Gazete Vatan Logo

Liselerde sınıfta kalma var mı, devamsızlık affı kaldırıldı mı? Liselerde sınıf tekrarı hakkı geldi mi, devamsızlıktan kalanlara af var mı, liselere sınıfta kalma var mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini, devamsızlık affını da kaldıracaklarını bildirdi.

Liselerde sınıfta kalma var mı, devamsızlık affı kaldırıldı mı? Liselerde sınıf tekrarı hakkı geldi mi, devamsızlıktan kalanlara af var mı, liselere sınıfta kalma var mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Merdiven altı yapılarla mücadele etmek açısından 12.sınıfa geçen öğrencilerin açık liseye nakil süreçlerini zorlaştıracağız." diye konuştu. Liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini, devamsızlık affını da kaldıracaklarını bildirdi.

Bakan Tekin, deprem bölgesindeki 45 bin dersliğin onarıldığını, 400 dersliğin de çelik yapı olarak inşa edildiğini bildirdi.

SINIF TEKRARI BULUNMUYORDU

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.

Lise öğrencilerinde ise 10 gün özürsüz devamsızlık sınırını aşıldığında sınıf tekrarına kalınıyor. Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için bu yıl devamsızlık sınırının kaldırıldığını açıkladı.

Özer açıklamasında "Sınava daha fazla konsantre olmak isteyen birçok öğrenci okul yerine ev ya da kurslarda çalışmayı tercih edebiliyor, bu da 12. sınıf öğrencileri için devamsızlık sorununu yarattı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "12'nci sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, onlar muaf olacaklar, rahat bir şekilde YKS'ye hazırlansınlar." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı