Gazete Vatan Logo

24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?

Emeklilere kasım ayında 5 bin TL cumhuriyet ikramiyesi verilecek. Emeklilere cumhuriyet ikramiyesi verileceğinin açıklanmasının ardından kasım ayı içerisinde kutlanan öğretmenler için de ikramiye verilip verilmeyeceği gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan çalışma yılı takvimi ile birlikte 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibariyle başladı. Peki, 24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?

24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?

24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi, 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı? Yeni eğitim ve öğretim dönemi başladı. 24 Kasım Öğretmenler Gününde de tıpkı emekliler gibi öğretmenlere ikramiye verilmesi konusu gündemde tartışılmaya başlandı. Emekliler gözlerini kasım ayına çevirdi, MEB açıklamalarını takibe aldı.

24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi?

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başladı eylül ayında başladı. Yeni dönem devam ederken öğretmenler emekliler gibi kendilerine de ikramiye verilmesini istiyor.

Sosyal medyada öğretmenlere 1 maaş verileceği iddialarının da dolaşması öğretmenlerde beklenti oluşturdu, ancak öğretmenlere ikramiye verileceğine dair MEB tarafından gelen resmi bir açıklama yok.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde köklü değişikliklere gitti. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan değişikliklere göre; öğretmenler ve öğrencileri ilgilendiren yeni kararlar alındı. Buna göre, okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Sınıf geçme konusunda da önemli bir değişiklik var. Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70’e, diğer dersler için 50’ye yükseltildi. Yönetmelikte öğretmenleri de ilgilendiren bir değişiklik yapıldı. Doğum yapan öğretmenlerin, nöbet tutmama hakkı 2 yıla çıkarıldı.

Haberin Devamı