Silah Ambargosu

Silah Ambargosu

Son dakika silah ambargosu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan silah ambargosu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını silah ambargosu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Silah Ambargosu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan silah ambargosu gelişmeleri de dahil olmak üzere 168 silah ambargosu haberi bulunmuştur. Tüm silah ambargosu haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'nin skandal Kıbrıs kararına Türkiye'den sert tepki
ABD'nin skandal Kıbrıs kararına Türkiye'den sert tepki ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu 2024 yılı için kaldırdı. Alınan skandal karar sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama geldi.
19.08.2023 Gündem
Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü görüşme sonrası açıklama
Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü görüşme sonrası açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Biz bugüne kadar açıkça ifade ettik. Madrid'de imzalanan mutabakatın tamamen uygulanmasını istiyoruz. Bu uygulandığında iki ülkenin NATO üyeliği olumlu şekilde ilerleyecektir" dedi.
9.03.2023 Gündem
Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü görüşme Brüksel'de başladı
Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü görüşme Brüksel'de başladı Türkiye-İsveç-Finlandiya Daimi Ortak Mekanizması'nın üçüncü toplantısı, Brüksel'deki NATO Karargahı'nda başladı.
9.03.2023 Gündem
Finlandiya'dan flaş Türkiye hamlesi! Silah ambargosu kaldırıldı
Finlandiya'dan flaş Türkiye hamlesi! Silah ambargosu kaldırıldı Finlandiya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2019’dan bu yana Türkiye’ye uygulanan “askeri teçhizat ihracatı ambargosunu" kaldırıldığı duyurularak, Türkiye’ye silah satışı için lisans verildiği duyuruldu.
25.01.2023 Gündem
Skandal sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama: Saygısızca bir davranış
Skandal sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama: Saygısızca bir davranış Türkiye ile İsveç arasında NATO üyelik görüşmeleri devam ederken Rasmus Paludan isimli siyasetçinin Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiği önündeki skandal hareketine Türkiye'den sert tepki geldi. Gelen tepkiler üzerine İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sessizliğin bozdu. İşte ilk açıklama...
22.01.2023 Dünya
Bakan Bozdağ: Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin 3'te 1'i uyuşturucudan
Bakan Bozdağ: Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin 3'te 1'i uyuşturucudan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'de terörle olduğu gibi uyuşturucuyla da etkin mücadele verildiğini belirterek, "Bugün cezaevlerinde yaklaşık 330 bin tutuklu hükümlü var. Bunun 3'te 1'i uyuşturucuyla ilgili suçlardan tutuklu veya hükümlü olanlardan oluşuyor" dedi.
10.11.2022 Siyaset
Türkiye-Finlandiya-İsveç Daimi Ortak Mekanizması İlk Toplantısı Finlandiya'da düzenlenecek
Türkiye-Finlandiya-İsveç Daimi Ortak Mekanizması İlk Toplantısı Finlandiya'da düzenlenecek Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi’nde 28 Haziran tarihinde imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın ilk toplantısı Finlandiya’da 26 Ağustos’ta düzenlenecek.
19.08.2022 Siyaset
Rusya'dan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili açıklama!
Rusya'dan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili açıklama! Türkiye-İsveç ve Finlandiya tarafından imzalanan ortak Memorandum'la İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyeliği yolu açıldı. İki ülkenin üyeliği önündeki engellerin kalkmasına Rusya'dan ilk yorum geldi.
29.06.2022 Dünya
NATO’daki Türkiye zaferi PKK yanlısı vekili çılgına çevirdi! İsveç’i böyle tehdit etti
NATO’daki Türkiye zaferi PKK yanlısı vekili çılgına çevirdi! İsveç’i böyle tehdit etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Madrid'deki NATO liderler zirvesi öncesinde Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'la görüşmesi Türkiye’nin zaferi ile sonuçlandı. NATO'ya üye olmak için Türkiye'nin taleplerini kabul eden İsveç'te PKK yanlısı Emine Kakabaveh bir kez daha gündem oldu. Yapılan anlaşmayı 'Kara gün' olarak nitelendiren Kakabaveh, İsveç hükümetini resmen tehdit etti.
29.06.2022 Dünya
Kritik NATO zirvesinde Türkiye istediğini aldı İsveç ve Finlandiya'ya vetosunu kaldırdı! İşte 11 maddelik mutabakat metni...
