Sınıf Geçme

Sınıf Geçme

Son dakika sınıf geçme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sınıf geçme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sınıf geçme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sınıf Geçme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sınıf geçme gelişmeleri de dahil olmak üzere 199 sınıf geçme haberi bulunmuştur. Tüm sınıf geçme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lisede Türkçe geçme notu kaç, Türkçe'den 70 alamayan sınıfta mı kalacak? Türkçe’den 70 almak hangi sınıflar için geçerli, lise için geçerli mi?
Lisede Türkçe geçme notu kaç, Türkçe'den 70 alamayan sınıfta mı kalacak? Türkçe’den 70 almak hangi sınıflar için geçerli, lise için geçerli mi? Türkçe’den 70 almak zorunlu mu? Türkçe'den 70 puan altında alan öğrencilerin başarısız sayılacağı mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe alındı. Sınıfta kalma yönetmeliği, 14 Ekim 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Türkçe'den 70 alamayan sınıfta mı kalacak? Türkçeden 70 almak lise için geçerli mi?
16.01.2024 Eğitim
Teneffüs 20 dakika mı oldu, teneffüs süresi uzatıldı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? Okullarda teneffüs süresi yönetmelik
Teneffüs 20 dakika mı oldu, teneffüs süresi uzatıldı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? Okullarda teneffüs süresi yönetmelik Teneffüs sürelerine yönelik araştırmalar yoğunlaştı. Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yeni düzenleme getirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre, teneffüs süresi ve ders saati ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Peki, teneffüsler kaç dakika 2023? Teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüs süreleri…
14.10.2023 Eğitim
24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?
24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı? Emeklilere kasım ayında 5 bin TL cumhuriyet ikramiyesi verilecek. Emeklilere cumhuriyet ikramiyesi verileceğinin açıklanmasının ardından kasım ayı içerisinde kutlanan öğretmenler için de ikramiye verilip verilmeyeceği gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan çalışma yılı takvimi ile birlikte 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibariyle başladı. Peki, 24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?
14.10.2023 Çalışma Hayatı
Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi?
Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi? Milli Eğitim Bakanlığı resmi gazete yayınlanan değişiklikle öğrencilerin sınıf değiştirebileceğine dair madde ekledi. Peki, Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek ortaokul mu lise için mi geçerli? Türkçe ortalaması 70 olmayan hangi sınıflar için geçerli, kaçıncı sınıf?
14.10.2023 Eğitim
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Öte yandan sınıf geçme ortalaması da değişti.
14.10.2023 Eğitim
MEB duyurdu! Açık öğretim liselerine nakil ve geçişle ilgili yeni karar
MEB duyurdu! Açık öğretim liselerine nakil ve geçişle ilgili yeni karar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçişleri sınırlandıran yönetmeliğin ardından, bu liselere geçişlere izin verilecek istisnai durumlarla ilgili usul ve esasları da belirledi.
14.09.2023 Eğitim
Lisede ''sınıfta kalma'' geri döndü! 6'dan fazla dersten başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak
Lisede ''sınıfta kalma'' geri döndü! 6'dan fazla dersten başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan liselere ilişkin yeni kararlar geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre liselerde sınıf tekrarının detayları belli oldu.
8.09.2023 Gündem
Liselerde sınıfta kalma var mı, devamsızlık affı kaldırıldı mı? Liselerde sınıf tekrarı hakkı geldi mi, devamsızlıktan kalanlara af var mı, liselere sınıfta kalma var mı?
Liselerde sınıfta kalma var mı, devamsızlık affı kaldırıldı mı? Liselerde sınıf tekrarı hakkı geldi mi, devamsızlıktan kalanlara af var mı, liselere sınıfta kalma var mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini, devamsızlık affını da kaldıracaklarını bildirdi.
16.08.2023 Eğitim
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı!
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı! Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alan okullara inceleme başlattı. 65 okulda inceleme sürerken gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Peki, Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? Okul kayıt parası ve zorunlu bağış verilmeli mi? Okul kayıt parası alanlara ceza var mı? İşte detaylar…
6.08.2022 Eğitim
Sorumlu geçti ne demek, sorumlu geçme nedir? Sorumlu dersi olan diploma alabilir mi 2022?
