Simge

Simge

Son dakika simge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan simge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını simge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Simge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan simge gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.703 simge haberi bulunmuştur. Tüm simge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Işık Akısı Formülü Nedir? Aydınlanma Şiddeti Nasıl Hesaplanır?
Işık Akısı Formülü Nedir? Aydınlanma Şiddeti Nasıl Hesaplanır? Kürenin iç yüzeyinin alanının tamamına aktarılması Işık akısı olarak ifade edilmektedir. Daha doğrusu alanın tamamına aktarılan güç olarak anlatmak mümkündür. Aynı zamanda Birim zamanda aktarılan güç ve enerji olarak da ifade edilir. Bu doğrultuda kürenin iç yüzeyinin alanı belli formül dahilinde sabit olarak ele alınır ve kullanılır. İnsan gözünün yakalamış olduğu Işık gücü miktarına ifade eden Işık akısı, özellikle fizik alanında önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda gerekli alan üzerinden hesaplama işlemini yapabilmek için sabit bir formül kullanılır.
22.04.2024 Gündem
Fenerbahçe Opet şampiyon oldu
Fenerbahçe Opet şampiyon oldu Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi final serisi 5. maçında Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i 3-0 mağlup etti ve seriyi 3-2 kazanıp üst üste 2. kez şampiyon oldu.
21.04.2024 Voleybol
Icardi ve Wanda Nara'nın kızı orgla 'Aşkın Olayım' çaldı! O anlar sosyal medyada gündem oldu
Icardi ve Wanda Nara'nın kızı orgla 'Aşkın Olayım' çaldı! O anlar sosyal medyada gündem oldu Galatasaray'da top koşturan Arjantinli yıldız futbolcu Mauro Icardi ve magazin camiasının gözde isimlerinden Wanda Nara'nın küçük kızı Francesca, orgla Simge Sağın'ın 'Aşkın Olayım' şarkısını çaldı. Wanda Nara, o anları sosyal medya hesabından yayınladı.
21.04.2024 Magazin
Simge Sağın’dan ‘Aşkın Olayım’ itirafı: Hayatta hiçbir şey için çabalamadım
Simge Sağın’dan ‘Aşkın Olayım’ itirafı: Hayatta hiçbir şey için çabalamadım Simge Sağın, YouTube’da yayınlanan “Bize Kaldı” programına konuk oldu. “Aşkın Olayım” şarkısının başarısı hakkında konuşan ünlü popçu, “Senin bununla ilgili bir çaban oldu mu?” sorusunu da yanıt verdi.
17.04.2024 Magazin
“Çukurova, Adana’nın Manhattın’ı olacak”
“Çukurova, Adana’nın Manhattın’ı olacak” Adana’nın Çukurova İlçesi’nde yapımı süren binaların tamamlanmasıyla bölge Adana’nın Manhattın’ı haline gelecek.
17.04.2024 Adana
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı!
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasının simge isimlerinden olan yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti.İnanoğlu için Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendikten sonra naaşı defnedilmek üzere Kanlıca Mezarlığı’na götürüldü.
4.04.2024 Vatan TV
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı!
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasının simge isimlerinden olan yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti.İnanoğlu için Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendikten sonra naaşı defnedilmek üzere Kanlıca Mezarlığı’na götürüldü.
4.04.2024 Gündem
Muhtarlık seçimi için akrabasını desteklemeyen kuzenlerine ateş açtılar! Ölü ve yaralılar var
Muhtarlık seçimi için akrabasını desteklemeyen kuzenlerine ateş açtılar! Ölü ve yaralılar var Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen bir eğlencede, yerel seçimlerde akrabalarından olmayan muhtar adayını desteklediği iddiasıyla amcasının oğulları E.Y. (36) ve M.Y. tarafından pompalı tüfekle vurulan Yusuf Yiğit hayatını kaybetti, saçmaların isabet ettiği biri 3 yaşındaki çocuk 2 kişi de yaralandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin açıklama yaparken, E.Y. ve M.Y.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
31.03.2024 Gündem
Adana’nın simgelerinden büyük postane yıkılıyor! Depremde büyük hasar almıştı
Adana’nın simgelerinden büyük postane yıkılıyor! Depremde büyük hasar almıştı Adana’nın simgelerinden biri olan, yaklaşık 75 yıllık büyük postane binası depremde ağır hasar aldığı için yıkılıyor.