Kritik NATO zirvesinde Türkiye istediğini aldı İsveç ve Finlandiya'ya vetosunu kaldırdı! İşte 11 maddelik mutabakat metni... İspanya'nın başkenti Madrid'de başlayan NATO Zirvesi’nde, İsveç ve Finlandiya’nın başvurusuna Türkiye’nin koyduğu veto aşıldı. İki ülke terörle mücadelede Türkiye ile tam dayanışma ve işbirliği ile silah ambargosu olmayacağı garantisi verdiler. Türkiye de iki ülkenin üyeliği önündeki engelleri kaldırdı.
29.06.2022 Dünya
Bakan Akar'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Terör yuvasına dönüşmeleri NATO için tehdit
Bakan Akar'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Terör yuvasına dönüşmeleri NATO için tehdit Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleriyle ilgili net mesajlar verdi. Bakan Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurusuyla ilgili, "İttifak üyesi bir ülkeye saldıran, güvenlik güçlerini şehit eden, masum insanlarını katleden teröristleri görmezden gelen bir anlayış dostluk ve ittifak ruhu ile bağdaşmaz. İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütlerine siyasi ve finansal destek sağlaması, silah yardımı yapması, oraların terör yuvasına dönüşmesi NATO için de bir tehdit" ifadelerini kullandı. Yunanistan ile yükselen tansiyonu da değerlendiren Bakan Akar, sorunların suhuletle çözülmesi gerektiğini vurguladı.
17.06.2022 Siyaset
İsveç'te skandal görüntüler! Devlet binasında terör örgütü PKK propagandası yaptılar
İsveç'te skandal görüntüler! Devlet binasında terör örgütü PKK propagandası yaptılar NATO üyeliği için Finlandiya ile birlikte başvuru yapan İsveç'te skandal görüntüler tepki çekti. Terör örgütü PKK'ya destek verdikleri gerekçesiyle Türkiye'nin tepkisini çeken İsveç'te barınan terör örgütü destekçileri ise PKK propagandası yapmaya devam ediyor. Son olarak Stockholm belediye binasına ve kentin sembollerinden biri olan Avicii Arena'ya projeksiyonlarla terör örgütü simgeleyen semboller ve terörist başı Öcalan'ın posteri yansıtıldı.
16.06.2022 Dünya
NATO üyesi olmak isteyen İsveç terör yasasını değiştiriyor!
NATO üyesi olmak isteyen İsveç terör yasasını değiştiriyor! Türkiye’nin, başta PKK “terör örgütlerine yuva olmakla” suçladığı İsveç, terörle mücadele yasasında önemli değişiklikler yapıyor. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile önceki günkü ortak basın toplantısında “Türkiye’nin endişelerini ciddiye alıyoruz ve bunları çözmeye çalışıyoruz” derken, Stoltenberg de İsveç’in halihazırda terörle mücadele mevzuatını değiştirmekte olduğuna vurgu yaptı.
15.06.2022 Dünya
Finlandiya'dan İHA ve SİHA açıklaması! 'Türkiye'de ilgi çekebilecek bazı silah teknolojileri var'
Finlandiya'dan İHA ve SİHA açıklaması! 'Türkiye'de ilgi çekebilecek bazı silah teknolojileri var' Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Türkiye’nin ürettiği İHA ve SİHA’lara atıfta bulunarak, “Türkiye'de Finlandiya'nın ilgisini çekebilecek bazı silah teknolojileri var. Herkes bu dronları ve diğer sistemleri takip etti. Ama acele etmek istemiyorum. Önce mevcut müzakerelerin durumuna bakalım” dedi.
1.06.2022 Dünya
MHP lideri Bahçeli'den fahiş kira artışları ile ilgili açıklama: Sınırlandırmak mecburiyetindeyiz
MHP lideri Bahçeli'den fahiş kira artışları ile ilgili açıklama: Sınırlandırmak mecburiyetindeyiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Vatandaşlarımızı mağdur haline getiren, zincir marketlerde peynirden yumurtaya, etten süte kadar fiyat etiketlerinin kabarmasına yol açan kimler varsa suçludur, sahnelenen kirli oyunun parçasıdır. Kiralardaki yükselişe sessiz kalamayız, konut fiyatlarındaki yükselişleri atıl vaziyette seyredemeyiz. Vahim artışları sınırlandırmak, taleplerine kulak vermek mecburiyetindeyiz" dedi. Bahçeli, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri tartışmalarına ilişkin "Türkiye seçeneksiz değildir. Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız " ifadelerini kullandı.
24.05.2022 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: NATO'ya üye olacak devlet terörle bağını kesmelidir
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: NATO'ya üye olacak devlet terörle bağını kesmelidir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İsveç ve Finlandiya'nın NATO adımıyla ilgili çarpıcı mesajlar veren Çelik, 'NATO'ya üye olacak devlet terörle bağını kesmelidir' dedi.
