Şişkinlik

Şişkinlik

Son dakika şişkinlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şişkinlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şişkinlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şişkinlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şişkinlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 681 şişkinlik haberi bulunmuştur. Tüm şişkinlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Belirtileri şişkinlik, ağrı ve enerji kaybıyla ortaya çıkıyor! İhmal edince ölümcül olabilir
Belirtileri şişkinlik, ağrı ve enerji kaybıyla ortaya çıkıyor! İhmal edince ölümcül olabilir Tüm organlarımız belirli bir işleyişle hayatına devam eder. Ancak sözkonusu karaciğer olunca risk bir adım daha öndedir. Karaciğerdeki yağlanma belirtileri sizde de varsa hemen harekete geçin. Gelin birlikte karaciğer yağlanmasının belirtilerine bakalım.
26.03.2024 Yaşam
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Sadece Ramazan'da etkisini gösteren karışım: Bu şifayı 1 bardak sütle karıştırıp sahurda yiyin, ne şişkinlik kalsın ne hazımsızlık!
Sadece Ramazan'da etkisini gösteren karışım: Bu şifayı 1 bardak sütle karıştırıp sahurda yiyin, ne şişkinlik kalsın ne hazımsızlık! Sofralar Ramazan'da hurmalarla dolup taşıyor. Ancak bu şifalı besini 1 bardak sütle karıştırmanın sizde enerji patlaması yaşatacağınızı biliyor musunuz? Faydalarını öğrenince sahurda iftarda yemek isteyebilirsiniz. İşte faydasını en çok Ramazan'da göreceğiniz o karışım...
14.03.2024 Yaşam
İftar çayına 2 tane atınca şişkinliği alıyor: Doğal antioksidan deposu
İftar çayına 2 tane atınca şişkinliği alıyor: Doğal antioksidan deposu İftar sonrası şişkinlik, hazımsızlık sorunu yaşayanlara pek çok şikayete iyi gelen karanfil öneriliyor. Ancak çaya atıldığında iki kat fayda sağlıyor. İşte çaya atacağınız 2 karanfilin vücuda etkileri
11.03.2024 Yaşam
Oruçluyken mide yanmasının sahurda çözümü var: 3 yiyecek Ramazan'da mide ekşimesinin önüne geçiyor
Oruçluyken mide yanmasının sahurda çözümü var: 3 yiyecek Ramazan'da mide ekşimesinin önüne geçiyor Ramazan ayında en çok şikayet edilen rahatsızlıkların başında mide yanması, ekşime, gaz ve şişkinlik gelir. Özellikle oruçluyken mide yanmasının önüne geçmek için bireyler evde çözüm arayışına girer. Bir de mide ilaçları kullananlar var ki onlar gün boyu bu desteği almadıkları takdirde sorun yaşarlar. Ancak sahurda ve iftarda yapılacak bazı harektler ve tüketilmesi gereken yiyecekler var ki sizi mide yanmasından kurtarabilir.
11.03.2024 Gündem
Yüzdeki şişliği kilo vermeden azaltan formül: Yedikçe ödem toplatıyor, kesinlikle uzak durun!
Yüzdeki şişliği kilo vermeden azaltan formül: Yedikçe ödem toplatıyor, kesinlikle uzak durun! Yüzünüzdeki şişliği kilo vermeden inceltmenin yöntemi var. Pek çok diyetisyene göre bazı yiyeceklerden kaçınarak kolaylıkla yüzünüzdeki şişliği azaltabilirsiniz.
5.03.2024 Yaşam
Lektin ne demek? Lektin hangi besinlerde bulunur, lektin içermeyen besinler neler? İşte Çağla Şıkel’in beslenme programında öne çıkan lektin içeren besinler
Lektin ne demek? Lektin hangi besinlerde bulunur, lektin içermeyen besinler neler? İşte Çağla Şıkel’in beslenme programında öne çıkan lektin içeren besinler Sağlığı için beslenme alışkanlıklarını değiştirdi. Şıkel, “Sıfır gluten, sıfır lektin, sıfır kuruyemiş, sıfır meyve ve süt ürünü. Abur cuburu da bıraktım. 2 aydır böyle. Hiç zorlanmadım. Şişkinlik kalmadı. Kendimi daha iyi hissediyorum.” dedi. Söz konusu açıklamanın ardından lektinin ne olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, lektin nedir, zararlı mı, hangi besinlerde bulunur? Lektin nelerde var?
7.02.2024 Yaşam
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide ağrısı karaciğer, üst bağırsak, safra kesesi ya da pankreas ile bağlantılı bir hastalık nedeni ile ortaya çıkabilir. Sindirim güçlüğü, bağırsak problemleri ve gaz da mide ağrısına neden olabilir.
7.01.2024 Sağlık
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Gaz sancısının geçmesi için papatya ya da nane çayı tüketebilirsiniz. Lifli gıdaların tüketiminden uzak durarak ve gaz yapmayan besinleri tüketerek uzun vadede gaz sancısına da engel olmak mümkündür. 
2.01.2024 Sağlık
Dolama Nasıl Geçer? Dolama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Dolama Nasıl Geçer? Dolama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Dolama bir çeşit el ve tırnak rahatsızlıkları olarak adlandırılmaktadır. Halk arasında sık sık rastlanan durumlardan biridir. Tedavisi oldukça önemli olan konulardan biridir. Dolama bakteri kaynaklı yaşanan sıkıntılardan biridir. Bunun için tedavisinin doğru yapılması bulunan bu bakterilerin yayılmasını da önlemektedir.
1.01.2024 Sağlık
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Arpacık, gözde meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Göz kapaklarında bulunan birçok yağ bezesi olduğunu söylemek mümkündür. Yağ bezelerinin kanal ağızları ise kirpik diplerine açılmaktadır.
27.12.2023 Sağlık
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Safra kesesi temizleme kürü ile daha sağlıklı vücut sistemi oluşturmak mümkündür. Tüketilen her bir yiyecek içerisinde besin değerleri ve vitaminleri bulunmaktadır. Kilo vermek isteyen fakat bir türlü istediği kiloya ulaşamayan kişiler için safra kesesinde çeşitli sorunlar fark edilmektedir.
20.12.2023 Sağlık
Limon Maydanoz Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Limon Maydanoz Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Limon ve maydanoz kürü en etkili kilo verdiren tariflerden biridir. Özellikle göbek yağlarından hızlı bir şekilde kurtulmak isteyen kişiler bu tarifi denemektedir. Yapımı kolay olan bu tarif vücuttaki ödemi atmaya yardımcıdır. Karaciğer yenilenmesini sağlayan maydanoz kürü yağların vücuttan atılmasına da yardımcı olur.
18.12.2023 Sağlık
Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Haşlanmış mısır uzun süre tok tutan bir besin olduğu için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo yapmaz. Haşlanmış mısırın 100 gramı 96 kaloridir. 
17.12.2023 Sağlık
Geoit Nedir, Türkçesi Ne Demek? Dünya'nın Şekli Nasıldır?
Geoit Nedir, Türkçesi Ne Demek? Dünya'nın Şekli Nasıldır? Genel çerçevede dünyanın şekli aynı zamanda geoit olarak ifade edilmektedir. Yani bu durum kutuplar ile beraber Ekvatordan öne çıkan basıklık ve şişkinlik noktasında değerlendirilir. Genel olarak Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönüşüyle beraber ortaya çıkmış bir durum olarak ve ön plana çıkar.
17.12.2023 Eğitim
Dut Kurusu Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...dut Kurusu Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Dut Kurusu Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...dut Kurusu Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Dut kurusu hem sağlıklı hem de hızlı kilo verdiren kürlerin başında yer almaktadır. Sindirimi en hızlı çalıştıran besinlerden biri duttur. Dut içerisinde barındırdığı vitaminleri ile kalsiyum alımını desteklemektedir. Kilo vermek isteyen kişiler bir yandan da vitamin kazanma hedefi içerisindedir.
16.12.2023 Sağlık
Adet Söktürücü Soğan Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...adet Söktürücü Soğan Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Adet Söktürücü Soğan Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...adet Söktürücü Soğan Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Adet söktürücü olarak bilinen soğan kürü günümüzde pek çok kadının tükettiği kürlerden biridir. Soğan kabuklarının kaynatılması ile hazırlanan bu kürün kan sulandırıcı özelliği bulunmaktadır. Düzensiz adet gören kişiler bu tarifi uygulamaktadır. Soğan kürü adet söktürücü özelliği ile bilinen en etkili yöntemlerdendir.
15.12.2023 Sağlık
Bağırsakta büyüyen bebek olayı nedir? Bağırsakta bebek mümkün mü, tıbben bağırsakta gebelik ne anlama geliyor?
Bağırsakta büyüyen bebek olayı nedir? Bağırsakta bebek mümkün mü, tıbben bağırsakta gebelik ne anlama geliyor? Mide kramplarından şikayetçi olup doktora giden 37 yaşındaki kadın 23 haftalık hamile olduğunu öğrendi ve bebek bağırsaklarında büyüyordu. Söz konusu olayın ardından vatandaşlar Bağırsakta büyüyen bebek ile ilgili aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, Bağırsakta büyüyen bebek olayı nedir, bağırsakta bebek mümkün mü, tıbben bağırsakta gebelik ne anlama geliyor?
13.12.2023 Sağlık
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı Şarkıcı İlyas Yalçıntaş, yüz felcine de yol açabilen virütik bir hastalık olan ‘Ramsay Hunt’ sendromuna yakalandığını ve salı günü tedaviye başlayacağını duyurdu.
8.12.2023 Magazin
Sadece bir kaşığı şişkinliği bitiriyor! Pamuk gibi olmak zor değilmiş meğer...
Sadece bir kaşığı şişkinliği bitiriyor! Pamuk gibi olmak zor değilmiş meğer... Son yıllarda sağlıklı yaşam için farklı alternatifler popüler hale geldi. Bunlar arasında takviyeler ve birçok karışım var. Ancak bunlar içerisinde bazı besinler var ki, bu karışımlardan çok daha güçlü etki gösteriyor. Bağışıklığı güçlendirmenin yanısıra şişkinlik sorununa da çare olan o besin...
17.11.2023 Sağlık
Cep telefonuyla görüntü çeken baba ile oğluna 'Ne bakıyorsun' dayağı!
Cep telefonuyla görüntü çeken baba ile oğluna 'Ne bakıyorsun' dayağı! Babasına ait galerinin önünde cep telefonu kamerasıyla görüntü çeken Furkan Keser, (14) aynı caddedeki galeride çalışan F.Ö. (22) 'Ne bakıyorsun' diye laf atınca kavga çıktı. Çevredekilerin müdahalesiyle sona eren kavganın ardından F.Ö., beraberindeki yakınlarıyla birlikte gelip Furkan Keser ve babası Ali Keser'e (43) sopa ve muştayla saldırdı. Yaşananlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
19.10.2023 Gündem
Aylin Coşkun'dan tüp bebek itirafı!
Aylin Coşkun'dan tüp bebek itirafı! Uzun süredir görülmeyen Aylin Coşkun, konuk olduğu canlı yayında verdiği 18 kilo verdiğini açıkladı. Aylin Coşkun dört senede 50 sefer tüp bebek tedavisi gördüğünü açıkladı.
30.09.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Şişkinlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şişkinlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.