27.02.2024 Adana
Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır?
Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır? Bir tipografik sembol olarak derece işareti öne çıkmaktadır. Hem bilgisayarda klavye üzerinden hem de günlük yaşamda kalem kullanarak değerlendirilir. Özellikle hava sıcaklığını ya da açıyı belirtmek için yaygın şekilde kullanılan bir ifade olduğunu söylemek mümkündür.
6.02.2024 Yaşam
Tırnak İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tırnak İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Tırnak İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tırnak İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Özel isim ya da cümle veya kelimeyi vurgulamak için kullanılan işaret tırnak işareti olarak ifade edilmektedir. Günlük hayatta özellikle pek çok farklı yazım türü için yaygın şekilde kullanılan işaretler içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Özellikle de bir metin içerisinde başka birinden alınmış olan metinler, alıntı olarak kullanıldığında kesme işareti değerlendirilmektedir. Böylece bu metnin başka birinden alındığına dair bilgi sağlanmış olur. Genel çerçevede bir durumu vurgulamak amaçlı kullanılır.
6.02.2024 Yaşam
Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır?
Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır? Büyüktür ve küçüktür işaretleri sayıları ve ifadeleri karşılaştırmak amaçlı kullanılan bir işaret olarak öne çıkar. Genelde büyüktür işareti ‘>’ şeklinde kullanılmaktadır. Böylece hangi rakamın diğer hangi rakama göre daha büyük olduğu anlaşılabilir. Diğer yandan rakamlar bu şekilde sıralama ile beraber büyükten küçüğe doğru ele alınmaktadır. Özellikle matematikte çok fazla kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Bu durum hem büyüktür hem de küçüktür işaretleri üzerinden kullanılmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Ok İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ok İşareti Nasıl Yapılır?
Ok İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ok İşareti Nasıl Yapılır? Genel olarak birçok farklı durum üzerinden bir yönü belirtmek amaçlı kullanılan işaret ok işareti olarak ifade edilmektedir. Bu durum sağ ve sol ile beraber aşağı ya da yukarı gibi işaretler üzerinden ele alınabilir. Aynı zamanda bu durum dünya çapında da aynı işareti ile beraber bilgisayarda kullanılmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Dolar İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Dolar İşareti Nasıl Yapılır?
Dolar İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Dolar İşareti Nasıl Yapılır? Dolar işareti sıklıkla kullanılmakta olan işaretler arasında yer almaktadır. Dolar işaretinin dünya genelinde bulunan çeşitli para birimlerini belirtmek için kullanılan bir simge olduğu ifade edilebilir. Dolar simgesi $ işaretiyle gösterilmektedir. Genel olarak günlük döviz işlemlerinde karşılaşılan bir sembol olarak ifade edilebilir. 
30.01.2024 Yaşam
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası Türkiye Siyasi Haritası kuşbakışı bir düzlem üzerinden ülke sınırlarını, sınırlar dahilinde var olan askeri bloklaşmayı, kıta düzeylerini görmek isteyenlerin sık araştırdıkları konulardan birini oluşturuyor. Kullanım amaçlarına göre haritalar siyasi ölçekli harita, idari sınır ve kıta düzlemini belirtmek için kullanılır. Türkiye haritasını öğrenmek için ise öncelikle siyasi haritalar, özellikleri, neleri gösterir gibi detayları bilmek gerektiğinden haberimiz Türkiye İller Haritası ve haritalara yönelik merak edilenleri derledik.
25.01.2024 Gündem
IcardI’den Cem Karaca sürprizi! “Bekle Beni!
IcardI’den Cem Karaca sürprizi! “Bekle Beni! Icardi, “Aşkın Olayım”ın ardından bir Cem Karaca şarkısıyla sevenlerine sürpriz yaptı. “Bekle Beni”yi söyleyen futbolcu, sinema filminde Cem Karaca’yı oynayan İsmail Hacıoğlu’na selam gönderdi.
25.01.2024 Magazin
Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?
Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır? Türk lirasının kısaltması olarak öne çıkan TL işareti, aynı zamanda uluslararası çapta semboldür. Bu son sembol bütün farklı döviz işlemleri veya diğer değişik işlemler için Türk lirasını temsil eder. Aynı zamanda dijital dünyada bunu değerlendirmek için klavye üzerinde kolayca ifade etmek mümkündür.
24.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?
Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır? Küçüktür işareti genel olarak sayısal değerlerin birbirlerine göre büyüklüklerini ve küçüklüklerini ifade etmek için kullanılmakta olan bir semboldür. 
24.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Rüyada Yılanın Kaçtığını Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Yılanın Kaçması Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Yılanın Kaçtığını Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Yılanın Kaçması Nasıl Yorumlanır? Rüyada pek çok simge sıkça görülür. Aynı zamanda her rüyanın kendine özgü farklı bir anlamı bulunur. Rüyalar içinde en fazla, yılan sembolünün görüldüğü de belirtilebilir. Aynı zamanda yılan ile ilgili pek çok yorum bulunuyor. 
16.01.2024 Eğitim
1952 Türkiye güzeli yaşamını yitirdi!
1952 Türkiye güzeli yaşamını yitirdi! Türkiye Güzeli seçilen ve 1952 yılında ABD’de düzenlenen dünyanın ilk 'Miss Universe’ yarışmasında ülkemizi temsil eden Gelengül Tayfuroğlu hayatını kaybetti.
11.01.2024 Magazin
Simge Ünal gözünü kırpmadan 100 bin TL verdi!
Simge Ünal gözünü kırpmadan 100 bin TL verdi! İddialı açıklamalarıyla sık sık adından söz ettiren Simge Ünal, tatil yaptığı Yunanistan'da iş görüşmeleri de yapacağını söyledi. Daha önce "Lükse veda ediyorum" diyen model, Komşu'da gerçekleşeck çekimler için de özel olarak alışverişe çıktı.
22.12.2023 Magazin
Tarihi medresedeki sprey boyalı yazılar, branda ile kapatıldı
Tarihi medresedeki sprey boyalı yazılar, branda ile kapatıldı Sivas Cumhuriyet Meydanı'ndaki 752 yıllık Çifte Minareli Medrese'ye sprey boya ile yazılan yazılar, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce geçici olarak branda ile kapatıldı.
21.12.2023 Gündem
Galatasaray Sparta Prag maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul'da oynanacak Galatasaray Sparta Prag maçın tarihi
Galatasaray Sparta Prag maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul'da oynanacak Galatasaray Sparta Prag maçın tarihi UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi Sparta Prag oldu. Galatasaray Sparta Prag maç tarihi, kura çekiminin tamamlanmasının ardından UEFA tarafından duyuruldu. Galatasaray 4 kez karşılaştığı rakibi karşısında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet istatistiğine sahip. Peki, Galatasaray Sparta Prag maçı ne zaman, saat kaçta?
18.12.2023 Şampiy10
Kadıköy canisini mahkemede kendini böyle savundu
Kadıköy canisini mahkemede kendini böyle savundu İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kız arkadaşı ile sokakta yürürken çıkan tartışmada öldürülen Davut Atakov (23) cinayeti ile ilgili soruşturma tamamlandı. Cinayet zanlısı Ali Kumsal Şallı'nın müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Cani Ali Kumsal Şallı ifadesinde Atakov’un elini beline attığını ve silah çıkaracağını sandığını kendisinin de bıçağı korkutmak için sağa sola salladığını söyledi.
8.12.2023 Gündem
Dikkat çeken Baykar TB-2 analizi: Türkiye teşhisi koydu, tedavi Baykar'dan geldi
Dikkat çeken Baykar TB-2 analizi: Türkiye teşhisi koydu, tedavi Baykar'dan geldi İstanbul Aydın Üniversitesi'nden akademisyen Tuğba Koç, Baykar'ın ürettiği TB-2 İHA'ların sınırlarını aşarak uluslararası çatışmalarda etkili bir aktör olduğuna dikkat çekti.
5.12.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Simge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki simge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.