19.05.2022 Siyaset
Hazine ve Maliye Bakanlığından, DEAŞ ve El-Kaide ile bağlantılı kişilerin mal varlığına ilişkin açıklama
Hazine ve Maliye Bakanlığından, DEAŞ ve El-Kaide ile bağlantılı kişilerin mal varlığına ilişkin açıklama Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), DEAŞ ve El-Kaide ile bağlantılı kişilerin mal varlığına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
27.01.2022 Ekonomi
Türkiye'ye gizli ambargo! Detayları ortaya çıktı
Türkiye'ye gizli ambargo! Detayları ortaya çıktı Almanya'da geçtiğimiz haziran ayında Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması konulu bir önerge verilmişti. Fakat bu önerge reddedilmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Almanya'nın Türkiye'ye adı konmamış bir ambargo uyguladığını açıkladı. Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz da konuyla ilgili çarpıcı mesajlar vererek, "Bir proje için verecek misiniz vermeyecek misiniz kısmında bile 5 yıl bekleniyorsa biz buna "gizli ambargo" diyoruz. Resmi bir şey yok, sınırlama yok ama proje bekletiliyor. " dedi.
14.09.2021 Gündem
Filistin'den İsrail'e yaptırım ve silah ambargosu çağrısı
Filistin'den İsrail'e yaptırım ve silah ambargosu çağrısı Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) "savaş suçu" işlemekle suçladığı İsrail'e yaptırım ve silah ambargosu uygulaması çağrısı yaptı.
16.05.2021 Dünya
İncirlik Üssü için flaş gelişme! 46 yıl sonra...
İncirlik Üssü için flaş gelişme! 46 yıl sonra... İncirlik Üssü ile ilgili kritik gelişme. ABD ile yaşanan hemen her gerilimden sonra tartışmaya açılan Adana’daki “İncirlik Üssü”, Biden’ın “soykırım” açıklamasının ardından yine gündeme geldi. İncirlik ile ilgili Türkiye’nin bazı tasarruflarda bulunması ihtimali bir kez daha gündeme taşındı.
26.04.2021 Gündem
Borell'den Türkiye mesajı: AB destek olmak zorunda
Borell'den Türkiye mesajı: AB destek olmak zorunda Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin, ağırladığı göçmenler dolayısıyla Türkiye'ye yardım etmek zorunda olduğunu söyledi.
18.03.2021 Dünya
Mete Yarar’dan S-400 açıklaması: ABD silah ambargosu uyguladı
Mete Yarar’dan S-400 açıklaması: ABD silah ambargosu uyguladı Patriot- S-400 ekseninde yapılan ‘vermediler-almadınız’ tartışmaları sürerken, olayın arka planını CNN TÜRK yayınında değerlendiren Mete Yarar, konuyla ilgili, ‘ABD geçmişte olduğu gibi 2016’da da silah ambargosu uyguladı. Ve Türkiye bu sefer ağırlığını koyarak S-400 hava savunma sistemlerini aldı’ açıklamasında bulundu.
3.03.2021 Gündem
Almanya'dan Yunanistan'a soğuk duş! Yunan bakandan hadsiz talep...
Almanya'dan Yunanistan'a soğuk duş! Yunan bakandan hadsiz talep... Doğu Akdeniz ve Ege'de sürekli tansiyonu yükselten Yunanistan'dan skandal hamle. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp–Karrenbauer, Türkiye’nin sipariş ettiği 6 adet Reis sınıfı (214) denizaltının verilmemesi ya da teslimatın geciktirilmesini isteyen Yunan mevkidaşı Nikos Panayiotopulos’a ‘Nein’ (Hayır) cevabını verdi.
29.01.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunan mevkidaşına çok sert tepki!
Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunan mevkidaşına çok sert tepki! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'a verdiği yanıtta, "Sevgili Niko, işte yeni yıl için dostça bir tavsiye: Başkalarından yardım istemeyi ve Yunan halkının itibarını zedelemeyi bırak." ifadelerini kullandı.
20.12.2020 Gündem
Merkel ve Macron'dan flaş Türkiye açıklaması
Merkel ve Macron'dan flaş Türkiye açıklaması AB Liderler Zirvesi sonrası konuşan Almanya Başbakanı Merkel, "AB Yüksek Temsilcisi'nden Türkiye ile işbirliğimiz hakkında rapor hazırlamasını istedik." açıklamasında bulundu. Merkel, "Türkiye'ye silah ihracatları NATO bağlamında tartışılmalı." dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise AB'nin Türkiye ile diyaloğa açık olduğunu vurguladı.
11.12.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Silah Ambargosu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki silah ambargosu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.