Sorumlu geçti ne demek, sorumlu geçme nedir? Sorumlu dersi olan diploma alabilir mi 2022? Karneler alındı, yaz tatil başladı. Karnelerini alıp, sorumlu geçti yazısını gören öğrenciler “Sorumlu geçti ne demek?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Sorumlu sınıf geçme, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınıf geçme yönetmeliği içerisinde yer alan maddelerden birisidir.
17.06.2022 Eğitim
Sorumluluk sınavı ile ilgili değişiklik! Bakan Özer açıkladı!
Sorumluluk sınavı ile ilgili değişiklik! Bakan Özer açıkladı! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı! Sorumluluk sınavları ile ilgili değişiklik geliyor! Eğitim gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulun Bakan Özer, öğrencileri yıl kaybı olmadan mezun etmek için sorumluluk sınavları ile ilgili düzenleme yapacaklarını açıkladı. Peki, Sorumluluk sınavları nasıl olacak? Sorumluluk sınavları tüm derslerden girilebilecek mi? Sorumluluk sınavı ile sınıf geçme olacak mı? İşte detaylar…
7.06.2022 Eğitim
AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Anadolu Üniversitesi AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak 2022, AÖF bütünleme var mı?
AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Anadolu Üniversitesi AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak 2022, AÖF bütünleme var mı? AÖF öğrencileri merakla AÖF sınav sonuçlarını bekliyor. 8-9 Ocak Açıköğretim Fakültesi güz dönemi final sınavları tamamlandı, şimdi gözler Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak açıklama çevrildi. 2021 yılında yapılan sınavların sonuçları bir hafta içinde açıklanmıştı. Öğrenciler AÖF sınav sonuçları açıklandı mı sorusuna yanıt ararken, AÖF bütünleme sınavı ne zaman sorusunun da yanıtını sorguluyor. Peki, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AÖF sınav sonuçları sorgulama…
15.01.2022 Eğitim
Milli Eğitim Şurası nedir, ne zaman toplanacak? 19 Millî Eğitim Şurası ne zaman yapıldı, Millî Eğitim Şurası en son ne zaman toplandı?
Milli Eğitim Şurası nedir, ne zaman toplanacak? 19 Millî Eğitim Şurası ne zaman yapıldı, Millî Eğitim Şurası en son ne zaman toplandı? MEB Şurası 7 yıl aradan sonra bugün ilk kez toplanacak. MEB Şurası'nda, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 32 binden fazla görüş 3 gün boyunca tartışılacak. Peki, 19. Milli Eğitim Şurası ne zaman yapıldı? Milli Eğitim Şurası en son ne zaman toplandı? Milli Eğitim Şurası nedir, ne zaman toplanacak?
1.12.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, bugün başlıyor! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri...
MEB resmen duyurdu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, bugün başlıyor! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB'den flaş adım! Bugün başlıyor. 7 yıl sonra ilk kez yapılacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini çok yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, detaylar belli oldu. Yeni dönem başlıyor. 7 yıl aradan sonra ilk kez bugün toplanan MEB Şûrası'nda eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 32 binden fazla görüş 3 gün boyunca tartışılacak. Şûrada alınan kararlar, eğitim politikalarını belirlemek için yol haritası niteliğinde olacak. Milli Eğitimin yeni döneminde okullar, öğretmenler ve öğrenciler için kritik maddeler gündemde. Ayrıca öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi de Milli Eğitim Şûrası'nda görüşülecek. İşte Milli Eğitimde yeni dönem ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
1.12.2021 Eğitim
Karneler ne zaman verilecek 2. dönem? Karneler yüz yüze mi alınacak, dijital mi verilecek, nasıl?
Karneler ne zaman verilecek 2. dönem? Karneler yüz yüze mi alınacak, dijital mi verilecek, nasıl? Karneler ne zaman verilecek? Öğrenciler ve veliler karnelerin ne zaman alınacağını merak ediyor. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı 2 Temmuz’da sona erecek. Okulların bitmesine az bir süre kala karnelerin nasıl ve ne zaman verileceği sorgulanıyor. İlkokul, ortaokul ve liselerde karneler nasıl verilecek, yüz yüze mi?
14.06.2021 Eğitim
Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri sınıf geçme şartları ne? Başarı puanı en az kaç olmalı?
Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri sınıf geçme şartları ne? Başarı puanı en az kaç olmalı? Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), lise öğrencilerine yönelik 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin sene sonu iş ve işlemler konulu yazı illere gönderildi. Yazıda, 2020-2021 eğitim öğretim yılı, sınıf geçme, sınıf tekrarı ve başarı puanı ile ilgili detaylara açıklık getirildi. Peki, Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri sınıf geçme şartları ne? Başarı puanı en az kaç olmalı? Sınıf geçme nasıl olacak 2021? Sınıf geçme şartları nelerdir? Lisede sınıfta kalma var mı? Lise sınıf geçme nasıl olacak? İşte merak edilenler...
12.06.2021 Eğitim
2. dönem karneler ne zaman verilecek? Karneler nasıl verilecek? Karneler ne zaman erişime açılacak?
2. dönem karneler ne zaman verilecek? Karneler nasıl verilecek? Karneler ne zaman erişime açılacak? Milyonlarca öğrenci yaz tatili heyecanı sardı. Koronavirüsün gölgesinde geçen 2020-2021 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşılırken milyonlarca öğrenci karneleri alacağı günü bekliyor. Öğrenciler stresli, yorucu ve kapanmalarla geçen eğitim yılını geride bırakırken karnelerin ne zaman verileceğini, karnelerin dijital olarak mı yoksa yüz yüze basılı olarak mı dağıtılacağı merak ediliyor. Peki, 2. dönem karneler ne zaman verilecek? Karneler nasıl verilecek? Karneler ne zaman erişime açılacak? Karneler elden mi verilecek? Karneler dijital mi verilecek? İşte detaylar...
11.06.2021 Eğitim
Okullar ne zaman kapanacak? MEB tarih verdi, yaz tatili ne zaman başlayacak, karne tarihi açıklandı mı?
Okullar ne zaman kapanacak? MEB tarih verdi, yaz tatili ne zaman başlayacak, karne tarihi açıklandı mı? Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı, okulların kapacağı tarih ve takdir ve teşekkür belgelerinin dağıtımına yönelik yaptığı açıklamada öğrenciler ikinci dönem karnelerini haziran ayında alacağını, okulların da 2 Temmuz'a kadar açık olacağını duyurdu. Bakan Selçuk aynı zamanda teşekkür ve takdir belgelerinin de elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacağını bildirdi. Veliler talep ederse ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek. Peki, 2. Dönem ne zaman bitecek, okullar ne zaman kapanacak?
7.06.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve değişiyor! 81 ilde ilk...
MEB harekete geçti ve değişiyor! 81 ilde ilk... Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti ve değişiyor. MEB tarafından hayata geçirilen uygulama bir ilk olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı değişiklikle hafif zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okulu mezunları, üniversite sınavına girebilecek. İSO ile yapılan iş birliği ile de bu öğrencilerin, gerçek iş ortamlarında beceri eğitimi almaları ve istihdamlarına öncelik tanınması sağlanacak. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğinde yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde artık bu okul mezunlarımız YKS'ye girebilecekler" dedi. İmam hatip öğrencilerine üniversiteye hazırlıkta Akademik Danışma Kurulları ile destek verilecek. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz "81 ilimizde toplam 637 okulumuzda Akademik Danışma Kurulu oluşturuldu" - "Kurullar, öğrencilerin tercih edecekleri yükseköğretim kurumlarına göre bilimsel yönlerini geliştirmek, kabiliyetleri doğrultusunda kariyer gelişimlerini desteklemek, ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmelerine imkan tanımak amacıyla kuruldu" dedi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem için karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek.
5.06.2021 Eğitim
Bu yıl sınıfta kalma var mı, ilkokul-ortaokul-lisede devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? MEB sınıfta kalma açıklaması!
Bu yıl sınıfta kalma var mı, ilkokul-ortaokul-lisede devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? MEB sınıfta kalma açıklaması! MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ilişkin sene sonu iş ve işlemleri konulu yazıyı illere gönderdi. Yazıda, 2020-2021 eğitim öğretim yılı faaliyetlerinin Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler gereği yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanlarıyla sürdürüldüğü ve yüz yüze eğitimin yapıldığı dönemlerde öğrencilerin okula devamının gönüllük esasına göre belirlendiği hatırlatılarak, “2. dönem için karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek.” İfadeleri kullanıldı. Peki, sınıfta kalma var mı, ilkokul-ortaokul-lisede sınıfta kalınır mı? Devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? MEB sınıfta kalma açıklaması!
4.06.2021 Eğitim
Karneler ne zaman verilecek, 2 dönem karneler dijital mi verilecek? Bakan Ziya Selçuk açıkladı! Karneler nasıl alınacak, okuldan mı elden mi?
Karneler ne zaman verilecek, 2 dönem karneler dijital mi verilecek? Bakan Ziya Selçuk açıkladı! Karneler nasıl alınacak, okuldan mı elden mi? Karneler ne zaman alınacak, dijital mi verilecek? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem için karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek. Karne bilgileri 18 Haziran'da sistemde açılmış olacak.
4.06.2021 Eğitim
MEB'den flaş karne kararı! Tamamen kaldırıldı, öğrenciler artık...
MEB'den flaş karne kararı! Tamamen kaldırıldı, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yeni uygulamanın detayları belli oldu. Bakanlık 81 ile gönderdi. Karnelerle ilgili flaş karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığınca, 18 Haziran'da karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda erişime açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne verilebilecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne işlenen devam devamsızlık bilgilerinin dikkate alınmaması kararlaştırıldı. Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler tespit edilerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak. Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocuklar için yaz okulları açılacak.
3.06.2021 Eğitim
Sınıfta kalma var mı, lisede sınavda kalma olacak mı? Sınava girmeyen öğrenciler ne yapacak, sınıfta mı kalacak?
Sınıfta kalma var mı, lisede sınavda kalma olacak mı? Sınava girmeyen öğrenciler ne yapacak, sınıfta mı kalacak? Koronavirüs salgını sağlık ve ekonomi alanları dışında eğitim alanını da etkiledi. Uzaktan eğitim devam ederken, eğitim öğretim yılının sona ermesine de az bir süre kaldı. Geçtiğimiz günlerde lise öğrencileri için belirlenen sınav takvimi süreci detaylandırılmış ve sınavlara katılmak istemeyenlerin dilekçe vermesi gerektiği aktarılmıştı. Dilekçe vermeyenler de arama motorlarına yönelerek, Sınıfta kalma var mı, lisede sınavda kalma olacak mı sorularına yanıt aramaya başladı.
20.05.2021 Eğitim
MEB 81 ile resmen duyurdu! Ve belli oldu 21 Haziran...
MEB 81 ile resmen duyurdu! Ve belli oldu 21 Haziran... Milyonlarca kişi bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı yollayıp resmen duyurdu. Tarihler belli oldu 24 Mayıs-18 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak ikinci dönem sınavları. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin her dersten tek sınav yapılacaktır. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin son iki haftası içerisinde yapılması gereken sorumluluk sınavları ise 21 Haziran-02 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak. Sınavlara katılma ya da katılmama tercihi; sınavların tamamına katılma ya da tamamına katılmama şeklinde olacaktır; bir kısım dersin sınavına girme ve diğerlerine girmeme şeklinde olmayacak.
18.05.2021 Eğitim
Liselerde 2. sınavlar ne zaman? Lise hazırlık ile 9, 10 ve 11'inci sınıflar nasıl sınav olacak?
Liselerde 2. sınavlar ne zaman? Lise hazırlık ile 9, 10 ve 11'inci sınıflar nasıl sınav olacak? Milyonlarca öğrecinin beklediği haber MEB'ten geldi. Tam kapanma süreci nedeniyle ertelenen lise sınavları ile ilgili detaylar belli oldu. MEB, 17 Mayıs'tan sonra yapıcalacak yüz yüze sınavlar ile ilgili yeni düzenleme yaptı ve resmen duyurdu. Normalleşme dönemi takvimi ile ilgili detaylar gelmeye devam ederken lise hazırlık ile 9, 10 ve 11'inci sınıfları kapsayan uzaktan eğitim ve sınav süreci gündemde. Peki, Liselerde 2. sınavlar ne zaman? Lise hazırlık ile 9, 10 ve 11'inci sınıflar nasıl sınav olacak? Sınavlar iptal mi? Sınavlar ertelendi mi? Lise 2. sınavlar ne zaman? İşte MEB tarafından yapılan açıklama ve sınavlara ilişki ayrıntılar...
15.05.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Sınıf Geçme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sınıf geçme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.