Sigarayı Bırakma

Sigarayı Bırakma

Son dakika sigarayı bırakma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sigarayı bırakma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sigarayı bırakma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigarayı Bırakma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigarayı bırakma gelişmeleri de dahil olmak üzere 327 sigarayı bırakma haberi bulunmuştur. Tüm sigarayı bırakma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' mesajı: Tam 10 yıl gerekiyor
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' mesajı: Tam 10 yıl gerekiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü'nün, tütün bağımlılığıyla mücadelede milat olması dileğinde bulundu.
9.02.2024 Gündem
17 yıldır savaş açtığı sigara için il il geziyor: Hastane odasında bile vatandaşlara sigarayı bıraktırıyor
17 yıldır savaş açtığı sigara için il il geziyor: Hastane odasında bile vatandaşlara sigarayı bıraktırıyor Kahramanmaraş'ta 17 yıl önce sigaraya bağlı kanser sebebiyle babasını kaybeden 74 yaşındaki Sefer Yanık, babasının ölümünün ardından sigaraya savaş açtı. İl il gezen Yanık, vatandaşlara sigarayı bıraktırıyor.
26.03.2023 Gündem
İşlenmiş gıdalar, alkol ve sigara 'pankreas kanseri' yapıyor
İşlenmiş gıdalar, alkol ve sigara 'pankreas kanseri' yapıyor Doç. Dr. İlhan Karabıçak, işlenmiş gıdalar, alkol ve sigaranın pankreas kanserinin en sık nedenleri arasında yer aldığını söyledi.
20.09.2022 Sağlık
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacak
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacak Amerika Birleşik Devletleri her yıl 480 bin kişinin ölümüne neden olan sigara bağımlılığı için sıra dışı bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. ABD İlaç ve Gıda Dairesi'nin (FDA) hazırladığı yeni plana göre ABD içerisinde satılan tüm sigaralarda nikotin miktarı azaltılacak.
22.06.2022 Dünya
Solunum hastalarının yaşam kalitesini artırmanın yolu: Pulmoner rehabilitasyon
Solunum hastalarının yaşam kalitesini artırmanın yolu: Pulmoner rehabilitasyon Solunum Derneği TÜSAD, kronik solunum hastalıklarının ve akciğer kanserinin yanı sıra COVID-19 enfeksiyonu sonrasında pulmoner rehabilitasyonun önemine dikkat çekti. TÜSAD Pulmoner Rehabilitasyon Çalışma Grubu Prof. Dr. Gazi Gülbaş; yaşam kalitesini artıran bu ‘kişiye özel tedavi yöntemi’nden daha çok hastanın yararlanması gerektiğini, bunun için de pulmoner rehabilitasyon ünitelerinin sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.
18.03.2022 Sağlık
Sigara insan vücuduna olduğu kadar doğaya da zarar veriyor
Sigara insan vücuduna olduğu kadar doğaya da zarar veriyor Dr. Öğretim Üyesi Sanem Nemmezi Karaca, insan sağlığına ciddi zararlar veren sigaranın, doğaya ve ekosisteme de zarar verdiğini söyledi.
11.02.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın topladığı sigara paketleri sergileniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın topladığı sigara paketleri sergileniyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sigarayı bırakma sözü aldığı vatandaşlardan topladığı sigara paketleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Sergi Salonu’nda sergilenmeye başlandı.
10.02.2022 Gündem
Fuat Oktay: Bağımlılıkla mücadele kampanyasının detayları kamuoyu ile paylaşacağız
Fuat Oktay: Bağımlılıkla mücadele kampanyasının detayları kamuoyu ile paylaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Bağımlılıkla mücadele kampanyası kararını, bu yıl hayata geçirmekte kararlıyız. Ülkemiz, milletimiz, evlatlarımız için ortak dille yürüteceğimiz bağımlılıkla mücadele kampanyamızın detaylarını önümüzdeki dönemde kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.
10.02.2022 Siyaset
Elektronik sigara da normal sigara kadar zararlı
Elektronik sigara da normal sigara kadar zararlı Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, elektronik sigaranın kalp ve dolaşım sistemi üzerindeki yaptığı değişikliklere işaret ederek, elektronik sigaralarda bulunan nikotinin damar oluşumunu, damar içini döşeyen hücreleri, kan basıncını, kalp hızını, kalp kasının kasılma gücünü, koroner damarları ve kan akımını olumsuz etkilediği söyledi.
