fahiş kira artışına karşı uydu kent önerisi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra Diyarbakır'da kira artışlarının yüzde 200'lere kadar çıktığını söyleyen Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, fahiş kira fiyatlarına karşı uydu kent önerisinde bulundu.
9.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: 1 milyon 270 bin konut ürettik
Bakan Özhaseki: 1 milyon 270 bin konut ürettik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından TOKİ eliyle yapılan konutlar ile ilgili bir video yayınladı. Bakan Özhaseki paylaşımında, “Güçlü şehirler ve güvenli yarınlar için ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşımız kalmasın, dedik. Vatandaşlarımızın düşük peşinat ve uzun vadeyle ev sahibi olabilmeleri için TOKİ Başkanlığımız eliyle, 1 milyon 270 bin konut, 37 bin 760 sosyal donatı ürettik. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalara kavuşturduk.” dedi.
4.07.2023 Gündem
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz İTO Başkanı Şekip Avdagiç, kaliteli geçen seçim sürecinin ardından yabancı yatırımcılardan pozitif sinyaller almaya başladıklarını söyledi. Avdagiç, ‘‘Seçimlerin ardından istikrarlı bir dönem ortaya çıktı. Arkasından Mehmet Şimşek Bey ve ekibinin de oluşturacağı yeni ekonomik denge paketiyle önümüzdeki günler için iyimseriz. Önce borsaya çok hızlı bir giriş öngörüyoruz’’ dedi.
19.06.2023 Ekonomi
Yeni konut kampanyaları geliyor! 13 bin konuta 450 bin başvuru, ödeme planı belli oldu
Yeni konut kampanyaları geliyor! 13 bin konuta 450 bin başvuru, ödeme planı belli oldu İstanbul’da evi olmayanlar için düzenlenen kampanya ilgiyle karşılandı. Emlak Konut ve THY’nin Arnavutköy’de hayata geçireceği 13 bin konut için iki haftada 450 binin üzerinde başvuru yapıldı. Önümüzdeki günlerde kura çekimi ile hak sahipleri belirlenecek. Projede aylık ödemeler 7.500 TL’den başlayacak.
17.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Konut ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal konut haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.