10.02.2022 Sağlık
Sigara kullananlarda Covid-19'a bağlı hastalık oranı 14 kat daha fazla
Sigara kullananlarda Covid-19'a bağlı hastalık oranı 14 kat daha fazla Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım, sigara kullanan kişilerde Covid-19'a bağlı ağır hastalık, yoğun bakıma yatma ve ventilatöre bağlanma sıklığının 14 kat daha fazla olduğunu söyledi.
9.02.2022 Sağlık
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'sigarayı bırakma' çağrısı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'sigarayı bırakma' çağrısı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Sevdiklerimiz ve sağlığımız için Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle yeni bir başlangıç yapalım, dinen haram olan sigarayı bırakalım" dedi.
9.02.2022 Gündem
İletişim Başkanlığı'ndan 'Sigarayı bırak, 48 saatte değişimi başlat' kampanyası
İletişim Başkanlığı'ndan 'Sigarayı bırak, 48 saatte değişimi başlat' kampanyası İletişim Başkanlığı, '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' kapsamında 'Sigarayı bırak, 48 saatte değişimi başlat' sloganıyla sigara bırakma kampanyası başlattı.
9.02.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Yeni bir döneme giriyoruz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Yeni bir döneme giriyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan açıklamalarında, "Önümüzdeki dönemde ustalarımızın ve sanatkarlarımızın asırlık birikimlerinin ürünü olan kabiliyetlerinin yaşatılmasını temin edeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Artık eğitimin ve kültürün merkezine medeniyetimizin ihyasına çok daha çok odaklanacağımız yeni bir döneme giriyoruz." sözlerine yer verdi.
11.01.2022 Siyaset
Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var?
Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var? Sağlığın önem kazandığı bu dönemde gittikçe daha fazla insan sigarayı bırakma konusunda çözüm bulmaya çalışıyor. Sigarayı bırakmaya çalıştıkça, son yıllarda sigarayı bırakma yardımlarının ve sigarayı bırakma programlarının sayısı çarpıcı biçimde arttı. Pek çok kişi sağlıklı bir yaşam ve hayat kalitesini arttırmak için sigarayı bırakmak ve bu konuda profesyonel destek almak istiyor. Özellikle Sağlık Bakanlığının bu konuda çalışmaları bulunuyor. Bakanlık, sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmanıza yardımcı olabilecek desteği vatandaşa sunuyor. Bunların başında sigara bırakma hattı ve sigara bırakma poliklinikleri geliyor. Peki, Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var? Sağlık Bakanlığı sigara bırakma tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
5.01.2022 Sağlık
Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için ipuçları!
Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için ipuçları! Sigara içmenin sağlığa birçok olumsuz etkisi var. Lekeli cilt, kalp hastalığı ve akciğer kanseri, sigara içmenin getirdiği birçok tehlikeden sadece birkaçıdır. Ancak sigaranın tehlikelerini bilmek, bırakmayı kolaylaştırmıyor. Sigara içen birçok insan için sigara içmek günlük rutinlerinin büyük bir parçası. Yemekten sonra, ilk uyandığınızda veya işe giderken sigara içmenin yerine başka bir şey koymak oldukça zor olabilir. Peki, Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için neler yapmalı? İşte “Sigarayı nasıl bırakırım?” diyenlere Sigarayı bırakmak için ipucu!
5.01.2022 Sağlık
Sigara nasıl bırakılır? Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç?
Sigara nasıl bırakılır? Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç? Sigaraya gelen son zamlardan sonra pek çok kişi sigarayı bırakmanın yollarını araştırıyor. Sağlık Bakanlığı’nın sigarayı bırakmak isteyenler için uygulamaya koyduğu telefon hattı pek çok kişiye hizmet veriyor. Peki, Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç? Sigara nasıl bırakılır? İşte detaylar…
5.01.2022 Sağlık
Sigara bırakma ilacı Champix yasaklandı mı? Champix toplatıldı mı, neden yasaklandı?
Sigara bırakma ilacı Champix yasaklandı mı? Champix toplatıldı mı, neden yasaklandı? Champix yasaklandı mı, sigara bırakma ilacı champix toplatıldı mı? Pfizer firması, sigarayı bırakma ilacı Chantix'i ABD'de tamamen toplatma kararı aldı. Sebep olarak, ilaçta nitrozamin isimli kanserojen maddeden yüksek miktarda bulunması gösterildi.
5.01.2022 Sağlık
Akciğer kanserinde sigarayı bırakmak yaşam süresini etkiliyor!
Akciğer kanserinde sigarayı bırakmak yaşam süresini etkiliyor! Akciğer kanseri teşhisi konulsa dahi sigarayı bırakmanın faydalı olduğu, yayınlanan bir araştırmayla bir kez daha ortaya kondu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, akciğer kanseri tanısı alan sigara tiryakileri üzerinde gerçekleştirilen bu araştırmayla, kanser teşhisi konulsa bile sigarayı bırakmanın yaşam kalitesi ve yaşam kaybı üzerinde önemli bir etkisi olduğunun bir kez daha gösterildiğini söyledi.
28.11.2021 Sağlık
Sigarayı kalıcı olarak bıraktırıyor, nikotin arzusunu bitiriyor
Sigarayı kalıcı olarak bıraktırıyor, nikotin arzusunu bitiriyor Sigarayı kalıcı olarak bıraktırıyor, depresyon tedavisi için de kullanılıyor. İçindeki yüksek dozlardaki antioksidanlar, nikotin arzusunun tamamen kontrol edilmesine yardımcı oluyor. Birçok insan, sigarayı sadece stresi azaltabilmek amacıyla kullansa da kısa bir süre sonra bu durum, önemli bir bağımlılığa dönüşüyor. Dr. Gökhan Güler, sigarayı kolayca bıraktıran ve nikotin bağımlığına son veren tavsiyelerde bulundu.
25.11.2021 Sağlık
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler Kalp damar hastalıklarının dünyada ölüm nedenlerinin en başlarında geldiğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya, “Kalp damar hastalığının görülme sıklığı genç nüfusta hızla artıyor. Amerika Kardiyoloji Derneği 2050 yılına kadar yalnızca ABD’de kalp damar hastalığı teşhisi konan kişi sayısının ikiye katlanarak 25 milyona ulaşacağını tahmin ediyor” dedi.
9.10.2021 Arşiv
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek!
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek! Amerika’da yayınlanan yeni bir rapora göre, daha önce kanser tanısı almış 1.5 milyon kanser hastasının uzun süreli takibinde, bu bireylerin ilerleyen yıllarda farklı bir kanser tanısı alma ihtimalinin sağlıklı bireylere göre daha yüksek olduğu rapor edildi. Raporda en büyük risk faktörünün sigara içilmeye devam edilmesi ve kilolu olunması olarak gözlendi. Ayrıca Erkeklerin sağlıklı bireylere kıyasla ikincil bir farklı kanser geliştirme ihtimalinin yüzde 11 daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
24.08.2021 Sağlık
Sigarayı bırakmak isteyenlerin oranı yüzde 58’e yükseldi
Sigarayı bırakmak isteyenlerin oranı yüzde 58’e yükseldi Pandemi nedeniyle tütün ürünleri kullanan ancak bırakmak isteyenlerin sayısında da bir artış yaşandığını kaydeden Öğr. Gör. Özlem Demir, Yeşilay'ın ‘Sigara Kullanım Alışkanlıkları ve Bırakma Eğilimi Araştırması’na göre son 6 ayda her 10 kişiden 1'inin salgın nedeniyle sigarayı bıraktığını ve sigarayı bırakmak isteyenlerin oranının da yüzde 37’den yüzde 58'lere kadar çıktığını söyledi.
9.06.2021 Sağlık
Sigara kullanımı inme riskini yüzde 92'ye kadar artırıyor
Sigara kullanımı inme riskini yüzde 92'ye kadar artırıyor Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, sigara içenlerde inme riskinin, içmeyenlere oranla yüzde 92'ye kadar arttığını bildirdi.
30.05.2021 Sağlık
40 yıllık tiryaki sigarayı böyle bıraktı!
40 yıllık tiryaki sigarayı böyle bıraktı! Defalarca denemesine rağmen 40 yıldır sigarayı bırakamayan Sezgin Günaydın, sigarayı bırakma polikliniğinden aldığı profesyonel destekle bağımlılığından kurtuldu.
30.05.2021 Sağlık
Sigara kullananlar Covid-19’a karşı 14 kat fazla risk altında
Sigara kullananlar Covid-19’a karşı 14 kat fazla risk altında Dünya Sağlık Örgütü, düzenli olarak günde 1 tane sigara içimini bağımlılık olarak tanımlıyor. Sigara bağımlılarının Covid - 19’a karşı 14 kat daha fazla risk taşıdıklarını belirten uzmanlar, günde 1 tane sigara içmenin ve hatta sigara dumanına maruz kalmanın sağlık açısından olumsuz etkiler yarattığına dikkat çekiyor. Enfeksiyona yakalanma ve ölüm riskinin yarattığı kaygının insanlarda bu süreçte sigara kullanımını azalttığını ifade eden uzmanlar, sigara bırakma döneminde ortaya çıkan olumsuz duygularla başa çıkmada kitap okuma, film izleme ve ahşap boyama gibi hobilere yönelmeyi tavsiye ediyor.
30.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sigarayı Bırakma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigarayı bırakma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.